Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירה משוגעת של פיאטים...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. יש לך טעות יסודית שממוטטת את כל מגדל הקלפים שבנית, סמל"ת מתמחרים מראש את כל הרכבים בתמחור הזוי, זה כבר סיסטמטי לחלוטין אצלם וסתם ככה מהראש, לא זכור לי רכב שהם שווקו בשנים האחרונות שלא עבר את הסאגה המטופשת הזו.

טוב, אולי הוא יודע מראש שבגירה החרא הזה מקארספורום הורס לו את השוק :lol:

יש שם לפחות בן אדם אחד שאני יודע שלא מת עליי, זה עוד מהימים שהוא היה בפולקסוואגן וכעס שאני "מלכלך על טכנולוגיה פורצת דרך".

2.לא מובלע ולא נעליים.

אני מודה, אני כסחן, אז סמל"ת חוטפים ממני בלי סוף, בעיקר על ענייני תמחור רכבים (אתה מוזמן להכנס לשרשור ג'ולייטה, גם שם אין טענות על הרכב עצמו), גם אופל, יקירת ליבי (אעלק), קיבלה בראש על תמחור הקסקדה וגם על הגיר הרובוטי חד מצמדי המחורבן שלהם, VAG מקבלים בראש על זינוק בטכנולוגיה על חשבון קהל הלקוחות, רנו מקבלת בראש על הגיר הרובוטי חד מצמדי שלהם.

אין איפה ואיפה, אין רחמים, מי שמגיע לו לקבל בראש, מקבל ומי שראוי לשבחים, מקבל גם אותם, מה שאני לא ממש יכול להגיד עליך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מאז ימי הפיאט 600, מכונית קטנה היתה כמעט תמיד פיאט.

ה 600, 850, 127, אונו ופונטו היו תמיד הנמכרות ביותר בקבוצתן, ולא רק בארץ.

ה 4 הראשונות היו מכוניות מהנות לנהיגה, בדיוק כפי שצריכה מכונית איטלקית להיות, ובגלל זה נסלחו להן הגימור הרשלני והבלאי המהיר.

הפיאטים הקטנים, לפחות מאז הפונטו של 94', לא מהנות יותר לנהיגה ולא הפגינו שום אופי איטלקי, מה גם שלפח השוק הצפוף הנ"ל נכנסו מרבית היצרנים, וזה מסביר בדיוק לאן נעלמה פיאט, וחבל.

ומי שחושב שאיטליה היא מעצמה, שיידע שהתל"ג של תושב ישראל גבוה מזה של תושב איטליה, סתם להשכלה כללית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הייתי בצפון איטליה לפני כמה חודשים, לאחר שלא הייתי שם כ 5 שנים ופשוט הייתי בשוק.

עשרות חנויות ריקות במרכזי הערים, עשרות האנגרים ריקום מחוץ לערים (אתם יודעים, ביציאה מהערים לאורך כבישים עירוניים) וההזנחה פושה כמעט בכל בית עסק. בטיול, מידי ערב באופן טבעי יוצאים למסעדה, הרבה פעמים ישבנו די לבד במסעדות.

וזה עוד בצפון העשיר! :shock:

איטליה חטפה את המיתון קשה מאוד!

פורסם (נערך)
אשמח לקבל הסבר לכך שאתה טוען כי הפונטו חזקה מידי...

במשך שנים נמכרה כאן הפונטו הידנית בעיקר בגרסת שישים סוסים. כעת לשמחתי וגם להפתעתי מוצעת הגרסה בת שבעים ושבעה סוסים ולכן תהיתי אם זה לא יותר מדי. מה גם שהיא משווקת במחיר שווה לכל נפש- רק כחמשת אלפים או עשרת אלפים שקלים יותר מסופר מיני אחרות. לכן יש סכנה שמכוניות יגיעו לנהגים מתחילים וחסרי נסיון שאינם בעלי רקע של נהיגה מתקדמת.

בעניין אחר,fkloster? אני מתרשם שאתה מכיר את הפנדה החדשה והישנה ואשמח לקצת מידע ממך ומאחרים: במה הפנדה החדשה עדיפה על הישנה ובמה פחותה ממנה, מה רמת הנוחות והמרווח מקדימה ומאחור, האם התאוצה סבירה , האם הגיר קצר או ארוך ומה רמת התפעול שלו? אלו יתרונות יש בה שהם מורגשים גם אם לא ניתנים לכימות בדף נתונים יבש ומול איזו מתחרה? כ"כ האם היא מתחרה סבירה גם לחלק מהסופרמיני או שמא, למי שיש תקציב נוסף לסופרמיני, יתכבד לו באחת זולה, נניח איביזה.

תודה.

עריכה: באגירה, כעת ראיתי הודעתך האחרונה. אשמח אם תרחיב קצת לגבי התרשמותך זו ולאיזה אזורים כוונתך, סתם סקרנות.

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
פורסם

חבל שאני צריך להתאמץ על מנת להיחסם, כי נראה לי שזו הדרך היחידה לגרום לעצמי לא להגיב.

1. בגירה, התמחור מחורבן כי המוניטין שדבק בפיאט הוא מחורבן. אף אחד לא אמר שאתה סוחב על גבך את הסיבה לך, אלא שאתה דוגמא מובהקת למישהו השבוי בדפוס החשיבה הזה.

2. נו באמת, חן. מעצמה נמדדת ב-GDP ולא ב-GDP PER CAPITA. איטליה חברה במועדוני ה-G למיניהם.. נו, אתה יודע, הכלכלות החזקות ביותר בעולם וזה.. ישראל היא גמד, תרצה או לא תרצה.

:idea:
פורסם (נערך)
1. בגירה, התמחור מחורבן כי המוניטין שדבק בפיאט הוא מחורבן.

אני מתקשה לראות הגיון במשפט הזה, תוכל להסביר למה במידה והמוניטין מחורבן, יש לתמחר את הרכבים בצורה הזויה?

במשך שנים נמכרה כאן הפונטו הידנית בעיקר בגרסת שישים סוסים. כעת לשמחתי וגם להפתעתי מוצעת הגרסה בת שבעים ושבעה סוסים ולכן תהיתי אם זה לא יותר מדי. מה גם שהיא משווקת במחיר שווה לכל נפש- רק כחמשת אלפים או עשרת אלפים שקלים יותר מסופר מיני אחרות. לכן יש סכנה שמכוניות יגיעו לנהגים מתחילים וחסרי נסיון שאינם בעלי רקע של נהיגה מתקדמת.

אני במקרה נוהג במפלצת הזו בעלת 77 סוסים, אחד הרכבים הבודדים, להם פאביה באמת תשאיר אבק :lol: אבל ברצינות - זה מספיק לה.

הייתי בצפון איטליה לפני כמה חודשים, לאחר שלא הייתי שם כ 5 שנים ופשוט הייתי בשוק.

עשרות חנויות ריקות במרכזי הערים, עשרות האנגרים ריקום מחוץ לערים (אתם יודעים, ביציאה מהערים לאורך כבישים עירוניים) וההזנחה פושה כמעט בכל בית עסק. בטיול, מידי ערב באופן טבעי יוצאים למסעדה, הרבה פעמים ישבנו די לבד במסעדות.

וזה עוד בצפון העשיר! :shock:

איטליה חטפה את המיתון קשה מאוד!

אתה מדבר על איזורים דוברי גרמנית?

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם
אני מתקשה לראות הגיון במשפט הזה, תוכל להסביר למה במידה והמוניטין מחורבן, יש לתמחר את הרכבים בצורה הזויה?

אני במקרה נוהג במפלצת הזו בעלת 77 סוסים, אחד הרכבים הבודדים, להם פאביה באמת תשאיר אבק :lol: אבל ברצינות - זה מספיק לה.

אתה מדבר על איזורים דוברי גרמנית?

כדי לכסות את התקורה. לך תקרא מה זה ואז תגיב.

בגירה, מי שמתרשם מעוצמתה הכלכלית של מדינה דרך זוג עיניו של תייר, הוא אותו אחד שמתרשם מגרף המכירות של יצרן רכב דרך אותו זוג עיניים. לא הספיק לך?

:idea:
פורסם

נחתנו בורונה, המשכנו לונציה, אזורים מתויירים מאוד ולכן הפרוספריטי שופע מכל חור אפשרי.

משם עשינו את ויה אמיליה, כביש יפייפה שנוסע לכל אורך עמק הפו, אזור כפרי-עירוני, עם המון מסורת והרבה כסף והכי חשוב, הרבה אוכל טוב.

נהגתי מפיאצנזה דרך פידנצה, פרמה, רגיו (אמילה), מודנה, את כל העיירות האלה אני מכיר היטב, לא פעם ראשונה שלי שם.

במרכזי הערים, האזורים שהם בד"כ מדרחוב, המון חנויות עומדות ריקות וברחוב אין המון אדם כמו פעם.

כשאתה שואל את הסוחרים מה נהיה הם מרימים ידיים מושכים כתפיים ואומרים "הכלכלה".

כנ"ל ביציאה מהערים, יש תמיד לאורך הכביש בתי עסק גדולים כמו אייס, סוכנויות רכב, שיש וכו, עשרות אולמות כאלה עומדים ריקים.

העזובה נראית בכל, הרבה אפריקאים בשטח, זונות לאור יום, לא מחזה מלבב (וזה באזורים שהכרתי אותם היטב ובעבר לא היו כך, ההפך!

משם המשכנו לבולוניה ופירנצה ושוב כמובן, השגשוג ניכר בעין אבל שוב, אתה רואה שהשגשוג מפוקס בעיקר בזכות התיירים, בשניה שאתה יוצא ממרכז העיר ההומה ונכנס לסופר מרקט, אתה מיד מבין שגם כאן, העסקים חורקים.

חבל שזה ככה, זאת ארץ שאני מאוד אוהב.

flkoster,

זה לא עיניים של תייר, זה עיניים של מישהוא שבמסגרת עיסוקו, היה עד לפני 5 שנים מגיע לאזור הנ"ל במשך 16 שנים, 5 פעמים בשנה למטרת עסקים. מכיר את האזור היטב והוא לא דומה היום בכלום למה שהוא היה פעם.

אם אתה מערער על זה שאיטליה במיתון כבד אז בא נחתוך את העניין כאן ועכשיו כי אין לי כח לההוכיח שהשמש זורחת בבוקר.

אבל סתם ככה בהקשה זריזה בגוגל, זאת התוצאה הראשונה שמצאתי, דר שפיגל נחשב מאוד אמין:

The truth is that Italy, despite being the third-largest economy in the euro zone after Germany and France, finds itself in dire straits, having been in decline for years. Its GDP has dropped by 7 percent since 2007. The last few years, says Gianni Toniolo, an economics professor in Rome, represent "the worst crisis in (the country's) history," even ...more devastating that the period between 1929 and 1934

.......

But economic growth only tells part of the story. More than half a million industrial jobs have been lost since 2007, and 15 percent of the country's industrial capacity is gone, says Luca Paolazzi, head of research for Confindustria, Italy's leading industry association. Some sectors have lost even more capacity, with the automobile industry having declined by 40 percent. According to Paolazzi, Italy is experiencing an "unprecedented process of deindustrialization."

.

ואם אתה רוצה בעיברית, מתוך הערל איטליה בויקיפדיה:

המשבר הכלכלי[עריכת קוד מקור | עריכה]

המשבר הכלכלי העולמי שהתפרץ ב-2008, בשילוב עם גרעונות ממשלתיים גדולים ובהמשך עם משבר החוב האירופי, השפיע עמוקות על כלכלת איטליה, שהתכווצה משנת 2007 עד 2011 ב-6.76%. בתקופה זו ידעה איטליה שבעה רבעונים של מיתון. הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה באיטליה (ISTAT) פרסמה נתונים לפיהם האינפלציה באיטליה הגיעה לרמה של 3.3% בשנת 2008, לעומת 1.8% בשנת 2007. רמת האינפלציה של 2008 הייתה הגבוהה ביותר מבין 12 השנים שקדמו לה.

לאיטליה יש את יחס החוב-תוצר השני בגובהו באיחוד האירופי, אחרי יוון, והחוב הלאומי שלה הוא השלישי בגודלו בעולם והשני בגודלו באירופה: כ-116% מהתמ"ג ב-2010.

המשבר הוביל עסקים רבים במדינה לפשיטת רגל במהלך 2011, בדומה להתפתחויות בשאר מדינות ה-PIIGS: פורטוגל, יוון, אירלנד וספרד. סטנדרד אנד פורס ומודי'ס הורידו בצורה משמעותית את דירוג האשראי של איטליה ל-A מינוס ודירוג האג"ח של המדינה ירד אף הוא, כשהתחזית לגביו היא שהורדות נוספות הן אפשריות, בד בבד עם עליית התשואה של האג"ח לרמה הגבוהה מ-7%. ב-13 בינואר 2012 הורידה סטנדרד אנד פורס את דירוג האשראי של איטליה בשתי דרגות לרמת BBB+.

בראשית נובמבר פורסם כי החוב הציבורי של המדינה עומד על כ-1.9 טריליון דולר. במקביל, גברו הקריאות מצד גורמים שונים שדרשו את התפטרותו של ראש הממשלה סילביו ברלוסקוני. ב-4 בנובמבר הודיע ברלוסקוני שאיטליה סירבה להצעה מקרן המטבע הבינלאומית לתמיכה פיננסית. במסיבת עיתונאיםשהתקיימה בסמוך לסיום פסגת ה-G-20 בקאן אמר ברלוסקוני, כי התמיכה "אינה הכרחית", אך אישר שאיטליה ביקשה מקרן המטבע הבינלאומית לפקח על הרפורמה הכלכלית במדינה.

ב-8 בנובמבר 2011 הודיע ברלוסקוני כי יתפטר לאחר שתאושר בממשלתו תוכנית הצנע, שנכפתה למעשה על איטליה על ידי גוש האירו של מדינות האיחוד האירופי. אירופה דרשה את הרפורמות בתמורה לסיוע הכספי שהיא צפויה להגיש לאיטליה.

ב-11 בנובמבר 2011 אישר הסנאט האיטלקי תוכנית קיצוצים בסך 45.5 מיליארד אירו, 20 מיליארד בשנת 2012 ו-25.5 מיליארד ב-2013. התוכנית כוללת העלאת המע"מ באחוז ל-21%, הקפאת משכורות במגזר הציבורי עד 2014, העלאת גיל הפרישה לנשים במגזר העסקי ל-65, בדומה לגיל הפרישה של גברים,מסים חדשים על הגז והנפט, אכיפה מוגברת של גביית המס ברחבי המדינה, הקלות מס לחברות המגייסות עובדים צעירים והפחתת הבעלות הממשלתית על שירותים מקומיים. התוכנית אושרה ברוב של 156 צירים לעומת 12 מתנגדים. על מנת לזרז את תהליך ההצבעה בסנאט האיטלקי, נמנעו מפלגות האופוזיציההעיקריות מהצבעה.

ב-12 בנובמבר 2011 אישר גם הבית התחתון של הפרלמנט את תוכנית הצנע. בעד הקיצוצים הצביעו 380 מתוך 630 חברי הפרלמנט. גם כאן מפלגות האופוזיציה לא לקחו חלק בהצבעה ורק 26 חברי פרלמנט הצביעו נגד התוכנית. מאוחר יותר באותו היום הגיש ברלוסקוני את התפטרותו. נשיא איטליה העניק את המנדט להרכבת ממשלת מעבר למריו מונטי, שכיהן בעבר כנציב האיחוד האירופי לתחרותיות.

ב-4 בדצמבר 2011 אישרה ממשלת איטליה צעדי חירום הכוללים העלאת גיל הפרישה ל-67 לעובדים רבים, ליברליזציה של השירותים המקצועיים והעלאה של מסים עבור העשירונים העליונים הנתפשים כמתחמקים מתשלום[דרוש מקור]. בנוסף מתכוונת איטליה להטיל מסים חדשים על נכסים פרטיים ודיור. יקוצצו הפנסיות, ההוצאה הציבורית תפחת והמע"מ יועלה.

ב-16 בדצמבר 2011 אישר הבית התחתון של הפרלמנט האיטלקי את תקציב הצנע בסך 33 מיליארד אירו. ההצבעה עברה ברוב של 495 תומכים מול 88 מתנגדים.

פורסם (נערך)
חבל שאני צריך להתאמץ על מנת להיחסם, כי נראה לי שזו הדרך היחידה לגרום לעצמי לא להגיב.

1. בגירה, התמחור מחורבן כי המוניטין שדבק בפיאט הוא מחורבן. אף אחד לא אמר שאתה סוחב על גבך את הסיבה לך, אלא שאתה דוגמא מובהקת למישהו השבוי בדפוס החשיבה הזה.

2. נו באמת, חן. מעצמה נמדדת ב-GDP ולא ב-GDP PER CAPITA. איטליה חברה במועדוני ה-G למיניהם.. נו, אתה יודע, הכלכלות החזקות ביותר בעולם וזה.. ישראל היא גמד, תרצה או לא תרצה.

1לא הבנתי את ההגיון.

2תלוי מה רוצים למדוד.

3 אשמח אם תנסה לענות לשאלותי מפוסט קודם.

4עם כל הכבוד לבאגירה, לא הוא הסיבה למצב פיאט בארץ.

5בבקשה אל תתרגש כ"כ מתגובות שונות, אנשים שונים מתבטאים בצורות שונות. אין צורך להיפגע.

בלי קשר, באגירה: אני מניח שראית פרק של טופ גיר בו הם נוסעים בספרד לאורך ולרוחב של שכונות חדשות שלא יושבו מעולם וכדומה, מדהים למדי. אממ.. מצוקת דיור כאן..אזרחות ספרדית שם.

בנוגע לאיטליה, אם נסעת במזג אויר קר אולי ריק? למרות ש..זו אירופה. אני לא הרגשתי מה שאתה אבל אולי בגלל שרוב אלו שראיתי בעונה היו תיירים.

עריכה אחרונה על ידי [פנדוב
פורסם
כדי לכסות את התקורה. לך תקרא מה זה ואז תגיב.

אבל זה ישיג בדיוק את ההיפך והמוניטין יהיה מחורבן עוד יותר. כי מי שיקנה רכב חדש ובעוד מספר שנים יגלה שהמחירון שלו נפל לקרשים ובלל קשה למכור את הרכב, לא יקנה מאותו מותג יותר. מכיר מחבר עם C4 פיקאסו שזה רכב מצוין, אבל מסתבר שקשה מאוד למכור.

פורסם

אתה רציני שאתה טוען שיש סכנה שהמכוניות יגיעו לנהגים מתחילים שאינם בעלי רקע של נהיגה מתקדמת?!

לי בפונטו ספייס יש 80 כח סוס עם 16 שסתומים והיא מאיצה עוד יותר מהר כי יש לי גם גיר רציף... איפה קונים קסדה?!

:lol:

פורסם

צריך להכיר את סגנון "כתיבת פוקר פייס" של פנדוב ולהבין עפ"י הניואנסים אם הוא רציני, או לא.

לדעתי, הוא לא.

פורסם

השרשור הזה נהיה הזוי אפילו יותר מהתמחור הרגיל של הפנדה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

כי אולי באיטליה חיים פי 9 אנשים מבישראל ?

פר נפש, התמ"ג לנפש גבוה יותר בארץ.

ואל תספר לי על "הדרום העני" כי בארץ יש את הערבים והחרדים.

ישראל גמד ?

גמד, גמד אבל מחזיק מעצמות כלכליות כמו טבע וצ'ק פויינט.

ההצטרפות לגוש האירו פגעה קשות באיטליה, מדינה שרגילה היתה לחיות בגירעון מתמיד, תוך פיחות זוחל ועקבי של הלירטה.

בעידן האירו נגמרה החגיגה, והיום איטליה, כמו כל מדינות דרום אירופה, צריכה לחיות מהתוצר שלה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בעניין אחר,fkloster? אני מתרשם שאתה מכיר את הפנדה החדשה והישנה ואשמח לקצת מידע ממך ומאחרים: במה הפנדה החדשה עדיפה על הישנה ובמה פחותה ממנה, מה רמת הנוחות והמרווח מקדימה ומאחור, האם התאוצה סבירה , האם הגיר קצר או ארוך ומה רמת התפעול שלו? אלו יתרונות יש בה שהם מורגשים גם אם לא ניתנים לכימות בדף נתונים יבש ומול איזו מתחרה? כ"כ האם היא מתחרה סבירה גם לחלק מהסופרמיני או שמא, למי שיש תקציב נוסף לסופרמיני, יתכבד לו באחת זולה, נניח איביזה.

תודה.

עריכה: באגירה, כעת ראיתי הודעתך האחרונה. אשמח אם תרחיב קצת לגבי התרשמותך זו ולאיזה אזורים כוונתך, סתם סקרנות.

מוזר, שאלתי את פקלוקסטר? שאלה עניינית על פנדה וגם תזכורת הבאתי [קודם] אך לצערי אין תשובה.

לעומת זאת, למה שנתפס בצדק או לא כהתגרויות מצד אנשים שונים- יש תגובה.

לא פעם ראשונה שהחלפת מידע הופכת שולית להחלפת מהלומות, חבל.

• תוכן חדש...