Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מעדיף אוטומט על ידני.. ואני לא נעול על שום רכב כרגע רק שמעתי דברים על הפונטו ועל הגטס.. ובכל שמועה יש טיפת אמת לא?

אחרת למה הגטס כאלו זולות ויש עליהן כזאת חוות דעת כללית? (לא בא להתחכם או משהו.. באמת שאלה תמימה..)

השמועה נובעת מגטס עם מנוע 1.35, שבשילוב עם גיר אוטומטי היה קצת צמא.

כמה צמא? כמו משפחתית מאותן שנים, כלומר 1:10 פחות או יותר. ומי שקנה רכב סופרמיני ציפה לקצת יותר חיסכון. (מה שלא קרה)

למעשה, גטס 1.6 מאותן שנים חזקה משמעותית מה 1.35 וצמאה לאותה כמות של דלק.

.. ואז ב2006 הגיע מנוע 1.4 שהיה הרבה יותר חזק, חסכוני ואמין מקודמו.

אותו מנוע ישב גם בחזית קיה ריו ויונדאי אקסנט עד שנת 2011.

למה כזה זול? כי רוב הגטס הגיעו להשכרה (עם מפרט GLF), ומשם לידיים פרטיות בהנחות גבוהות למדי, שהורידו את המחירונים של שאר הגרסאות, למעשה ההבדל בין גטס 1.4 GLF (הכי פשוטה) ל 1.6 GLS (הכי מפוארת) עומד על פחות מ5K. זה כלום כסף.

מקרה דומה קרה עם הגרנדה פונטו, רוב הרכבים הם 1.25 ידניים שהגיעו להשכרה, ושחקו את המחירונים של שאר הגרסאות הפרטיות. (כמו 1.4 ידני הנדיר)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
Spire תרשה לי לתקן אותך - לפונטו ולגטס רמת בטיחות זהה, בתנאי שבגטס בוחרים בדגם GLI.

במבחני הריסוק הגטס וגם הפונטו ספייס זכו ל4/5 כוכבים במבחני הריסוק.

לגטס יש גם דגמי GLX וGLS עם 4 כריות אוויר וESP, שזה כמובן עדיף על הפוטנו ספייס שמגיעה בכל הדגמים עם ABS ו2 כריות אוויר.

צודק, מקבל את התיקון. הופצה איזה שמועה זדונית שהגרסה הפשוטה של הגטס (GLF) הגיעה בלי ABS, בירור קצר הראה שזה לא ככה.

פות"ש, ראית? ככה בדיוק מתפתחות סטיגמות. אם דור לא היה מתקן אותי היינו ממשיכים בחיים שלנו בבטחון מלא שהגטס לא בטיחותית, מה שלא מאוד נכון.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

איך ביררת? ב GLF באמת אין ABS.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
צודק, מקבל את התיקון. הופצה איזה שמועה זדונית שהגרסה הפשוטה של הגטס (GLF) הגיעה בלי ABS, בירור קצר הראה שזה לא ככה.

פות"ש, ראית? ככה בדיוק מתפתחות סטיגמות. אם דור לא היה מתקן אותי היינו ממשיכים בחיים שלנו בבטחון מלא שהגטס לא בטיחותית, מה שלא מאוד נכון.

זה לא שהופצה שמועה, באמת בGLF אין ABS ורמת הבטיחות שם מחפירה.

אבל בשביל זה מחפשים GLI, GLX וGLS, שלרוב היו פרטיות (למרות שהייתה לי GLX מהשכרה בכלל), משלמים עוד קצת כסף, ומקבלים אבזור טוב יותר ובטיחות טובה יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

נכון, אתם שוב צודקים. :oops:

המידע במקום שבו בדקתי לא היה נכון, בדקתי שוב בכמה מקומות ואכן ב- GLF אין ABS.

אז אני לוקח בחזרה את קבלת התיקון הראשונה :lol: הגטס (בגרסת GLF הנפוצה) תהיה קצת פחות חסכונית ופחות בטיחותית מפונטו מקבילה.

זהו. מקווה לא להגיד יותר שטויות בת'רד הזה

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לדעתי יהיה הרבה יותר חכם לקנות רכב מיני יש לא מעט בתקציב הזה כמו סיאט איביזה פיג'ו 206 רנו קליאו פונטו גטס אני מאמין שאת כולם תוכל למצוא בערך בשנת 2005 +- עם תקציב כזה , וכמובן שעדיף ידני לטובת צריכת הדלק ואמינות אם זה חשוב לך

• תוכן חדש...