Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
אם זה מרצה, אז אני מניח שאתה לומד באונ'/מכללה. אין לי מושג מה בדיוק אתה לומד, כך שאני מעדיף לא לענות תשובה שאני לא יודע ו/או תשובה שיכולה לבלבל אותך. אם מדובר במתמטיקה של בגרות (או סתם חדו"א), אז אשמח להסביר.

באופן כללי מאוד וכזה שיספיק לבגרויות, אסימפטוטה אנכית היא קו ישר, שככל שמתקדמים אל האינסוף, הפונקציה (רק ממשית כן?) תתקרב אל האסימפטוטה, אך לעולם לא תיגע בה. אסימפטוטה אופקית היא אותו קו, רק שפונקציות מסוימות לחצות אותה (אבל אחר כך תהיה נקודת קיצון שתחזיר את הפונקציה לשאיפה אל האסימפטוטה מצידה השני). עוד לא נתקלתי בשאלת בגרות שאסימפטוטה אופקית ופונ' נחתכות יותר מפעם אחת.

אני משלים בגרויות במכללה.

אני יודע דבר אחד שזה קשור איכשהו לתחום הגדרה, מעבר לזה... אני לא יודע.

היא ציירה טבלה, אבל אני לא יודע אם הטבלה היא של גרף פונקציה או נגזרת.

וכששואלים אותה שוב בפרטניות, אז היא מסיבה באותה צורה שהיא הסבירה בשיעור.

-חלחליק, צריך לשלם לאתר הזה, הוא לא מוכן להסביר בלי שאני ארשם. :S

עריכה אחרונה על ידי NivStyle

To Drive, Or not to Drive. That is the question.

Hell with it, Drive 'till you Die :twisted:

פורסם

הטבלה היא הצבות של מספרים כדי לראות לאן הפונקציה שואפת. זה ההסבר המתמטי שיכול לבלבל אנשים.

הבעיה בתחום הגדרה מתייחס לאסימפט' אנכית. למשל, בפונ' שיש בה שבר, לפעמים יש ערכים של X שמאפסים את המכנה [או: בעיה בתחום הגדרה]. כדי לוודא שאכן מדובר באסימפטוטה, מציבים את הערך במונה, ואם הוא לא מתאפס, אז אכן מדובר באסימפטוטה אנכית [X=ערך כל שהוא].

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)
הטבלה היא הצבות של מספרים כדי לראות לאן הפונקציה שואפת. זה ההסבר המתמטי שיכול לבלבל אנשים.

הבעיה בתחום הגדרה מתייחס לאסימפט' אנכית. למשל, בפונ' שיש בה שבר, לפעמים יש ערכים של X שמאפסים את המכנה [או: בעיה בתחום הגדרה]. כדי לוודא שאכן מדובר באסימפטוטה, מציבים את הערך במונה, ואם הוא לא מתאפס, אז אכן מדובר באסימפטוטה אנכית [X=ערך כל שהוא].

אני יודע שבמכנה, אסור שיצא 0.

אז, אם אני מציב את התחום הגדרה במונה והוא מתאפס, אז אין אסימפטוטה.

אם הוא לא מתאפס, אז התוצאה זו האסימפטוטה אנכית שלי והיא יוצרת נתק.

הבנתי נכון?

-סטילנס, WTF?

WTF.jpg

עריכה אחרונה על ידי NivStyle

To Drive, Or not to Drive. That is the question.

Hell with it, Drive 'till you Die :twisted:

פורסם

אם יוצא 0 חלקי 0 כאשר אתה מציב את התחום הגדרה במונה, יש חשד לחור.

בקשר לאתר - התכוונתי רק שתרשום את הפונקציה וזה יראה לך את הגרף שלה ועוד כמה נתונים (זה בחינם).

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם (נערך)
אני יודע שבמכנה, אסור שיצא 0. נכון.

אז, אם אני מציב את התחום הגדרה במונה והוא מתאפס, אז אין אסימפטוטה. נכון. אם גם המונה מתאפס, זה בד"כ חור בפונקציה. צריך לבדוק.

אם הוא לא מתאפס, אז התוצאה זו האסימפטוטה אנכית שלי והיא יוצרת נתק. לא התוצאה. אם 2 מאפס את המכנה ולא את המונה, אז האסימפטוטה היא X=2.

למשל,

X+3

____ =Y

X-2

נשווה את המכנה לאפס X-2=0 ומכך נובע X=2. כלומר, תחום ההגדרה הוא X שונה מ-2.

נציב את 2 במונה ונקבל 5. המונה לא מתאפס, ולכן X=2 זו אסימפטוטה אנכית.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

אני חושב שיש גם אופכית ב איקס=1 אבל לא סגור על זה.

ניקו.

כאשר הפונקציה מצטמצמת יש,חור,חורים נפוצים גם בלוגריתמיות.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

סתם מתוך התעניינות, אפשר לדעת באיזו מכללה אתה לומד?

פורסם

אין בעד מה.

תפוחי,

אופקית יש, רק שזה Y=1 ולא X.

צמצום זו הדרך הנפוצה למצוא חור. לא תמיד רואים את זה בבירור, כמו למשל בפונ' הלוגריתמיות שציינת. חדו"א זה מהנושאים שתלמידים יותר אוהבים בבגרות. להבדיל מהנדסה אנליטית למשל.

פורסם

עצה שלי תפתח בני גורן ההסברים שם מצוינים נכון ללפני שבוע שהייתי צריך להסביר למישהו

Infiniti G37-Sold

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

וחדו"א זה מהקורסים שסטודנטים יותר שונאים בתואר (לפחות ממה שאני רואה).

פורסם

ניקו אתה צודק זו טעות דפוס.

דווקא אינפי הכי מעצבן לדעתי 1 ובעיקר 2

Infiniti G37-Sold

Ford Focus 1.5 2016

• תוכן חדש...