Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סלח לי, אבל אם בעלות של מעל ל-1050 שקלים (מס בריאות) ועוד כ-50 שקל (ישירות לקופ"ח) - עבור שירותים רפואיים בשגרה זה לא סכום ריאלי, אתה ממש לא יודע על מה אתה מדבר.

.

אתה משלם 1050 ש״ח דמי בריאות בחודש ?

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 635
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתור רופא שיניים שעובד בכמה מרפאות אני משלם יותר מ1050 ש"ח של מס בריאות לחודש :lol:

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
נו אז אתה לא מסכים איתי שראוי יותר שתהייה שיטה פחות מקולקלת? כזו שתבטיח שגם לעניים יהיה סיכוי לפרוץ את מעגל העוני? אני אישית חושב שזה לא יקרה מתוך אמונה נאיבית בזה שלעשירים יש רצון לקדם משהו בהקשר הזה.

אני הראשון שתומך בשיטה פחות מקולקלת! תראה מה אני כדי להגיע למקום שבו אני נמצא היום.

הנאיביות היא דווקא הכיוון ההפוך, להאמין שלעשירים אין יד בחוסר קידום של תוכניות לצמצום פער חברתי.

אני בן 46 ובעברי 4 מיפויי עצמות, 3 MRI אחד CT, 3 שבועות אשפוז בעקבות מחלה ועוד כחצי שנה בעקבות תאונה (מכוסה ע"י ביטוח החובה). חוץ מזה 2 ניתוחים ולא מעט עצמות שבורות.

אתה יודע כמה עולה לידה למשל?

בדקת כמה זמן תקבל כיסוי סיעודי מקופת החולים?

בדקת מה הביטוח הפרטי שלך מכסה ובאיזה תנאים?

אחרי שתבדוק את כל אלה תגלה שאתה ממש לא מכוסה.

יבגניפ, אני מדבר על משהו הרבה יותר בסיסי מלפרוץ את מעגל העוני. אני לא רוצה שהחבר לספסל הלימודים של הבת שלי יגיע רעב או עם נעליים קרועות בחורף.

אני בן 26, ובעברי יד שבורה, אבנים בדרכי השתן, קיבה רגישה (שלוש פעמים קיבלתי קלקול קיבה שהסתכם בעירוי, פעמיים באדיבות צה"ל) וכמה צינונים בשנה.

בביטוח שלי מהעבודה יש:

השתלות: לב, ריאה, כליה, כבד, לבלב, מח עצם, תאי גזע, שחלה, השתלת מעי ומבע"ח. מימון מלא אצל נותן שירות שבהסכם, עד 4 מיליון אצל ספק אחר, או רבע מיליון בלי מעורבות חברת הביטוח, החזר הוצאות על טיסה, הוצאות שהייה, הבאת מומחה לישראל לביצוע ההשתלה, טיפולי המשך בישראל, גמלה חודשית לאחר ביצוע השתלה בארץ או בחו"ל של 5K למשך 24 חודשים.

טיפולים מיוחדים בחו"ל: טיפול שאינו ניתן לביצוע בישראל ואין לו טיפול חלופי, זמן ההמתנה בישראל ארוך יותר ועלול לסכן את חיי המבוטח, שיעור ההצלחה בחו"ל גבוה באופן משמעותי משיעור ההצלחה בישראל. שיפוי עד לתקרה של 800K והחזר הוצאות כמו בהשתלות.

תרופות: תרופה שאינה בסל, בסל בהתוויה שונה, Off Label ותרופה למחלות נדירות, כיסוי עד 2 מיליון, השתתפות עצמית 200 ש"ח למרשם ועד 400 ש"ח לכל המרשמים בכל חודש, תרופות למחלת הסרטן ללא השתתפות עצמית, Off Label שלא לסרטן 600 ש"ח לחודש. תרופות Off label - תרופות שלא אושרו לשימוש בארץ אך אושרו לשימוש במדינות המוכרות אך לא להתוויה הרפואית של המבוטח אך הוכרו כיעילות לטיפול במצבו ע"י פרסומי FDA, AHFSD ועוד. תרופה יתומה - למחלה נדירה לפי קביעת DFA, מס' חולים קטן מ-200K או ללא סיכוי לכסות את עלות הפיתוח.

ניתוחים בחו"ל: עפ"י בחירת המבוטח, החזר הוצאות על שכר מנתח, הוצאות אשפוז וחדר ניתוח, הטסה רפואית, הבאת מומחה, בדיקות פתולוגיות ועוד, בניתוח גדול גם כרטיס טיסה מסחרית, שהייה בחו"ל והוצאות החלמה.

כל זה מכוסה ע"י החברה, הרובד שאני משלם עליו בנוסף כולל גם:

ניתוחים פרטיים בארץ (כולל ניתוחים מניעתיים): 3 התייעצויות לפני/אחרי, תותב/אביזר מושתל עד 15K לכל שתל, הוצאות שכר מנתח, הוצאות חדר ניתוח ואשפוז בבית חולים פרטי, בדיקה פתולוגית, אחות פרטית בעת ניתוח, הסעה באמבולנס, החלמה לאחר ניתוח גדול 700 שקל לכל יום ל-6 ימים, ריפוי בעיסוק 150 ש"ח לטיפול עד 12 טיפולים, שיקום דיבור 150 שקל לטיפול עד 6 טיפולים, פיזיותרפיה 150 שקל לטיפול עד 6 טיפולים, פיצוי כספי מיוחד בגין ניתוח שבוצע בבית חולים ציבורי או במימון קופת החולים, הפריית מבחנה 5200 שקל להפרייה ולא יותר מ-2 הפריות.

טיפולים מחליפי ניתוח: החזר הוצאות טיפולים מחליפי ניתוח, שכר רופא, הוצאות חדר ניתוח או חדר טיפולים כולל אביזרים, טיפולים מחליפי ניתוח בחו"ל עד 200% מתקרת הכיסוי בארץ. הטיפולים הם טיפולים בחום להגדלה של בלוטת הערמונית (אידוי), לייזר נמוך עוצמה לבעיות גב וסחוסים, דליות רגליים בהזרקות בסיוע אולטרא-סאונד, קשירת טחורים וחימום של הטחורים באמצעות חום אינפרא-אדום, ריסוק חוץ גופי של אבנים במערכת השתן, שימוש בגלי הלם לבעיות מפרקים.

שירותים אמבולטוריים: 4 התייעצויות עם רופאים מומחים בישראל - 800 שקל להתייעצות, חוות דעת רפואית שניה בחו"ל עד 4K, בדיקות רפואיות אבחנתיות גם לצרכי מניע: אולטראסאונד, CT, MRI, מיפוי, קולונסקופיה וירטואלית, תהודה מגנטית פונקציונלית ועוד עד 5K לשנה, טיפולים פיזיותרפיים12 טיפולים עד 2K לשנה, בדיקות מעבדה לאפיון והתאמת טיפול לסרטן כולל בדיקות גנטיות עד 6K למקרה, בדיקות הריון 3K להריון רגיל ו-4K להריון רב-עוברי, רפואה מונעת מגיל 50, הקפאת זרע או ביצית לפני טיפול כימותרפי, טיפולים כימותרפיים ורדיותרפיים - עד 10K לשנת ביטוח, טיפול בדום נשימה עד 3.5K לשנה ביטוח.

שירותים: ביקורופא 24 שעות ביממה (השתתפות עצמית 25 ש"ח), מעבדה עד הבית (השתתפות עצמית 40 ש"ח), ייעוץ פסיכולוגי, יעוץ דיאטטי, גמילה מעישון, ליקוי למידה, מאמן אישי, רפואה משלימה 16 טיפולים למבוטח ו-30 למשפחה בשנה.

סיעוד: במס' מסלולים ועפ"י בחירת המבוטח, וזה מעבר למה שממומן בחלק שהמעסיק משלם.

העלות: החלק הראשון במימון המעביד, בן/בת זוג - 10 ש"ח בחודש, ילד עד גיל 25 - 3.5 ש"ח לחודש.

החלק השני 31 ש"ח לכיסוי החלקי, 38 ש"ח למלא עבור העובד ובן/בת זוג, לילדים זה 13 ו-14.5 ש"ח בהתאמה, ילד שלישי והלאה חינם.

ועדיין אני אשאל שאלה פשוטה.

אם ממחר אין כיסוי ממלכתי בכלל, אתה חושב שב-1100 שקל לחודש קופות החולים יקרסו?

מקצועות אחרים (דוגמת הייטק) הם מקצועות שמונעים נטו ע"י כסף, אני יכול רק לקנא באנשים שמאת אוהבים את מה שהם עושים, אבל מהיכרות אישית. רובם שונאים את העבודה ועושים אותה רק בגלל השכר.

בהיי טק מי שמונע ע"י כסף ולא ע"י תשוקה לתחום - לא ישרוד הרבה, התחום לא קל, ואם לא אוהבים את זה אז סובלים הרבה יותר מאשר אנשים בתפקידים אחרים שלא אוהבים את העבודה שלהם (מתכנת שלא אוהב את העבודה שלו יסבול יותר מפקיד שלא אוהב את העבודה שלו).

אתה משלם 1050 ש״ח דמי בריאות בחודש ?

חיובי, ועוד כ-1250 לביטוח לאומי, ועוד כ-4K למס הכנסה.

סה"כ יוצא לי מעל 6K לחודש מסי חובה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
בתור רופא שיניים שעובד בכמה מרפאות אני משלם יותר מ1050 ש"ח של מס בריאות לחודש :lol:

אז מה אתה מיילל ? בעוד כמה שנים תבין שאת הפרמיה שאתה משלם היום אתה עוד תקטוף (אני לא מאחל לאף אחד לקטוף, אבל זו המציאות. כמו אוטו מזדקן שצריך מוסך, גם כשמתבגרים צריך. תגיד תודה שאלטזעכן כמוך וכמוני מוכנים לבטח גם בגיל מבוגר, ורכב ממוצע מקבל אחריות וביטוח רק לשלוש שנים :lol: )

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לא הבנת את המסר שניסיתי להעביר - הבעיה היא לא בפתיחת מגמות, כשרוצים אפשר לפתוח מגמה ל-5 תלמידים, הבעיה היא במוח אצל המנהלים והרכזים.

תקרא שוב תראה שהצעתי לבית הספר כל אופציה ריאלית כדי שאשאר שם ואעשה את הבגרויות שאני רוצה.

+1 לגבי המס, וברור שהכל תלוי בחינוך מהבית.

אבל תסכים איתי שבשביל להגיע לאן שאנחנו נמצאים בו היום, אנחנו עברנו הרבה יותר תלאות מילד מקביל מירושלים או מתל אביב או מהרצליה.

סלח לי, אבל אם בעלות של מעל ל-1050 שקלים (מס בריאות) ועוד כ-50 שקל (ישירות לקופ"ח) - עבור שירותים רפואיים בשגרה זה לא סכום ריאלי, אתה ממש לא יודע על מה אתה מדבר.

בשביל ביקור אצל רופא משפחה והשתתפות בחפיסה או שתיים של כדורים אחת לחודשיים, 1100 שקל לחודש אתה משלם, במחיר הזה אני יכול לקנות את התרופות במחיר מלא וללכת לרופא מומחה באסותא.

זה עדיין רחוק מלהיות מחירים לא ריאליים לצרכי הבריאות.

אחת לכמה זמן אתה מתאשפז או עושה ניתוח? ומתי עשית CT/MRI?

חוצמזה שנתעלם בכלל מהעובדה שהדברים האלה מכוסים בפוליסה שלי מקופת החולים (שאני משלם עליה בנפרד, תוספת, ושם המחיר משתנה לפי הגיל), ומכוסים בביטוח בריאות פרטי מטעם העבודה (שם אני משלם 32 שקלים לחודש על הרבה הרבה יותר).

קופות החולים לא ייעלמו, אבל אתה רוצה להגיד לי שאם (תיאורטית) מחר עוברים לביטוח בריאות פרטי מלא (סטייל ארה"ב לפני אובמה-קר), עם 1100 שקל לחודש קופ"ח לא תהיה באיזון כלכלי? זה הרי שטויות במיץ.

אין לכם מושג ירוק מה העלויות האמיתיות של רפואה.

אותו מס בריאות מכסה לך לא רק את הביקור אצל רופא המשפחה וחפיסת האקמול, אלא גם את בדיקות הדם שאתה מבצע כל שנה שנתיים (סט כזה עולה כמה מאות שקלים), דרך הבירור והטיפול בכאב הגב שלך (עלות של אלפי ש"ח) ועד הבדיקות והטיפול בגלל סרטן או הצנתור וניתוח הלב הפתוח שאתה עלול להזקק להם, ושעלותם יכולה להגיע למאות אלפי ש"ח ש"ח, אפילו בלי שימוש באיזה אמצעים חריגים.

הביטוח הפרטי שאתה מדבר עליו הוא למעשה שכבה מעל הביטוח הממלכתי - הוא לא מכסה לך את כל הרפואה השגרתית אלא רק ארועים מיוחדים. אם היית צריך לרכוש ביטוח בריאות מלא שמכסה הכל - מהביקור השגרתי אצל רופא המשפחה ועד הניתוחים החריגים היית משלם כמה אלפי ש"ח לחודש, או שהיית משלם השתתפות עצמית גבוהה בכל ארוע. למזלך עומדת לרשותך מערכת בריאות ציבורית יעילה וזולה, במידה רבה בגלל היקפי הפעילות שלה. כדי לסבר את האוזן העובדה שקופות החולים אינן ארגונים מבטחים אלא ארגונים מטלים גורמת להן להיות מקייני הציוד הרפואי הגדולים בעולם, וככאלה הן יכולות לקבל מהספקים מחירים טובים. אותו ציוד, אילו היה נרכש בסיוע ביטוח פרטי, היה עולה פי 2 ויותר.

ועוד דבר - בדרך כלל ביטוח פרטי מוגבל בסכום הוצאה כולל (גלובלי או תקופתי), בעוד שהכיסוי הממלכתי אינו מוגבל. בביטוח פרטי אם תקבל התקף לב ושנה אח"כ תחלה בסרטן אתה עלול להתקל בקושי לממן את הטיפול בסרטן בגלל ההוצאות על ארוע הלב. בביטוח הממלכתי הכל מכוסה (כמובן במסגרת הסל, אבלאם תבדוק את הפוליסה של כל ביטוח רפואי בעולם תגלה שיש לו סל כזה או אחר ועוד מגבלות ממגבלות שונות).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אז מה אתה מיילל ? בעוד כמה שנים תבין שאת הפרמיה שאתה משלם היום אתה עוד תקטוף (אני לא מאחל לאף אחד לקטוף, אבל זו המציאות. כמו אוטו מזדקן שצריך מוסך, גם כשמתבגרים צריך. תגיד תודה שאלטזעכן כמוך וכמוני מוכנים לבטח גם בגיל מבוגר, ורכב ממוצע מקבל אחריות וביטוח רק לשלוש שנים :lol: )

איציק

ראה, אני רק בתחילת שנות ה-30 לחיי ומקווה שאת קטיפת הפרמיות אראה רק בעוד שנים רבות, אבל ממקרים לא מעטים שנראו בתקשורת אני חושש שהמדינה יודעת לקחת ובהמון מקרים לא יודעת לתת בחזרה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

sperial אלפי שקלים לחודש לפרמיה? מוגזם לחלוטין.

מה שאני אומר זה שהביטוח הפרטי מכסה את הדברים היקרים יותר (שלא נכנסו לסל התרופות ולא לביטוח המשלים של קופות החולים) בגלל העלות שלהם, אז אם על זה לוקחים 38 שקל לחודש למה אתה חושב שעל הדברים הסטנדרטיים צריך לקחת אלפי שקלים?

פאנל של בדיקות דם עולה יותר מאשר בדיקת CT או בדיקות הריון?

או שאולי ניתוח מעקפים עולה יותר מאשר השתלה בחו"ל כולל הטסה רפואית?

על מה אתה מדבר? איך הגעת לתחשיב שלך של אלפי שקלים בחודש?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

mystopp, המידנה יודעת לחקת ממי שהוא רוצה וגם להחזיר למי שהיא רוצה.

אבל בעניין הפוסט הקודם שלי - מי כמוכך יוכל לספר מה העלויות האמיתיות של שירות רפואי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יתקן אותי mystopp אם אני טועה אבל רפואת שיניים לא מכוסה בביטוח הממלכתי או המשלים אלא לילדים עד גיל 12, ככה שהעלות שלה לא רלוונטית בעליל, גם ככה משלמים את זה באופן מלא.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

מה שאני אומר זה שהביטוח הפרטי מכסה את הדברים היקרים יותר (שלא נכנסו לסל התרופות ולא לביטוח המשלים של קופות החולים) בגלל העלות שלהם, אז אם על זה לוקחים 38 שקל לחודש למה אתה חושב שעל הדברים הסטנדרטיים צריך לקחת אלפי שקלים?

בדקת פעם כמה עולות בדיקות הדם?בדקת פעל כמה עולה צנתור או ניתוח מעקפים בחו"ל.

לגבי בדיקות הדם - כל בדיקת שגרה עולה מאות ש"ח. תחשוב על כך שאתה צריך מעבדה, עובדי מעבדה, מבחנות סטריליות, מזרקים ומחטים ללקיחת דגינות, מכשירי מדידה, ריאגנטים לכיול וריאגנטים לבדיקות, תחזוקה שוטפת למכשירים, חידוש תקופתי של הציוד ואפילו שינוע של המבחנות מהמרפאה למעבדה. כל פרט כזה עולה כסף, והרבה. לגבי ניתוח מעקפים - בחו"ל עלות של 50,000 דולר היא שמרנית מאד.

ובארץ אנחנו עוד במצב טוב. הרופא, האחות, הטכנאי ושאר עובדי מערכת הבריאות שכירים ומקבלים משכורות בהתאם להסכמים קיבוציים - אבל את הציוד צריך לרכוש מהרבה מקורות, ואלה מתמחרים כראות עיניהם. במערכות המבוססות על עבודה פרטית כל רופא קובע לעצמו תעריפים בהתאם לעלויות החזקת המרפאה שלו, ואם חברת הביטוח מנסה לכפות עליו הפחתת מחירים הוא מפסיק לקבל את החולים המופנים על ידה. דלט לדבר על מנגנון ביורוקרטי עצום המוחזק לצורך ביצוע תביעות הביטוח. בארה"ב כל מרפאה מחזיקה פקידים הקרויים encoders או משהו דומה, ושכל תפקידם לעבור על גיליונות החולים ולנפח את התביעות בהתאם לכל בדיקה ופעולה שבוצעה (הביטוי נובע מכך שהתביעה נעשית באמצעות קודים לכל פעולה).

ועוד דבר חשוב ויקר שהביטוח הפרטי לא מכסה - טיפולים דחופים. הביטוח הפרטי מכסה רק טיפולים שאושרו מראש, לא את הטיפול בחדר המיון כאשר אתה מגיע במצב חירום. וביקורים אלה הם הרבה פעמים יקרים מאד. אני מתכוון שהם יקרים לנותן השירות, לא למטופל.

פורסם

אתה חושב שהביטוח מכסה.

מה שחשוב בפוליסה זו לא הרשימה והסכומים אלא התנאים ומי מחליט מה אתה צריך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

בדיקות הריון לא כוללות את כל מה שציינת עבור בדיקת דם? כוללות גם כוללות ועוד, העלויות הגלובליות (שינוע, מעבדות, ציוד) מתחלקות על פחות בדיקות (כי יש פחות בדיקות פאנל הריון מאשר CBC, מה לעשות).

ניתוח השתלה לא יותר יקר מניתוח מעקפים? הרי עולה הרבה יותר, לפעמים זה כולל מנתח בכיר ועוד מנתח או שניים, והטסה רפואית וכו'.

אתה צודק שע"י הביטוח הממלכתי מוזילים עלויות, אבל מס הבריאות הוא לא פרמיה, הוא מס, אין כאן משחק סכום 0 שלוקחים מכל אזרח סכום בשביל שהסה"כ יכסה את העלות של כל הפעולות הרפואיות, הכסף נכנס למשרד האוצר, וחלק כזה או אחר ממנו מופנה לבריאות.

ואם מחר מס בריאות יועבר ישירות לחברה ממשלתית תיאורטית ללא כוונת רווח כדי לנהל את הביטוח הממלכתי, החברה הזאת לא רק שתהיה במאזן חיובי שהרבה חברות יכולות רק לחלום עליו, אלא שהיא גם תוכל לכסות את כל מה שלא מכוסה היום בביטוח הממלכתי.

אתה חושב שהביטוח מכסה.

מה שחשוב בפוליסה זו לא הרשימה והסכומים אלא התנאים ומי מחליט מה אתה צריך.

התנאים הם קביעת רופא, שהוא רופא פרטי שאליו אתה מגיע דרך הביטוח.

אז הביטוח מכסה :)

אגב גם בכיסוי הממלכתי אתה בדיוק באותה סירה, ולא מעט אנשים נזרקים מהמדרגות כשזה מגיע לטיפולים הגדולים והיקרים.

ידעת אגב שבכיסוי הממלכתי יש השתלות בחו"ל? כמה אנשים עומדים בקריטריונים לזה? כמות אפסית אם בכלל

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אם ממחר אין כיסוי ממלכתי בכלל, אתה חושב שב-1100 שקל לחודש קופות החולים יקרסו?

למעשה הן כבר קרסו. דומני שבשנה האחרונה הן בגרעון של כ-2 מיליארד ש"ח.

הגביה בביטוח הבריאות הממלכתי אמורה להיות מוקדשת לשירותי הבריאות בלבד. כמובן שאין לי מושג מה קורה במציאות בביטוח הלאומי ובמשרד האוצר.

ההשתלות אינן המסה המשמעותית של ההוצאות. מה שעולה הרבה כסף הוא הטיפולים השגרתיים שאנשים מקבלים ביום יום. אני לא יודע כמה השתלות אברים מבוצעות בשנה בישראלים, אבל אני מניח שזה דומה למספר ניתוחי הלב המבוצעים בארץ ביומיים או שלושה. אם מדובר בהשתלותלב בלבד - קרוב לודאי שמדובר בפחות ממספר ניתוחי הלב המבוצעים ביום אחד. כמובן שאחרי כל ניתוח כזה יש גם טיפול המשך, והתרופות למניעת דחיית שתלים יקרות מאוד. אני לא יודע אם הביטוח שלך מכסה גם אותן, או שלאחר ההשתלה המנותח חוזר לטיפול בקופת החולים שלו, כלומר המשך הטיפול הוא על חשבון הקופה הציבורית.

בגיגול קצר מצאתי מאמר מאנגליה על אומדן עלויות של טיפול בחולים במחלת כליה סופנית (כלומר אלה הנזוקקים לדיאליזה קבועה או להשתלתכליה). העלות לטיפול דיאליזה באותו מאמר נאמדה ב-20000-25000 ליש"ט לשנה ,ובתרגום חופשי - 10000-150000 ש"ח לשנה. כמובן שמדובר במחירים באנגליה, לא בארץ, ואיני יודע מה העלויות כאן. אבל זה נותן אומדן של סדרי הגודל של עלויות של טיפול שמדינת ישראל מספקת לכל נזקק, ללא הגבלת גיל, ולעתים משך שנים ארוכות.

פורסם
למעשה הן כבר קרסו. דומני שבשנה האחרונה הן בגרעון של כ-2 מיליארד ש"ח.

הן לא מקבלות 1100 שקל לחבר קופה לחודש, לא משנה איך תסובב את זה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפני שמדליקים אבוקות ומתחמשים בקילשונים וצועקים שיש להגדיל את נטל המס, כדאי לזכור שהעשירונים הגבוהים (8-10) הם אלו שמשלמים את מרבית מס הכנסה, מס בריאות ובט״ל. העשירון העליון ביותר (10) משלם 73% מסך ההכנסות ממס הכנסה ו45% מהכנסות מס בריאות ובט״ל.

http://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m02909.pdf

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...