Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתחיל מאלו:

http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3626184,00.html

הנתונים:

1. הפסד של 34 אלף שקל על החתונה? CHECK

2. נשמע הגיוני לקחת הלוואה בשביל לממן את המקדמה למשכנתא? CHECK

3. חשבון שעדיף לשלם משכנתא מאשר "לזרוק לזבל" 2000 ש"ח לחודש לשכירות? CHECK

4. משכורת נטו של 9000 ש"ח ביחד לשני בני הזוג? CHECK

5. ""אף אחד לא יכול להבטיח לי שמחירי הדירות לא יעלו. היום אם אני אצליח לחסוך 200 אלף שקל זה איכשהו מגרד דירת 3 חדרים. יכול להיות שבעוד עשור זה יהיה שווה כמו 100 אלף שקל של היום ואז בעצם לא עשיתי בזה כלום" CHECK

היה לנו שם הכל. ציפיות לא ריאליות, חוסר הבנה כלכלית, והבנה שהם חייבים לקפוץ לשוק בכל מחיר אחרת הדירה תברח להם מהידיים לעולמי עולמים.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 635
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כנראה שכלכליסט עבר ממעמד הביניים למעמד הנמוך. גם אתמול היה זוג עם הכנסה של 5000 ש"ח לחודש שצפויה להגיע ל-9000 כאשר האשה תחזור מחופשת הלידה.

אני חייב לומר שהטוקבקים לכתבה היו עניניים מאוד, ובמפתיע דיברו נכון על כך ששני בני הזוג, שכבר אינם צעירים, לא חסכו פרוטה משך הרבה שנים, ויצאו בנזק מהחתונה. סיפור החתונה תמיד מחזיר אותי לסיפור של אבא שלי על השרת במקום העבודה שלו, שלקח הלואה כדי לממן את טקס החתונה של בתו המכוערת לאיזה לא יוצלח, ושילם אותה עוד כמה שנים אחרי שהזוג התגרש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אלו תמיד אותם אנשים שחייבים דירה בכל מחיר. זה המעמד. הם תמיד יהיו בצד המפסיד של כל טראנסאקציה.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז באמת עדיף לגור בשכירות מאשר לקנות דירה ולקחת משכנתא? מה החוקיות של זה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

המדהים באמת, הוא כתבה שהיתה על חכ שעם הכנסה נטו של 19 ( לא כולל קרנות השתלמות וכיוצב) ולפני ההכנסה של אשתו מתבכיין שאינו יכול לרכוש דירה.

פורסם

רועי, אני מניח שרוב המגיבים יסכימו עם הערותיך שהן מתבקשות, גם אני נוטה להסכים.

אבל, יש לי שאלה ובקשה ממך:

שאלה: האם הזוג הזה משקף את כל מי שמתקשה בדיור?

בקשה: נסה, דווקא אתה לבחון את הזוג הלא אחראי הזה. מדוע השכלתם מוגבלת? מדוע מרוויחים כך? מדוע הם מתנהלים כך? מדוע הם מחזיקים בתפישות אלו? האם יכולת להבטיח להם שעוד שנתיים המחיר ירד? האם אנשים חיים בחלל ריק?

קח כתבה על מישהו שעוסק לא מעט במשכנתאות, כנראה מוכשר פלוס פלוס בחזקת גאון חד פעמי.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000923138#fromelement=hp_morearticles

שאלה קטנה נוספת: מה מנסים כלכליסט להראות באמצעות הכתבה שהבאת? מה המטרה, אם יש כזו?

פורסם
המדהים באמת, הוא כתבה שהיתה על חכ שעם הכנסה נטו של 19 ( לא כולל קרנות השתלמות וכיוצב) ולפני ההכנסה של אשתו מתבכיין שאינו יכול לרכוש דירה.

הח"כ צודק. הוא הסביר שזו השנה הראשונה בה הוא ח"כ, שאין לו הון עצמי (עקב עבודות קודמות בשכר נמוך יותר וסביבת מגורים יקרה בירושלים). המגיבים האשימו אותו בכל תחלואי ישראל אבל הוא סובל בדיוק כמוהם - ואגב, ח"כ אנונימי (בניגוד לבכירי המפלגות) לא יכול לתכנן על אותה רמת שכר מעבר לסוף הקדנציה. רבים מהם באים והולכים.

פורסם
אז באמת עדיף לגור בשכירות מאשר לקנות דירה ולקחת משכנתא? מה החוקיות של זה?

כל מקרה לגופו. תלוי במצב הכלכלי שלך היום, ביכולת ההשתכרות העתידית (נקודה חשובה שרבים מפספסים - אתה עובד עם קביעות וועד? אתה עובד זמני? אתה בהייטק ותגמור את הקריירה בגיל 45? או שאתה נהג מונית שיכול לעבוד עד גיל 70), במקום בו אתה רוצה לשכור, ההערכה שלך לכיוון שוק הנדל"ן וכן הלאה. אין לי ספק שמשק בית עם הכנסה של 9000 שקלים לחודש הוא לא במצב שבו קניית דירה בכלל צריכה לעמוד על הפרק.

מעבר לכך יש תחשיבי משכנתא. נכון שבשכירות אתה "זורק כסף לזבל", אבל גם בלקיחת משכנתא יש לך מרכיב ריבית אדיר (הלוואה של מיליון שקל בריבית של 4% משמעה תשלום ריבית חודשי של 3,333 ש"ח עד שהקרן פוחתת - כסף שלא תראה שוב לעולם, וכיום אנחנו בסביבת ריבית שממנה אפשר רק לעלות).

פורסם
רועי, אני מניח שרוב המגיבים יסכימו עם הערותיך שהן מתבקשות, גם אני נוטה להסכים.

אבל, יש לי שאלה ובקשה ממך:

שאלה: האם הזוג הזה משקף את כל מי שמתקשה בדיור?

בקשה: נסה, דווקא אתה לבחון את הזוג הלא אחראי הזה. מדוע השכלתם מוגבלת? מדוע מרוויחים כך? מדוע הם מתנהלים כך? מדוע הם מחזיקים בתפישות אלו? האם יכולת להבטיח להם שעוד שנתיים המחיר ירד? האם אנשים חיים בחלל ריק?

קח כתבה על מישהו שעוסק לא מעט במשכנתאות, כנראה מוכשר פלוס פלוס בחזקת גאון חד פעמי.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000923138#fromelement=hp_morearticles

שאלה קטנה נוספת: מה מנסים כלכליסט להראות באמצעות הכתבה שהבאת? מה המטרה, אם יש כזו?

1. הזוג הזה לא משקף את כל מי שמתקשה, כי כיום כולם מתקשים (למעט בעלי הנכסים, וגם להם יש ילדים שצריך לעזור להם).

2. הזוג הזה כן משקף שכבה רחבה מאוד בציבור הישראלי (למעשה, עמוק בתוך מעמד הביניים; הזוג הזה הם לא עניים, אלא עשירון חמישי. זה מדהים ומזעזע ביחד).

3. השכלתם מוגבלת עקב בחירות לקויות, חוסר אחריות, חינוך גרוע, סתם חוסר בהזדמנויות או מטען גנטי פגום. לא מתפקידי לקבוע.

4. הם מחזיקים בתפיסות האלו כי הן נפוצות בקרב ציבור ללא חינוך כלכלי וללא חשיבה עצמאית וביקורתית. עוני הוא דבר שעובר באופן אקטיבי מהורייך.

5. כלכליסט עוסקים בנדל"ן באופן אקטיבי כבר מאז תחילת עליות המחירים. אני משער שחלק מזה הוא סיווג עצמם בתור "מגזין כלכלה לעם". אין להם שאיפות פוליטיות\מאקרו כלכליות כמו של דה מרקר ולמעשה בתור עיתון טייקונים הם גם לא רוצים לזעזע את המשק. נוח להם להפנות, במרומז או במפורש, את הביקורת העממית כלפי הממשלה במקום כלפי אנשי עסקים מקומיים כמו מתחריהם, ואין טוב מאשר להעלות דוגמאות של אנשים שלא סוגרים את החודש ללא פרשנות נוספת. בכל מקרה קהל הקוראים שלהם לא מסוגל או רוצה משהו מעמיק מזה ולא מחפשים כתבות טכנוקרטיות.

פורסם (נערך)

שכירות אינה "זריקת כסף לזבל". גם הריבית המשולמת לבנק תמורת משכנתא אינה כזו.

בשני המקרים מדובר בעלות של רכישת מוצר - קורת גג לגור תחתיה. בדיוק כשם שבאוטובוס אינך משלם תמורת פיסת נייר (כרטיס) אלא תמורת העברתך ממקום למקום.

איזה מהשניים יתר זול? מדובר בעניין אינדיבידואלי הקשור ליכולות הכלכליות ההתחלתיות, למחיר המשכנתא או שכר הדירה ולעוד הרבה מאוד גורמים, שחלקם בלתי ניתן לחיזוי כיון שמדובר בהוצאה על פני שנים רבות שבהן יכולים לחול שינויים משמעותיים רבים - הן ברמת ההתנהלות הכלכלית האישית והן בסביבה הכלכלית.

ועניין אחרון הוא עלות משכנתא. שני הזוגות שהוזכרו הם בעלי סיכון גבוה מבחינת הבנק, כך שגם אם איזה בנק יהיה מוכן לתת להם הלואה הרי שעלותה תהיה גבוהה מאד. זוג שיגיע עם חסכונות יותר גדולים (כלומר אחוז המימון שלו יהיה יותר נמוך) והכנסה חודשית יותר גבוהה יזכה גם להלואה יותר זולה.

רועי - לגבי תגובתך הקודמת - האם אתה יכול להפנות אותנו למקור שלפיו אפשר למצוא לאיזה עשירון שייך כל זוג? כמוכן צריך לשים לב שיש טבלאות שונות - יש לפי הכנסה ברוטו למשק בית, יש לפי הכנסה לאדם, יש לפי נטו ויש לפי הכנסה לכל אחד מבני משק הבית. כל טבלה כזו תציב משק בית במקום שונה. לפני מספר שנים בדקתי איזה טבלה כזו לגבי עצמי, והיה הבדל של אחד או שני עשירונים בין המיקום שלי כמשק בית לבי המיקום כאשר הכנסת משק הבית מחולקת ב-5 (כלומר הכנסה לנפש, בהנחה שילדים ומבוגרים מקבלים משקל שווה).

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הח"כ צודק. הוא הסביר שזו השנה הראשונה בה הוא ח"כ, שאין לו הון עצמי (עקב עבודות קודמות בשכר נמוך יותר וסביבת מגורים יקרה בירושלים). המגיבים האשימו אותו בכל תחלואי ישראל אבל הוא סובל בדיוק כמוהם - ואגב, ח"כ אנונימי (בניגוד לבכירי המפלגות) לא יכול לתכנן על אותה רמת שכר מעבר לסוף הקדנציה. רבים מהם באים והולכים.

לא התרשמתי שבתפקידיו הקודמים ( ויקי) הוא השתכר שכר רעב. אני מנהל משק בית עם שלושה ילדים משכר נטו משותף של 9-10 אלשח, עם מינוס תמידי ומשכנתא של כ3k, ומסתדר בקושי. לא ברור לי למה עם הכנסות כפולות הוא כל כך אומלל

פורסם
לא התרשמתי שבתפקידיו הקודמים ( ויקי) הוא השתכר שכר רעב. אני מנהל משק בית עם שלושה ילדים משכר נטו משותף של 9-10 אלשח, עם מינוס תמידי ומשכנתא של כ3k, ומסתדר בקושי. לא ברור לי למה עם הכנסות כפולות הוא כל כך אומלל

הוא דיבר ספציפית על דירות של שני מיליון שקל קרוב למקום העבודה שלו.

פורסם (נערך)

מתברר שגם לח"כ לא קל להתמקם בצנטרום של הפיילה. וגם מי שמרויח 19 אש"ח לא תמיד יכול להרשות לעצמו דירה במרכז ירושלים בלי חסכונות קודמים. ואולי גם ההתנהלות הכלכלית שלו אינה מחוכמת ביותר - לא נאמר עליה דבר בכתבה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
ואולי גם ההתנהלות הכלכלית שלו אינה מחוכמת ביותר.

ואולי היא דווקא כן, והוא מעדיף חסכונות והכנסה פנויה על פני ספקולציה על נכס.

• תוכן חדש...