Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

10 חודשים עם פלואנס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4450 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
עזוב, יש אנשים שחיים בסטיגמות של העבר, וקשה להוציא אותם מזה.

שימשיכו לקנות את היפניות שלהם וישברו את הגב, בנתיים ניסע בצרפתיות ונהנה מנוחות נסיעה ופינוקים, נחסוך דלק, ואם חס וחלילה נהיה מעורבים בתאונה הרכב יגן עלינו.

הדיזל סופר אמינה. לא מתפרקת ב50 אלף ק"מ ולא נעליים.

כן, הם אלו שחיים בסטיגמות של העבר... :roll:

יש יפניות לא פחות נוחות אם לא יותר נוחות מהרבה רכבים ממוצא אירופאי, ויש רכבים אירופאים עם נוחות נסיעה גרועה כמו ה-DS5 למשל (היא עוד צרפתית והמחיר שלה בכלל לא עממי). אז?..

גם הפלואנס לא כזאת נוחה לדעתי עם כל הנידנודים שלה. בנהיגה קצת פחות נינוחה היא בכלל הופכת למסורבלת ומגושמת. סובארו B3 למשל מציעה נוחות נסיעה טובה מאוד בהשוואה אליה. סטיגמה אחת כבר שללתי לך.

גם מבחינת בטיחות, המאזדה 3 הקודמת (דור שני) קיבלה ציון של 5/5 כוכבים ולא 4. רוצה הפתעה? היא יותר בטיחותית מהפלואנס.

הוכחה:

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-28977-%D7%9B%D7%9E%D7%94-%D7%9B%D7%95%D7%9B%D7%91%D7%99-%D7%91%D7%98%D7%99%D7%97%D7%95%D7%AA-%D7%99%D7%A9-%D7%9C%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%A4%D7%9C%D7%95%D7%90%D7%A0%D7%A1.aspx

הוכחות נוספות:

http://www.euroncap.com/results/renault/fluence_ze/2011/468.aspx

http://www.euroncap.com/results/mazda/3/2009/382.aspx

עוד סטיגמה נשללה.

גם מבחינת צריכת דלק, בוא נשווה בהגינות את הפלואנס 1.6 מול המאזדה 3 1.6 ונגלה שבעצם למאזדה יש אפילו יתרון קטן (יש מבחן דרכים כאן בפורום שמוכיח זאת אפילו) וזה בנוסף להתרשמות שלי מלא מעט נסיעות על שני הרכבים הנ"ל. טויוטה קורולה היוצאת היא יפנית לחלוטין וצריכת הדלק שלה טובה מאוד. גם אם נשווה את הפלואנס וה-3 בגרסאות ה-2 ליטר נגלה שצריכת הדלק די דומה. בדגמים החדשים אפשר הקורולה וה-3 החדשה מציעות צריכת דלק טובה מאוד ביחס לקטגוריה (ולפלואנס גם לאחר מתיחת הפנים בגרסאות הבנזין). עוד סטיגמה חסרת בסיס.

אז מה למדנו? שהיפניות לא פחות נוחות, לא פחות בטיחותיות ולא פחות חסכוניות מהאירופאיות.

מתי תפסיק עם השטויות חסרות כל ביסוס שאתה כותב, אתה סתם מסתמך על סטיגמות ותו לא. אתה טועה ומטעה ולא שונה בכלל מהבחור שהגיב

כאן כנגד הפלואנס. אני באמת לא אתפלא אם בכלל לא נהגת על מאזדה 3 או טויוטה קורולה (או שביצעת עליהן נסיעה של 10 דקות בקושי).

מאזדה 3 למשל, האם היא בטוחה? עד כמה שזכור לי הדור הקודם זכה ל4/5 כוכבים.

B3? כנ"ל.

פורד פוקוס דור קודם? (לא יפנית אמנם) כנ"ל.

אה כן, וד"א לפוקוס היוצאת היו 5 כוכבי בטיחות. מה היא קשורה? היא בכלל אירופאית הרי...

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
  • תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוא אפתיע אותך לגביי הקורולה, נהגתי על הרובוטית כמה חודשים כי הייתה להוריי כזאת, ופעם אחת בדגם האוטומטי (דור קודם), נסיעה של חצי שעה.

על ה3 נהגתי לזמנים קצרים כל פעם, אף פעם לא הבנתי מה כל ההתרשמות והעליאום על הרכב הזה.

אגב, הפלואנס שנבחנה היא ZE. אף אחד לא מבטיח שהדגם הרגיל מקבל אותן תוצאות.

אני אפסיק עם השטויות? אמר ההוא שמהלל ללא הפסקה את היפניות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)
בוא אפתיע אותך לגביי הקורולה, נהגתי על הרובוטית כמה חודשים כי הייתה להוריי כזאת, ופעם אחת בדגם האוטומטי (דור קודם), נסיעה של חצי שעה.

על ה3 נהגתי לזמנים קצרים כל פעם, אף פעם לא הבנתי מה כל ההתרשמות והעליאום על הרכב הזה.

אגב, הפלואנס שנבחנה היא ZE. אף אחד לא מבטיח שהדגם הרגיל מקבל אותן תוצאות.

אני אפסיק עם השטויות? אמר ההוא שמהלל ללא הפסקה את היפניות.

1. הקורולה הרובוטית זוועתית למעט צריכת הדלק והביצועים הטובים יחסית שמושגים בצורה מטלטלת ומציקה. לא חוכמה גדולה.

2. ההתלהבות שהייתה מה-3 הייתה בגלל שמדובר ברכב אמין, סביר ומספק בכל מובן, קל לטיפול ונותן חבילה טובה ביחס למחיר. אני אישית די אוהב אותו כי ביחס למשפחתיות אחרות הוא מהנה לנהיגה. אני לא אומר שזה הכי מוצדק וללא ספק יש משפחתיות לא פחות מוצלחות. אבל בכללי רכב טוב למדי. אני ועוד מספיק אנשים נהנים ממנו. עובדות יש לך על הכביש.

3. צירפתי לך כתבה שבה מספר בכיר ברנו שהתוצאה של הפלואנס הרגילה אמורה להיות זהה בדיוק לחשמלית הנבחנת. ואני מצטט:

אבל ז'אן כריסטוף פירסון, בכיר בחברת רנו, הסיר את הערפל כאשר הסביר באופן נחרץ ביותר שמבחינת בטיחות אין שום הבדל בין הפלואנס החשמלית לרגילה שלא נבחנה במבחנים של יורו-NCAP. "4 כוכבים זו תוצאה יפה מאוד" אומר פירסון "אנחנו נשפר כמה פרטים וזה כבר בייצור אבל אני לא יודע אם נגיע לחמישה כוכבים והמבחנים הבאים יהיו אולי רק בעוד שלוש שנים. מבחינה פנימית אנחנו יודעים שזו בדיוק אותה תוצאה שהייתה מקבלת הפלואנס הרגילה. אז אין שום הבדל".

4. אני לא מהלל שום רכב לפי מוצאו, אלא אך ורק לפי איך הוא בכללי בתור רכב. אני בניגוד אליך לא מתעסק היכן הרכב מיוצר. יש המון רכבים אירופאים מעולים גם בקטגוריות העממיות ויש משם גם רכבים על הפנים. אותו דבר גם מיפן. יש רכבים אירופאים שאני אוהב ויש כאלה שאני לא אוהב. כנ"ל גם על רכבים אסייתים או אמריקאים. אמרתי זאת בעבר ואני אגיד את זה גם עכשיו - כשיהיה רכב טוב שיענה לי על הצרכים בצורה טובה בכלל לא יעניין אותי אם יפנים או קוריאנים או גרמנים או פקיסטנים הרכיבו אותו. אני יוצא להגנת תוצרת יפן רק בגלל אנשים מלאי סטיגמות כמוך.

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
פורסם

הקורולה הרובוטית לא זוועתית, לא יודע מאיפה כולם מביאים את השטות הזו.

צריך להתרגל לגיר,לדעת להשתמש בתפעול הידני אבל חוץ מזה הרכב,אמין וחסכוני ומרגיש זריז.

אני חושב שאתה גם שבוי בסטיגמות :)

המאזדה 3 לא רכב מצוין,אבל הרכב טוב,הוא נראה מצוין ומרגיש בטוח בסיבובים ובמהירויות גבוהות.

פלואנס 1.6 לא אהבתי,הרכב מרגיש איכות ומרווח אבל המנוע קטן עליו.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

סלון הבז,מגיע רק עם גירסאות ה2 ליטר?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

פלואנס דור קודם לא הגיעה עם גיר AL4?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

אני מתנייד עם פלואנס דומה (ללא מולטימדיה אלא עם המערכת המקורית) ואחרי שנתיים וחצי וכמעט 70K ק"מ אני מצטרף לרוב מה שאמרת. (שלי גם עם ריפוד בהיר וצבע חיצוני בז' NHK הכהה יותר)

היא מאוד נוחה (אחרי כמה נסיעות לאילת, עבודה יום שלם וחזרה הביתה ללא עצירות ביניים והגעה במצב תקין לחלוטין), לא חסכונית במיוחד וממש לא האוטו לנס הרים אבל יציבה וחזקה. אני לא מתייחס למוצא כפרמטר לנוחות כי כל רכב צריך להיבחן לגופו ולהתאמתו למשתמש. מה שנוח לי לאו דווקא יהיה נוח לאחר.

לגבי המזגן, הוא מתוכנת לקרר ללא משב רוח חזיתי כמו שאתה רגיל ממרבית הרכבים. אם תכוון אותו ידנית לפתחים הקדניים תקבל את אותו משב רוח קר שאתה מכיר (אישית מעדיף את המוד האוטומטי).

לגבי מבחני ריסוק אי אפשר להשליך מהZE לרגילה ולו בגלל משקל הסוללה מאחור (לפני שהתייחסנו לשינויים בשלדה). אותו בכיר חטף על הציטוט הזה כי הוא פשוט לא נכון וההתיחסות לפלואנס כמו ל ZE לא שונה מההתייחסות אליה כמו למגאן.

לגבי עלות טיפולים, טיפול 60K אצלי כלל גם בלמים ועלה כ 1100 שקל במורשה טוב.

ולטרול, כנראה שעבדו עליי כי אין נזילות והאוטו לא מתפרק.

עריכה:

למי ששאל, הדור הקודם כם מנוע 1.6 ליטר הגיע עם גירסה משופרת של AL4, הדיסלים עם רובוטית כפולת מצמדים מאותו בית יוצר של הגיר של פורד וה 2 ליטר עם המנוע והגיר של ניסאן שנתרמו מהקשקאי.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
סלון הבז,מגיע רק עם גירסאות ה2 ליטר?

לא, יש גם בדיזל.

פלואנס דור קודם לא הגיעה עם גיר AL4?

AL4 היה ב1.6. ב2.0 גיר רציף של ניסאן קשאי. בדיזל גיר כפול מצמדים בעל 6 יחסי העברה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

וב 1.6?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הפלואנס עצמו הוא רכב מרווח, נעים לישיבה ונהיגה.

לטעמי דבר אשר גורע בקצת, במושב הנוסע תחושת הנסיעה היא יותר גבוהה מאשר במושב הנהג ובנוסף, לאדם 1.90 ומעלה יש מלא מקום לרגליים, אבל הראש נתקע בתקרה.

יש 3 דגמים של פלואנס, 1.5 דיזל ידני/אוטומטי.

1.6 אשר מגיע עם מנוע וגיר של רנו, והגיר הוא אותו גיר נוראי AL4, 4 הילוכים.

2.0 מגיעה עם מנוע ותיבה של הניסאן קאשקאי, תיבה רציפה כפי שצויין.

בנוגע ל"סטיגמה" היפנית והצרפתית, אז אני נוסע כרגע עלסובארו אימפרזה 2014.

הצלחתי להשיג את הרכב הזה משכירות, לקחתי אותה עם 17 ק"מ בלבד על השעון, הישג עולמי.

תא המטען שלה מכובד ונאה, ניתן להכניס דברים רבים בפנים.

המושב של הנהג הוא רך, אבל בנסיעה ארוכה זה מתחיל להציק וזה לא נוח.

השיכוך שלה, הוא לא טוב לטעמי.

כאשר הייתי נוסע עם הרנו סניק II שלי, הייתי צריך בור בכביש בשביל להרגיש משהו, לעומת זאת בסובארו אני מרגיש ושומע גם כאשר יש סדקים בכביש.

אני נוסע בה כבר חודש, עשיתי בה 2000 ק"מ.

הדבר שהכי חסר לי שם, זה מקום איחסון, התא כפפות הוא קטן, ומעבר אליו - אין באמת שום מקום לאחסון.

אם אני צריך להשוות בין הסובארו לפלואנס, אין באמת מה להשוות.

הדבר היחידי שהסובארו מצטיינת על הרנו, הוא בגיר, בעוד אצל רנו זה מנוע 1.6 עם תיבה AL4, בסובארו זה 1.6 עם תיבה רציפה וצריכת דלק משולבת של כ- 1:13.

כך שאם חוזרים לאותה נקודה של "סטגימות", אז הסטיגמה עדיין עומדת בעינה בנושא זה.

הרנו מצטיינת בריווח, נוחות, בטיחות, איכות הרכבה ואיכות הרכב.

פורסם

נהגתי על פלואנס עם מנוע 1.6 והגיר הידוע להשמצה. מנוע די חלש, אבל זה לא הפריע לי במיוחד, הגיר דווקא אהבתי אותו מאוד - הוא מתנהג בדיוק כמו שאני מצפה ממנו: מוריד הילוכים כשצריך (בירידות למשל) ושומר על הילוכים בצורה נוחה. סך הכל רשמים מאוד חיוביים יש לי מרכב הזה, נוחות נסיעה, בידוד רעשים ושיוט נינוח בבין עירוני זה מעולה.

מנוע דיזל כמובן מנוע האידיאלי לרכב הזה - חזק ומאוד חסכוני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כעת הפלואנס קיבלה מנוע 1.6 חזק יותר מבעבר, עם 117 כ"ס וגיר רציף עדיף על הAL4.

על פי מה שהבנתי יש שיפור בביצועים וגם בצריכת הדלק.

פורסם
כעת הפלואנס קיבלה מנוע 1.6 חזק יותר מבעבר, עם 117 כ"ס וגיר רציף עדיף על הAL4.

על פי מה שהבנתי יש שיפור בביצועים וגם בצריכת הדלק.

מה אתה אומר על פלואנס 2010-2011 הן נמכרות ב35-45 אלף.

הרכב אמין?

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם (נערך)

לפני חודשיים וחצי התחדשתי בפלואנס דיזל פריוילג' רובוטית, 2 קלאצ'ים, 6 הילוכים חדשה מהסוכנות, לאחר שלושה חודשים של התלבטויות לגבי רכישת רכב משפחתי חדש ונסיעות מבחן רבות על רכבים שונים.

תכננתי להעביר את הרשמים שלי על הרכב לפורום כבר זמן רב, אך לא מצאתי זמן לכך עד שנתקלתי בשירשור הזה שנתן לי את ה"טריגר" להשקיע את הזמן הנדרש.

אז נתחיל ב:"למה דוקא פלואנס דיזל פריוילג' רובוטית"?

הסיבות

סיבה "רציונלית"=לדעתי היא מציעה את החבילה המשפחתית המשתלמת ביותר.

סיבה אמוציונלית=היא פשוט "עשתה לי את זה" עוד מהרגע הראשון שראיתי וחוויתי אותה באולם התצוגה.

מה שנקרא "נדלקתי עליה",לא יכולתי להפסיק לחשוב עליה,לא ראיתי עצמי רוכש מכונית אחרת, ובקיצור "התאהבתי" בה.(במיוחד לאחר נסיעת המבחן).

הפריוילג' מגיעה עם הריפוד הבהיר והצבע הנבחר הוא בז' מטלי HNK .הדגם שנרכש הוא ללא מולטימדיה(אך עם התצוגה המקורית) וללא גג נפתח.(לטעמי תוספות מיותרות)

אחד המאפיינים העיקריים שקיימים ברכב הוא ה-GOOD FEELING FACTOR

אתה מתקרב לרכב מצויד בכרטיס רנו צבע הבז' מבריק וכל העיצוב החיצוני משדר מכובדות וגודל מרשים, לחיצה על כפתור ידית הדלת המוכספת והדלת נפתחת בכבדות מרשימה,ריח העור החדש הנהדר מכה בך, המראה הנגלה לעיניך הוא מראה מעוצב ויוקרתי(הריפודים בד משולב עור). כאילו נכנסת לרכב מנהלים ולא רכב משפחתי ממוצע.

האורות הפנימיים העוצמתיים מקדימה ומאחור נדלקים כמו גם שקעי הטעינה ולוח השעונים, נורת הצד בדלת נדלקת עם פתיחתה.

המושב נוח מאד לא רך ולא קשה מידי,לא נוצרת תחושת חוסר נוחות גם בנסיעה רצופה של למעלה משעה.

ישנו כיוון מיוחד לגב התחתון-מאד שימושי

כיוון הגה לגובה ולעומק בסדר (לא היה מזיק כיוון עומק ארוך יותר) טוב מבטויוטה אך עדיין לא מספק.

ההיגוי עצמו גם כן "בסדר" מדויק מגיב ונוח בתוך העיר- אך מחוץ לעיר ההגה הופך קשה עם עליית המהירות(קשה מדי) מה שפחות מוצא כן בעיני.(צריך להתרגל).

משענות ראש מתכווננות קדימה ואחורה(לא מגיע במקור עם הדגם שהזמנתי אך קיבלתי אותם בכל זאת לאחר שהראתי לסוכן שזה מצוין בפרוספקט).

הכנסת הקוד-לחיצה על הבלם לחיצה על כפתור ההתנעה והמנוע מתעורר לחיים. לאחר בדיקת כל נורות האזהרה ואחרות בלוח המחוונים-לא חייבים להכניס את הכרטיס לחריץ המיועד לו אך אם עשית כן לפני ההתנעה ולפני הקשת הקוד. לוח המחוונים "מתעורר" והמחשב בסופו של דבר מציג את תוצאת בדיקת מערכות הרכב "OK".

שעון המהירות מאיר על רקע לבן באור סגלגל יפה עם ספרות מהירות דיגיטליות גדולות שחורות ,שעון חום ושעון דלק בתצוגה דיגיטלית שחורה מוצגים סביב שעון המהירות.

בפנים הרכב שקט מאד ואין זכר לרעש הדיזל.

בשניות הראשונות יש מעט השהיה בתגובת הדוושה אך היא נעלמת די מהר עם עלית טמפרטורת המנוע.

בתוך העיר הגיר הרובוטי מתפקד היטב בדרך כלל,לעיתים הוא נשאר תקוע על הילוך נמוך מידי בעיקר בירידה (עקב מד שיפוע הקיים ברכב ומשפיע על התנהגות התיבה)אך בסה"כ הנסיעה חלקה גם בפקקים.הרכב מרגיש נוח בעיר ומשכך את המהמורות היטב אך גולת הכותרת שלו היא מחוץ לעיר.

לחיצה מעט אגרסיבית על הדושה ביציאה מרמזור והגב נדבק לכיסא,הרכב צובר מאיץ במהירות ובשקט יחסי (לא צווח כמו רכבים עם גיר רציף), משאיר רבים מהרכבים האחרים להשתרך מאחור.בכבישים מהירים הרכב מגיע למהירויות שאסור לפרסם ועושה את זה בשקט וללא תחושת מאמץ.

מערכת בקרת האקלים המפוצלת מקררת את הרכב בצורה יעילה שקטה ומהירה ללא משב רוח "עצבני" ורועש כאשר היא מכוונת על "AUTO".

אם בכל זאת רוצים רוח חזקה וקרה לפנים.ניתן להעלות את האיוורור למקסימום באופן ידני (מצב AUTO מבוטל),להוריד את הטמפרטורה עד ל LO ולכוון את יציאת האויר לפתחים הקידמיים בלבד.לחיצה על כפתור הסירקולציה תגביר עוד את זרימת האויר.

החימום גם כן מגיב מהר במצב אוטומטי.

בסה"כ מערכת בקרת אקלים מעולה ולא מורגשים "חסכים" (וזו דעה של אחד שהחליף את הרכב הקודם עקב מזגן ששווק סופית ולא היה כדאי\אפשרי לתקנו)

עם סגירת הדלת האורות מתעמעמים ודועכים לאט עד כיבוי מוחלט.

הרכב מאובזר ומעוצב בנדיבות , ההיפך הגמור מהתחושה "הקמצנית" והמדכאת כאשר אתה נכנס לקורולה חדשה לדוגמה.

הרכב מאובזר כך שחוץ מקודן לא הייתי צריך לבצע שום התקנה מקומית.

רשימה האיבזור כוללת :

כניסה והתנעה

חיישני תאורה וגשם

אורות ערפל קידמיים ואחוריים

תא כפפות עם תאורה

תאורה בדלתות

כיוון מראות חשמלי-מראת נהג מחולקת ל-2 עם חלק פנורמי.

מראה קידמית יום-לילה

פנסי איתות במראות

נעילה אוטומטית עם התרחקות מהרכב

כיסי איחסון בגב שני המושבים הקידמיים

משענת יד מרכזית עם תא איחסון

יציאת מיזוג נפרדת למושב האחורי+שקע טעינה

חיישני רברס עם התראה קולית ותצוגת זוית ומרחק בלוח השעונים

מערכת שמע עם שליטה מההגה הכוללת כיווני בס, טרבל, אקולייזר, פיידר,ממשקי בלוטות,USB,AUX, רדיו RDS ,נגן דיסקים ,4 רמקולים+2 טוויטרים

דיבורית מובנית.

מרים שמשות

מצב AUTO בכל ארבעת החלונות

נעילת דלתות וחלונות אחוריים מדלת הנהג(מבפנים)

נעילה מרכזית של כל הדלתות לפתיחה מבחוץ ידנית\אוטומטית מעבר למהירות 10 קמ"ש(ניתן לתיכנות)

כיבוי אורות וקיפול מראות אוטומטי.

לאחר כדקה לערך כיבוי שקעי הטעינה.

כיבוי הרדיו עם פתיחת דלת הנהג לאחר דימום מנוע.

בקרת שיוט+מגביל מהירות עם שליטה על המהירות מההגה.

כפתור ההפעלה ראשי של בקרת השיוט ומגביל המהירות נמצא ליד משענת היד-לא הכי נח לתפעול תוך כדי נסיעה.

בלם יד חשמלי חכם-(מערכת ממוחשבת בפני עצמה). פיצ'ר מדהים,הרבה יותר מ"בלם יד", פרטים בהמשך...

בטח שכחתי משהו.

תיפעול הגיר הרובוטי:

קל וידידותי-כמו גיר אוטומטי רגיל, ובנוסף טיפטרוניק, כאשר הסתת הידית שמאלה מעבירה את התיבה לתפעול ידני ,במצב זה דחיפת הידית מעלה, מעלה הילוך, ודחיפתה מטה, מורידה (בדומה לטיוטה). אין שום הגבלה במעבר לתיפעול ידני וניתן להעביר בין מצבים בכל שלב בנסיעה.

גם במצב ידני מחשב הרכב לא מאפשר "להשתולל" או לטעות ואם ההילוך המשולב ידנית גבוה או נמוך מדי, מחשב הרכב מתריע ע"י היבהוב של מספר ההילוך הנבחר השגוי ומתקן להילוך המתאים לתנאי הנסיעה.

פיצ'ר נוסף שאני מאד אוהב בתיפעול התיבה, הוא אפשרות להעביר לניוטרל מ D בכל שלב ללא לחיצה על המשבת בידית, ממש כמו בהעברת הילוך במוט הילוכים ידני, מעלים ומורידים מ D ל-N וחוזר חלילה.

כמו כן אין צורך ללחוץ על המשבת כאשר מעבירים מ-R ל-N ומשם ל-D. שני קליקים בידית ועברת ממצב רברס למצב נסיעה(מ-N ל-R חייבים ללחוץ על המשבת).

במצב עמידה עם מנוע מונע(ברמזור לדוגמה)יש ללחוץ על הבלם כיוון שאחרת הרכב יגלוש מן הסתם, אך אם מפעילים את בלם היד החשמלי,התיבה אוטומטית עוברת לניוטרל ומד סיבובי הסרק נשמר על 900 סל"ד (במצב זה ניתן להעביר את ידית ההילוכים בין D ל N בצורה חופשית אך אין שום השפעה על הסל"ד).

לצורך התחלת נסיעה, ניתן לנתק את בלם היד החשמלי ידנית ואז הרכב יתחיל לגלוש, או פשוט לתת מעט גז ואז הבלם יתנתק אוטומטית וניתן להתחיל בנסיעה.

אם בזמן שהרכב מונע, בלם היד החשמלי מופעל ודלת הנהג נפתחה,לא ניתן לגרום לאחר מכן לניתוק הבלם בלחיצה קלה על הגז-הרכב פשוט לא יזוז מהמקום ומחשב הדרך יתריע כי יש לנתק את הבלם ידנית.

בנוסף עם דימום המנוע בלם היד החשמלי מופעל אוטומטית.

מאד מאד מאד בטיחותי ונוח.

צריכת דלק:לאחר 2400 ק"מ במהירות ממוצעת של 26-27 קמ"ש הצריכה המשולבת הממוצעת עומדת על 1 ל 14 ק"מ לליטר.

רוב הנסועה מורכבת מנסיעות בפקקים של בדרך אל העבודה וממנה.וכן מנסיעות עירוניות קצרות לקניות סידורים וכו'.

בסופי שבוע נוסעים קצת מחוץ לעיר נסיעות ארוכות. אז צריכת הדלק עומדת על 1 ל 18 1 ל 19 בנסיעה לא חסכונית במיוחד עם מזגן ורכב מלא.

נתוני הצריכה נבדקו בשיטה ה"ישנה",קרי בדיקת הק"מ שעברו, ביחס לליטרים בפועל שמולאו.

יש לציין שמחשב הדרך די מזייף בליטרים שנצרכו ובממוצע של צריכת דלק ל-100 ק"מ,הוא מציג נתונים גרועים יותר,משהו כמו 5-10 אחוז ביחס לצריכה האמיתית.

במילוי טנק הדלק האחרון לדוגמא,מילאתי 48.5 ליטר, כאשר מחשב הדרך הראה שנצרכו 53.5 ליטרים מאז המילוי שלפניו.(איפסתי בכל פעם).

מקווה שזה יעזור למי שמתלבט לגבי רכישת רכב בכלל ופלואנס בפרט.

ניצן

עריכה אחרונה על ידי nit_zan

• תוכן חדש...