Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפורום לפחות לא שמעתי מבעלים,סך הכול הרכב גם מאוד חדש,אין לו עוד מדד אמיתי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הנסיעות לא יומיות אך בהחלט יהיו חלק ניכר מחיי הרכב, אז אם כבר עדיף שזה יהיה על הצד הכי טוב.

הנטיה הטבעית שלי היא לכיוון המי, אך אולי הנסיעות מבחן ישנו את זה.

לגבי האמינות של המי היו עד כה תלונות?

הנטייה הטבעית שלך טובה והגיונית אבל אני מציע לך לקחת נסיעת מבחן ארוכה ברכב ולבדוק שיש לה אחיזה במציאות.

אני נהגתי במיי בעלייה הגדולה לאריאל ואני לא יכול להגיד לך שלא הגעתי למעלה. אבל גם לא היה קל לשמור על מהירות של 100+ קמ״ש לאורך כל העליה עם מזגן פתוח. יכול להיות שאם מדובר בנסיעה מזדמנת זה יהיה בסדר. אבל אם הייתי בונה על העלייה הזאת על בסיס יומי, הייתי מוותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

על בסיס יומי זה לא יהיה אך כן יהיה על בסיס ניכר מחיי הרכב.

אני גר באריאל ויוצא לי לעלות את העליות האלה עם מגוון רכבים, האמתי שגם ל i20 דור קודם קשה לשמור על מהירות בעליות האלה.

בזמנו גם לקחתי כמה פעמים אלטו ידנית מהשכרה, סחטתי ממנה את הכל בעליות האלה והיא נסעה סביר, אבל הרשתי לעצמי את זה כי זה היה רכב השכרה, את הרכב שלי לא הייתי סוחט ככה.

75או 82 כ''ס לרכב ששוקל פחות מטון אמורים להיות סבירים בהחלט! את הנסיעות מבחן אני לוקח בפ''ת ועכשיו צריך לחשוב על עליות בעיר...

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אם אתה אומר של20 היה קשה,לרכבי המיני יהיה יותר קשה,למרות שהם שוקלים פחות,הם לא יציגו ביצועים כמו של סופר מיני.

לדעתי אולי באמת שווה לך לבדוק סופר מיני,למשל יד 1 0ק"מ.

או,שפשוט להתרגל לנסוע לאט.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני בעל ספארק לשעבר 1.2 (2013 לאחר מתיחת הפנים ....),

יכול לספר לך רק דברים טובים על הרכב באמת שלא היו לי תלונות, עברתי איתו כ-20K, נסיעות לאילת (מס פעמים) ובכלל בכל הארץ.

לא הייתה לי ולו תקלה אחת (לא ריחמתי על הרכב).

לא נסעתי ביותר מדיי מכוניות מיני, אבל מנסיעה של שעה בקיה פיקנטו (1.2 אוטומטית) המהוללת, ברחתי ממנה כמו מאש (בעיקר המנוע).

חשוב לציין שהספרק שאחרי מתיחת הפנים שונה בתחלית מהספארק שלפני (אומנם שיפורים קטנים, שביחד הופכים לשינוי גדול).

את גרסת ה1.0 אני לא מכיר.

אם יש לך עוד שאלות, אשמח לעזור.

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009

פורסם
השאלה אם מדובר בספארק החדשה או הישנה? מנוע 1.2 או 1.0? ידני או אוטומט?

אני ואשתי לעתיד הקרוב שוקלים לרכוש רכב קטן וחדש. אחרי שראיתי כמה וכמה סיקורים ההתלבטות העיקרית היא בין סיאט מי, מנוע 75 כ''ס, ידנית לבין שברולט ספארק דגם LT, מנוע 1.2 82 כ''ס.

אני מתאם נסיעת מבחן על שתיהן כמובן ונראה מה באמת מרגיש יותר טוב בשבילי.

מנסיון של אנשים עם שני הרכבים מה עדיף?

הוא רשם שמדובר בגרסת ה-1.2

לפי דעתי יש חלופות טובות יותר במחיר הזה (של הספארק 1.2) - ה-I10 לדוגמה.

אם אכן מדובר על הספארק 1.0 מול המיי (שניהם באותו טווח מחיר) - המיי עדיפה.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
והספארק כמה?

הספרק קיבלה 4* אך נבחנה ללא esp במידה והייתה נבחנת עם הייתה מקבלת 5, מעבר לזה שבארהב היא קיבלה את הציון הגבוהה ביותר מבין מכוניות המיני.

עריכה:

אבל אם ההחלטה בין המיי לספארק 1.0 הייתי בוחר את המיי

האבולוציה שלי:

פורסם

חברים תודה רבה לכם!

חבר סיבך אותי לגמרי, עכשיו על הפרק בעיקר קיה פיקנטו ספורט, שאומנם עולה יותר אך מציעה יותר (כמובן שברור לי שהיא לא ספורטיבית וממש לא ספורט!). בכל מקרה אעשה נסיעות מבחן, אקבל הצעות מחיר ומימון למה שנשאר ואז כנראה אהיה חכם יותר. בכל מקרה הפיקנטו בעדיפות ראשונה, אחריה הסיאט.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

נסיעת מבחן, זאת תמיד האופציה הטובה ביותר.

האבולוציה שלי:

פורסם
חברים תודה רבה לכם!

חבר סיבך אותי לגמרי, עכשיו על הפרק בעיקר קיה פיקנטו ספורט, שאומנם עולה יותר אך מציעה יותר (כמובן שברור לי שהיא לא ספורטיבית וממש לא ספורט!). בכל מקרה אעשה נסיעות מבחן, אקבל הצעות מחיר ומימון למה שנשאר ואז כנראה אהיה חכם יותר. בכל מקרה הפיקנטו בעדיפות ראשונה, אחריה הסיאט.

הפיקנטו ספורט לא עולה 75k?

במחיר הזה משתלם לעלות לסופר מיני.

שים לב שמסיאט מיי וספארק 1.0 שנמכרות במבצע ב55k קפצת ל75.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

גם לדעתי כדאי כבר סופר מיני,נסעתי לא מאט על הפיקנטו ספורט,אכן רכב במחיר הזה אין יותר מאובזר ממנו,ניראה מצוין,מושבים מאוד טובים,אבל זה לא פרקטי,המושב הקדמי גם לא חוזר למצב הקודם במידה וההזת אותו כדי לקבל גישה מאחור,לכן אתה צריך לחשוב על זה אם זה מתאים לך.

מעבר להזה,המצמד מדויק,קלאץ מאוד רך,יחסית למיני יש לה כוח,אבל כמו שאמרת זה לא באמת פיגו 106 GTI.

פורסם

הגעת כבר לתקציב של סופר מיני, מציע לך להתמקד בקטגוריה הזו ולקבל רכבים הרבה יותר נוחים מאשר רכבי המיני (ספארק, פיקנטו או מי וכו')

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

המנוע של השברולט חלש בהרבה בניגוד למנוע של הפיקנטו. אישית לא מכיר את גרסת הספורט, אבל כן מכיר את הגרסה הידנית והאוט' ויכול להגיד שהפיקנטו יותר מרווחת ונוחה לנסיעה. תעשה נסיעת מבחן על הספורט, אשמח אם תעדכן איך היה

פורסם

איזה מנוע של הספאר חלש בהרבה ה 1.2 או ה 1.0?

• תוכן חדש...