Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירה משוגעת של פיאטים...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפי מבחני תאוצות באתרים בארץ ובחו"ל, הפנדה הקדימה את הפיקנטו ומכאן גם את ה-i10 החדשה. הפנדה צורכת פחות דלק משמעותית בנסיעה מנהלתית. הפנדה מחזיקה מזגן בצורה מכובדת, שלא כמו הקוריאניות עם מנוע הליטר הבודד. מי שלא חי בעבר עם בערך 900 ק"ג על מנוע 1 ליטר, אני מציע שיחריש.

הפנדה גם נוחה בצורה משמעותית מהקוריאניות (לעזאזל, היא נוחה לי יותר מאשר קורולה, בתנאים מסוימים. קחו פנדה לנסיעת מבחן ותעלו על פס האטה או כביש גלי ושימו לב לתחושת הרכות והספיגה) ושקטה יותר מהן (מאומת לפי מבחנים בחו"ל).

על כל היתרונות האלו, שהפרוספקט לא מסגיר, שווה ועוד איך להתפשר באבזור. רק למען הסר ספק, הפרש האיבזור אינו גדול והמשמעותי בו הוא חלונות החשמל מאחור והשליטה מההגה. בהתחשב בזה שמדובר ברכב שממילא כמעט ולא מסיע נוסעים מאחור (ח"ח) וקטן מאד (שליטה מההגה), זה לחלוטין מתגמד בהשוואה לאיכויות שמניתי, שהן אלו שהופכות רכב עירוני טוב לרכב עירוני מצוין.

:idea:
פורסם

תיראה יש היודנאי גם מציגה בטיחות עדיפה,6 לעומת 4 כריות,רק ב TOP יש 6 כריות,לא נסעתי על שתיהם,אבל המושב ביונדאי מרגיש כול כך אוחז את אזור הישבן,שמאוד התפעלתי,הרבה גם משבחים את היונדאי על איכות הנסיעה,נוסיף לזה איבזור משמעותית טוב יותר,סלון בשילוב 2 צבעים,ולמרות שאני מאוד אוהב את הפנדה הישנה,אני לא חושב שהייתי רוכש את הפנדה החדשה,כי כול ביקורת משבחת את איכות הנסיעה והבידוד.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

יוליאן, יקירי, בעולם שלנו יש דבר שנקרא יחסי ציבור. מרגע שהוצגה ה-i10 החדשה טחנה לנו במוח מכונת ההסברה הקוריאנית שהיא הכי שקטה בקטגוריה והכי נוחה. ובכן, אוטו אקספרס - מגזין מכובד לכל הדעות - העמיד למבחן רעשים את השתיים, לצד הסיטיגו, ויצא שהפנדה שקטה יותר מהקוריאנית, או שקטה כמוה - בכל מצב מלבד עמידה בסל"ד סרק, מה שאני מניח שאתה לא עושה עם הרכב סתם להנאתך (נמדד במד דציבלים). מה תגיד על זה?

לגבי הנוחות - זו אינה מדידה. אבל אני מוכן לאכול את הכובע אם ה-i10 נוחה מהפנדה שלי. נסעתי עם i30 לטבריה ויצאתי עם כאבי גב. בחורה שיצאתי איתה לעומת זאת טענה שהפנדה נוחה יותר מהאוקטביה של המורה לנהיגה שלה. הקוריאנים משתרכים הרחק מאחור בנוחות. הפנדה מצטיינת אפילו בין האירופאיות בנוחות.

שני דברים לגבי הבטיחות, שאיני מזלזל בה. ראשית, ה-i10 עוד לא עברה מבחני ריסוק. שנית, גם אם נניח שתוציא ציון כמו הפיקנטו, הרי שהפנדה לא נופלת נפילה דרסטית ממנה והיא נבחנה עם 4 כריות. למרות מה שכריות אוויר הן דבר חשוב ביותר, הן רק חלק או מרכיב במכלול שלם שנקרא בטיחות פאסיבית. התוצאה הסופית, היא שמשנה ובפועל, הפנדה מסמנת V גם בסעיף זה, אם כי היא לא משיגה עליונות על הקוריאניות.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
פורסם
לפי מבחני תאוצות באתרים בארץ ובחו"ל, הפנדה הקדימה את הפיקנטו ומכאן גם את ה-i10 החדשה. הפנדה צורכת פחות דלק משמעותית בנסיעה מנהלתית. הפנדה מחזיקה מזגן בצורה מכובדת, שלא כמו הקוריאניות עם מנוע הליטר הבודד. מי שלא חי בעבר עם בערך 900 ק"ג על מנוע 1 ליטר, אני מציע שיחריש.

http://www.shirisraeli.co.il/home/15129/-%20%E2%80%AB%D7%A4%D7%93%D7%A8%D7%95%20-%20%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%99%D7%AA%20%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%A4%D7%99%D7%9C%E2%80%AC%E2%80%8E%20-%20%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D:%20%D7%93%D7%9F%20%D7%90%D7%9C%D7%9E%D7%92%D7%95%D7%A8%20%D7%9C%D7%97%D7%9F:%20%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%93%D7%99%20%D7%95%D7%95%D7%A7%D7%A8

חרש חרש.

פורסם

נוחות של מושב נוטה להיות סובייקטיבית. לי, לאבא שלי, לארוסתי, ולאמא שלי, המושבים בריו שלי נוחים מאוד. אני מאוד אוהב אותם. (את האנשים? את האוטו? אתם תחילטו)

אבל לכמה אנשים מהעבודה שלי, הם אומרים שהמושבים הם פשוט הדבר הכי נוראי שהם איי פעם ישבו בו.

ובכל זאת, כמה מוניות קיה ריו אתה רואה ברחוב? :lol:

פורסם

אני לא מבין מה אתם רוצים...פנדה חדשה ב 60K זה מחיר מצוין למצב היום. ברור שאם כל היבואנים היו מורידים את מחירי המיני ל 50K אז המצב היה שונה אבל במצב היום? לא הייתי חושב פעמיים אם הייתי צריך לבחור בינה לבין מיני אחרות, מה גם שהיא כבר לא בדיוק מיני וקצת גדולה יותר. נכון שבמושבים מאחור אין הרבה מקום אבל ניסיתם לשבת פעם במושבים האחוריים של ה C1 ודומותיה? וכן, אני לא חושב שאיביזה בעוד 10K זו קניה טובה יותר דווקא - יש יתרונות ויש חסרונות. בואו לא נשכח שהפנדה הקודמת נמכה במחירים האלה רק במבצעים וגם זה בסוף השיווק שלה פחות או יותר. בהתחלה עלתה 83K....אז זמנים השתנו וכנראה שמפנימים את זה אבל אין סיבה שהיא תעלה פחות מ I10. לגבי ה 500 - אין מה לעשות, זה רכב אופנתי ופחות פרקטי ובתור שכזה, הגיוני שיעלה יותר מהפנדה ו 75K זה מחיר טוב למי שאוהב. אפשר לקנות נעלי גלי טובות ואיכותיות ואפשר לקנות נעלי אדידס טובות, איכותיות ואופנתיות.

פורסם

נכון נוחות נסיעה ונוחות מושבים זה משהו אישי לכול אחד,אבל יש גם עובדות,כמו איבזור משמעותית טוב ותוספת זוג כריות אוויר.

במבחן פה היונדאי השיגה צריכה של 1/15,הפיאט הקודמת מציגה בערך 1/17.5,הפנדה החדשה מאט כבדה יותר לכן ניקח שהיא צורכת 1/17,ההבדל לא גדול,אבל בשאר הדברים היונדאי לדעתי נותנת יותר,פיאט היו צריכים להציע את הגירסה המאובזת במחיר הזה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא מכיר את הרכבים המדוברים ולא אחווה עליהם דיעה.

חסר במשוואה נתון שכן משפיע והוא טיפול היבואן בלקוח אחרי שיצא מאולם התצוגה.

היבואן של פיאט עושה את זה בצורה מצוינת, שונה באופן משמעותי מהסטנדרד בארץ ובהחלט צריכה להוות שיקול בבחירת רכב שהם משווקים.

פורסם
אני לא מבין מה אתם רוצים...פנדה חדשה ב 60K זה מחיר מצוין למצב היום. ברור שאם כל היבואנים היו מורידים את מחירי המיני ל 50K אז המצב היה שונה אבל במצב היום? לא הייתי חושב פעמיים אם הייתי צריך לבחור בינה לבין מיני אחרות, מה גם שהיא כבר לא בדיוק מיני וקצת גדולה יותר. נכון שבמושבים מאחור אין הרבה מקום אבל ניסיתם לשבת פעם במושבים האחוריים של ה C1 ודומותיה? וכן, אני לא חושב שאיביזה בעוד 10K זו קניה טובה יותר דווקא - יש יתרונות ויש חסרונות. בואו לא נשכח שהפנדה הקודמת נמכה במחירים האלה רק במבצעים וגם זה בסוף השיווק שלה פחות או יותר. בהתחלה עלתה 83K....אז זמנים השתנו וכנראה שמפנימים את זה אבל אין סיבה שהיא תעלה פחות מ I10. לגבי ה 500 - אין מה לעשות, זה רכב אופנתי ופחות פרקטי ובתור שכזה, הגיוני שיעלה יותר מהפנדה ו 75K זה מחיר טוב למי שאוהב. אפשר לקנות נעלי גלי טובות ואיכותיות ואפשר לקנות נעלי אדידס טובות, איכותיות ואופנתיות.

בכדי מהר, מהר, לצאת להגנת דולצינאה שלך, עשית סלט מכל הדיון!

1. פנדה חדשה ב 60K זה מחיר טוב, רק שהפנדה לא עולה 60, במבצע זמני היא עולה 60K אבל בד"כ היא עולה 72K וזה מחיר מופרך, עליו דיברנו.

2. האיביזה לא עולה 10K יותר, האיביזה (ועוד שלל מתחרות שעושות מהפנדה בדיחה) עולות אותו דבר כמו הפנדה וזו הסיבה שאתה רואה 100 איביזות ביום, פנדה אתה רואה פעם בחודש (אולי).

3. אם היא צפופה מאחור, אז איפה בא לידי ביטוי הגודל הגדול שלה שאתם לא מפסיקים להזכיר? בגודל חיצוני? קושי בחניה? תסבירו לי את הפרדוקס הזה של "מיני וחצי" אבל צפופה.

4. 75K ל פיאט 500 זה מחיר טוב, מי היה מאמין שהיא התחילה בכמה? 115K?

5. פיאט זה אדידס? :lol: פיאט זה פלדיום!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמה עולה הגירסה המאובזת של הפנדה?

פורסם

1. פנדה חדשה ב 60K זה מחיר טוב, רק שהפנדה לא עולה 60, במבצע זמני היא עולה 60K אבל בד"כ היא עולה 72K וזה מחיר מופרך, עליו דיברנו.

2. האיביזה לא עולה 10K יותר, האיביזה (ועוד שלל מתחרות שעושות מהפנדה בדיחה) עולות אותו דבר כמו הפנדה וזו הסיבה שאתה רואה 100 איביזות ביום, פנדה אתה רואה פעם בחודש (אולי).

3. אם היא צפופה מאחור, אז איפה בא לידי ביטוי הגודל הגדול שלה שאתם לא מפסיקים להזכיר? בגודל חיצוני? קושי בחניה? תסבירו לי את הפרדוקס הזה של "מיני וחצי" אבל צפופה.

לא מגן על שום דבר, וכבר אין לי פנדה 8)...אבל כן עשיתי נסיעת מבחן על הפנדה החדשה ומאוד אהבתי.

לגבי האיביזה - התכוונתי שכרגע, כשיש מבצע על הפנדה, היא עולה 10K יותר..צריך להסביר? :-)

פורסם

נהגתי בפנדה 2012. אני חייב לציין שאחרי חצי שעה של נסיעה רצופה התחלתי לחוש בחוסר נוחות בלתי נסבלת באזור הגב התחתון. בשבילי, מהסיבה הזו, הפנדה פסולה לחלוטין (על אף יתרונותיה). דווקא הפיקאנטו הייתה בסדר בפן הנוחות.

(אין לי לא פנדה, לא פיקאנטו, לא פיאט, לא שברולט ואני לא עובד ו/או אין לי שום קשר לאחת מן החברות הללו).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

ד"ר, בתמימותך אינך מבחין בארס שבגירה נושא בשיניו (לא ידעתי שלפנתרים יש ארס..). אגיע לזה.

1. נכון. כואב לך שזה מוגדר במחיר מבצע? לא תמליץ לחבריך? הסיבה שצריך מחיר מופרך בימים כתיקונם היא בדיוק בשל טיפוסים כמוך. אגיע לזה.

2. האיביזה ומתחרותיה לא עושות מהפנדה בדיחה, בניגוד למתחרותיה של הפנדה. ישבתי באיביזה ומושב הפנדה טוב ממנה. אני משוכנע שגם בנוחות נסיעה הפנדה עדיפה (פשוט כי הוא מוצלחת מאד בפני עצמה ומהסיבה שהאיביזה מכוילת להיות יותר "ספורטיבית וחדה" מאשר רכה).

3. הגודל שלה בא לידי ביטוי בתא מטען נדיב - לא רק בנפחו - אלא במבנהו. VAG עשו טריק חכם והגדילו את מימד העומק של תא המטען על מנת להגדיל את נפחו ולהתהדר בנתון מרשים בפרוספקט. הקוריאנים העתיקו את זה ב-i10 (כנ"ל גם לגבי המשחק עם הצבעים יוליאן - זה מועתק מהפנדה, בצורה מרושלת כמובן). לפנדה עדיין יש את תא המטען האידאלי מבחינת נפח ונוחות הטענה. אישית, אני חושב שזו פשרה טובה, להגדיל את נפח תא המטען על חשבון המרווח מאחור, כי נדיר שמכונית מיני פוגשת בצורך להסיע אנשים מאחור, לעומת הצורך התמידי בתא מטען מכובד.

4. ע"ע 1.

5. והנה השלב בו כתבתי ש"אגיע לזה". פלדיום, מחיפוש בגוגל, הוא יצרן צמיגים צרפתי שעבר לייצר נעליים. לכאורה, תמים. אבל החיוך המזלזל שהקדים את ההתבטאות, גרם לי להתמיד מעט יותר.. הנה כי כן, פלדיום הוא מפעל צמיגים שפשט את הרגל. והרי זה מה שבגירה מאחל בסתר ליבו, לפיאט.

בגירה, מאיפה התסכול על פיאט? אתה רוצה לספר לנו? הייתה לכם פיאט שעשתה לכם צרות בעבר המשפחתי? כי אחרת, אני לא מבין מאיפה זה מגיח.. תן לי להסביר לך משהו - פיאט היא מומנט היסטורי. כן, כן, בדיוק מה שאתה קורא. בשלהי המאה ה-19, שתי מדינות החלו להתהוות במרכז אירופה - מדינות שיגרמו לחוסר האיזון הפוליטי הנורא במאה ה-20: גרמניה של ביסמרק ואיטליה של קאבור.

היה ברור לכל משקיף עם מעט תובנה, שאלו הולכות להיות מדינות בעלות כוח פוליטי, כלכלי ותרבותי רב. ואכן, כך קרה. גרמניה היא ענק, ענק מופלא למעשה. זה הכוח הגדול ביותר באירופה, מאז הקמתו. איטליה, גם היא ענק, אבל קטן יותר. כן, כנראה קטן מצרפת או בריטניה, אבל עדיין - זהו כוח מדיני מרשים במרכז אירופה, על כל המשתמע מכך. אז פיאט או לא פיאט, תמיד תהיה באיטליה תעשיית רכב עממי. לא חבל עליך? תשמור את הארס לדברים אחרים בעולם הזה.

ומשפט לסיכום: מסכנות המכוניות האלו, שצריכות להילחם על קונים בפורום חובבי רכב - לא פחות - וגם תחת מחירי מבצע. ואם בארזים נפלה השלהבת... :roll:

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
פורסם (נערך)

אני יודע שאתה פאנבוי של הפנדה עוד משרשורים קודמים, ובכל שרשור שמישהו מזכיר בו את הפנדה לרעה אתה ישר קופץ להגנתה בצורה עיוורת.

אני אתעלם מגיבוב השטויות הרגיל שלך על הפנדה, תודה רבה לך על הסקירה ההיסטורית, אתה צריך להבין רק דבר אחד:

אף אחד לא יקנה את הפנדה במחיר הרגיל שלה. רק טיפשים ועיוורים.

זה לא שהרכב לא טוב, הוא פשוט לא מספיק טוב לקטגורית המחירים שמנסים להכניס אותו בכוח אליה.

עריכה אחרונה על ידי DJI

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...