Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

לפני זמן קצר מאוד אבא שלי נסע בצומת באור ירוק ביפו, ורוכב קטנוע שחתך את הצומת באדום, נפגע על ידו.

נהג הקטנוע מודה באשמה, הגיעה ניידת משטרה ואמבולנס למקום, כשהוא מסרב לעלות לאמבולנס.

לא הייתי נוכח במקום אבל חבר של אבא שהגיע סיפר שהייתה המולה גדולה מאוד של ערבים סביב הרכב, לא חברותיים במיוחד,

ולרוכב הקטנוע אין ביטוח.

כאמור הגעת ניידת משטרה ואמבולנס הרגיעו את הרוחות.

הנזק שנראה לעין (פיג'ו 407) - מכסה מנוע, פנסים, פגוש, כנף שמאלית, ואולי גם דלת נהג, בנוסף לזה הרכב עושה רעשים מוזרים בנסיעה, נקישות וכו' - כך שרק המוסך יכול לדעת מה בדיוק הנזק.

מה הדרך הנכונה לפעול כעת, על מנת לא לצאת בנזק כלכלי בגלל העדר ביטוח מצד רוכב הקטנוע?

לא רק בנזק לרכב, גם בזה שהוא מחוסר עבודה כל עוד אין רכב (עצמאי)

מבקש את עזרתכם, תודה..

עריכה אחרונה על ידי ExtraD

🤔

פורסם

אני מבין שהרוכב ערבי?

מה כבר יש לעשות? ללכת למוסך לבקש הערכת מחיר ולבקש את הכסף מהרוכב קטנוע.

אם הוא לא ירצה לשלם אז לתבוע אותו בבית משפט לתביעות קטנות, בכל מקרה אתה נמצא במצב לא נחמד.

יש לך הקלטה או הוכחה שהנהג קטנוע עבר באדום? זה יפה שהוא הודה, אבל מחר הוא יכול לחזור בו ולתבוע אתכם.

פורסם

דבר ראשון זה ליצור קשר עם המשטרה, האם מילאו דו"ח תאונה ופתחו בחקירה? האם תשאלו את רוכב הקטנוע?

אם יש דו"ח תאונה משטרתי שבו הרוכב מודה שעבר ברמזור אדום זה יקל עליכם.

דבר שני האם יש לכם ביטוח מקיף?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שלום,

במקום התאונה הרוכב הודה בפני הכל למשטרה, אבל לא הביאו שום העתק, האם אפשר לבקש?

לא פתחו בחקירה לדעתי.

יש מקיף.

השתתפות עצמית היא 1500 ש"ח, +700 ש"ח לאורך 3 שנים של תוספת לביטוח, ואובדן ימי עבודה כעצמאי שאף אחד לא יחזיר.

על עוגמת נפש והכאב ראש אף אחד לא מדבר, והלם לא קטן מפגיעה בבן אדם (למרות שיצא לא כל כך בנזק למזלו).

האמא של הבחור (כבן 30) אומרת שיסגרו הכל בלי לערב בית משפט, אך מנגד אומרת שאין להם מה לאכול בבית ועושה מצפון.

מה שלפי דעתי חוצפה.

העצה שלי לאבא היא להגיד להם את הסכום של ההשתתפות + פרמיה שעולה + ימי עבודה, ואם יסרבו לשלם ללכת לתבוע.

מה גם, שהאופנוע לא היה מהזולים, כך שהקטע של אין מה לאכול - לא מהאמינים.

🤔

פורסם (נערך)

זו דעתי האישית בלבד:

גם אבא שלי עצמאי, והוא תמיד העדיף במקרים כאלה לתבוע את הביטוח המקיף שלו, לתקן את הרכב כמה שיותר מהר, על מנת לחזור לעבודה, וללחוץ על חברת הביטוח שתעשה את עבודתה נאמנה.

אם אני לא טועה (וביטוח זה לא הצד החזק שלי בלשון המעטה) אם יימצא 100% אשמה של הקטנוען, אתם אמורים לקבל חזרה השתתפות עצמית, ולא אמורה להיות תוספת לפרמיה.

דרך זו גם תוריד אותו מהגב שלכם.

כדאי ליצור קשר עם המשטרה, אולי פתחו תיק ת"ד (תאונת דרכים), בכל מקרה כנראה יסגרו את התיק, אבל אתכם מעניין לקבל את סיכום התיק, בו יהיה כתוב שהוא מודה ושעבר באדום, זה יעזור לכם.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

כן, כבר ביום ראשון הרכב אמור להיות מוכן.

פשוט להכנס למשטרה ולבקש את התיק?

תודה על התשובה

🤔

פורסם

אפשר לנסות לפנות בטלפון קודם, הם יוכלו להגיד אם נפתח תיק ואיפה הוא עומד.

עד שהתיק לא ייסגר לא תוכלו לקבל כלום, אבל לאחר סגירתו אתם / חברת הביטוח תוכל לקבל את הפרטים הרלוונטיים אליכם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אם יש חשש שהרוכב או משפחתו בעיתיים, שאביך יגיש תביעה עצמית לביטוח שלו. זה יעלה השתתפות עצמית והתייקרות של הפרמיה בעתיד, אבל יקנה שקט נפשי.

פורסם
אם יש חשש שהרוכב או משפחתו בעיתיים, שאביך יגיש תביעה עצמית לביטוח שלו. זה יעלה השתתפות עצמית והתייקרות של הפרמיה בעתיד, אבל יקנה שקט נפשי.

תקן אותי אם אני טועה אך כאשר אתה מפעיל את הביטוח שלך ואתה יוצא לא אשם ב100% הפרמיה לא משתנה.

במקרה שבעייתי לדבר עם האשם כמו בנאדם הייתי מפעיל ביטוח ונותן להם להתמודד איתו, יש להם אמצעים הרבה יותר טובים מלאדם הפשוט שרוצה לסגור את זה בטוב.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
תקן אותי אם אני טועה אך כאשר אתה מפעיל את הביטוח שלך ואתה יוצא לא אשם ב100% הפרמיה לא משתנה.

במקרה שבעייתי לדבר עם האשם כמו בנאדם הייתי מפעיל ביטוח ונותן להם להתמודד איתו, יש להם אמצעים הרבה יותר טובים מלאדם הפשוט שרוצה לסגור את זה בטוב.

אני לא בטוח שהפרמיה לא מתייקרת גם אם אתה לא אשם, כשם שלא מחזירים לך את ההשתתפות העצמית. אבל בכל מקרה עד שינתן פסק דין נגד הצד השני, אם בכלל, יעברו כמה שנים.

פורסם

הכי טוב לברר עם הסוכן/חברת הביטוח שלכם מה לעשות.

גם אם העלות תהיה עליכם - יש משמעות לבדיקת שמאי ואולי מסמכים שצריך לפני תחילת התיקונים ומה לשמור בתקופת התיקונים.

אם יש תרשומת של השוטרים - צלם אותה, היא תסייע במקרה של תביעה. נסה לברר אם בכלל יש לו ביטוח חובה ואם אין - האם ננקטו אמצעים נגדו.

אם תפעילו את הביטוח שלכם - לדעתי חברת הביטוח שלכם (הנפגעים) תגבה מכם את ההשתתפות העצמית ובעתיד לא תהיה הפחתת פרמיה בגין העדר תביעות.

אלטרנטיבה היא שאת ההוצאות תשלמו מכיסכם ותוכלו לתבוע את הפוגע. היות ויקח זמן, אולי שנתיים ויותר, בינתיים תשאו לבד בנזק.

רק אם יש לחברת הביטוח שלכם את מי לתבוע , כלומר חברת ביטוח אחרת, כי הם לא ממש ירצו לתבוע אדם פרטי - היא תעביר אליה את המשך הטיפול המשפטי.

כדי לתבוע לבד, ומה יכולים לתבוע (כי לא יוחזרו חלק מההוצאות העקיפות) תוכלו להעזר בעו"ד של חברת הביטוח שלכם, אם יש סעיף של כיסוי חלקי לטיפול משפטי.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • ספונסר פורום
פורסם

תבע את ביטוח המקיף שלכם ,והעבר את פרטי נהג האופנוע לחברת הביטוח .

חברת הביטוח יתבעו אותו וירוצו הם אחריו .

צור איתי קשר טלפוני 0546999223 אנסה לכוון אותך יותר ,גם בעינין תיקון הרכב שלך ,והנזקים הכלכליים הנוספים .

כמובן ללא התיחבות מצידך

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• תוכן חדש...