Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, כמו שרשום בכותרת אני נהג חדש ואני צריך עזרה בבחירת רכב ראשון. אני נוהג די הרבה מהבית לבית הספר וגם אחר הצהריים כל יום.. מחפש רכב שהוא די חסכוני יחסית לשנה אבל אני מוכן להשתפר אם הוא נוח וזריז יותר מהחסכוניות.. מחפש גם רכב לא חלש מדי ונוח יחסית..

אני מודע לכך שבתקציב הרכבים הם לא וואו אבל אני רוצה משהו שיהיה כיף לנסוע איתו והוא לא נכנס כל הזמן למוסך..

בינתיים הסתכלתי על מאזדה לאנטיס 323, יונדאי אקסנט ואלנטרה, וסוברו אימפרזה.

אשמח אם תוכלו לתת לי חוות דעת על הרכבים האלו ולתת לי המלצות אחרות גם אם יש.. תודה!

פורסם
אהלן, כמו שרשום בכותרת אני נהג חדש ואני צריך עזרה בבחירת רכב ראשון. אני נוהג די הרבה מהבית לבית הספר וגם אחר הצהריים כל יום.. מחפש רכב שהוא די חסכוני יחסית לשנה אבל אני מוכן להשתפר אם הוא נוח וזריז יותר מהחסכוניות.. מחפש גם רכב לא חלש מדי ונוח יחסית..

אני מודע לכך שבתקציב הרכבים הם לא וואו אבל אני רוצה משהו שיהיה כיף לנסוע איתו והוא לא נכנס כל הזמן למוסך..

בינתיים הסתכלתי על מאזדה לאנטיס 323, יונדאי אקסנט ואלנטרה, וסוברו אימפרזה.

אשמח אם תוכלו לתת לי חוות דעת על הרכבים האלו ולתת לי המלצות אחרות גם אם יש.. תודה!

אני לא סגור לגבי האימפרזה, אבל לדעתי סיטרואן c2 vts הוא רכב מהנה לנהיגה ברמות (אפילו קצת ספורטיבי) יותר מכל הרכבים שהזכרת (לא נהגתי עליו מהמלצה חמה של חבר)

הרכב בעל מנוע 1.6 ותיבת הילוכים ידנית

הספק 125 כ"ס

מומנט מירבי- 14.6 קג"מ שמתקבלים ב3750סל"ד (לא רע בכלל ואפילו טוב)

0-100 ב 8.9 שניות

צריכת דלק ממוצעת- 14.5 ליטר

מה שיפה ברכב הזה שהוא מהווה תמורה מעולה יחסית למחיר שלו, ככה שתוכל למצוא אותו בשנתונים 2007/8 לאחר מיקוח באזור ה25k ש"ח

ואפילו בפחות! ובשנתונים האלה הרכב גם מאובזר מאוד יחסית.

שווה בדיקה

פורסם

זה ניראה כאילו אתה מצפה לקבל את הרכב המושלם,חסכוני,חזק,נוח,הייתי מציע לך את הפלואנס דיזל אבל אתה במרחק של כמעט 50 אלף ממנה,לכן בוא תחשוב על רכב הגיוני לתקציב שלך,או שאתה מחפש חסכוני ושוב,לאיזה צריכה אתה מצפה להגיע בעיר? או שאתה מחפש רכב חזק.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בשבועיים האחרונים נפתחו לפחות עשרה שרשורי ייעוץ דומים-עד-זהים לשלך של אנשים שרוצים רכבים עד 25K.

רובם ככולם נגמרו בהמלצה על פונטו או גטס.

ממליץ לעשות חיפוש.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
בשבועיים האחרונים נפתחו לפחות עשרה שרשורי ייעוץ דומים-עד-זהים לשלך של אנשים שרוצים רכבים עד 25K.

רובם ככולם נגמרו בהמלצה על פונטו או גטס.

ממליץ לעשות חיפוש.

גטס זולל דלק..

פורסם

כן כי לאנטיס 323, אימפרזה ואלנטרה זה רכבים חסכוניים ביותר :shock:

גטס 1.4 אוט' שותה 1:13 במשולב, יחסית לרכב עם תיבה אוטומטית פשוטה זה לא "זולל" ולא בטיח.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
כן כי לאנטיס 323, אימפרזה ואלנטרה זה רכבים חסכוניים ביותר :shock:

גטס 1.4 אוט' שותה 1:13 במשולב, יחסית לרכב עם תיבה אוטומטית פשוטה זה לא "זולל" ולא בטיח.

וכמה אלו שהבאתי עושות פר ליטר?

פורסם

אימפרזה מניסיון של ההורים שלי, מנוע 1.6 בנהיגה חסכונית ורגועה, בעיר 1:7-1:8, מחוץ לעיר לא יותר מ1:10-1:12. רכב שאנחנו היינו היד הראשונה ומטופל במורשה יצרן. רכב פשוט לא חסכוני ומאוד חלש.

הגטס זה סטיגמות פשוט. (וגם הצרפתיות)

אגב, למה אתה צריך בכלל רכב משפחתי? רק הוצאת רישיון וזה רכב ראשון, בשביל מה ללכת מראש על מטחנת דלק?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

1:10 במקרה הטוב.

כמו ש dorsht אמר אין שום סיבה שתחפש רכב סדאן בתור רכב ראשון כדי לנסוע ל"בית הספר" (אני מניח שאתה בן פחות מ18).

סופרמיני כלשהי (כמו גטס או גרנדה פונטו) יתנו לך הרבה יותר תמורה (שנתון גבוהה, בטיחות, חיסכון) לשקל.

פורסם

אתה מוגבל לאוטומט?

אם לא אז עדיף מיני ידנית מאשר סדאן 1600 אוטומט.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

כמו ש dorsht אמר אין שום סיבה שתחפש רכב סדאן בתור רכב ראשון כדי לנסוע ל"בית הספר" (אני מניח שאתה בן פחות מ18).

סופרמיני כלשהי (כמו גטס או גרנדה פונטו) יתנו לך הרבה יותר תמורה (שנתון גבוהה, בטיחות, חיסכון) לשקל.

כשאני הייתי בן 18, הייתה לי גטס.

תכלס אחלה של אוטו בשביל לנסוע לביה"ס, ליציאות, לעבודה וכו'.

היו אנשים איתי בשכבה שקנו וולבו S40/S60 ועוד כל מיני רכבים מגודלים שאין לי מושג למה צריך אותם.

בצבא יש איתי אנשים קצת יותר חכמים, הרוב מגיעים בסופר מיני לבסיס (206, 306 5 דלתות, פונטו ספייס, אקסנט, אני עם הקליאו, סוויפט וכו'), ויש פחות מחושבים כלכלית (הונדה סיביק, מיצובישי לנסר), ויש אנשים עם תקציב (שירוקו, מרצדס כלשהי בת 3, C קלאס).

אתה מוגבל לאוטומט?

אם לא אז עדיף מיני ידנית מאשר סדאן 1600 אוטומט.

גם אם הוא מוגבל לאוטומט אין סיבה לרכוש רכב משפחתי.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
כשאני הייתי בן 18, הייתה לי גטס.

תכלס אחלה של אוטו בשביל לנסוע לביה"ס, ליציאות, לעבודה וכו'.

היו אנשים איתי בשכבה שקנו וולבו S40/S60 ועוד כל מיני רכבים מגודלים שאין לי מושג למה צריך אותם.

בצבא יש איתי אנשים קצת יותר חכמים, הרוב מגיעים בסופר מיני לבסיס (206, 306 5 דלתות, פונטו ספייס, אקסנט, אני עם הקליאו, סוויפט וכו'), ויש פחות מחושבים כלכלית (הונדה סיביק, מיצובישי לנסר), ויש אנשים עם תקציב (שירוקו, מרצדס כלשהי בת 3, C קלאס).

גם אם הוא מוגבל לאוטומט אין סיבה לרכוש רכב משפחתי.

אני מעדיף אוטומט על ידני.. ואני לא נעול על שום רכב כרגע רק שמעתי דברים על הפונטו ועל הגטס.. ובכל שמועה יש טיפת אמת לא?

אחרת למה הגטס כאלו זולות ויש עליהן כזאת חוות דעת כללית? (לא בא להתחכם או משהו.. באמת שאלה תמימה..)

פורסם

C2 במצב סביר לא תכנס בתקציב, אני בספק אם תמצא אחת בכלל שתכנס ב- 24 אלף.

מיני ידנית גם כן לא תכנס בתקציב, לפחות לא אחת נורמלית בלי עבר של השכרה/ליסינג מרובה נהגים.

לאנטיס ואימפרזה כמו שאמרו כבר הן מכוניות יותר גדולות, פחות חסכוניות והרבה פחות מהנות וספורטיביות ממה שאתה מחפש/רוצה/צריך.

אני מציע למקד את החיפוש בסופר מיניות משנת 2005 פלוס מינוס. הפונטו תהיה ללא ספק הבחירה ההגיונית, גם הגטס בסדר אבל היא פחות בטיחותית וקצת פחות חסכונית מהפונטו. אם אתה מוכן לחשוב מחוץ לקופסא קצת ולוותר על המנטרה של "רק לא צרפתיות" יש את הסיטרואן C3 דיזל שנסחרת במחירים מגוכחים (אבל הקילומטרז' בהתאם, אל תתפלא אם רוב המכוניות יהיו עם 200 אלף ק"מ ויותר) או רנו קליאו B ופיג'ו 206 שגם מאוד נחמדות ונמכרות במחירים לא גבוהים. סך הכל צריך לוודא שטיפלו בהן כמו שצריך עם חלקים מקוריים או תואמי מקור ונוזלים איכותיים. (אם אתה שואל את עצמך איך עושים את זה - מבקשים מהמוכר להראות קבלות על טיפולים).

אחרי שכל זה נאמר, אני מציע לך בחום לשקול שוב את הקיבעון על גיר אוטומטי - פחות חסכוני, פחות אמין ואתה עדיין לא בשלב של החיים ש"אין לך כח להעביר הילוכים" ואני דיי בטוח שאפילו תהנה מהשליטה העדיפה על הרכב שגיר ידני יאפשר לך.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

Spire תרשה לי לתקן אותך - לפונטו ולגטס רמת בטיחות זהה, בתנאי שבגטס בוחרים בדגם GLI.

במבחני הריסוק הגטס וגם הפונטו ספייס זכו ל4/5 כוכבים במבחני הריסוק.

לגטס יש גם דגמי GLX וGLS עם 4 כריות אוויר וESP, שזה כמובן עדיף על הפוטנו ספייס שמגיעה בכל הדגמים עם ABS ו2 כריות אוויר.

• תוכן חדש...