Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
כמאמר המשפט הידוע, זו הטכנולוגיה, אהבל! (לא אתה חו"ח).

השוק הזה צומח לא בגלל יכולות ריפוי מופלאות אלא בגלל התפתחויות טכנולוגיות עצומות משנות ה90 ועד היום.

פריצות הדרך האלה והתגליות באו בגלל המון עידוד של ממשלות וחברות ענק לחממות טכנולוגיות ולא בגלל ש"השוק מתקן את עצמו".

אם יש שני ביטויים שאני שונא זה כלכלן שאומר לי "השוק תיקן את עצמו" ולמתווך נדל"ן שאומר לי "אה, עשית אחלה סיבוב על הבית שלך"

מה סיבוב? לפני זה הכסף שלי הספיק לדירת 2 חדרים בדיזינגובה פינתגובה ארלזרובה ועכשיו, אחרי הסיבוב הענק שלי, מספיקה בדיוק לאותה דירה.

הסיבוב היחיד פה הוא אם אני אחליט לעבור לגור באוהל, לא בטוח שאישתי תתנגד! :wink:

לגבי הטכנולוגיה, אני לא מדבר רק על העליות. אם אתה זוכר, בשלהי שנות התשעים כל מה שהריח מביטים קיבל הערכות שווי מטורפות כי חשבו שהנה הטכנולוגיה מביאה לנו עולם חדש. טענו שזו יצירת העושר הגדולה בהסטוריה וחוקי הכלכלה הישנה לא חלים. זה נגמר בהתרסקות כשהובן שההכנסות לא תגענה לעולם לגבהים שמצדיקים את הערכות השווי, ושלא הייתה פה יצירת עושר, אלא העברת אושר. הרבה מאוד מהחברות האלו נמחקו, והשורדות הן אלו שהיה להן מוצר אמיתי עם היתכנות כלכלית, וצמחו לחברות ענק שמייצרות הרבה מאוד ערך. גם ב2008 הן חטפו מכה, אבל מי שייצר ערך, התאושש ממנה מהר מאוד.

השוק תיקן את עצמו, מצטער אם זה מעצבן אותך, אבל יש מעט מאוד רגולציה וכסף ממשלתי בתחום הזה שיכולים להשפיע.

בנושא המתווך, למעט מספר צדיקים שאני מכיר, מתווכים הם אומה בזויה. סיבוב עושים רק על נכס להשקעה, לא על הנכס שאתה גר בו.

2. בא נגיד שנפח המכירות הכולל ואחוז הרווח הנקי הוא כזה שמאפשר לי באופן נקודתי "לצאת צדיק" כשאני מרגיש שמתעוורר בי הצורך, זה לא שאין בחנות MONEY MAKERS, כאלה שיש בכל עסק שקונים בשני שקל ומוכרים ב 15, אבל זה נקודתי מאוד וזה לא זהה למצב שקניתי בזול ופתאום באמצע המלאי הקיים והמשולם שלי המחיר קפץ פי עשר, אז אני אעלה מחיר מדף בהתאם.

ההפך, אני אמשיך למכור במחיר הקודם את כל המלאי הקיים תוך ניצול העובדה לפירסום ומשכית עוד לקוחות לחנות.

ואם היית יודע שכמעט כל מי שקונה ממך עושה את זה בשביל לעשות סיבוב ולא לצריכה עצמית (או מה שלא עושים עם חומטי זנב קוף)?

כלומר, דני ו. מנהריה יוצא מהחנות שלך אחרי ששילם 100 ש"ח על החומט, ומוכר אותו ביד 2 ב10,000 ש"ח.

עכשיו משהו אחר. אתה עובד בעל כישורים מכובדים בתחום עיגול המרובעים. אתה מקבל שכר יפה, מעל השכר הממוצע במשק, וחי ברמת חיים מצויינת, שום דבר לא חסר לך.

פתאום יש עליה גדולה מאוד מגאורגיה, הדרישה לעובדים בתחום שלך מרקיעה שחקים, המשכורות מכפילות ומשלשות את עצמן. תשב בשקט או תבקש העלאה?

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 635
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רועי, אני אשאל אותך גם שאלה תיאורטית: האם מבחינתך קיים גבול כלשהו לרווח שהוא לגיטימי, מבחינת היחס לעלות היצור או היבוא או גידול המוצר?

לא. אין גבול לרווח שהוא לגיטימי. כל מוצר שווה כל סכום שאותו הקונים מוכנים לשלם, ואם המוצר שלך כלכך פשוט להפקה\יצור, ושולי הרווח שלך אסטרונומיים, תחרות תגיע מאוד מהר. מנפלאות השוק שמווסת את עצמו, ולכן בעצם נוצרה רמת החיים המערבית המודרנית שהיא לא רעה בכלל (שפע מוצרים מוצלחים שמתחרים זה בזה במחירים שהולכים ויורדים ויכולות שהולכות ומשתפרות).

יוצאי הדופן היחידים לכלל שלעיל הם דברים שאינם חשופים לשוק תחרותי, כלומר נמצאים בפיקוח ממשלתי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני רוצה לסייג את רועי לגבי ספסרות במצרכי יסוד בעת מלחמה או אסון טבע. זה מצב שלא מתקיים בו שוק חופשי, ובהחלט יש מקום להגבלת המחירים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

במקרה של בגירה לדעתי זה קצת יותר מסובך.

כזכור לי, הבחור מתעסק עם מכירת חיות אקזוטיות.

נכון,לפתוח חנות ולעשות טלפונין לספקים גם אני יכול,אך את כמות הידע העצומה שיש לו אין לי והחיות אצלי יתפגרו תוך יום.

עסק אמנם מוערך כמלאי+כמות עובדים וכו' אבל במקרה שלו יש גם המוו ידע.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

זאת הסיבה שהלקוח הדמיוני שציינתי כונה דני ו. מדובר באדם שבגירה ואני מכירים ויש לו ידע נרחב בתחום. הוא חובב ואת פרנסתו מוצא מתחום אחר לגמרי, אבל מוכר חלקים מהאוסף שלו שהוא מרבה בעצמו על מנת לממן את התחביב.

אני לא סומך על בגירה לעשות היקשים לבד, אז מאכיל אותו בכפית. בחברות בגירה, בחברות ;)

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

יוצאי הדופן היחידים לכלל שלעיל הם דברים שאינם חשופים לשוק תחרותי, כלומר נמצאים בפיקוח ממשלתי.

רועי, אם אין פיקוח ממשלתי, אז מהר מאוד אתה מוצא את מובילים השוק מתאמים מחירים בניהם, כמו שאנחנו רואים בכותרות של טמקא על בסיס די קבוע (ענקי הפלאפונים, ענקי המשקאות, ענקי החלב וכו').

אם אין לך פיקוח ממשלתי (וכמו שראינו, לא היה פיקוח), ענקית כמו עלית דורסת את כרמית כשהיא מנסה לשווק פה את קאדברי.

שוק חופשי חסר פיקוח יכול להיות רק כאשר אתה לוקח כנתון מובנה שכל המשתתפים בשוק הם אנשים ישרים ומצפוניים, לצערי, חלק גדול מאנשי ה"כלכלה החדשה" הם לא כאלה ולכן שוק חופשי יכול להיות רק בשאיפות שלהם לצבירת עוד הון, לא במציאות!

הכלכלה החדשה, זאת שהתחילה בשנות השמונים עם "זה לא אישי, זה עסקים" חינכה דור שלם של כלכלנים צעירים שרואים לנגד ענייהם רק דבר אחד, מיקסום הרווחים.

אין להם מצפון ואם הם יכולים לדרוך על הלקוחות שלהם ולמקסם על הדרך רווחים, הם יעדיפו לעשות את זה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה אני חושב שחשוב לציין שבמקרה עלית-כרמית-קאדברי אאל"ט התחילה חקירה עם חשד למעשים פליליים.

גם תיאום מחירים ויצירת קרטלים אלה מעשים פליליים.

האכיפה נגדם כנראה נמוכה מאוד (ואם בכלל יש אכיפה זה ע"י הממונה על ההגבלים העסקיים), נמוכה מדי, אבל המצב עצמו הוא לא חוקי ולכן לקבל אותו כסיבה למה צריך פיקוח ממשלתי היא לא נכונה.

זה בדיוק כמו בתחבורה, חלק גדול מהתאונות נגרמות בגלל סטייה מנתיב, אבל לא אוכפים סטייה מנתיב, אז אם המשטרה תאכוף עבירת מהירות אז זה יוריד את כמות תאונות הדרכים?

איפה הגורם לבעיה ואיפה הפתרון?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

שים לב להבדל בין חקיקה לבין אכיפה.

אני מתלונן כאן על חוסר אכיפה של חוקים קיימים, רועי לעומת זאת רוצה שוק חופשי ללא חוקים.

SURVIVAL OF THE FITTEST!

ראינו כבר לאן מביאה אותנו החוסר באכיפה (קאדברי, סלולרים) ולאן מביא אותנו חוסר בחוקים (כל משבר 2008 נגרם מתחילתו ועד סופו רק מכוון שלוביסטים של בנקים הצליחו לגרום לסנאט להסיר מגבלות שכצפוי, עמדו בדרכם לדרוך על כולם על מנת לרפד את כיסיהם במאות מליוני דולרים לכל אחד מהם).

פורסם (נערך)

חוקים המגבילים קרטלים ותיאום מחירים הם חלק מובנה מכל מנגנון קפיטליסטי כלשהו, אני גם לא ראיתי שרועי קורא למצב כזה, מה גם שזה מנוגד להגיון.

חוסר אכיפה של חוקים הוא רעה חולה, אבל אי אפשר לפתור רעה חולה ע"י רעה חולה אחרת (ע"ע פיקוח מחירים), כי אחרת יקרה בכל מוצר מה שקורה במחירי מוצרי חלב, מחיר קוטג' עכשיו מפוקח, באופן מפתיע (או שלא) שלושת יצרני המוצרים קבעו את המחיר למחיר המפוקח (למרות שמחיר מפוקח הוא מקסימלי), תחרות? מבצעים? חרטא! זה תיאום מחירים בחסות הממשלה לא שום דבר אחר.

לא נדבר בכלל על הבית פרוצות שהולך במחירי הדלק, אולי אתה זוכר אי שם בסביבות 2007-2008 מחיר הדלק עלה ועלה ועלה, ואז למרות שמחיר הנפט בעולם ירד בצורה סמלית מאוד, המחיר בארץ עלה, למה הוא עלה? כי הבטיחו לחברות הדלק הגדלה של רווחיהן נדמה לי ב-12 אג' לליטר.

מה זה אם לא קרטל בחסות הממשלה?

והלוביסטים של יצרני המזון לא דוחפים להעלאת מחיר של מוצרים מפוקחים? המחיר של חבית נפט שונה מב-2007-2008, אבל המחיר לצרכן דומה עד זהה, 7.5 עד 7.8 שקלים לליטר.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

המיסים על הדלק עלו מאז בדי הרבה

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא התכוונתי דווקא לרכיבי המס בדלק אלא לרווח התחנות

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

פעם היית נכנס כמעט לכל תחנת דלק ומקבל הנחה של כ 1 ש"ח על תשלום במזומן.

היום תגיד תודה אם תקבל הנחה של 30 אג ומה שהכי מעצבן, זה בכל התחנות בלי יוצא מן הכלל, אם הם לא אשכרה תיאמו את זה בניהם בהסכמה, אז זה תיאום שבהסכמה בשתיקה (עם קריצת עין קטנה אחד לשני בחתונה של הבן של אריסון או הילדה של תשובה).

פורסם

על זה בדיוק אני מדבר באגירה, זו (פיקוח מחירים) צלחת הפטרי שעליה גדלות פטריות שהורסות את השוק החופשי (תיאום מחירים, יצירת קרטלים)

הלכה למעשה בכל תחום שבו יש פיקוח מחירים מוקם גוף המאגד את כל העסקים הפועלים באותו תחום, אם זה משרד התקשורת (פורום חברות הסלולר) אם זה מוצרי החלב, אם זה תחנות הדלק, ואז הרבה יותר לתאם מחירים, הרבה יותר קל ליצור קרטל, הם הרי כבר יושבים בישיבה השבועית/חודשית שלהם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

באגירה - נראה לי שזכרונך מטעה אותך. ההנחות היו בסדר גודל של 15 אג' לליטר. המדינה קובעת לתחנות הדלק מרווח מכסימלי, בדיוק כמו בכל פיקוח מחירים אחר, כדי למנוע מחירים מונפצים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואתה מאשים את הפיקוח בזה?

האשמה היא בחוסר הפיקוח, לא בפיקוח.

• תוכן חדש...