Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ואשתי לעתיד הקרוב שוקלים לרכוש רכב קטן וחדש. אחרי שראיתי כמה וכמה סיקורים ההתלבטות העיקרית היא בין סיאט מי, מנוע 75 כ''ס, ידנית לבין שברולט ספארק דגם LT, מנוע 1.2 82 כ''ס.

אני מתאם נסיעת מבחן על שתיהן כמובן ונראה מה באמת מרגיש יותר טוב בשבילי.

מנסיון של אנשים עם שני הרכבים מה עדיף?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ה10 החדשה גם נבדקה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין מה לחשוב פעמיים. הספארק קצת יותר מאובזרת, טיפה יותר מרווחת ו...זהו. נסעתי על 2 הרכבים הללו הרבה. הייתה לי ספארק צמודה תקופה. הרכב צרכן דלק לא קטן, המזגן מתנתק בעומס, גם בלחיצה קטנה על הגז, במיוחד בעליות, מע" הסאונד עם צליל על הפנים, רעש מנוע מורגש בכל מצב, לא הסתדרתי עם לוח המחוונים{זה אישי}, ברכב הספציפי שלי המנוע היה מגמגם במזג אוויר חם בחוץ, לאחר נסיעה, כולל ריח דלק ומנורת מנוע. במוסך לא עלו על הבעיה, גם כשצולמה בווידיאו.

כרגע יש לנו רכב שני במשפחה. סיאט מיי 3 ד". לא אגיד שאין לו חסרונות. צפוף מאחור, פתחי מזגן באמצה כלפי מעלה, וחוסר אבזור. אבל מצד שני המנוע שלו "חי" יותר,עם תאוצה פנטסטית לקטגוריית ה-1000 סמ"ק שלא מביישת רכבים גדולים ממנה, חסכונית באופן שיעלה חיוך על השפתיים, ההרכבה מצויינת, נטולת קרקושים, מע" הסאונד נשמעת כאילו מישהו השקיע שם הרבה כסף{6 רמקולים קומפוננט}, המזגן אינו מתנתק בשום מצב, יציבה מאוד, תא מטען גדול ועוד...

ההרגשה שלי היא שהכוח מתקבל מהר יותר מהספארק {לפי הנתונים ב-3000 סל"ד מול 4800 בספארק} ועם זה ממש חשוב לך גם מהירותה הסופית היא 172!

אין מה לחשוב בכלל... אנחנו כבר בחרנו בכל אופן.

פורסם (נערך)

הנסיעה בסיאט הכי נוחה בקטגוריה שלה לדעתי, כנ'ל גם המנוע החזק וגמיש ביחס לשאר מכוניות המיני, ודי שקט גם בסל"ד גבוה.

גם ההרגשה הכללית של הרכב בנסיעה מרגישה יותר כמו סופר מיני מאשר מיני.

יחסית גם לקטגוריה שלה מאוד מהנה לנהיגה ושקטה גם במהירויות גבוהות.

החסרונות שלה כמו שאמרו זה באיבזור, והיא מרגישה קצת ספרטנית מבפנים למרות שאיכות החומרים טובה והכל "יושב טוב".

הספאק היא יותר איבזור ומראה (למי שאוהב) המנוע למרות שהוא 82 סוסים, די חלש ומרעיש, איכות חומרים פחות טובה מהסיאט, וגם פחות חסכונית ופחות מהנה לנהיגה, בקיצור מיני שמרגישה כמו מיני אין יותר מדי הפתעות.

לדעתי מכל קטגורית מיני הMII הכי טובה בסיגמנט למי שבאמת אכפת לו יותר מהנהיגה עצמה מאשר איבזור.

עריכה אחרונה על ידי nisi90
פורסם

אני מאוד אוהב את הספארק, מרווחת מאוד ונוחה.

כמו כן, חזקה יותר משאר רכבי המיני שיצא לי לנסוע בהם (ויצא לי בהרבה)

להשוות מול הסיאט מי אני לא יכול כי דוקא אותה אני לא מכיר. אם יש עוד שאלות אשמח לענות.

ומשהו נוסף- רעש המנוע אכן מורגש מאוד בספארק

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם
אין מה לחשוב פעמיים. הספארק קצת יותר מאובזרת, טיפה יותר מרווחת ו...זהו. נסעתי על 2 הרכבים הללו הרבה. הייתה לי ספארק צמודה תקופה. הרכב צרכן דלק לא קטן, המזגן מתנתק בעומס, גם בלחיצה קטנה על הגז, במיוחד בעליות, מע" הסאונד עם צליל על הפנים, רעש מנוע מורגש בכל מצב, לא הסתדרתי עם לוח המחוונים{זה אישי}, ברכב הספציפי שלי המנוע היה מגמגם במזג אוויר חם בחוץ, לאחר נסיעה, כולל ריח דלק ומנורת מנוע. במוסך לא עלו על הבעיה, גם כשצולמה בווידיאו.

כרגע יש לנו רכב שני במשפחה. סיאט מיי 3 ד". לא אגיד שאין לו חסרונות. צפוף מאחור, פתחי מזגן באמצה כלפי מעלה, וחוסר אבזור. אבל מצד שני המנוע שלו "חי" יותר,עם תאוצה פנטסטית לקטגוריית ה-1000 סמ"ק שלא מביישת רכבים גדולים ממנה, חסכונית באופן שיעלה חיוך על השפתיים, ההרכבה מצויינת, נטולת קרקושים, מע" הסאונד נשמעת כאילו מישהו השקיע שם הרבה כסף{6 רמקולים קומפוננט}, המזגן אינו מתנתק בשום מצב, יציבה מאוד, תא מטען גדול ועוד...

ההרגשה שלי היא שהכוח מתקבל מהר יותר מהספארק {לפי הנתונים ב-3000 סל"ד מול 4800 בספארק} ועם זה ממש חשוב לך גם מהירותה הסופית היא 172!

אין מה לחשוב בכלל... אנחנו כבר בחרנו בכל אופן.

השאלה אם מדובר בספארק החדשה או הישנה? מנוע 1.2 או 1.0? ידני או אוטומט?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אני אישית לא יכול לסבול את הצורה של mii. הוא נראה כמו חצי רכב שחלקו האחורי חתכו והשאירו במפעל. לדעתי, ספארק 2014 הוא יותר "אוטו", יותר בטיחותי, ויותר מאובזר.

פורסם (נערך)
אני אישית לא יכול לסבול את הצורה של mii. הוא נראה כמו חצי רכב שחלקו האחורי חתכו והשאירו במפעל. לדעתי, ספארק 2014 הוא יותר "אוטו", יותר בטיחותי, ויותר מאובזר.

לדעתי הMII בצורת ה3 דלתות במיוחד מאוד יפה, נראת כמו מיני איביזה.

דווקה הספארק לדעתי מוחצנת מדי ונראת כמו צעצוע, הMII יותר בוגרת, אבל שוב זה עניין של טעם.

ומזה בשבילך "יותר אוטו"? איבזור ? בשבילי זה נמדד בחווית הנהיגה עצמה קודם כל ואז שאר הדברים, ובקטע הזה הMII עדיפה בהרבה,

עם מנוע חזק וגמיש יותר, התנהגות כביש ונוחות נסיעה טובה יחסית לסיגמנט, שנסעתי בMII במהירויות גבוהות היא הרגישה חזקה ויציבה כמו סופר מיני ובאמת היה קשה להאמין שזה מנוע 1000, בניגוד לספרק שגם עם 82 הסוסים הרגישה עיפה ומרעישה במיוחד.

הספאק מרגישה כמו מכונית מיני בסיסית שפשוט התחפשה יפה.

ובעניין הבטיחות הMII קיבלה 5 כוכבים, מספר הכריות זה לא מה שקובע תמיד...

עריכה אחרונה על ידי nisi90
פורסם

הספארק מככבת (לרעה) בטבלאות האמינות האחרונות שפורסמו ברשת.

לסיאט מיי יש תא נוסעים פשוט מאוד, עם פתחי מזגן מרכזיים לא יעילים שעלולים לעשות בעיות חום בקיץ.

ושוב עולה השאלה - האם שקלת את יונדאי i10 החדשה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה קראתי את הכתבה, הדבר היחידי שמונע ממני לרוץ לכיוון i10 זה המנוע ליטר, אני גר באזור עם המון עליות, הדרך שלי לעבודה וחזור כוללת המון עליות בהלוך ובחזור, נראה שלאורך זמן זה יהיה מייגע.

אם היה מדובר בדגם של 1.25 זה כבר משהו אחר אבל העלות של הרכב שם שונה לגמרי מדגמי הליטר.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אז אולי דווקא באמת שווה לך מה שצבי הציע,ספארק 1.25 יד 1 0 ק"מ,הרכב מספק את הביצועים בסלד היותר גבוהה,בדיוק מה שמתאים לעליות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צר לי לאכזב אותך אבל לדעתי אם הנסיעה היום-יומית שלך כוללת עליות ארוכות אתה לא בכיוון. לא עם המיי, לא עם ה-i10 ולא עם הספארק. טוב, אולי איכשהו בערך כמעט ליד בערך בקושי פחות או יותר עם הספארק, אולי.

חפש מכוניות חצי קטגוריה למעלה - ניסאן מיקרה, סוזוקי ספלאש וכו'.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הנסיעות לא יומיות אך בהחלט יהיו חלק ניכר מחיי הרכב, אז אם כבר עדיף שזה יהיה על הצד הכי טוב.

הנטיה הטבעית שלי היא לכיוון המי, אך אולי הנסיעות מבחן ישנו את זה.

לגבי האמינות של המי היו עד כה תלונות?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...