Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרגולציה תהיה בכך שיגדילו את המיסוי על השכבות הגבוהות ויספקו שירותים יותר טובים לנמוכות. אם דובר קודם על שליחת ילדים לגנים פרטיים - זו בדיוק דוגמא להפרטה, גם אם היא אינה מוצהרת: מייבשים את החינוך הציבורי, איכותו יורדת, והזוגות הצעירים נאלצים לשלוח את ילדיהם לחינוך פרטי. הטל מיסים יותר גבוהים, שפר את החינוך הציבורי - והקלת על השכבות החלשות, שכן הן תזכינה לחינוך משופר על חשבון המסים שהוטלו על השכבות היותר חזקות. כמובן בהנחה שהמיסוי יהיה פרוגרסיבי, ושהרשויות ישכילו לגבות מס אמת.

יאללה, בוא נהיה קונקרטיים. ברור הרי שאלי יונס והחברים שלו לא מהווים שיעור משמעותי מבסיס המס. כמה מנהלים עם משכורות כאלו מסתובבים במשק? 100 (בהגזמה רבתי)? הרי אם אתה רוצה להעלות את גביית המיסים, זה צריך לחול על עשירון 9-10. כן, אלו שגם ככה לא סוגרים את החודש וגם להם קשה לקנות דירות. כמה מס אתה רוצה שישלם מי שמשתכר 45 אלף שקל לחודש? הוא כיום משלם קצת מעל 50% (וכמובן מיסים עקיפים כיד המלך). אתה רוצה שישלם 60%? 70%? בשביל מה, הזכות לחיות במזרח התיכון? ואיך הוא ידאג לחינוך ותנאים מתאימים לשני הילדים שהוא עשה בקושי, בין התארים והעבודות?

עשירון 9-10 הם אלו שמשלמים כיום 80% מסך נטל המס הישיר על אזרחי המדינה ומשהו כמו 60% מנטל המס הישיר + עקיף.

בבואך להעביר מכיס אחד לכיס אחר, תגלה שהכיס הראשון לא עמוק כשחשבת ושהכיס השני לא יודע שובע.

גם לגבי הבנקים - מספרים שהם משלמים היטב. מצד שני מדובר גם בכך שהם מהלקוחות הגדולים של חברות כח האדם, אלה שמשלמים הכי מעט. אז מה האמת? אני מניח ששני הדברים אמת. כלומר הבנקים משלמים היטב לקבוצה מסויימת של עובדים, ומעסיקים קבוצות אחרות בשכר נמוך תוך שאיזה מתווך גוזר קופון שמן. ואולי צריך גם להגביל את העמלות שגובים הבנקים מהציבור ומעבירים לכיסיהם של יונס וחבריו. כפי צריך להגביל את עמלות קרנות הפנסיה, גם המצאה של ראש ממשלתנו שמעביר אחוז נכבד מהמשכורות של כולנו לידיהם של מספר קטן של בעלי חברות.

האמת היא שהם משלמים הכי טוב במשק וזו לא תיאוריה, אלא עובדה מדודה. האמת היא שועדי העובדים הם עצמם שיצרו את תופעת עובדי הקבלן העבדים, כשהם סחטו את הגוף בו הם מועסקים עד תום (זה נכון בבנקים ובשירות הציבורי וכל מקום אחר בו מישהו מחזיק בשלטר מספיק חשוב) ולא השאירו להנהלה שום מקום לנהל ושום גמישות ארגונית. אז לוקחים חברות קבלן, כי זו הוצאה שניתן לשלוט בה. כי אלו אנשים שאפשר לקצץ ולפטר ולשכור לפי התנאים האמיתיים בחוץ. המציאות עגומה, אבל יש לה כתובת.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 635
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתור סטודנטית בת 25 שגרה עם בן זוג כבר כמה שנים, אני חושבת שלפני שכל הזוגות הצעירים ממעמד הביניים מאשימים את כל העולם מסביב,הם צריכים קודם כל לעשות בדק בית בהתנהלות הכלכלית שלהם. כולם רוצים הכל ומיד. לשכור דירה במרכז העיר כדי שבית הקפה והבר האופנתיים יהיו במרחק הליכה והקניון המוצלח במרחק נסיעה של כמה דקות.

כל תרבות הקניות האינסופיות והתשלומים שלא נגמרים (עבדתי בכמה רשתות מותגים וראיתי את הלקוחות הקבועים שלי מחלקים כל שבועיים קניה של 200 ש"ח ל4-5 תשלומים), להוסיף לזה גם חתונה מוגזמת שלא רק לא מכסה את עצמה אלא גם מכניסה אותם לחוב של עשרות אלפי שקלים ולכל הכאוס הכלכלי הזה להביא ילד. אני באמת לא מבינה איך אפשר בכלל לחשוב על קניית דירה ועוד להאשים מישהו אחר בעובדה שזה בלתי אפשרי.

אני לא אומרת שההתנהלות הכלכלית שלי צריכה להוות דוגמא למופת, הלוואי והייתי מצליחה להתנהל כמו ההורים שלי.

בינתיים יש לי הישג אחד בתחום, הצלחתי ללמד את בן הזוג שלי שמינוס בבנק זאת כן מילה גסה :)

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
בתור סטודנטית בת 25 שגרה עם בן זוג כבר כמה שנים, אני חושבת שלפני שכל הזוגות הצעירים ממעמד הביניים מאשימים את כל העולם מסביב,הם צריכים קודם כל לעשות בדק בית בהתנהלות הכלכלית שלהם. כולם רוצים הכל ומיד. לשכור דירה במרכז העיר כדי שבית הקפה והבר האופנתיים יהיו במרחק הליכה והקניון המוצלח במרחק נסיעה של כמה דקות.

כל תרבות הקניות האינסופיות והתשלומים שלא נגמרים (עבדתי בכמה רשתות מותגים וראיתי את הלקוחות הקבועים שלי מחלקים כל שבועיים קניה של 200 ש"ח ל4-5 תשלומים), להוסיף לזה גם חתונה מוגזמת שלא רק לא מכסה את עצמה אלא גם מכניסה אותם לחוב של עשרות אלפי שקלים ולכל הכאוס הכלכלי הזה להביא ילד. אני באמת לא מבינה איך אפשר בכלל לחשוב על קניית דירה ועוד להאשים מישהו אחר בעובדה שזה בלתי אפשרי.

אני לא אומרת שההתנהלות הכלכלית שלי צריכה להוות דוגמא למופת, הלוואי והייתי מצליחה להתנהל כמו ההורים שלי.

בינתיים יש לי הישג אחד בתחום, הצלחתי ללמד את בן הזוג שלי שמינוס בבנק זאת כן מילה גסה :)

הזוגות הצעירים יצאו לתוך מציאות דפוקה לחלוטין. שוק העבודה מחורבן, אין סיכוי לתכנן קריירה עד הפרישה, מחירי הנכסים בשיא של כל הזמנים, יוקר המחיה נוראי והם צריכים לממן על גבם את הפנסיות, המשכורות והבריאות של כל מי שהיה לפניהם. מה שנקרא בפיך "בזבזנות" הוא חיים רגילים לגמרי במדינות עולם ראשון.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

יהיה הרבה יותר פשוט לכולם אם הישראלי הממוצע יבצע את השינוי המחשבתי,

יבצע חישוב מתמטי פשוט ויגיע למסקנה שלא שווה לו בכלל להתחיל בתהליך של קניית דירה,

ושיותר זול להישאר בשכירות עד הקבר.

או-אז אולי ישתנו מחירי הדירות והחישוב המתמטי הפשוט יראה ששוב כדאי לשקול קניה.

פשוט מדי, הא?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
יהיה הרבה יותר פשוט לכולם אם הישראלי הממוצע יבצע את השינוי המחשבתי,

יבצע חישוב מתמטי פשוט ויגיע למסקנה שלא שווה לו בכלל להתחיל בתהליך של קניית דירה,

ושיותר זול להישאר בשכירות עד הקבר.

או-אז אולי ישתנו מחירי הדירות והחישוב המתמטי הפשוט יראה ששוב כדאי לשקול קניה.

פשוט מדי, הא?

אלו לא הישראלים שקונים שאשמים, אלו ההורים שלהם שאשמים. בלי הכסף של ההורים לא היינו מגיעים לכאן, כי מעבר למשכנתא ל30 שנה לאף אחד לא היה כסף למקדמה על דירה.

ההורים דוחפים לילדים מאות אלפי שקלים מכספי הפרישה שלהם "בשביל שיהיו מסודרים בחיים", כאילו שדירה בבעלות הבנק ואפס חסכון זה מה שישים את הגוזלים שלהם על דרך המלך. מנטליות של מדינת עולם שלישי.

פורסם
מלול - מה שאתה כותב נכון, אבל יש גורמים נוספים:

1. הפתרון של רכישת דירות קטנות בעייתי משתי סיבות. האחת היא שזוגות מתחתנים בגיליחסית מאוחר ואז יש לחץ להביא ילדים במהירות, מה שגורם או לרצון לרכוש דירה מרווחת יחסית שתאפשר הרחבת המשפחה או צורך בהחלפת דירה די מוקדם לאחר רכישת הראשונה, והחלפה כזו כרוכה גם בעלויות גבוהות וגם עול להיות קושי למכור את הדירה הקטנה הישנה

זוגות חייבים להתפשר - על המיקום הגאוגרפי, או על גודל הנכס. בלתי אפשרי לקנות דירת 4 חדרים באזור המרכז. המחיר הנמוך ביותר, עד כמה שאני מכיר את השוק, יגיע ל1.2 מיליון שקל -אני מדבר על דירה באזור סביר בפ"ת (או דירה חדשה בראש העיין), ויש סיכוי טוב שהמחירים עלו מהפעם האחרונה שבדקתי (שנה וחצי). קח בחשבון שאם לזוג יש בכלל אפשרות לבחור (אם יש הון עצמי) הוא נמצא במצב מצויין. דרך אגב יכול להיות שאני קצת קיצוני - אבל צריכים לבנות את המשפחה ע"פ היכולת הכלכלית. בארץ מדובר בבעיה לא קטנה בכלל (אפשר להכניס גם קצת פוליטיקה - ערבים וחרדיים, בוא לא ניכנס לזה), אני חושב שעדיף לחכות עוד כמה שנים, ולהביא ילדים ע"פ היכולת הכלכלית שלך ."ילדים זה שימחה" זה מצויין, אבל ילדים עולים הרבה כסף(אני יודע עד כמה קר ומנוקר זה נשמע).

2. כמות הציוד בדירה כיום הרבה יתר גדולה מאשר בעבר. אם אני גדלתי בבית שבו הציוד החשמלי כלל מקרר, תנור בישול ואפיה, מכונת כביסה (וגם זה היה חריג), שני מקלטי רדיו, מגהף וטוסטר - הרי שכיום המטבח מצוייד בלפחות חצי תריסר מכשירים חשמליים, חדר הכביסה בעוד כמה ומכשירי הבידור נמצאים בכל חדר. נכון שהמכשור הרבה יותר זול בהשואה להכנסות, אבל מצד שני - הוא תופס לא מעט מקום. עוד סיבה לחפש דירה יותר מרווחת. ולא לשכוח שהציוד מאפשר גם שיפור בהכנסות המשפחה, כיון שהאשה עובדת הרבה יותר שעות מחוץ לבית.

בשנים הראשונות אפשר להתפשר על ציוד יד שניה (מניסיון). לא חייב את המקרר הכי גדול, או התנור הכי חדיש. ניסיתי לחשוב על כמות ציוד חשמלי שזוג צעיר צריך בשנים הראשונות, לא הגעתי לכמות מטורפת.

3. כלי רכב - באיכות התח"צ בארץ קשה מאד להסתמך עליה. בעשור הראשון לנישואין שלי חיינו פעמיים, כל פעם משך שנתיים, עם מכונית אחת (בתקופות של הרחבת המשפחה והחלפת דירה) ועניין ההתניידות לעבודה וממנה היה בעיה קשה ביותר, וזאת בחיפה שבה התח"צ יחסית סבירה ושנינו עבדנו בעיר ולא מחוצה לה. אילו הייתיצרך להסתדר היום בתח"צ אני מעריך שהייתי מבלה כל יום 34 שעות בדרכים, במקום 40-50 דקות (אולי לאחר הפעלת המטרונית זה היה קצת פחות בעייתי, אבל רק קצת).

כרגע אני מחזיר רכב, עד לפני שנה את הנסיעות שלי הייתי עושה בתחב"צ או בקוו 11 (רגלי). ברוב המוחלט של המקרים היה מדובר בסיוט!, התחבורה הציבורית בארץ לא יכולה להיות גרועה יותר (ואני מדבר על ת"א, המצב פה מצויין יחסית למקומות אחרים). מצד שני להחזיק רכב (גם רכב קטן ומיושן) עולה לא מעט כסף. המצב בלתי אפשר ככוח שמתרחקים מת"א ואזור השרון.

4. נסיעות לחו"ל וחתונות יקרות - אין לי ויכוח אתך.

חשבתי על שוב, בקשר לחו"ל - לא מדובר בהוצאה גדולה מדי (הודות לאפליקציות הסלולריות סטייל הדקה ה90). יכול להיות שנופש של כמה ימים פעם בשנה יהיה זול יותר מצימר בצפון (בעצם מבדיקה רגעית - מדובר בעובדה)

5. אולי הבעיה הגדולה ביותר - תרבות של חסכון מגיל צעיר. אשתי ואני הגענו לחתונה במצב יחסית טוב בזכות חיים בבית ההורים עד גיל מאוחר יחסית וחסכון של אחוז נכבד מהמשכורת מיום שבו התחלנו לעבוד. ושנינו התחלנו לעבוד בסביבות גיל 20, במקביל ללימודים אקדמיים. הסכום שהבאנו משנות חסכון אלה ספיק למימן 2/3 מדירת 4 חדרים במקום טוב בחיפה נכון שהיום לא היינו מכסי אחוז כה גבוה מהדירה, אבל עדיין החסכון היה נותן נקודת מוצא טובה לרכישת דירה סבירה. מצד שני - אם נחזור לסעיף 1 - הרי שכיון שהתחתנו בגיל מאוחר יחסית (ולא דחינו את החתונה, פשוט נפגשנו בגיל כזה) הרי שאת הדירה הראשונה החלפנו לגדולה יותר לאחר פחות מ-6 שנים, בגלל התרחבות המשפחה.

6. לחזור לסעיף 1 - גיסי נהג כפי שאתה מתא: לאחר שהתחתן רכש דירת 3 חדרים. כאשר משפחתו התרחבה הוא לא הצליח למכור את הדירה במחיר סביר, בסופו של דבר השכיר אותה ורכש דירה יותר גדולה תוך ששילם שתי הלואות. אין לי מושג איך נראה חשבון הבנק שלו בעקבות המהלך, אבל די ברור לי שמדובר במצב לא פשוט, גם אם דמי השכירות מכסים חלק משמעותי ממחיר ההלואה. שלא לדבר על המיסים שיהיה עליו לשלם בבואו למכור את אחת הדירות.

תראה ברור לי שאם הוא קנה דירה ומכר אותה תוך שנתיים אז מדובר בהפסד . אני מתכוון לזוג שקונה דירה ומוכר אותה אחרי 7-10 שנים. השוק דיי יציב, אבל לצערי הנבואה ניתנה לשוטים. היום דירת 3 חדרים במרכז תימכר בפרק זמן קצר, מחר יקרה בדיוק ההפך.

לסיכום , תראה אנחנו שוב מדברים על תיכנון התא המשפחתי. הצגתי את הדעות שלי -הסיכוי הטוב ביותר הוא להתפשר ולכנן לטווח הארוך.

ברור לי שלא יכול להיות שזוג יעבוד 12 שעות ביום, לא יגדיל את המשפחה, יגור בדירת 2 חדרים, לא יבלה או בקיצור יחייה כמו אסיר , אבל שוב יש זוגות (ולא מעט) שעושים את אותם הדברים קיצוניים , הבעיה שהם עושים את זה בצורה הפוכה - לוקחים משכנתא מטורפת, מביאים 3 ילדים ללא יכולת לכלכל אותם, חיים ברמת חיים שגדולה עליהם בכמה מידות .

פורסם
מה שנקרא בפיך "בזבזנות" הוא חיים רגילים לגמרי במדינות עולם ראשון.

אני לא יכולה לשמוע אנשים בוכים שהם לא סוגרים את החודש עם אייפון 5 ביד וג'ינס דיזל. כל אחד צריך לחיות לפי היכולת הכלכלית שלו ולא לפי הסטנדרטים שרואים בטלוויזיה.

זאת גם בחירה של מקום מגורים, אני גרה במיקום טוב, אפילו מעולה בשביל הצרכים שלי, חברה הכי טובה שלי גרה במרחק 2.3 ק"מ "על הכביש" ממני ומשלמת כל חודש שכ"ד גבוה ב-800 ש"ח משלי, על דירה שקטנה פי 2, כי הרחוב יותר נחשב.

אני לא אבוא בטענות לאף אחד אחר, לפני שאדע שעשיתי את המקסימום הנדרש ממני למען העתיד הכלכלי שלי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

יכול להיות שאנחנו כבד לא גרים במדינת עולם ראשון. המצב בשאר העולם לא הרבה יותר טוב משלנו. קל לזרוק הערה כזאת, אבל איך שלא תהפוך את זה אדם שמרוויח X לא יכול לחיות ברמה Y , ולא משנה איפה הוא יחייה. אני בטוח שהטיעון - בארה"ב\גרמניה רמת המחייה גבוה , מרוויחים הרבה יותר, שוקולד עלית עולה הרבה יותר זול וכוי וכוי (לפני מספר חודשים עלתה סדרת כתבות בערוץ 22 - מומלץ). אני חושב שכדאי לבדוק את הנתונים האלה לעומק. כמו כן קל לקחת בחור עם תואר מבוקש וניסיון (בארץ הוא הרוויח 30K , הוא טס לגרמניה בשביל להרויח 60K) - לא על זה אנחנו מדברים. היום שום מדינה לא תקבל אדם "פשוט".

דרך אגב, אני מסכים עם כול מה שאמרת .

הזוגות הצעירים יצאו לתוך מציאות דפוקה לחלוטין. שוק העבודה מחורבן, אין סיכוי לתכנן קריירה עד הפרישה, מחירי הנכסים בשיא של כל הזמנים, יוקר המחיה נוראי והם צריכים לממן על גבם את הפנסיות, המשכורות והבריאות של כל מי שהיה לפניהם. מה שנקרא בפיך "בזבזנות" הוא חיים רגילים לגמרי במדינות עולם ראשון.
פורסם (נערך)

אשתי ואני מאוד מקפידים לא לבזבז על שטויות ולחסוך, וגם מצליחים בכך. לשנינו עבודות מכובדות, אנחנו בעלי השכלה אוניברסיטאית ועובדים מאוד מאוד קשה בשביל הכסף שלנו. בנוסף ההורים עזרו לנו בתקופת הלימודים (בנוסף לזה שעבדנו במהלך הלימודים במשרות סטודנט - אשתי במהלך כל התואר ואני בשנתיים האחרונות) וגם בחתונה, (שהיה בה כל מה שצריך, אבל עלתה הרבה פחות מ 100 אלף שקל - לא יודע איך מגיעים לסכומים של 150 וצפונה)

שנינו מאוד מודעים לחשיבות של התנהלות נכונה וגם מתנהלים בצורה כמה שיותר מאוזנת, אבל בחייאת, נמאס כבר לשמוע את הטפות המוסר לזוגות צעירים.

לא לשתות קפה, לא לקנות בגדים, להסתובב עם נוקיה 5110 כל החיים, לא לקנות בגדים, להתחתן בחצר של הדודה, לא לזיין, חסססססס וחליייייילה לנסוע לחול, לנסוע שעתיים באוטובוס מסריח לעבודה כי חסססס וחלילה אסור לקנות רכב, לא לראות סרט בשישי כי אפשר להסתפק בקלטות וידאו שחור לבן בטלוויזיה של סבתא עם הסרטים של הדודה בחתונה בחצר, ומי צריך לפטופ - ה ZX Spectrum עדיין עובד מצויין וגם ככה סופר מריו זה המשחק הכי טוב בכל הזמנים.

יאללה - שירתתי בקרבי (היום אני מבין שזה היה הבזבוז הגדול), למדתי, אני אזרח למופת, עובד חרוץ, לא זורק זבל ברחוב ולא צופר לאנשים באוטו.

מותר לי לחיות וזה שאני לא יכול לקנות דירה במחירים סבירים במדינה שלי זה לא בגלל שאני בזבזן חסר תקנה - תפסיקו להטיף כבר מוסר !

נכון שיש פסיכים שמבזבזים, אבל מכל החברים שלי אני לא מכיר כמעט אנשים כאלה - כולנו עובדים, מאוזנים, לא קופצים מעל הפופיק ועדיין - קשה פה מאוד. היום אי אפשר לחלום על דירה ללא עזרת הורים - ולא בגלל ה LG G2 שלי (שגם אותו קניתי אחרי 3.5 שנים עם 3GS.... ממש בזבזן חסר תקנה אני - לא מגיע לי בית)

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם
אשתי ואני מאוד מקפידים לא לבזבז על שטויות ולחסוך, וגם מצליחים בכך. לשנינו עבודות מכובדות, אנחנו בעלי השכלה אוניברסיטאית ועובדים מאוד מאוד קשה בשביל הכסף שלנו. בנוסף ההורים עזרו לנו בתקופת הלימודים וגם בחתונה, (שהיה בה כל מה שצריך, אבל עלתה הרבה פחות מ 100 אלף שקל - לא יודע איך מגיעים לסכומים של 150 וצפונה)

שנינו מאוד מודעים לחשיבות של התנהלות נכונה וגם מתנהלים בצורה כמה שיותר מאוזנת, אבל בחייאת, נמאס כבר לשמוע את הטפות המוסר לזוגות צעירים.

לא לשתות קפה, לא לקנות בגדים, להסתובב עם נוקיה 5110 כל החיים, לא לקנות בגדים, להתחתן בחצר של הדודה, לא לזיין, חסססססס וחליייייילה לנסוע לחול, לנסוע שעתיים באוטובוס מסריח לעבודה כי חסססס וחלילה אסור לקנות רכב, לא לראות סרט בשישי כי אפשר להסתפק בקלטות וידאו שחור לבן בטלוויזיה של סבתא עם הסרטים של הדודה בחתונה בחצר, ומי צריך לפטופ - ה ZX Spectrum עדיין עובד מצויין וגם ככה סופר מריו זה המשחק הכי טוב בכל הזמנים.

יאללה - שירתתי בקרבי (היום אני מבין שזה היה הבזבוז הגדול), למדתי, אני אזרח למופת, עובד חרוץ, לא זורק זבל ברחוב ולא צופר לאנשים באוטו.

מותר לי לחיות וזה שאני לא יכול לקנות דירה במחירים סבירים במדינה שלי זה לא בגלל שאני בזבזן חסר תקנה - תפסיקו להטיף כבר מוסר !

נכון שיש פסיכים שמבזבזים, אבל מכל החברים שלי אני לא מכיר כמעט אנשים כאלה - כולנו עובדים, מאוזנים, לא קופצים מעל הפופיק ועדיין - קשה פה מאוד. היום אי אפשר לחלום על דירה ללא עזרת הורים - ולא בגלל ה LG G2 שלי (שגם אותו קניתי אחרי 3.5 שנים עם 3GS.... ממש בזבזן חסר תקנה אני - לא מגיע לי בית)

בדיוק. רק שיהיה ברור, אתה יכול להוריד 3000 שקל לחודש מההוצאות שלך (אני בטוח שזה יותר מפי שניים מתקציב הבילויים + סלולר + מותרות לרבים) ועדיין יקח לך 12 שנים כאלו בשביל לקזז את עליית המחיר של דירה ממוצעת מאז 2008.

פורסם (נערך)

אכן אבסודר, אין לי מה להגיד חוץ מזה שאתה צודק, גם בהנחה שלך על תקציב המותרות שלנו וגם בחישוב השנים לקיזוז.

אבל אני משתדל לצחוק - זה עדיף מלבכות, רק תפסיקו לטחון על הזוגות הצעירים

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם (נערך)

זה לא פייר לעשות השוואה בין התקופה שלנו לתקופה של ההורים שלנו לפני 30 -40 שנה :

-בעבר היה יחסית קל לקחת משכנתא ויש רבים שיאמרו שאז בזמנו היא היתה ללא ריבית .

-בעבר לבוש "מותגים" היה לעשרים בלבד! כנ"ל לטלויזיה וכו'..

-בעבר אנשים היו חיים בצנע וגרו בדירת 2 חדרים 8 נפשות.

-בעבר היה קביעות בעבודה למשך עשרות שנים במיוחד לעובדי מדינה.

בעידן שלנו יש לנו כ"כ הרבה דברים שמושכים לנו לעין ושהם בסופו של דבר רק פוגעים לנו בעתיד הכלכלי שלנו ,למשל קונים LED 50 אינ'ץ במקום 32 "מה בשביל עוד 2000 שקל אני לא יגדיל" ,קונים אייפון לכל בני המשפחה גם לקטנטנים (בני 6 ומעלה) קונים טאבלט שמבחנתי זה דבר מיותר לחלוטין חוץ מסרטונים ומשחקים מפגרים אני לא רואה בזה שום שימוש משמעותי,קונים רק מותגים "כי הם יצאו במבצע 1+1 זה מציאה!!סוף עונה!)ויש עוד מלאא דוגמאות.

בנוסף לזה מלמדים אותנו שללא השכלה החיים שלך היו מחורבנים ואת האמת בנינו ,גם עם השכלה גבוהה המשכורות לא בשמיים 6-8 אלף אחרי שקרעת את עצמך 4 שנים ואני לא מדבר רק על מדעי הרוח ,גם המהנדסים מתכנתים אדריכלים עורכי דין,היום החברות במשק בוחרות בפינצטה את העובדים שלהם וככה נזרקים אלפי אנשים מוכשרים לשוק הפתוח והלא ידוע.

לפני כמה שבועות ישבנו כמה חבר'ה ודיברנו בדיוק על הנושא הזה "העתיד הכלכלי" ועלו כל מיני שאלות לדוג'

"מציעים לך לעבור בחו"ל אתה ובת זוגתך להרוויח משכורת גבוהה למשך כמה שנים נגיד 4-5 שנים היית נוסע"?

חלק אמרו בטח שהיתי נוסע אחכ הייתי בא לארץ עם הון התחלתי וקונה דירה,חלק אמרו מה פתאום אני יודע שאם אני יעבוד שם אני יתפתה לגור שם הכל בשפע ולא צריך לדאוג,חלק אמרו אין כמו המשפחה מה זה שווה שאתה עובד ובסוף תקוע שם וכל החיים עוברים ואתה שואל את עצמך האם זה היה שווה לחזור לארץ אחרי 10 שנים ולראות את ההורים שלך זקנים האם זה שווה 20 אלף שקל לחודש?שעבדת בחו"ל?

עריכה אחרונה על ידי loko152
פורסם

אלון אתה כמובן צודק, הבעיה היא שה"מבוגרים" לא ממש מבינים את העולם שאנחנו חיים בו היום.

לכן הם מרשים לעצמם להטיף, להגיד שפעם לא היה אייפונים ולא נסעו לחו"ל וכל בולשיט אחר !

מאחל לך הרבה הצלחה, נשמע שאתה מתנהל נכון ועדיין חי, איזון טוב זה בריא.

פורסם

רועי, רועי, אלון ולוקו - גם לפני עלית המחירים הגדולה הדיור לא היה עניין זול, אם כי כמובן שהיה פחות חמור מאשר כיום.

לא טענתי שכולם צריכים להיות נזירים, אבל בהחלט צריכים לחשוב על העתיד. לא צריכים לצאת ולשכור דירה בתל אביב בגיל 22, וגם לא לרכוש "רכב ראשון" בגיל 18.

לגבי נושא החלפת הדירה - שעליה דן מלול - לפחות הניסיון האישי שלי הוא שלהחליף דירה אחרי 7 שנים באמצע בניית המשפחה היא עול קשה מאד. לכן צודקים הזוגות שמנסים לחסוך לעצמם את ההפסד הכספי הכרוך בכך על ידי רכישת דירה המתאימה לטווח יותר ארוך מלכתחילה. ההליך של מכירת ורכישת דירה, על המיסוי ודמי התיווך הכרוכים בו יקר מאוד, שלא לדבר על הצורך לצייד דירה חדשה (חלק מהריהוט לא מתאים, צריך מטבח חדש וכו'), כך שרכישת דירה גדולה מלכתחילה עשויה להיות דווקא חסכונית עבור זוג צעיר. בייחוד לאור העליה בגיל הנישואין והלידה הראשונה, אשר דוחסת את לידת הילדים לתקופה יחסית קצמרה. אין דין אשה היולדת ילד ראשון בגיל 22 כדין אשה היולדת בגיל 32, אם שתיהן רוצות 2 או 3 ילדים.

לגבי התח"צ - עוד אחת מההזנחות של המדינה, לצרף להזנחה של מרבית השירותים האחרים. מדינה מתוקנת היתה משקיעה בתח"צ וחוסכת גם לעצמה וגם לאזרחים הרבה מאד כסף על תחבורה פרטית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הבעיה היא שזה לא מעניין אף אחד, בכנסת יושבים 120 אנשים שרק דואגים לתחת שלהם (שוחד, קומבינות וכו') ולכסא שלהם, כדי שהם יוכלו להנות מה"הטבות".

כאילו שהבעיות במדינה שלנו זה תח"צ ודיור בלבד ... כמעט כל תחום רקוב וכולם חיים עם זה ומקבלים את זה.

וזה לא נאמר בקטע של להתלונן, אלו פשוט עובדות לצערי ולצערי רבים וטובים. בכל אופן זה סתם דיבורים, שום דבר לא ישתנה באמת ..

• תוכן חדש...