Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא סיגריות אלא נרגילה, ועובדים על זה, לא פשוט.

עוד יותר גרוע. נרגילה אחת = 100 סיגריות

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 635
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא יודע אם התחשיב נכון, אבל מעשנים הרבה פחות נרגילה מאשר מה שמעשן מקביל מעשן סיגריות.

בכל מקרה זה במטרה להפסיק, גם כי לא בריא, וגם כי זה בזבוז כסף

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

המספר שהבאתי הוא תוצאה של מחקרים שנערכו בלבנון. אין לי כרגע ה-reference, צריך לגגל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתור סטודנטית בת 25 שגרה עם בן זוג כבר כמה שנים, אני חושבת שלפני שכל הזוגות הצעירים ממעמד הביניים מאשימים את כל העולם מסביב,הם צריכים קודם כל לעשות בדק בית בהתנהלות הכלכלית שלהם. כולם רוצים הכל ומיד. לשכור דירה במרכז העיר כדי שבית הקפה והבר האופנתיים יהיו במרחק הליכה והקניון המוצלח במרחק נסיעה של כמה דקות.

כל תרבות הקניות האינסופיות והתשלומים שלא נגמרים (עבדתי בכמה רשתות מותגים וראיתי את הלקוחות הקבועים שלי מחלקים כל שבועיים קניה של 200 ש"ח ל4-5 תשלומים), להוסיף לזה גם חתונה מוגזמת שלא רק לא מכסה את עצמה אלא גם מכניסה אותם לחוב של עשרות אלפי שקלים ולכל הכאוס הכלכלי הזה להביא ילד. אני באמת לא מבינה איך אפשר בכלל לחשוב על קניית דירה ועוד להאשים מישהו אחר בעובדה שזה בלתי אפשרי.

פשוט אין את זה ביותר נכון.

חברים שלי מבזבזים אלפים על טלפונים, עדשות למצלמה, הלוואות בשביל מכונית מהניילון ומתלוננים שאי אפשר לקנות דירה

לגבי חינוך בפריפריה אני אציין שגדלתי בבית שמש, וכדי לעשות בגרות ראויה בתוכנה (הנדסת תוכנה - 15 יח"ל) אני עברתי לבית ספר בירושלים, הייתי קם בחמש וחצי לפנות בוקר, נוסע בשני אוטובוסים לבית הספר בירושלים כשהשעה הראשונה (לא שעת 0!) התחילה ב-07:40.

לחזור הביתה הייתי מגיע בכל יום בשעה 5-6 אחה"צ לפחות.

וכל זה בשביל לעשות מגמת תוכנה, כי בבית שמש יש רק תיכון (ממלכתי) אחד, ואתה תעשה בגרויות בכמות יח"ל שיגידו לך ולא כמה שתרצה.

לצורך העניין אני דיי בטוח שאם לא הייתי לומד בירושלים, בחיים לא הייתי מגיע להיות תוכניתן, וכנראה שהיום לא הייתי עובד בהיי טק, אולי הייתי לומד לתואר ראשון ומקווה לטוב.

מנגד אני רוצה לציין שגם גדלתי גם בבית שמש, למדתי ביסודי הכי גרוע בבית שמש (עדיהו), שנה אחת גם למדנו באותו בית הספר, עשיתי גם קורס תכנות, תואר ראשון במדעי המחשב ואני עובד בהיי טק. הכל עניין של רצון, השקעה וחינוך. מבחינת ההורים שלי, עד לתיכון פחות מ90 היה ציון גרוע (בכל מקצוע).

חברה שלי סיימה את הלימודים שלה בתיכון באשקלון (פריפריה לכל הדעות) אחרי 9 שנות לימודים בבית שמש ו3 באשקלון, בתואר (הנדסת תוכנה) הגיעה לממוצעים של 95+.

אתה רוצה דוגמאות של אנשים שלמדו בת"א-ר"ג והגיעו לכלום ושום דבר?

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

המספר עצמו פחות משנה, אנחנו לא בשנות ה-40 שאני טוען שעישון זה בריא :-)

In Flames - יופי, להזכירך לך האופציה של קורס תכנות נפתחה בכלל בגלל שאתה ילד יחיד, אני לא.

האופציות שלי ללא הנדסאי נעו בין נח"ל לגולני עם גבעתי, תותחנים ושריון באמצע.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני למדתי בריאלי בחיפה, כך גם הבנים שלי (הצעיר כעת ב-י"ב).

למדו אתנו לא מע תלמידים שהגיעו ממרחקים לא קצרים, כולל מהגליל התחתון, יקנעם, עכו וכו'.

נכון שהלימודים עולים לא מעט כסף - אבל היו גם כאלה שמצאו פתרון - הצטרפו לפנימיה הצבאית. חלקם המשיכו לקריירה צבאית די מפוארת, חלקם השתחררו כסג"מים וניצלו את היכולות שרכשו כאשר פנו לכיוונים אחרים בחייהם.

פורסם
In Flames - יופי, להזכירך לך האופציה של קורס תכנות נפתחה בכלל בגלל שאתה ילד יחיד, אני לא.

האופציות שלי ללא הנדסאי נעו בין נח"ל לגולני עם גבעתי, תותחנים ושריון באמצע.

חברנו המשותף (רומן) למד איתי ביחד עד סוף התיכון, הוא לא בן יחיד והוא עשה איתך את ההנדסאי.

גם לו בלי ההנדסאי היו אופציות של חי"ר ושו"ת. במקרה בד"כ היינו לומדים לכל מקצוע ולכל מבחן ביחד וכל אחד הגיע בדרכו לקורס תכנון

חברים אחרים מהכיתה הגיעו לעתודה (אונ' בר אילן והטכניון)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

נכון, גם הוא יגיד לך שההנדסאי הציל אותו משירות חי"ר.

לך הייתה הפריבילגיה לעשות קורס תכנות בלי לעבור את ההנדסאי בדרך, ההנדסאי זה סוג של "לעבוד על המערכת" ככה שעם פרופיל 97 עדיין תגיע לקורס תכנות.

זה בדיוק מה שאני אומר, גם הרוב המכריע מתוך האשקלונים שלמדו איתנו לא היו מגיעים לעולם לתוכנה בלי ההנדסאי.

העתודה איתי זה בכלל היה פשלה הזויה ומוזרה.

ד"א יפה שאתה משווה את החבורה שלנו שהייתה סוג של טעות סטטיסטית, האנשים בשנים שלפנינו ואחרינו היו ברמה אחרת לחלוטין, ולא לטובה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אני מכיר את השכבות אחרינו ודווקא היה שיפור.

החבורה שלנו טעות סטטיסטית כי ידענו מה אנחנו רוצים מעצמנו וזה בדיוק הנקודה שלי, מי שיודע מה הוא רוצה יצליח בלי קשר לבית הספר.

נכון, ב15 יחידות מחשבים באורט למדת יותר והתמקצעת יותר ממני עם 5 יחידות בבית שמש

ויש לי חבר מקורס תכנות שבכלל לא למד מחשבים בבית הספר

בלי קשר, עם פרופיל 97 גם בוגר הריאלי בחיפה לא יגיע לקורס תכנות. זה לא באמת משנה שבאנו מבית שמש

עריכה אחרונה על ידי In Flames

Renault Clio RS EDC 200

פורסם

אני לא מכיר בוגר ממרם אחד מאשקלון, ואני בוגר ק. תכנות בעצמי, שירתתי ביחידת תוכנה, אני עושה מילואים ועשיתי תואר ראשון במסלול של ממרניקים. אני לא אומר שזה נתון חד משמעי, כי הנה, ליאור מכיר כמה לדוגמא. יכול להיות שגם הדברים התשנו ב-11 שנה שעברו מאז הקורס שלי. אבל אשקלון זו רק דוגמא. כן, אתה פוגש בודדים שמגיעים מטבריה, אופקים ועוד. ומול זה אתה נתקל ממש בחבורות שמגיעות מאותם בתי הספר ואותן השכבות. בקורס שלי, לדוגמא, היו 4-5 חבר'ה משכבת הגיל שהכרתי מבית הספר. עוד שניים שלושה היו בקורס מפעילי מערכות. הייתה גם חבורה של איזה שלושה שהגיעו מתיכון נחשב כלשהו ברמת גן. זה, אגב, נכון גם לגבי מי שעושה י"ג. יש נציגות מרשימה מאוד לבתי ספר מסויימים מאוד. לי יש כמה חברים שהגיעו גם 4-5 אנשים ביחד לק. תכנות טכ"ם שלהם, לאחר י"ג, מאותו האורט בדיוק. זה לא מקרי. In Flames, שים לב שאתה מעלה טענה שונה ממה שאני מעלה. יש אנשים שלא מגיעים לכלום גם בכפר שמריהו. היו מלא כאלו גם בתיכון שלי. זה לא ה-issue. השאלה היא כמה קשה אתה צריך לעבוד בכל מקום ומקום. והסטיסטיקה פה היא בפירוש לא לטובת מקומות כמו אשקלון. ואשקלון זו לא האופציה הגרועה ביותר. מה מחכה למי שגדל במקומות ממש נידחים רק האל שבשמיים יודע. אבל לא הייתי ממליץ לאף אחד לעבור לשם (ואני בכוונה נמנע מלכתוב שמות של ישובים), לא משנה כמה הוא עני, אם הוא רוצה שהילד שלו ישבור את מעגל העוני אי פעם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בדקתי ומצאתי בית ספר אחד משאקלון בדיוק, שהופיע במקום גבוה במבחני מיצב, שיכול להיות שבאמת לא אומרים הרבה. אבל זה לא רק שם. אתה עשית את הבחירה שלך, ואתה מגבה אותה וזה בסדר. אבל אני מכיר אזורי מצוקה מזווית קצת אחרת, והתמונה הורודה שאתה מצייר רחוקה מאוד מהמציאות בה חיו קרובי משפחה שלי או חברים שלי, שגדלו שם או בבאר שבע או במקומות אחרים בעיקר בדרום. אולי היום חל שיפור ניכר במעמד התיכונים באשקלון, למרות שאני לא מצאתי עדות לכך בקצת מאמרים שמצאתי בנושא. אני יכול לספר לך שבלמעלה מעשר שנות התעסוקה שלי כמתכנת, במסגרות שונות, פגשתי עד היום בדיוק מתכנת אחד מאשקלון. אני לא בא לרדת כאן ספציפית על העיר שלך. אני פשוט חושב שאתה מצייר תמונה ורודה מדי של מציאות שהיא בפועל די קודרת. נכון, יש שכונות מצוקה ויש תיכונים מעולים גם בתל אביב וגם בירושלים. השאלה אבל איזה אלטרנטיבות אחרות יש לך בעיר וכמה הן נגישות.

תראה את מה שכתב ליאור (m3x3). זה מייצג בדיוק את מה שאני מדבר עליו, בדיוק מה שחווה החבר שלי שכתבתי עליו, שגדל בטבריה. וכמוהם יש עוד המונים. אולי אני טועה ובעשור האחרון חל שינוי של ממש, אבל קשה לי מאוד להאמין בזה. בטח לא כשאני יודע מניסיון קרובי משפחה כאלו ואחרים על זה ששכונות שלמות באשקלון ומקומות אחרים גם הפכו למובלעות וגטאות של עולים חדשים במהלך השנים, על ילדים שפחדו לצאת מהבית כי היו חשופים להתעללויות וגביית דמי חסות של ממש, כנופיות על רקע עדתי ועוד. אז אולי יש מקומות קצת יותר טובים בעיר, אבל צריך להסתכל על המכלול, וקשה לי להאמין שיש מה להשוות, גם אם לך ולמשפחתך ספציפית ופרטנית טוב שם.

ברור שקיימות תופעות של פשע ושכונות חלשות אבל איפה אין (מהדר והעיר התחתית בחיפה דרך דרום תל אביב ועמישב בפתח תקוה ועד פרדס כץ שכולם לא בפריפריה)?

בשנים האחרונות אוכלוסיית העיר גודלת בקצב ווזה גרר הגדלת התיכונים הקיימים ובניית עוד שניים חדשים. הגידול הזה אפשר פתיחת מגמות חדשות ושיפור מערכת החינוך.

ברור שלא הכל מושלם ובתי הספר היסודיים סובלים מצפיפות גדולה מידי אבל בסך הכל המצב טוב.

מה ש ואר על בית שמש ולימודי המחשבים אופייני לכל יישוב קטן שלא יכול לפתוח מגמה לכל ילד. ביישובים של 100k ויותר לא מכיר תופעות כאלה היום.

עריכה: אנחנו מנהלים דיון ואין לי שום בעייה עם ביקורת על אשקלון. אני לא ראש העיר, לא מנהל את מערכת החינוך ורק גר ועובד בה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

באשקלון יש את תיכון רונסון, ששמעתי עליו שהוא נחשב לתיכון טוב, ככה שלא הכל שחור.

התיכון שלמדתי בו בקריית גת אין בו שום דבר מיוחד (חוץ מזה שהוא התיכון הדתי-לאומי היחיד בעיר), השכבה שלי נחשבה למאוד מופרעת מבחינת הבית ספר ועדין מאצלנו 4 תלמידים התקבלו ללימודי הנדסה אחרי הלימודים (3 בבן גוריון ואחד בטכניון), אחד כיום מ"פ בגולני ועוד אחד השתחרר אחרי שהיה סמ"פ בשיריון.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אני מכיר את השכבות אחרינו ודווקא היה שיפור.

החבורה שלנו טעות סטטיסטית כי ידענו מה אנחנו רוצים מעצמנו וזה בדיוק הנקודה שלי, מי שיודע מה הוא רוצה יצליח בלי קשר לבית הספר.

נכון, ב15 יחידות מחשבים באורט למדת יותר והתמקצעת יותר ממני עם 5 יחידות בבית שמש

ויש לי חבר מקורס תכנות שבכלל לא למד מחשבים בבית הספר

בלי קשר, עם פרופיל 97 גם בוגר הריאלי בחיפה לא יגיע לקורס תכנות. זה לא באמת משנה שבאנו מבית שמש

מי שיודע מה הוא רוצה ויש לו את היכולת והאפשרות לנסוע בשביל זה.

לא השכבות שמעלינו ולא מתחתינו לא ידעו מה הם רוצים מעצמם, בטח לא ברמה של להשקיע כמונו.

יש אנשים שמגיעים לקורס תכנות בלי ללמוד כלום קודם (אבל הם לעולם אוכלוסיות מיוחדות - בן יחיד או פרופיל עורפי וכו').

בוודאי שהסינון לא קשור למקום המגורים שלנו, אבל מישהו שמעולם לא למד מחשבים ומקבל במנילה "קורס תכנות" התגובה שלו זה "עזוב'תי באמאש'ך" למרות שזה יכול להתאים לו מאוד.

לא יודע אם שמת גם לב, אבל בקורס תכנות יש רוב מוחלט של להערכתי אולי 70% במלבן גוש דן (אלה שחוזרים כל יום הביתה).

להוציא את הקורס תכנות שאני עשיתי, שהיה מוקדש כולו לפריפריה (איזה כיף!).

אז אצלנו היה קצת פחות משליש מאשקלון, קצת פחות משליש מאשדוד, קצת פחות משליש מבאר שבע, שניים מבית שמש, שניים מקריית גת, אחת מאילת, אחת מנצרת עילית... וזהו.

אני לא מכיר בוגר ממרם אחד מאשקלון, ואני בוגר ק. תכנות בעצמי, שירתתי ביחידת תוכנה, אני עושה מילואים ועשיתי תואר ראשון במסלול של ממרניקים. אני לא אומר שזה נתון חד משמעי, כי הנה, ליאור מכיר כמה לדוגמא. יכול להיות שגם הדברים התשנו ב-11 שנה שעברו מאז הקורס שלי. אבל אשקלון זו רק דוגמא. כן, אתה פוגש בודדים שמגיעים מטבריה, אופקים ועוד. ומול זה אתה נתקל ממש בחבורות שמגיעות מאותם בתי הספר ואותן השכבות. בקורס שלי, לדוגמא, היו 4-5 חבר'ה משכבת הגיל שהכרתי מבית הספר. עוד שניים שלושה היו בקורס מפעילי מערכות. הייתה גם חבורה של איזה שלושה שהגיעו מתיכון נחשב כלשהו ברמת גן. זה, אגב, נכון גם לגבי מי שעושה י"ג. יש נציגות מרשימה מאוד לבתי ספר מסויימים מאוד. לי יש כמה חברים שהגיעו גם 4-5 אנשים ביחד לק. תכנות טכ"ם שלהם, לאחר י"ג, מאותו האורט בדיוק. זה לא מקרי. In Flames, שים לב שאתה מעלה טענה שונה ממה שאני מעלה. יש אנשים שלא מגיעים לכלום גם בכפר שמריהו. היו מלא כאלו גם בתיכון שלי. זה לא ה-issue. השאלה היא כמה קשה אתה צריך לעבוד בכל מקום ומקום. והסטיסטיקה פה היא בפירוש לא לטובת מקומות כמו אשקלון. ואשקלון זו לא האופציה הגרועה ביותר. מה מחכה למי שגדל במקומות ממש נידחים רק האל שבשמיים יודע. אבל לא הייתי ממליץ לאף אחד לעבור לשם (ואני בכוונה נמנע מלכתוב שמות של ישובים), לא משנה כמה הוא עני, אם הוא רוצה שהילד שלו ישבור את מעגל העוני אי פעם.

צודק לחלוטין, וסביר להניח שאם הקורס שעשיתי לא היה מוקדש לפריפריה לא היית מוצא שם כמעט אשקלונים / אשדודים / וכו'.

האמת היא שיחסית לגודל, מבית שמש מגיעים לקורס תכנות לא מעט, הכרתי כמה וכמה שעשו קורסים לפניי ואחריי.

אם כבר העלית את אופקים - הבחור היחיד שהתחיל הנדסאי תוכנה מאופקים לא החזיק מעמד אפילו את י"ג.

מה ש ואר על בית שמש ולימודי המחשבים אופייני לכל יישוב קטן שלא יכול לפתוח מגמה לכל ילד. ביישובים של 100k ויותר לא מכיר תופעות כאלה היום.

אני אגלה לך סוד קטן, לפני שהחלטתי לעבור לירושלים, באתי למנהלת החטיבת ביניים (סוף כיתה ט', וזה אחרי שבסוף ח' עברתי לשם מבית ספר אחר) ואמרתי לה "אני רוצה לעשות 15 יח"ל מחשבים, אם בא לכם אני אשמח שזה יהיה כחלק ממגמה, אם לא בא לכם אז אני אשמח להיבחן בצורה אקסטרנית דרך הבית ספר" אתה יודע מה התשובה שקיבלתי?

"תשמע, אין לנו מספיק אנשים לפתוח 15 יחידות [אגב שקר אף אחד לא שאל, In Flames יכול להגיד כמה רק מהכיתה שלו היו קופצים על הרעיון], ומצד שני באקסטרני אנחנו מפחדים שתקבל ציונים נמוכים, או שהעומס יגרום לך להשקיע פחות במקצועות אחרים שנחשבים בממוצע של הבית ספר".

לו היו רוצים, היו פותחים את המגמה, היו מספיק תלמידים (אגב בירושלים היינו פחות מ-20 תלמידים שעשו 15 יח"ל, ועוד בערך 20 שעשו 15 יח"ל בהנדסת תוכנה עם התמחות אחרת), אבל לא רוצים, מראש מניחים שהיכולות של התלמידים בפריפריה נמוכות.

פעם היו בבית שמש 2 חטיבות ביניים/תיכונים, אני הייתי באחד, In Flames בשני, בזה שהייתי בסוף כיתה ח' שלי החליטו לסגור מגמת מחשבים, לחלוטין, (לאלה שסיימו כיתה ט', שנה מעליי), נשאר להם בחירה בין 5 יח"ל אלק' או הדבר המזעזע שנקרא "צירוף מקצועות".

הבטיחו שבשנה לאחר מכן ישקלו לפתוח מחדש (לאחר שביצעתי את המעבר מנהל הבית ספר התקשר להבטיח לי שהוא פותח בשנה הבאה את המגמה), לא חיכיתי לגלות, עברתי בית ספר.

בבית ספר השני החליטו שבכיתה ט' רק כיתת מופ"ת ילמדו מחשבים (תכנות C), אז כמובן שאני באופן טבעי החלטתי שאני רוצה להיות בכיתה הזאת.

עם מבחני הדסה הכי גבוהים בשכבה שלי שנה קודם לכן (7.7 עם ציון נמוך להחריד בכישרון ציור) וממוצע ציונים שני בשכבה, הדרך הייתה אמורה להיות סלולה, אלא מה? הכניסה לכיתה מותנית בראיון עם הרכזת מופ"ת, המראה שלי לבנבן לחלוטין, ולא פעם טעו לחשוב שעליתי מבריה"מ, הראיון הלך מצוין, ובסוף היא שאלה מה השם משפחה שלי כדי לכתוב את השם ברשימת שמות, שמעה שם מזרחי לחלוטין ואז פתאום אמרה "אההה אין לנו מקום בכיתת מופ"ת".

אבל סחבק יוותר? אז סחבק הלך ואמר למנהלת החטיבת ביניים במילים האלה "אני עברתי לבית ספר הזה רק בשביל מחשבים, אם את לא מסדרת לי שיעורי מחשבים מחר תגלי שאני רשום לבית ספר בירושלים", היא ניסתה לברר עד כמה אני רציני.

הערה: במעבר בין חטיבות ביניים או תיכונים בבית שמש, היה צריך אישור של אגף החינוך של העירייה, למרות היכרות של עשרות שנים עם ההורים שלי האחראי סירב מהסיבה ש"אם נאשר לכולם לעבור אז שייבר [הבית ספר שנסגר] יהיה ריק", אז מה סחבק עשה? היה רשום ליום אחד בחטיבת ביניים (דתית!) בירושלים, ואז עבר לחטיבת ביניים השנייה. וזה מה שעובר תלמיד שאמא שלו אחת הותיקות בתחום החינוך בבית שמש, סגנית מנהל בית ספר, ולאבא שלו יש קשר ישיר לאחראי אגף החינוך ולראש העיר באותה תקופה.

אמרתי לה בתגובה "את ראית באיזה החלטיות הגעתי לפה, באותה החלטיות מחר אני לא פה". ויספר לך In Flames איך שיעורי מחשבים למדנו ביחד, והייתי היחיד שלא מהכיתה!

בוא נלך יותר רחוק, שנה אחת קדימה סחבק מגלה שבירושלים יש 15 יח"ל, הולך ליום פתוח, לומד את הנושא, ומציע למנהלת חטיבת הביניים מה שסופר כבר קודם, היא מסרבת וסחבק מחליט שהוא לירושלים עובר, יהיה מה שיהיה.

סחבק מתחיל רישום לבית הספר בירושלים ותלמידים שלא מירושלים צריכים להביא אישור עירייה, חוזרים אל מיודעינו אחראי אגף החינוך בעירייה, החבר מסרב לחתום על האישור, כי על כל תלמיד העירייה מקבלת כסף מהמדינה, אחרי שאבא שלי הפך לו את השולחן הבחור הסכים לחתום על אישור מעבר כזה שהעירייה תמשיך לקבל עליי כסף כאילו אני לומד בבית שמש, ובית הספר בירושלים לא יקבל את הכסף ישירות מהמדינה אלא ההורים שלי יצטרכו לשלם את הסכום.

וזה להזכירך התלאות שעובר ילד מקושר בכל המקומות הנכונים ועם אמביציה מטורפת לנושא.

הנקודת התחלה בפריפריה הרבה יותר נמוכה, והדרך עצמה עמוסת תלאות.

אגב כמה ערים עם פחות מ-100K תושבים נחשבות פריפריה?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אצלנו בתיכון בקריית גת גם היתה את האופציה ל-15 יחידות מחשבים, ככה שלא חייב לקפוץ לערים גדולות.

אבל היה מורה מאוד קשה.

חוץ מזה שיש המון ארגונים שמשקיעים על כיתות מחשוב בפריפריה כמו קרן רש"י או מפעל הפיס.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לפעמים התשובה לפיתרון "מצוקת הצעירים" לא חייבת להיות ישירה אלא עקיפה.

-שידאגו לעלות את שכר המינימום (אפילו בכמה מאות)

-שיתנו קביעות בעבודה

-שיבטלו את המושג הזה שנקרא"עובד קבלן" אחרי שאתה נותן שנה מעצמך הם פשוט זורקים אותך.

-להוריד באופן משמעותי את המשכורות של עובדי הנמל,חברת חשמל,וגם את מגישי החדשות בטלויזיה (מיקי חיימובי'ץ 150 אלף שקל לחודש,רפי רשף 100 אלף שקל ויש עוד מלא כאלה,זה פשוט משכורות משוגעות!!)

• תוכן חדש...