Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השקעה של 700.000 ש"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני שואל בשביל חבר טוב,

החבר הנ"ל בן 28 והצליח לחסוך בזיעת אפו 700.000 ש"ח שנזילים עבורו בכל רגע.

עד היום הוא לא השקיע את הכסף הנ"ל בקניית נדל"ן עקב כך שהוא חשב שהוא יתחתן ואז יעשה את הצעד.

היום הוא כבר לא יודע אם הוא יתחתן, אבל הוא לא פוסל את האופציה.

בריבית בבנק הוא מקבל תשואה מאוד נמוכה,

והיום הוא מתעניין במה הוא יכול להשקיע סכום שכזה? 700.000 ש"ח ?

האם כדאי לקנות נדל"ן ב1.3 מליון ולקחת 600.000 משכנתא ? נניח ?

האם הבנק יאפשר לו לקחת משכנתא לבד וללא בת זוג ?

מה כדאי לו לעשות במצב כזה?

פורסם (נערך)

מה לעשת? תלוי בתוכניות שלו. האם הוא מתכוון לרכוש דירה לצורך מגורים או כהשקעה? האם הוא יודע באיזה איזור הוא מתכוון להשתקע?

בחור בם 28 שכבר התיאש מלמצוא זוגיות? מוזר ומוקדם מאד.

בכל מקרה - אין שום קשר בין משכנתא לבין נישואין. הקשר היה קיים כאשר היתה מקובלת "משכנתה לזכאי משרד השיכון" שהיתה בתנאים מועדפים וניתנה לפי רשימה של קריטריונים, ונישואין וילדים היו חלק מהקריטריונים, אם כי גם רווקים היו זכאים להלואה. כיום משכנתת הזכאים לא רלוונטית, הקריטריונים לקבלת הלואת משכנתא מהבנק הם כלכליים טהורים ואם לבחור ההון העצמי הדרוש, כושר החזר מתאים ומתכוון לרכוש נכס מתאים סביר שהבנק יאשר לו משכנתא.

ד"א - אני בדקתי לפני קצת פחות משנה בבנק ירושלים, הריבית שדרשו היתה בערך פי 2.5 מזו שקיבלתי בסופו של דבר בבנה"פ. אבל, בכל מקרה, התנאים הם ללוווה מסויים בנקודת זמן מסויימת, וכל מי שמתכנן לקחת הלואה צריך לבדוק את התנאים המוצעים לו באופן אישי בשורה של בנקים, בסמוך למועד לקיחת ההלוואה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני הייתי קונה 2 דירות להשקעה בחיפה או בבאר שבע, כל דירה בסביבות ה350 אלך, תניב לו תשואה בסביבות 5-7 אחוז בשנה עם סיכוי גבוה לעליית מחיר הדירה בעתיד.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

תקנה נכס במקום שאתה גם יכול לגור בו,

לקנות חורבות בבאר שבע זה חסר משמעות.

אני לקחתי בלי שום בת זוג ומשלם לבד,זה נטו תלושי שכר

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

אני חושב שהצעד הכי טוב בשבילו זה לקחת משכנתא ולקנות דירה באזור טוב, לא רואה טעם עכשיו להשקיע ב 2 דירות שספק אם ערכם יעלה,

בכל מקרה שיקנה דירה על הנייר, כאשר הדירה תיהיה מוכנה הערך שלה יעלה בלא מעט כסף( אני מדבר מנסיון) במידה והוא יתחתן בשנים הקרובות הוא גם יוכל לעבור אלייה, זאת קפיצת מדרגה מאד גדולה לזוג צעיר היום, מצד שני אולי כדאי לחכות קצת לראות מה קורה עם המע"מ.

cla 250 amg 2014 חבל שלא עם ההנאה הנכונה :roll:

פורסם

הערך של הדירה שלי עלה בסביבות ה70-60 אלף השנה,הערך של הדירה של ההורים עלה ב250 אלף,לחכות זה לא חכם.

יש תקנה.אין אל תקנה

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?521050-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A0%D7%9B%D7%A1

בנדל"ן לא הייתי נוגע כיום, בטח לא לטווח קצר (כי אם הוא יתחתן ויקנה דירה תוך שלוש-ארבע שנים, ויצטרך את הכסף הזה, זה טווח קצר).

ב700 אלף שקל אפשר לקנות מניה אחת של ברקשייר. השאלה עד איזה גיל באפט יחיה... אבל זה נזיל, יציב והיסטורית הרבה יותר רווחי מרוב עסקאות הנדל"ן (תראו את הגרף שלהם ל10 שנים ול20 שנים). לא הייתי שם את הכל שם, נניח חצי (אפשר לקנות BRK.B).

מה שכן, יש מס רווחי הון, ואתה מהמר על שער הדולר. למרות שבמקום הנוכחי שלו, לא הייתי דואג מדי - אם הדולר ירד כאן ל3.0 אז גם הנדל"ן יאכל אותה (מיתון). היסטורית, יש יותר סיכוי שהדולר יעלה מכאן, או לפחות ישאר איפה שהוא.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם (נערך)
אני הייתי קונה 2 דירות להשקעה בחיפה או בבאר שבע, כל דירה בסביבות ה350 אלך, תניב לו תשואה בסביבות 5-7 אחוז בשנה עם סיכוי גבוה לעליית מחיר הדירה בעתיד.

מה ההגיון לקנות חורבה בשכונת עוני? חוץ מהשקעות בשיפוץ לא יצא לך כלום. 350 אש"ח היו סכום רלונטי בחיפה לפני 4-5 שנים, אותן דירות זעירות כבר עברו מזמן את ה-500-600 אש"ח.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מה ההגיון לקנות חורבה בשכונת עוני? חוץ מהשקעות בשיפוץ לא יצא לך כלום. 350 אש"ח היו סכום לונטי בחיפה לפני 4-5 שנים, אותן דירות זעירות כבר עברו מזמן את ה-500-600 אש"ח.

הרעיון הוא לא להיכנס להרפתקאות קיצוניות, להתחיל לקחת משכנתא או הלוואה על חצי מיליון בגיל 28 לעשרים שנה, לשלם מתוך זה 400 אלף רק ריבית,זה הדבר הכי מטומטם שאפשר לעשות, תשאל כל כלכלן ואיש שקצת מבין בעסקים, מה כדאי לעשות, לקנות דירה עם משכנתא או לגור בשכירות ואז תחזור אליי עם התשובה, תקנה אתה דירה ותשדעבד לבנק עם כסף שאין לך , על תפיל את זה על אחרים, ומה יקרה אם מחר יפטרו אותו? איך הוא יחזיר את המשכנתא? הרי אין לו בת זוג שיכולה לעזור לו, והוא עצמו גר בדירה...

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

MX - הסיטואציה לא ברורה לנו. יש הבדל עצום בין מי שכבר סגור על כך זהוא רוצה להמשיך את חייו - לפחות בטווח של מספר שננים - באיזרור מסויים לבין מי שעדיין מרחף בעולם אי הוודאות. כמוכן - מי שצסבר 700 אש"ח כנראה יודע להתנהל כלכלית (אלא אם מדובר בירושה של מיליון ששליש ממנה כבר אבד). הדיון של שכירות מול משכנתא אינו עתיד להסתיים השנים הקרובות, ומדובר בעניין אישי מאוד, שכולל לא רק שיקול כלכלי טהור אלא גם עניין של גישה אישית (תחושת יציבות היא דבר חשוב להרבה אנשים) והערכת הסיכויים והסיכונים לעתיד.

• תוכן חדש...