Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
והנה עוד הוכחה שאנחנו בדרך למיתון עמוק.

חצי מהעובדים במשק לא מרוויחים מספיק שיהיה אפשר למסות את עבודתם ומצד שני המדינה מסתמכת על צריכה של הציבור כדי לגבות מיסים עקיפים אבל אם לא מרוויחים מספיק לא ניתן לקנות.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4509569,00.html

לא מדוייק,

לפני יותר מ-5 שנים העלו את תקרת מס הכנסה,

אם פעם היו גובים ממך מס הכנסה על משכורת של 5000 שקל, היום זה צפונה יותר (7/8).

----

• תגובות 635
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא רואה קשר בין מה שרשמת למה שרשמתי, אנא הסבר.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
ועדיין כולם לוקחים משכנתאות ונוסעים על רכבים חדשים וטסים לחו''ל,

יש בארץ ה-מ-ו-ן עבודה בשחור,המימדים עצומים,ככה שאת הנתונים האלה קח בערבון מאוד מאוד מוגבל.

לפני שבועיים דיברתי עם חבר שבוכה שהוא בקושי מצליח לגמור את החודש למרות שהוא אקדמאי שמרויח טוב ואשתו אקדמאית שעובדת בבנק כבר יותר מ 15 שנים. הוא גר בוילה מאוד מפוארת אבל משלם 9000 שקל לחודש משכנתא.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כלומר חי מעל ליכולתו הכספית. מה חדש?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אה, כנראה שהם גם קונים פחות כי הם ראו את התכנית המטומטמת של מיקי חיימוביץ וכל המדינה התמיעה וקונה פחות.

או שיש הסבר אחר?

הקניות לקראת חג הפסח בשיא, אבל סכומי הקנייה בשפל

כמות הקניות עלתה בשבוע האחרון ב־40%, שיעור העלייה הגבוה ביותר בשבע השנים האחרונות. אך גובה הקנייה הממוצעת צנח בכ־50 שקל לעומת השנה שעברה, נתון המעיד על זהירותם של הצרכנים

http://www.calcalist.co.il/marketing/articles/0,7340,L-3628955,00.html

וזה אחרי שלושה חודשים קטסטרופליים לרשתות השיווק.

אין ספק, עכשיו בלי ציניות, העם היושב בציון הוא עם יללן וקשה עורף, כבר בתנ"ך היה מי ששם לב לזה וטרח לציין את זה, אבל איך המשפט הידוע אומר, זה שאתה פרנואיד, לא אומר שלא עוקבים אחריך.

כח הקניה של כולם נשחק בצורה משמעותית ועד שזה לא יתוקן (איפה השוק שמתקן את עצמו כשצריך אותו), אנשים ימשיכו ליילל והפעם בצדק מוחלט!

114_B_SHOPPING_l.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, אלה שבאמת אין להם לא מיללים אלא עוסקים בהישרדות. מי שמיילל זה אלה שנוסעים באוטו בן 4 ואין להם כסף לחדש.

פורסם

שמע, לקיצוניות כזו אני מסרב להתדרדר, בתוך עמי אני חי, אין לדעתי בארץ חרפת רעב ללא איזה סיפור טרגי מאחורה (וכאן זה לא קשור ליוקר מחיה אלא לתמיכה של המדינה).

אם נתייחס למרבית האוכלוסיה הנורמטיבית, גם אם המצב קשה, עדיין אין חרפת רעב.

יוקר המחיה והקפאה של משכורות בלי עליה משמעותית כבר שנים רבות עושים את העבודה שלכולנו יותר קשה ועל זה כולם מתלוננים אבל עדיין, מי שרוצה יכול להשתכר משכורת בסיסית שתכלכל אותו בכבוד.

אז לסיכום, כן, יש הרבה על מה ליילל אבל זה עדיין לא נוגד את זה שיללנות הפכה לספורט הלאומי של העם היושב בציון, כולנו זוכרים את מסע האמהות לירושליים וילד אחד קטן חירב את כל המסע כשענה לעיתונאית על השאלה "מה הכי קשה במצב בבית?" והוא ענה, שאמא לא קונה לי משחק חדש לפלייסטישן!

פורסם

ממש לא מסכים איתך שאין אנשים רעבים.

תסביר לי איך אפשר לכלכל משפחה של 2 ילדים מ 4500 שקל לחודש שמזה אתה צריך להפריש כ 2000 לשכירות, עוד 1000 חשבונות (חשמל, מים, גז) וחינוך בסיסי.

אני רואה את האנשים האלה כל יום בחמש בבוקר עוברים בפחים לא כדי למצוא מה למכור אלא כדי למצוא מה לאכול. פעם היית רואה בעיקר הומלסים ומוכי גורל אבל היום אתה כבר רואה אנשים נורמטיביים שמגיעים למצב הזה.

נכון שהשכר לא עלה בעוד כל השאר כן אבל אין מה לעשות. הגענו למצב שאנו חיים בראמה גבוהה מידי ליכולות המדינה (וזה לא משנה כרגע אם המצב כזה בגלל ניהול לא נכון או סתם טמטום. זה המצב) והדרך להוריד את רמת החיים חזרה היא כואבת וקשה.

פורסם

התייחסת רק לחצי מהמשפט הראשון שלי.

יש בהחלט מראות קורעי לב של עוני מחפיר, אבל זה בד"כ מלווה בסיפור קורע לב, אמא יחידה שפתאום חטפה סרטן, קשישה ערירית שלא גומרת את החודש, משפחה עם אב שפתאום חטף איזה השד יודע איזה חולרע והתרופות זה 10K ש"ח לחודש וכו'.

במקרים האלה, מי שצריך להציל את המצב זו המדינה כי שום העלאת שכר או הורדת יוקר המחיה יעזור חלאנשים האלה.

מצד שני, במשפחה בריאה ונורמטיבית של שני בני זוג, שני ילדים וכלב, אין שום סיבה בעולם שתהיה חרפת רעב.

אין מספיק עבודה בשלומי (סתם כדוגמא)?

אנשים מרומניה נוסעים עד לישראל בשביל להתפרנס אז אותו תושב שלומי, במקום לקבל אבטחת הכנסה, לשבת כל היום בבית הקפה במרכז המסחרי וליילל לשמיים, שיתכבד להתחיל לעבוד במרכז, בעבודה קשה ומתגמלת ויפרנס את המשפחה שלו.

יש לצערנו לא מעט מגזרים בארץ שיש בחלקם תרבות של אבטלה והנצחה של העוני.

פורסם

באגירה, לא סתם זרקתי 4500 שקל ולא סתם נתתי סכום נמוך מאוד למידור. זה סכום ממוצע שתביא אם חד הורית (וזה לא משנה אם היא אלמנה, גרושה או סתם שרלילה) ועם זה היא צריכה להסתדר בתנאים הקיימים. איך עושים את זה?

פורסם

1. רמת חיים גבוהה מידי ליכולות המדינה? להוריד את רמת החיים? מאיפה הבאת את זה?

2.מה לעשות, זה מאוד חשוב אם היא אלמנה, גרושה או סתם שרלילה.

אם היא אלמנה, יש לה קצבת שארים (ואולי פנסיה של הבעל).

אם היא גרושה, יש מזונות.

אם היא שרלילה, בעיה שלה, אבל היא כבר בחצי הדרך לרדת לכביש ולהתפרנס.

שכנה שלי גרושה עם שלוש בנות, עובדת בשתי עבודות, מקבלת מזונות, חיה בצמצום רב מאוד אבל יש אוכל על השולחן, בגדים לבנות, חינוך.

אז לאף אחת מהבנות אין סלולארי, באמת אסון גדול:wink:

פורסם

נכון שהשכר לא עלה בעוד כל השאר כן אבל אין מה לעשות. הגענו למצב שאנו חיים בראמה גבוהה מידי ליכולות המדינה (וזה לא משנה כרגע אם המצב כזה בגלל ניהול לא נכון או סתם טמטום. זה המצב) והדרך להוריד את רמת החיים חזרה היא כואבת וקשה.

תימצתת את זה היטב, אבל זה משהו שכל העולם המערבי לומד (כמו למשל האמריקאים מוכי החובות), בזמן שרמת החיים במזרח עולה על חשבונו.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
1. רמת חיים גבוהה מידי ליכולות המדינה? להוריד את רמת החיים? מאיפה הבאת את זה?

2.מה לעשות, זה מאוד חשוב אם היא אלמנה, גרושה או סתם שרלילה.

אם היא אלמנה, יש לה קצבת שארים (ואולי פנסיה של הבעל).

אם היא גרושה, יש מזונות.

אם היא שרלילה, בעיה שלה, אבל היא כבר בחצי הדרך לרדת לכביש ולהתפרנס.

שכנה שלי גרושה עם שלוש בנות, עובדת בשתי עבודות, מקבלת מזונות, חיה בצמצום רב מאוד אבל יש אוכל על השולחן, בגדים לבנות, חינוך.

אז לאף אחת מהבנות אין סלולארי, באמת אסון גדול:wink:

אני אתן לך דוגמא שאני מכיר אישית. ידידה שלי התגרשה מבעלה ונשארה עם 3 ילדים. היא התחתנה צעירה ובגיל 40 התגרשה ללא ק וע ועם מזונות לא גבוהים שאפשרו לה לחיות בצמצום. עברו שנתיים וחצי והנבל נפטר כשהוא לא משאיר אחריו כלום.

עכשיו היא נשארה עם ילדים ללא שום קצבה (הוא היה עצמאי ללא שום ביטוח) עצריכה להתקיים ממה שהיא יכול להרויח וזה לא הרבה. אני אומר לת חד משמעית שללא תמיכה של עמותות וחברים היא היתה רעבה (אנחנו בחברה דואגים לילדים לכל הצרכים הלימודיים והתרבותיים והעמותות עוזרות במזון. הגדולה היום בת 17 וכבר עוזרת בפרנסת הבית).

פורסם

בדיוק מה שאמרתי, סיפור קורע לב של נסיבות טראגיות.

מחלקת הרווחה של המועצה המקומית ושל המדינה צריכות לעזור לה.

פורסם

רמת החיים באמת עלתה ללא שום קשר לרמת השכר. זה חלק מהבעיה. לי נראה טריוויאלי להסתדר עם טלפון בן 4 שנים, ובטח שלא הייתי מוציא עכשיו יותר מ800 שקל על מכשיר חדש. אחרים חושבים שחובה לקנות איזה מכשיר ב2000-2500 שקל כי ככה. מצד שני, להסתדר בלי פלאפון בכלל היום זה כבר לא ריאלי. חלק מהבעיה, אגב, בתור הורה (לדעתי, אני לא הורה) בקבלת החלטות כאלו היא שכל הורה רוצה שהילד שלו יהיה כמו כולם, ולא יפתח חלילה רגשי נחיתות. בכל מקרה, זה לא אומר שאין בארץ גם אנשים רעבים ללחם. כמה מהם משתייכים לרוב היהודי - חילוני בארץ? אין לי מושג, אני מכיר מעט משפחות שהגיעו ממש למצב של כמעט רעב במגזר החילוני. אני בטוח שיש עוד לא מעט מעבר לזה. יש גם כאלו שלא הגיעו למצב של רעב, אבל עובדים ב-2 עבודות ובפועל פחות או יותר מזניחים את הילדים ואת הבית, בשביל להבטיח לילדים תנאים נורמליים אחרים לגדול בהם.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.

• תוכן חדש...