Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קיבלנו הצעה לקנות רכב שנת 2012 עם 0 ק"מ ו-3 שנים אחריות מהיבואן בהפרש לא גדול ממחירו של רכב זהה משומש מאותה שנה בלוחות.

אילו נזקים רכב יכול לצבור בשנתיים כמעט של אחסון? מה כדאי לבדוק/לבקש שיבדקו במוסך עם קבלת האוטו?

למה כדאי לשים לב במיוחד בקניית רכב כזה?

תודה!

:type:
פורסם

לדעתי מדובר במרבית המקרים בעסקה משתלמת.

צמיגים,מצבר,שמן מנוע,מגבים,יהיו צריכים להיות מוחלפים,והכל צריך להיות רשום בכתב כנספח לטופס ההזמנה.

פורסם

אני מנחש שמדובר בשברולט קרוז?

כמו שאמר קודמי. צמיגים, מצבר ושמנים צריך להחליף.

בדוק את כל הגומיות ואת תקינות מערכות החשמל לרבות מזגן.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

יש דבר כזה לרכוש רכב בן 2 יד 0 עם 0 קילומטר?

בחיי שחיפשתי בכל מיני חברות וכולם שלחו אותי לעזאזל,רק בשברולט לא חיפשתי כי חוויתי טראומה מהאופטרה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
הכל צריך להיות רשום בכתב כנספח לטופס ההזמנה.

תודה על הטיפים - רשמתי לפני. האם ב"רשום" התכוונת שבמידה ויש צורך להחליף משהו מהנ"ל במעמד המסירה העלות תהיה עליהם? זה מקובל?

אני מנחש שמדובר בשברולט קרוז?

כמו שאמר קודמי. צמיגים, מצבר ושמנים צריך להחליף.

בדוק את כל הגומיות ואת תקינות מערכות החשמל לרבות מזגן.

תודה - הוספתי לרשימה.

ולא מדובר בשברולט (מאוד לא חובבת שברולט, בלשון המעטה) אלא ברנו.

יש דבר כזה לרכוש רכב בן 2 יד 0 עם 0 קילומטר?

האוטו יד ראשונה - כשרכב נמצא בארץ ולא נמכר מעל 364 ימים היבואן חייב לרשום עצמו כיד ראשונה. אני אהיה יד 2 (ואקבל מכתב שיד 1 זה היבואן וקניתי את האוטו עם 0 ק"מ - לא יודעת אם זה ישנה לכשנמכור. את האוטו הנוכחי החזקנו 6 שנים). כשהייתי אצל היבואן השבוע הוצעו 3 מכוניות מהדגם שרציתי למכירה.

פורסם

תוסיפי גם החלפת נוזל בלמים - רכב שעמד ללא תזוזה תחת כיפת השמים בתנאי הארץ משול לגרוטאה בעיני.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תודה - הוספתי לרשימה.

ולא מדובר בשברולט (מאוד לא חובבת שברולט, בלשון המעטה) אלא ברנו.

וואו, אני פשוט לא מאמין שקרסו עוד לא הצליחו למכור את המלאי של הסניק 2 ליטר בנזין :shock:

או שזה הקולאוס :bugeyed:

בכל מקרה אם זאת לא טעות ואכן מדובר ברכב ממודל 2012 ולא 2013 אני כנראה הייתי מוותר. אם הרכב עבר רישוי ב-2012, הוא יוצר 364 ימים קודם לכן, כלומר הוא יוצר ב-2011!!! אנחנו עכשיו ב-2014 כלומר זה 3 שנים של עמידה ללא שימוש.

הייתי שוקל את זה רק אם ההנחה מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד רצינית. נניח, מה המחירון של רכב כזה בן 3? תוסיפי לזה כמה אחוזים וזה המחיר שהייתי מוכן לשלם. כמובן, לאחר שהיבואן הסכים להחליף לרכב צמיגים, מצבר, גומיות, את כל הנוזלים שבמנוע וכו'.

ואחרי הכל את צריכה לשאול את עצמך - איך זה שהרכב עומד כל כך הרבה זמן במחסן של היבואן עם רישוי ולא "דחפו" אותו לאף עובד שמגיע לו רכב צמוד מהעבודה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

סוכן המכירות אמר שזה רנו סניק 2012 - אם הבנתי נכון מהניירת של הרכב, הוא כנראה הגיע לארץ באפריל 2012 - כלומר הוא עוד לא עמד שנתיים.

הוא יקר ב-10% מכמה רכבים מהשנתון הזה מידיים פרטיות המפורסמים בלוחות (ראיתי מליסינג במגרשי רכב בקצת פחות אבל אני לא רוצה לקנות רכב שהיה בליסינג, בטח לא רכב כזה). סניק 2012 משומשת עם 40-60 אלף ק"מ מהטרייד אין של היבואן תעלה לי 5% פחות מזו החדשה.

כרגע יש לנו סניק II שנקנתה כשהיתה 3 וחצי שנים על הכביש מיד ראשונה פרטית. שילמנו 10% נוספים על מחיר הקנייה בחודש הראשון שהאוטו היה אצלנו על "יישור קו" שכלל כל מיני דברים קריטיים שמכון הבדיקה בכלל לא עלה עליהם.

איך לא "דחפו" את האוטו לאף עובד? לא מטרידה את עצמי בשאלה הזו. אני יודעת שהרכב/רנו באופן כללי לא פופולרי בארץ כמו כלי רכב אחרים. באירופה הסניק דווקא מאוד פופולרי - קרובינו שם למשל מאוד התפלאו שרנו נחשבת לא אמינה בארץ.

בכל מקרה התכוונתי לקנות סניק III משנת 2012 (התקציב שלי לא מאפשר לי חדשה יותר) - השאלה היא רק האם האופציה הזו לרכישת המכונית טובה פחות משמעותית מאופציות אחרות קיימות ובמה.

פורסם

לדעתי את עושה עיסקה טובה מבחינתך.

נתחיל מנושא האחריות שיש לך לעומת רכב משומש. נמשיך בנושא מצב הרכב לעומת רכב משומש.

ונסיים במחיר הזול שקיבלת.

אני מאמין שעוד קצת מיקוח יניב אולי עוד הנחה או טיפולים חינם.

בכל מקרה, חובה להחליף צמיגים ונוזלים לפני קבלת הרכב.

אם הרכב הגיע לארץ באפריל 12 ועלה לכביש באפריל 13 זה אומר שיש טסט לשלם בקרוב (כ-2000 שקל).

נסי להכליל זאת במחיר הסופי.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
שאלה היא רק האם האופציה הזו לרכישת המכונית טובה פחות משמעותית מאופציות אחרות קיימות ובמה.
לדעתי רכב שעמד זמן כה רב בחוץ, לא הייתי נוגע בו. עדיף למצוא יד ראשונה פרטית (אולי דרך הטרייד אין של קראסו).

פורסם

Menir1, למה אתה חושב שרכב שעמד שנתיים אצל היבואן ומגיע עם אחריות הוא בחירה טובה פחות מרכב מאותו שנתון שעמד ונסע, עם נהג ישראלי על כבישים ישראליים, בחוץ שנתיים?

אני מודעת כמובן לכך שהמנוע נועד לעבודה ושיש חלקים שמתבלים/נהרסים דווקא מאי נסיעה (ולכן שאלתי מה הם בדיוק החלקים האלה) אבל אני אשמח לקרוא מה השיקולים שלך - אולי יש דברים שאני בכל זאת לא מודעת להם. תודה!

פורסם
סוכן המכירות אמר שזה רנו סניק 2012 - אם הבנתי נכון מהניירת של הרכב, הוא כנראה הגיע לארץ באפריל 2012 - כלומר הוא עוד לא עמד שנתיים.

שוב, החלק הראשון של המשפט שכתבת קצת מתנגש עם החצי השני. כדאי שתבדקי טוב את הסוגיה הזאת כי יש הבדל מהותי בין רכב שהגיע לארץ באפריל 2012 לרכב שקיבל רישוי ישראלי באפריל 2012 (כלומר הוא הגיע לארץ באפריל 2011).

איך לא "דחפו" את האוטו לאף עובד? לא מטרידה את עצמי בשאלה הזו. אני יודעת שהרכב/רנו באופן כללי לא פופולרי בארץ כמו כלי רכב אחרים. באירופה הסניק דווקא מאוד פופולרי - קרובינו שם למשל מאוד התפלאו שרנו נחשבת לא אמינה בארץ.

אין קשר לפופלריות של הרכב במקרה הזה. מי שעובד בסוכנות של רנו נוסע ברנו בין אם היא פופלרית ובין אם לא, זה לא מעניין אותו בכלל.

בכל מקרה התכוונתי לקנות סניק III משנת 2012 (התקציב שלי לא מאפשר לי חדשה יותר) - השאלה היא רק האם האופציה הזו לרכישת המכונית טובה פחות משמעותית מאופציות אחרות קיימות ובמה.

אם החלטת לקנות את הרכב אז כל מה שנשאר לנו לעשות זה לאחל לך להתחדש ולהנות מהרכב. לא הבנתי מה הטעם לבוא ולהתייעץ אחרי שהחלטת אבל זאת מדינה חופשית.

לשאלתך - לא, זאת לא אופציה פחות טובה. גם רכב פרטי ממודל 2012 צבר הלכה למעשה שלוש שנות שמש ישראלית עם כל הנזקים שכרוכים בכך. השאלה היא רק שאלה של מחיר, זה הכל. הסניק לא ממש מבוקש בשוק המשומשות ולכן מחיר השוק שלו נמוך יחסית. אם עשית את הבדיקות שלך וראית שההפרש בין רכב משומש לרכב ה"חדש" הוא 10 אחוזים, זאת עסקה סבירה מאוד לדעתי. אבל חשוב לבדוק שזה ההפרש האמיתי ולא הפרש שחושב לפי מחירונים.

פורסם

תודה על התשובה המהירה!

רכב שהגיע לארץ באפריל 2011 הוא לא רכב מודל 2011? פעם הרי מכוניות היו מגיעות לארץ חצי שנה לפני שנת המודל שלהן אבל התקנות שונו, לא? אני אבדוק את זה. אם הרכב הגיע לארץ ב-2011 אז צריך להשוות את מחירו בעצם ל-2011 משומשות ולא ל-2012 משומשות, נכון? ואם זה כך, מה הפרש סביר במחיר שעדיין עושה את זה לכדאי (הבטיחו לי 3 שנים אחריות שזה משהו שאין לאף משומשת).

האםת שבכלל לא הסתכלתי במחירון הרשמי אלא רק בכמה מפורסמות סניק 2012 בלוחות (פרטי, סוכנויות רכב, הטרייד אין של קרסו). אני יודעת שבכל מקרה רנו נמכרות מתחת למחירון (המחירון של הסניק 2005 שלי, שאת זה כן בדקתי, הוא 22,000 ש"ח - כמה שהאוטו מטופל היטב ובמצב מעולה - אם אני אקבל עליו 17,000 בלי יותר מדי בלבול מח אני ארגיש שעשיתי עסקה טובה).

ההתייעצות היתה בכל מקרה לגבי האופציה של חדש/ישן מהיבואן לעומת אפשרויות אחרות ולא לגבי דגם הרכב - ואני מעריכה מאוד את התגובות המפורטות והמושקעות (טוב, בפנטזיה אני בכלל קונה אלפא רומיאו ג'ולייטה... זה רק המציאות שמפריעה מכל מיני כיוונים :lol:)

פורסם

לא, רכב שהגיע לארץ ב-2011 הוא לא בהכרח רכב מודל 2011. כל נושא רישוי הרכבים השתנה בשנת 2008 ושנת המודל של הרכב נקבעת לפי תאריך העלייה לכביש, עד שנה מיום היצור של הרכב.

בגלל שמשביחים לך את הרכב ובגלל שאת מקבלת 3 שנות אחריות שווה לשלם יותר על סניק כזאת מכפי שווה לשלם על סניק משומשות. שווה גם להגיע פיזית לקרסו טרייד אין ולבדוק בכמה באמת מוכנים למכור רכב כזה. אולי תתפלאי לגלות שהמחיר האמיתי נמוך עוד יותר מהמחיר שמפורסם באתר האינטרנט המאוד לא מעודכן שלהם?

פורסם
Menir1, למה אתה חושב שרכב שעמד שנתיים אצל היבואן ומגיע עם אחריות הוא בחירה טובה פחות מרכב מאותו שנתון שעמד ונסע, עם נהג ישראלי על כבישים ישראליים, בחוץ שנתיים? אני מודעת כמובן לכך שהמנוע נועד לעבודה ושיש חלקים שמתבלים/נהרסים דווקא מאי נסיעה (ולכן שאלתי מה הם בדיוק החלקים האלה) אבל אני אשמח לקרוא מה השיקולים שלך - אולי יש דברים שאני בכל זאת לא מודעת להם. תודה!
רכבי היבואן לא עומדים באיזה חניון מקורה, אלא עומדים תחת השמש הקופחת באקלים לא קל. רכב שעומד מעל שנתיים בתנאים אלו הופך דה-פקטו לגרוטאה - חלקים נתפסים (משאבת בלמים, וחלקים נעים אחרים), גומיות מתבלות, תא הנוסעים מתבלה , הצבע החיצוני מתבלה ועוד, כך שמבחינתי צריך להחליף חצי מכונית.כשאני רוכש מכונית חדשה והדגם בו אני חפץ נמצא בארץ, אני תמיד מבקש לדעת כמה זמן הוא שוהה במחסני היבואן. אישית, מכונית שעומדת מעל חצי שנה אעדיף לא לרכוש ולחכות לדגם "טרי".

• תוכן חדש...