Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב,

חודש הבא, בין התאריכים 10-26.4.14 אני ואשתי הטרייה מתכננים לבצע ירח דבש.

פזלנו לכל מיני כיוונים וכעת הכיוון לפחות הוא אירופה כשבועיים עם רכב.

אישית, קורצת לי מאד רומניה. שמעתי שהנופים מדהימים, המחירים סבירים ויש הרבה מה לראות.

מה שמעניין אותנו על פי סדר עדיפויות:

• נופים.
  • מחיר חבילה כולל (רכב+ מחייה+ טיסה) סביר. התקציב לכל הסיפור אזור ה20K.
  • מעט קניות.

אשמח להארות נוספות מלבד רומניה. שימו לב שזה פסח, על כל המשתמע מכך.

ואם ברומניה עסקינן, אשמח להמלצות על בניית טיול בתוך רומניה.

תודה מראש,

לירון

פורסם

תביאו אתכם מצות, לא בטוח שיש ברומניה. חוץ מזה - רומניה אכן יפה, אמנם הייתי בעיקר בבוקרשט ובעיקר בעבודה, הורי אשתי היו ברומניה וטיילו ברכב לפני שנתיים ונהנו מאוד. יש באמת נופים יפים, הרים ועמקים, המחירים סבירים ואני לא יודע לגבי הכפרים אבל אם בבוקרשט האוכל מעולה ולא יקר אני מניח שמחוץ לה, על אחת כמה וכמה.

יחד עם זאת, לרומניה תמיד אפשר לנסוע, ואני לא בטוח ששבועיים זה לא קצת יותר מדי זמן במדינה הזו... אישית, אני חושב שירח דבש, נופים, ורכב, זה דרום צרפת. היינו שבוע ואפילו לא הגענו לפרובנס. בשבועיים אפשר גם להגיח לאיטליה, או (קצת פחות יקר) ספרד. אם לוקחים רכב חסכוני ונמנעים משופינג, אני לא בטוח שהבדל המחיר כל כך גדולים. כלומר בטוח שצרפת יקרה יותר, אבל השאלה עד כמה, והאם צמצום יומיים מתוך ה-16 לא יגיע לאותו מחיר כמו רומניה... תבדקו.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם (נערך)

היי, אתחיל מרומניה, הידע שלי עליה מוגבל, ודאי לא מספיק כרגע כדי לבנות מסלול.

ראשית, המחירים של טיסות בפסח יקרים, אם אפשר לחרוג- עשוי להוזיל.

שנית, כל אחד יכול למכור לך טיסות לרומניה אך בחיפוש ברשת ודאי תמצא לא רק טיפים, אלא סוכנויות המתמחות ברומניה.

שלישית, כותב כאן בפורום סוכן נסיעות מנוסה בשם סלע, איני בטוח שמתמצא ברומניה, אך אולי יוכל לסייע ברכישת טיסה, ושאר הרכיבים במחיר סביר.

אם אתה מכיר את השפה, זהו יתרון. לא בכל מקום השפה דבורה אם כחי במוקדי תיירות- כן.

באפריל איני בטוח לגבי מזג אויר, בעיקר בהרים שכדאי לבדוק ברשת, בדוק נניח מזג אויר בסינייה, ברשוב ופויאנה ברשו ב הגבוהה יותר. איני בטוח גם אם דרך ההרים טרנספגרשן שהופיעה בטופגיר- פתוחה.

במקומות הכפריים ברומניה הפיגור הטכני גדול. לכן כשאפשר לתדלק ולהצטייד- עשה זאת.

כמה אתרים מעניינים: העיר בוקרשט- לא צריך בה רכב, סינייה- אתר נופש עם נוף יפה, פויאנה ברשוב- אתר נופש הררי לא רחוק מן העיר הגדולה ברשוב, קיי דה ביקאז והאגם האדום- נוף יפה, ניתן ללון למשל בפיאטרה ניאמץ. אתרים הקשורים בולאד- צפש, דמות אמיתית שהיא הבסיס לדרקולה, מאמאיה- אתר נופש שלטעמי אין לך בו משהו מיוחד. מעבר לטיפים נוספים ברשת וספרי טיולים, כדאי להשיג ברשת או באמצעות חוברות של חברות טיולים מסלולי טיולים מאורגנים ולקבל רעיונות ומושג כללי.

טיסה ולא מעט רכיבים שלוקחים מן הארץ בפסח- יקר. המחייה ברומניה- זולה ואני מניח שהתקציב מספיק, לצערי איני מתמצא מספיק ברומניה.

עריכה: עמדתי לכתוב על אלטרנטיבות לרומניה ואז ראיתי מה כתב דרקו. יתכן והוא צודק.

בכל אופן איני יודע מה יהיה מזג האויר באירופה בפסח אך יש מקומות קרים ופה ושם בהרים- כבישים סגורים וכן מקומות פחות נגישים. מה כן נגיש, למשל?

דרום צרפת שהזכיר דרקו ובהחלט אוכל לסייע לך באזור זה אלא שטיסות השכר לשם מתחילות מאוחר יותר בשנה בד"כ יוני או יולי ולכן.. יקר.

פריז- ניתן לשהות מספר ימים בעיר[אם רוצים] ואז לנסוע: נורמנדי וברטאן- נופי חוף, עמק הלואר- שפע טירות וכפרים קטנים. ניתן לשלב בין השניים וכמובן לקפוץ למונט סן מישל. אפשר גם לנסוע לאזור אלזס לורן ובורגונדי- טירות, כפרים, יקבים, אתרי נוף נחמדים מעט הרים ומוזיאון מכוניות במולהוז. ניתן לקפוץ משם קצרות לבזל אם יש עניין.

איטליה- ניתן לנחות ברומא ואז לנסוע דרומה לאמאלפי, סורנטו פומפיי , הרקולנו קפרי בדרכי נוף עם הרים וים וכן עתיקות ואז לעלות למרכז איטליה- אברוצו ומרכז צפון- טוסקנה ואומבריה. אולי גם מודנה- פרארי.

או לנחות בצפון- מילנו, ורונה, ברגמו- היכן שתמצא יותר בזול: האפשרויות: ורונה, ברגאמו, ונציה, אגם גארדה והאגמים האחרים כולל עיירות נחמדות ופה ושם וילות עם גנים הפתוחות בתשלום לתיירים, חלק ממסלול הדולומיטים, תראה שם לא מעט שלג, רכבל, אפשרות להכנס מעט לשוויץ- בעיקר עבור נוף הרים ומפלים.

אמשיך בהודעה נוספת.

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
פורסם

אני וחברה שלי עשינו טיול באירופה של 15 יום באיטליה וקצת שוויץ, יצא לכל אחד להוציא בסביבות ה9000 שקלים ללא קניות ( רכב, לינה, דלק, כרטיסי טיסה, אוכל, כרטיסים לכל מני רכבלים ובקיצור כל מה שצריך בשביל הטיול פרט לקניות של בגדים ).

פגשנו גם בדרך 2 זוגות ישראלים שהיו בירח דבש, לדעתי טיול מעולה - אבל הכל תלוי במזג אוויר.

אם עכשיו המזג אוויר שימשי ונעים ( מדי פעם גשם לא יהרוס ), לא חסר מה לעשות בצפון איטליה, אגמים, טיול בהרים משגעים וכו'.

אם תבדוק את האפשרות הזו אני מציע לך לא להיכנס להפתקאה ולטוס ולרומא ולעלות צפונה ברכב, שני הזווגת שפגשתי עשו כך והצטערו על זה.

הצעה אחת שיש לי ולא משנה באיזה מדינה תהיה - תבדוק בכמה חברות לגבי המחיר של הרכב ותנסה להוריד אותם במחיר.

לי נתנו הנחה של 18% שזה לא בא ברגל בכלל, פשוט תבדוק לגבי הנחה מכל חברה.

הנסיון שלי עם יורופקאר מעולה, חייבו אותי מעבר למה שסוכם מולי באיטליה ( תשלום גבוה יותר לביטוח לנהג צעיר ) ועוד חיוב שאין לי מושג מאיפה בא ואחרי פניה לחברה החזירו לי את הכסף, חשוב מאוד שיהיה חברה מסודרת בארץ שתוכל לפנות במידה ותהיה בעיה, בן דוד שלי שכר רכב מחברה שאין לה נציג רישמי בארץ וחייבו אותם שם מעבר למה שסוכם והוא לא זכה לראות את הכסף חזרה..

פורסם (נערך)

עוד מקומות יפים בנופם הן קרואטיה וסלובניה. "סביב העולם" כמדומני מתמחים באזור וגם אני אוכל לסייע בבניית מסלול.

צ'כיה וסלובקיה מוכרות לי פחות אך גם די קרות בעונה זו כמדומני.

יוון איני מכיר מספיק- מעניין למדי - אפשרי.

אוסטריה, גרמניה- קר למדי בעונה זו, בריטניה- כנ"ל אם כי כמובן אפשר.

סיכום- רומניה בהחלט אפשרות.

צרפת גם, צפון איטליה וקצת שוויץ לנוף הררי, מרכז איטליה לנוף פסטורלי ועיירות עתיקות.

מחירים:טיסות למערב אירופה בפסח: 500 דולר אם תחפש בסבלנות ותוך גמישות ביעד- אל דאגה, יש מסלול יפה בכל יעד.

מחיר נמוך יותר אם תסע לפני או תחזור אחרי פסח.

רכב מעל גיל 24- נניח כ300 דולר לשבוע. דלק יקר ובהחלט הוצאה שקשה לי להעריך- עדיף דיזל או רכב קטן- מספיק לשניים.

לילה במלון צנוע או בד אנד ברקפסט-350- 550 שקלים כולל ארוחת בוקר. מחיר מזון ומסעדות - לא מאוד שונה מבארץ.

חישבו מה מעניין אתכם והחליטו על יעד. בגלל פסח ומחיריו, אולי שני יעדים ותקבעו לפי מחיר כרטיס. כאשר תתמקד יותר- שאל עוד שאלות, כאמור לגבי רומניה סביר שיש סוכנויות נסיעות מתמחות.

כאשר תחליט, נכנס יותר לפרטים.

כמעט שכחתי: מזל טוב.

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
פורסם

לגבי רומניה יש לי הרבה לספר לך, הרבה תמונות להראות לך גם, אני מת על המדינה הזאת (טוב נו אני רומני)

הנופים מדהימים !

רכב תשכירו דרך rentalcars, ותבחרו בדאצ'יה לוגאן שהיא הכי זולה, אבל כמעט בטוח שתקבלו משהו אחר כי אין במלאי אף פעם,

פעם קיבלנו דאסטר, פה קיבלנו אופל, ורנו...תלוי מה מזלך :)

טיסות אך ורק דרך Wizzair שזה מאוד זול !

תכין לעצמך GPS עם מפות של כל אירופה, (WAZE גם עובד אבל צריך חבילת גלישה-נגיד 200MB יספיק לך לתקופה)

תבקרו במקומות ואפילו ניתן לראות עוד קצת נופים מהמדינות שמסביב, רוב הרומנים "טיפשים" ולא יודעים אנגלית אז תצטרכו להתסדר קצת,

או ללמוד מילים בסיסיות מאוד שגם בזה אני יכול לעזור.

מלונות דרך Booking.

מה אתה מחפש לראות ?

והכי חשוב מזל טוב !!!!

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

אופציה קצת פחות שגרתית אבל מעניינת היא פורטוגל. המדינה יחסית זולה. אישית ביקרתי רק בליסבון, אבל אחרי מסר ימים בה אפשר לשכור רכב ולטייל במידנה נפלאה זו.

היתרונות - מדינה יפה, אנשים מסבירי פנים, מחירים נוחים. כמוכן, אם הטיול ארוך (ושבועיים הם אכן טיול קצת ארוך) אפשר לשלב גם גיחה לדרום ספרד או למדריד. אפילו לסדר טיסה לליסבון וחזרה ממדריד או להפך.

חסרונות - בגל המצב הכלכלי יש להזהר מכייסים וחוטפי תיקים (אבל זה נכון במרבית אירופה, בודאי הדרומית), ואין טיסות ישירות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

החלטנו להתמקד ברומניה.

סיפר שלWIZZAIR אמין ומומלץ? המחירים מאד זולים באמת. פשוט להיכנס לאתר ולהזמין?

איך אני מקבל את הכרטיסים ? סלחו לי על הבורות.

פורסם

לירן לא ענית לפרטית וגם אין לך יותר מקום להודעות..

WIZZAIR מאוד אמינים, טסתי איתם כבר 3 פעמים לרומניה מאז שיש טיסות בארץ,

אתה מזמין באתר כרטיס, ומדפיס אותו בבית (חוסך לך 10 יורו לכל צד).

FRANCE

פורסם

סליחה. לא שמתי לב.(מחקתי)

בכל מקרה, כנראה באמת אזמין מחר מהם ואח"כ נתחיל לתכנן. אתה ממליץ לבצע הלוך וחזור מבוקרשט?

לגביי רכב, לא עדיף באחת החברות הגדולות (שלמה סיקסט וכו'?)

פורסם

אין טעם, ההתנהלות מול rentalcars מצויינת, מחירים מצויינים והכל בסדר, כבר 5 פעמים הוזמן דרכם.

פעם אחת האוטו חזק עפ נזק קטן בטמבון, חוייבנו והביטוח החזיר את הכסף אחרי חודשיים.

אם המחיר בשלמה וכו׳ לא יקר יותר אז לך על זה.

אבל לדעתי יהיה פער של כמעט כפול.

FRANCE

• תוכן חדש...