Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני חודש נסעתי למשחק של מכבי בכדורסל בבלגרד. יש לי בן דוד שגר בבולגריה והוא בעלים של אופל זאפירה.

טסתי אליו וממנו תיכננו לנסוע באוטו לבלגרד (4.5 שעות ~). לא הצלחתי לשכור אוטו מעניין אז נסענו עם הרכב שלו. הרכב בן שנה וחצי. נקנה חדש מהיבואן של אופל בבולגריה.

בדרך לא היו שום בעיות. כשהגענו למלון בבלגרד. הרחנו ריח שרוף. לא היינו בטוחים אם זה מהאוטו שלנו או לא, אז נסענו כשלוש מאות מטר ונכנסנו לחניון של המלון. בחניון כבר הבננו שהריח הוא מהרכב שלנו בודאות.

אני לא מבין כמעט כלום במכונאות רכב אבל מניסיון עבר עם מכוניות אחרות כשהיה ריח דומה זה היה או קלאץ' שרוף או רצועת טיימינג.

למחרת בבוקר נסענו למוסך מרכזי של אופל בבלגרד. בדקו את האוטו במשך 30-40 דקות ולא מצאו שום דבר. מנהל המוסך עיצבן אותי ואמר לי שהריח היה מאוטו שעמד לפנינו (אני מזכיר שהרחתי את הריח ברחוב ואח"כ בחניון של המלון ויותר מזה גם הרמנו את מכסה המנוע והריח היה שם ללא ספק). לא היה חסר מים או שמן. שום מנורה ברכב לא נידלקה.

ביום למחרת חזרנו את הדרך לבולגריה ועד היום לא שמעתי מבן דוד שלי שהבעיה השתחזרה.

מה לדעתכם יכול היה לגרום לריח הזה? ממש תעלומה.

תודה

פורסם

בהחלט יכול להיות שמקור הריח היה חיצוני, מרכב אחר או ממשהו ברחוב.

אם נוסעים עם חלונות סגורים ומזגן או אוורור פועלים על מצב יניקת אוויר מבחוץ, הריח נשאב לתוך הרכב ועוברות דקות ארוכות עד שהוא יוצא.

פורסם

נניח וזה כן מהרכב.

אתה בדקת, לא ראית כלום.

מוסך בדק, לא ראה כלום.

הרכב כבר נוסע חודש ואין כלום.

איך אתה מצפה שאנחנו עאן בפורום נגלה את מקור הריח?

אם זה היה בלם יד, הריח לא היה מגיע ממכסה המנוע.

שימוש יתר בבלמים - לא נראה לי הגיוני להביא בלמים למצב שיעלה מהם ריח בנסיעה עירונית מנהלתית, לא מנשנה סוג גיר ומי נוהג.

אם הרכב ידני, אז כן יכול להיות שמי שנהג ברכב שרף קצץ את הקלאץ' עקב שימוש לא נכון.

פורסם

עירונית מנהלתית?

ארבע שעות וחצי...

אני לא מכיר את הערים ולא יודע מה התוואי, אבל לא חסרים שם מקומות משופעים, כאלה שנהגי ארצינו לא מורגלים בהם.

פורסם

חוץ מזה, חיפוש רכב מעניין לא מסתדר לי עם נהיגה מנהלתית.

ועוד דבר: אני לא יודע מה המצב באופל הנ"ל אבל לא חסרות מכוניות עם בלם יד שפועל על הגלגלים הקדמיים.

פורסם

אני לא אוהב לשחק בניחושים, אבל שים לב שבמהלך הנסיעה של 4 שעות לא היו בעיות.

הריחו את הריח רק בתוך העיר, 300 מטר מהמלון.

זה יכול להיות מהבלמים, מהקלאץ', משקית ניילון שנדבקה לאגזוז, או מכל דבר אחר, אנחנו לא נדע.

פורסם

הרכב גיר רגיל ומנוע דיזל. הדרך היתה מישורית ברובה ככה שלא נראה לי שהיה שימוש רב בבלם. בלם יד משוך? יכול להיות.

שימוש לא נכון בקלאץ', זה יכול להיות.

רק בן דוד שלי נהג. הרכב שלו כבר שנה וחצי.

BUKI, לא ביקשתי שתפתרו לי את הבעיה. רק רציתי שיזרקו פה אפשרויות שלא חשבתי עליהן.

EILY, בן דוד שלי גר בסופיה כבר 11 שנה. אני לא יודע אם אתה מחשיב אותו כ"נהגי ארצינו". אני לא הזכרתי את צמד המילים נהיגה מנהלתית.

נהגתי בארץ עד לפני חודשיים במשך כמעט שנתיים וחצי על פולו GTI ולפני חודשיים החלפתי ל A45 AMG. רציתי לשכור שם משהו מעניין ולהשתעשע קצת. ברגע שהבנתי שאין מצב לשכור יותר מאופל אינסיגניה, החלטתי לא להשכיר כלום ולנסוע ברכב של בן דוד שלי. לכן רק הוא נהג. אין לי עיניין לנהוג ברכב כזה.

תודה בכל אופן.

פורסם

שום רמז על יכולות הנהיגה שלך, אבל כשמחליפים נהגים (מה שלא קרה במקרה הזה) קורים כל מיני דברים (כמו לשכוח לשחרר בלם יד).

פעם זה קרה לי (בתור המחליף), אני חושב שזאת הייתה אחריות מסויימת של הנהג שאמר לי: סע (ופיקח על תחילת הדרך).

ברכב שלי הרבה יותר קל לי לאתר מנורות דולקות שלא צריכות להיות שם, ואני מכיר את הצפצופים על-פה.

ברכב של מישהו אחר (שהוא מכיר היטב) חלק מהאחריות אוטומטית עובר אליו (התופעה הזאת תועדה במאמרים בפסיכולוגיה חברתית). לשם חתרתי.

פורסם (נערך)

אולי מילאו קצת שמן מנוע לפני הנסיעה (נסיעה ארוכה) וקצת נשפך גם מסביב... ואז במהלך הנסיעה הטיפות שנותרו נשרפות (כי בכל זאת הזאפירה מגיעה עם טורבו שמתחמם יפה) ואז נוצר ריח חריף של שרוף. עד שהגעתם למוסך כבר לא נשאר זכר.

האפשרות של שקית סוררת תמיד קיימת.

אני לא חושב שבזאפירה יש רצועת תזמון. אני חושב שזו שרשרת מתכת אבל אני לא זוכר.

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...