Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את בת 25 ואני מאמין שאת יודעת מה את עושה, אז קחי את הרכב וסעי. לא בעיה.

עלי לירושלים דרך כביש 1 עד למעלה ונגמר הסיפור. הרכב ייסע לאט, אולי 60 קמ"ש, לא משהו קריטי.

אני גדול ממך בשנתיים, ובזמנו לפני 10 שנים כנהג חדש לקחתי את הפיאט אונו ונסעתי איתה לירושלים. התחממה קצת בעליות אבל לא ברמה נוראית... הרדיאטור היה סתום.

מזכיר לי שאני צריך להיות שם שוב עוד שבועיים, הפעם קבעתי פגישה ב- 15:00 (במקום ב- 9:00), כדי לא לעמוד בפקק שמתחיל משער הגיא ועד למבשרת (ואפילו אחרי). לא רוצים לסיים לשפץ את הכביש הזה כבר?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בבוקר, במיוחד ביום ראשון, הכבביש יהיה צפוף עד צפוף מאוד. לא נורא, רק צריך סבלנות להקצאת זמן מתאימה.

שעה לא תספיק. היית מקצה בבוקר כשעה וחצי לדרך ועוד חצי שעה בעיר, שגם בה יש פקקים ובעיות חניה.

אם הכוונה להגיע לכביש , 1 את יודעת כמה לוקח בשמונה בבוקר רק עד שמתחברים אליו. אפשר לנסות לצאת דרך רחובות ורמלה.

הדרך לירושלים נמצאת בהרחבה (ובטח זה ימשך שנים) והקטע משער הגיא לשורש קצת צפוף. צריך לקוות שלא יחסמו זמנית איזה חלק מהדרך מה שיגרר פקק איטי וארווווך. ועוד בעליה.

לשים לב לעיקולים (יש הרבה ודי קרוב אחד לשני) ולמהירות איטית ממה שנדמה שאפשר - אחרי הכל זו פעם ראשונה בדרך הזו. כתבו פה הרבה על הירידות - ונכון, גם בעליות אפשר לנסות להוריד הילוך לבד כאשר הסחיבה נחלשת.

אני דווקא אוהב את ירושלים, נהנה לשהות בה, לנהוג בה זה תמיד בעייתי עבורי - כי תמיד יש על מה להסתכל וממה להתרשם. גם ביום, גם בלילה. אז יש רחובות מבולגנים ויש צרים, חלק מהחוויה. גם בחיפה לא הכי קל לזרים, אבל גם בה נעים לשוטט.

נסיעה טובה!

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

שוב תודה לכולם על העצות והעידוד. החזרתם לי את הבטחון (ובחיי שלא הייתה איתו שום בעיה עד שגרמו לזה להישמע כאילו אני יוצאת לטרק בהרים). אני אקפוץ בבוקר לבדוק שמן מים ולחץ בצמיגים בשביל השקט הנפשי ובאמת הגיע הזמן גם בלי קשר, אצא מוקדם ואקח את זה רגוע. תודה על הטיפ על o/d, יש לי אפשרות לרדת ידנית רק להילוך שני אז אני מניחה שזה יעזור.

אני מבינה שיש קונצנזוס שבתוך ירושלים מגעיל לנהוג אבל בחיי שאחרי התמודדות יום יומית עם ג'ונגל איילון ונסיעה במרכז ת"א אני לא יכולה לדמיין משהו גרוע יותר, וגם אם כן, זה החלק הבינעירוני שהטריד אותי.

תודה. :)

פורסם

נאמרו פה המון דברים נכונים.

לחץ אוויר תבדקי לפני הנסיעה, אפשר לעשות את זה בכל תחנת דלק, אין צורך לנסוע למוסך בשביל זה, ואם את לא יודעת איך וכמה אז דעי לך שאת לא בסדר, ובתור נהגת חובה עלייך לדעת!

בקשר לשמן ומים, באם הרכב שלך תקין ומטופל היטב, אין מה לבדוק, אני מאמין שרכב ששורד את הפקקים של ת"א בלי להתחמם יסתדר גם עם הפקקים של י-ם. קחי לך שעתיים לנסיעה, הפקקים בעלייה לי-ם די מגעילים.

בירידות ארוכות לחצי על כפתור O\D, אין מה להוריד ל2, אל תשכחי ללחוץ שוב כשהירידה נגמרת.

בחזור, ממש כשיוצאים מירושלים יש רצף של סיבובים חדים, (בהלוך את בדיוק תהיי בפקק :)), ובאיזשהו שלב תהיה ירידה ארוכה ואחריה סיבוב חד גם כן, סעי רגוע (בעיקר בגלל שאת לא מכירה את הכביש) ושמרי מרחק מהרכב שלפנייך (לספור 21 22 תמיד עוזר).

נסיעה טובה ובהצלחה!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בתור אחד שיש לו ילדים בגיל שלך...סעי ואל תחששי - אין תחליף להתנסות אישית. וכמו שכבר אמרו לפניי - זו לא הדרך בעייתית אלא התנועה והחנייה(!) בעיר עצמה. התנוע זוועתית עם שינויים כל הזמן ושילוט וסימונים לא ברורים, במרכז העיר תעריפי החנייה היקרים בארץ.

נסיעה טובה!

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הזדמנות לשפר את כישורי הנהיגה שלך - כולל נהיגה בעליה, נהיגה בירידה, נהיגה בעיר לא מוכרת - וגם משהו על אחזקת הרכב (בדיקת שמן\מים\לחץ אויר בצמיגים). הרווח כולו שלך כיון שיש לפניך עוד 60 שנות נהיגה (לפחות), ויהיו לך הזדמנויות לנמל את הכישורים גם כאשר תסעי לחיפה, או לאילת, או כאשר תשכרי רכב בחו"ל. אל תוותרי על ההזדמנות!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
השאלה עד כמה הנסיעה שלך דחופה והאם את מפחדת מהנסיעה ? אם התשובה שלך לשאלה השניה היא כן אז אולי כדאי שתשקלי למצוא נהג אחר שיסע איתך הפעם על מנת לתת לך תחושת ביטחון ואם בעתיד תיצטרכי לנסוע לבד יהיה לך הרבה יותר קל :) שיהיה בהצלחה

גם אם מפחדת מהנסיעה שתיסע בכל זאת. אם הפתרון שלך לפחד הוא להיכנע (ע"י ליווי אנשים נוספים) אז זה חבל מאוד, לעומת זאת הפתרון שלי הוא להתמודד. הפחד יעבור.

אבא שלי שהוא ותיק על הכביש, לא מת על הכבישים של ירושלים ועל הדרך לשם.

אני בעצמי בתור נהג יותר ותיק ממך ועם עשרות אלפי ק"מ על כבישי ארצנו, לא מתלהב מירושלים גם כן.

אין שום בעיה בנהיגה בתוך ירושלים או היישובים ליד, אין שם שום דבר שלא נוכל למצוא בעיקר באזור ת"א, ראשון וחולון. בשלושת המקומות הנ"ל כולל על איילון נתקלתי בהתנהגות בהמתית של נהגי ישראל.

לא יודע למה עושים מזה עניין כ"כ גדול, בסה"כ לנסוע ישר 100 ק"מ. יש לך GPS? איתו אני לא חושב שהיו לך בעיות, במיוחד אחרי שהתרגלת לנסוע במרכז. לי אישית, יותר מסובך לנסוע בתל אביב מלעלות לירושלים.

1000+

ירושלים ידועה כבעייתית מבחינת כבישים (כמו גם אזורים מסוימים בת"א) ודורשת הסתגלות כלשהי.

לא בלתי אפשרי. אם נצמדים לוויז ונוסעים זהיר הכל יהיה בסדר.

אם מדובר על גיחה חד פעמית ואין לחץ היסטרי של זמן, כדאי לשקול תחבורה ציבורית כדי למנוע הסתבכויות מראש.

איזו הסתגלות דורשת ירושלים? יש שם כבישים מזהב? כל עוד לא מדובר בנסיעה תחת סופת שלגים היסטרית, לא צריך להסתגל לשום דבר.

אם יש WAZE אז גם לא יהיו שום הסתבכויות.

2. ירידות תלולות וארוכות, בשני הכיוונים. הפתרון - בירידות אלה הגבילי את תיבת ההילוכים להילוך שלישי (הציבי את מנוף ההילוכים על 3 או הפעילי את כפתור O/D off בהתאם למבנה תיבת ההילוכים של רכבך), וחזרי ל-D (או בטלי O/D off) בסוף הירידה. כך תוכלי להשתמש בבלם לסרוגין כדי שלא יתחמם ולא יפגע כושר הבלימה של הרכב.

כל פעם מחדש בירידות על כביש 1 אני נדהם מתופעת אורות הבלימה של כל המכוניות מלפנים. למה לא מלמדים בשיעורי נהיגה איך לנסוע בירידות? אח"כ מתקשרים למשטרה בבהלה בטענה שהרכב לא עוצר. מעניין למה הוא לא עוצר.

עצות נכונות.

דבר ראשון על הבוקר תקפצי לפנצ׳ריה ותבקשי שימלאו אוויר בצמיגים

זה לוקח פחות מ 2 דקות

דבר שני תקפצי למוסך שיבדקו וימלאו מיים ושמן אם צריך.

לאחר כל זה תבדקי שהחלונות והמראות נקיות וצאי לדרך

בירידות תזכרי להוריד הילוך לא לחמם את הבלמים

אל תפחדי אם תשמעי את המנוע צועק זה נקרא בלימת מנוע.

בגדול נתת הוראות לפני מינ' נסיעה לאילת... זו כולה נסיעה מת"א לירושלים.

אוויר לגלגלים לא בודקים בפנצ'ריה, הם לא יודעים מה הם עושים וממלאים לפעמים 15PSI יותר ממה שצריך, אח"כ מערכת TPM משתגעת ומדליקה נורות ומשמיעה צפצופים. אוויר בודקים בתחנת דלק, והמהדרין עושה זאת בבית עם צמיגים קרים בעזרת מד לחץ דיגיטלי מהאיביי.

במוסך לא ממלאים מים ושמן, בודקים לבד. כל נהג אמור לדעת איך בודקים אוויר ואיך בודקים מפלסי נוזלים.

פורסם

איזו הסתגלות דורשת ירושלים? יש שם כבישים מזהב? כל עוד לא מדובר בנסיעה תחת סופת שלגים היסטרית, לא צריך להסתגל לשום דבר.

אם יש WAZE אז גם לא יהיו שום הסתבכויות.

אין צורך להסתגל לנהיגה בירושלים. יש צורך להסתגל לנהיגה בסביבה לא מוכרת. כפי שכתבתי - היום זו ירושלים, מחר מצפה רמון ומחרתיים היער השחור.

כל פעם מחדש בירידות על כביש 1 אני נדהם מתופעת אורות הבלימה של כל המכוניות מלפנים. למה לא מלמדים בשיעורי נהיגה איך לנסוע בירידות? אח"כ מתקשרים למשטרה בבהלה בטענה שהרכב לא עוצר. מעניין למה הוא לא עוצר.

עצות נכונות.

לא כל אחד לומד לנהג בחיפה או ירושלים או טבריה. מי שלומד לנהוג במישורי מרכז הארץ לא לומד לזנק בעליה ולא לבלום נכון בירידה.

במוסך לא ממלאים מים ושמן, בודקים לבד. כל נהג אמור לדעת איך בודקים אוויר ואיך בודקים מפלסי נוזלים.

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

ולכן ציינתי שזו הזדמנות לשפר כמה כישורים.

בכחול

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אל תשמיץ את כל הבעלי מקצוע בארץ

כי דרכת בחרא

אצלי בעסק שאני עובד בודקים וממלאים אוויר, נוזל לרדיאטור ושמן

ע״פ הצורך בחינם

והכי חשוב שהכל כמו שצריך

לא כמו הפנצ׳ריית שקר שביקרת בה.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

בחיים, בטח בחיים.:)

תודה על העצות המועילות, לא חשבתי בכלל להתייעץ או להסס בנוגע לנסיעה לפני שהבהילו אותי, אבל קיבלתי טיפים חשובים על הדרך. שני הכיוונים עברו בכיף ובקלות, אפילו הפקקים לא היו נוראיים במיוחד. ירושלים עצמה לא הרבה יותר גרועה מת"א והסביבה (אולי חוץ מהעליות שהצריכו ממני לכבות את המזגן מידי פעם. והגשר המכוער בתולדות מדינת ישראל).

לקטני האמונה אספר שזו בכ"ז לא ההודעה הראשונה שלי בפורום וקראתי כאן לא מעט. לפחות מספיק כדי לדעת למלא לעצמי אוויר בגלגלים נכון ובטח לא ללכת בשביל זה לפנצ'ריה. את התענוג של שמן מים עזבתי למתדלק תודה רבה, הצמיגים מספיק מלכלכים בפני עצמם. ;)

אני מקפידה לבדוק מידי פעם אבל לא עשיתי את זה הרבה זמן אז זו הייתה הזדמנות.

תודה לכם על העצות שוב ועל העידוד והחזרת הביטחון.

פורסם (נערך)

מים עדיף שתבדקי לבד!

כשהמנוע קר (לפני הנעה ראשונה זה טוב)

כמובן לקפוץ לחנות חלפים הקרובה ולקנות נוזל קירור איכותי המתאים לרכב.

אני ממליץ להחזיק בבגאז׳.

הסיבה שלא לתת למתדלק, בגלל שברוב הפעמים הוא יבדוק על מנוע חם, וזה מכניס אוויר לא רצוי למערכת.

לדעתי לומדים הכי טוב כאשר קופצים למים.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

לחזק את דבריו של ניר - גם שמן אסור לתת למתדלק לבדוק. כאשר את מגיעה למחנה רוב השמן עלה למנוע והמדיד יראה רמה נמוכה - הבנזינאי (שמקבל בונוס על המכירה) יוסיף שמן והמנוע יסבול מעודף שמן שעלול לגרום נזק. גם שמן בודקים אחרי שהרכב עמד כמה שעות, השמן טפטף לאגן והמנוע קר.

פורסם

תודה על המידע! אני נמצאת ממש שתי דקות נסיעה על השעון מתחנת הדלק, הרכב עדיין לא מספיק אפילו להתחיל להתחמם. עדיין קריטי?

פורסם
לחזק את דבריו של ניר - גם שמן אסור לתת למתדלק לבדוק. כאשר את מגיעה למחנה רוב השמן עלה למנוע והמדיד יראה רמה נמוכה - הבנזינאי (שמקבל בונוס על המכירה) יוסיף שמן והמנוע יסבול מעודף שמן שעלול לגרום נזק. גם שמן בודקים אחרי שהרכב עמד כמה שעות, השמן טפטף לאגן והמנוע קר.

בספר רכב שלי כתוב ששמן בודקים בטמפ עבודה אחרי שהמנוע היה כבוי 2 דקות. במישור.

Peugeot 208 GTI 2016

• תוכן חדש...