Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז יאללה נתחיל לחפור על אסימפטוטות ברמה של בגרות:

אסימפטוטות, אינטואיציה:

קוים "דימיוניים" (משמע- הם לא באמת חלק מהפונקציה, לכן נהוג לצייר אותם בסקיצה בקו מקווקו או בצבע אחר) אשר אליהם הפונקציה מתקרבת עוד ועוד מבלי לגעת בהם ככל שהיא "מתרחקת" מנקודת האפס (ראשית הצירים), האסימפטוטות האלו מחלקים את הגרף לחלקים.

דוגמא לגרף שכזה: (שים לב שזו פונקציה שבה יש אסימפטוטה אנכית X=2. אז במקום שיהיה רק ציור אחד נוצר שהציור "נשבר" בקו האנכי 2 ונוצרו 2 ציורים)

https://www.wolframalpha.com/input/?i=1%2F%28x-2%29

אסימפטוטות, סוגים:

ישנם 2 סוגי אסימפטוטות.

1) אסימפטוטה אופקית- מקבילה לציר הX, כלומר מאוזנת. היא מהצורה "=y". תיכף נרחיב על אופן החישוב שלה.

2) אסימפטוטה אנכית= מקבילה לציר הY, כלומר מאונכת (עולה מלמטה למעלה). היא מהצורה "=X". תיכף נרחיב על החישוב שלה.

חישובים:

1) אסימפטוטה אנכית:

הכי פשוטה למציאה, היא ההיפך מתחום ההגדרה.

כלומר נניח שמצאת שתחום ההגדרה הוא X שונה מ 4.(לא יודע איך עושים את הסימן במקלדת ל"שונה מ")

אז האסימפטוטה היא X=4.

דוגמא נוספת, אם תחום ההגדרה הוא X>2 אז האסימפטוטה היא X=2 (ובמקרה זה יש לשים לב שלא מציירים חלקים של הפונקציה לפני ה2, כי הרי לפי תחום ההגדרה הפונקציה קיימת רק כשהיא גדולה מ2)

2) אסימפטוטה אופקית, דרכי חישוב.

נתעסק כאן בעיקר בפונקציות של שבר (כלומר, יש מונה ומכנה בפונקציה).

אפשר להסתכל על זה בתור משחק של "מי יותר חזק". איך קובעים מי יותר חזק? פשוט מאוד, למי יש את החזקה הכי גבוהה, למונה או למכנה (ומסתכלים רק על החזקה הגבוהה, שאר החזקות לא רלוונטיות גם אם יהיו עוד הרבה איקסים עם חזקות נוספות).

מקרה ראשון: למונה יש חזקה יותר גבוהה. במקרה זה נאמר שאין אסימפטוטה אופקית.

מקרה שני: למכנה יש חזקה יותר גבוהה. במקרה זה האסימפטוטה האופקית היא Y=0.

מקרה שלישי: למונה ולמכנה יש חזקות שוות. במקרה זה לוקחים את המקדם של החזקה הגבוהה במונה ומחלקים במקדם של החזקה הגבוהה במכנה.

זהו, זה הכל. שום דבר מסובך. למצוא אסימפטוטות של פונקציות בבגרות זה עניין של כמה שניות לא יותר.

אין מה לפחד!

אם משהו לא ברור תשאל.

*הערה

כשמציירים גרפים, מתחילים תמיד לצייר משמאל לימין. זה חוק עזר קטן שמסדר קצת את ההבנה בנוגע לגרפים. עם הזמן זה יקלט טוב יותר.

וכמובן כפי שציינו כאן- פונקציה יכולה לחתוך אסימפטוטה אופקית פעם אחת

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אוקיי אז יאללה נתחיל לחפור על אסימפטוטות ברמה של בגרות:

אסימפטוטות, אינטואיציה:

קוים "דימיוניים" (משמע- הם לא באמת חלק מהפונקציה, לכן נהוג לצייר אותם בסקיצה בקו מקווקו או בצבע אחר) אשר אליהם הפונקציה מתקרבת עוד ועוד מבלי לגעת בהם ככל שהיא "מתרחקת" מנקודת האפס (ראשית הצירים), האסימפטוטות האלו מחלקים את הגרף לחלקים.

דוגמא לגרף שכזה: (שים לב שזו פונקציה שבה יש אסימפטוטה אנכית X=2. אז במקום שיהיה רק ציור אחד נוצר שהציור "נשבר" בקו האנכי 2 ונוצרו 2 ציורים)

https://www.wolframalpha.com/input/?i=1%2F%28x-2%29

אסימפטוטות, סוגים:

ישנם 2 סוגי אסימפטוטות.

1) אסימפטוטה אופקית- מקבילה לציר הX, כלומר מאוזנת. היא מהצורה "=y". תיכף נרחיב על אופן החישוב שלה.

2) אסימפטוטה אנכית= מקבילה לציר הY, כלומר מאונכת (עולה מלמטה למעלה). היא מהצורה "=X". תיכף נרחיב על החישוב שלה.

חישובים:

1) אסימפטוטה אנכית:

הכי פשוטה למציאה, היא ההיפך מתחום ההגדרה.

כלומר נניח שמצאת שתחום ההגדרה הוא X שונה מ 4.(לא יודע איך עושים את הסימן במקלדת ל"שונה מ")

אז האסימפטוטה היא X=4.

דוגמא נוספת, אם תחום ההגדרה הוא X>2 אז האסימפטוטה היא X=2 (ובמקרה זה יש לשים לב שלא מציירים חלקים של הפונקציה לפני ה2, כי הרי לפי תחום ההגדרה הפונקציה קיימת רק כשהיא גדולה מ2)

2) אסימפטוטה אופקית, דרכי חישוב.

נתעסק כאן בעיקר בפונקציות של שבר (כלומר, יש מונה ומכנה בפונקציה).

אפשר להסתכל על זה בתור משחק של "מי יותר חזק". איך קובעים מי יותר חזק? פשוט מאוד, למי יש את החזקה הכי גבוהה, למונה או למכנה (ומסתכלים רק על החזקה הגבוהה, שאר החזקות לא רלוונטיות גם אם יהיו עוד הרבה איקסים עם חזקות נוספות).

מקרה ראשון: למונה יש חזקה יותר גבוהה. במקרה זה נאמר שאין אסימפטוטה אופקית.

מקרה שני: למכנה יש חזקה יותר גבוהה. במקרה זה האסימפטוטה האופקית היא Y=0.

מקרה שלישי: למונה ולמכנה יש חזקות שוות. במקרה זה לוקחים את המקדם של החזקה הגבוהה במונה ומחלקים במקדם של החזקה הגבוהה במכנה.

זהו, זה הכל. שום דבר מסובך. למצוא אסימפטוטות של פונקציות בבגרות זה עניין של כמה שניות לא יותר.

אין מה לפחד!

אם משהו לא ברור תשאל.

*הערה

כשמציירים גרפים, מתחילים תמיד לצייר משמאל לימין. זה חוק עזר קטן שמסדר קצת את ההבנה בנוגע לגרפים. עם הזמן זה יקלט טוב יותר.

וכמובן כפי שציינו כאן- פונקציה יכולה לחתוך אסימפטוטה אופקית פעם אחת

גיא, שאפו על ההשקעה. הסבר מצוין.

ברשותך, שתי תוספות קטנות למה שכתבת:

1. בסעיף 1, חשוב גם לבדוק שהמונה לא מתאפס. למשל, אם כמו שגיא ציין תחום ההגדרה הוא: "X שונה מ-4", אז נדע שהאסימפטוטה היא X=4 רק אחרי שנוודא שהמונה לא מתאפס בX=4. אם המונה מתאפס, אז יש לנו חשד לחור בפונקציה.

2. גיא כתב את זה, אבל חשוב להדגיש את זה. חלוקת המקדמים בסעיף 2 מתייחסת לאסימפטוטות אופקיות בפונקציות מנה בלבד. בפונקציות שורש שיש להן מנה, הסיפור הוא קצת שונה. גם במעריכיות.

פותח השרשור,

אם אכן תרכוש מחשבון כזה (ואני ממליץ בחום, הוא עולה 100 שקלים בחנויות, וחבר רכש במכללה ב80), שלח לי את המייל שלך בפרטי. אני אשלח לך קובץ שמסביר על כל הפונקציות שלו ואיך משתמשים בהן.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

חשוב לציין,

בפונקציות שורש זה לא אסימפטוטות אלא תחום הגדרה.

אלא אם כן אני טועה

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם (נערך)
חשוב לציין,

בפונקציות שורש זה לא אסימפטוטות אלא תחום הגדרה.

אלא אם כן אני טועה

התייחסתי לאופקיות, ואתה לאנכיות. בשורשים זה תחום מסוים כשאתה מתייחס לאסימפט אנכיות. אולם, התייחסתי לסעיף 2 של גיא (אסימפט' אופקיות). בפונקציות מנה כשיש שורש במונה או במכנה (ולא תחת כל הפונקציה), אי אפשר לעשות חלוקת מקדמים, אלא אם "מכניסים" גם את הביטוי שלא בשורש לתוך שורש. זה טיפה מסובך להסבר.

אני רק שאלה :wink:

יש לי אינטגרל עם משתנה אינטגרציה (d(t

אני רוצה להחליף אותו ל (d(wt

מישהו זוכר איך עושים את זה?

אינטגרל עם החלפת משתנים? אני מקווה שהתכוונת לזה (קודם התמונה הימנית, והשמאלית המשך):

DSC00083.JPG

DSC00084.JPG

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

בוקסר, ערכתי את ההודעה הקודמת עם דוגמה טובה. אני מקווה שזה מה שהיית צריך.

פורסם
התייחסתי לאופקיות, ואתה לאנכיות. בשורשים זה תחום מסוים כשאתה מתייחס לאסימפט אנכיות. אולם, התייחסתי לסעיף 2 של גיא (אסימפט' אופקיות). בפונקציות מנה כשיש שורש במונה או במכנה (ולא תחת כל הפונקציה), אי אפשר לעשות חלוקת מקדמים, אלא אם "מכניסים" גם את הביטוי שלא בשורש לתוך שורש. זה טיפה מסובך להסבר.

אינטגרל עם החלפת משתנים? אני מקווה שהתכוונת לזה (קודם התמונה הימנית, והשמאלית המשך):

גם לפונקציה עם שורש (במונה\מכנה) ניתן לעשות חלוקת מקדמים, ע"י הכנסת הגורם לתוך השורש. אגב, זו דרישה להוכחת קיום אסמפטוטה בבגרות של 5 י"ל.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם
גם לפונקציה עם שורש (במונה\מכנה) ניתן לעשות חלוקת מקדמים, ע"י הכנסת הגורם לתוך השורש. אגב, זו דרישה להוכחת קיום אסמפטוטה בבגרות של 5 י"ל.

זה בדיוק מה שרשמתי:

פורסם

תעלה את האינטגרל שרצית ואני אראה לך את ההחלפה. זה לא משהו מסובך, אבל ההסבר יהיה הרבה יותר מובן על דוגמא ספציפית מאשר הסבר כללי באויר

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

גיא עזרו לך הספרים והדוגמאות?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ניקו תודה אבל ניראה לי שלא לזה התכוונתי

יש לי אינטרגל של (sin(wt)d(t

ואני רוצה להפוך את זה לאינטגרל של (sin(wt)d(wt

תעלה את האינטגרל שרצית ואני אראה לך את ההחלפה. זה לא משהו מסובך, אבל ההסבר יהיה הרבה יותר מובן על דוגמא ספציפית מאשר הסבר כללי באויר

רשמתי

• תוכן חדש...