Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השרשור הזה נראה לי מספיק מסודר. אם אתה צריך עזרה אתה מוזמן לשאול.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שרשור יעיל.

אני כיום עושה במכינה 4 יח' ואני סובל מהחקירת פונקציות.

בדקתי בשלושה אתרים שונים וכל אחד נותן לי פירוש שונה לאסימפטוטות.

WTF?

To Drive, Or not to Drive. That is the question.

Hell with it, Drive 'till you Die :twisted:

פורסם

אני מוכן להשתתף בעזרה.

תזרימו תרגילים שאתם נתקעים איתם ונראה מה נוכל לעשות.

אני לאחר מכינה להנדסה (5 יח') והוצאתי 100.

כרגע סמסטר ב' של שנה א' ;)

כנ"ל לגבי פיזיקה.

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם
שרשור יעיל.

WTF?

אסימפטוה אנכית: הפונקציה בחיים לא חותכת אותה, רק שואפת אליה ב+\- אינסוף.

אסימפטוטה אופקית: הפונקציה יכולה לחתוך אותה אבל לפחות באחד הקצוות היא תשאף אליה.

ב4 יח"ל אין גבולות (lim) נכון?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

לא חסר מתכנתים בפורום.

אישית אני יודע Java (אם כי גירסה ישנה יותר) ויודע C וגם עוד שפות

שתף מה אתה צריך

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
שרשור יעיל.

WTF?

אין פירושים שונה. אסימפטוטה היא קו שהפונקציה שואפת אליו, אך לעולם לא תגיע אליו. (אופקית פונקציה יכולה לחתוך, פעם אחת).

אין LIM ב4 יחידות.

אתם כרגע בפונקציות מנה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
(אופקית פונקציה יכולה לחתוך, פעם אחת).

לא מדוייק. תלוי בפונקציה. ייתכן כי הפונקציה אינה רציפה וכן חותכת את האסימפטוטה האופקית בכל תחום מוגדר.

ייתכן גם מצב כי הפונקציה רציפה ועדיין חותכת את האסימפטוטה האופקית מספר פעמים ותשאף אליה רק באינסוף (החיובי והשלילי)

פורסם (נערך)

התייחסתי ל-4 יחידות. אין שם פונקציות שהאסימפט' האופקית נחתכת יותר מפעם אחת. לפחות לא מתלמידים שעזרתי להם. תקן אותי אם אתה יודע אחרת.

מי שרוצה לחפש מידע על אסימפט' באופן כללי, אני בטוח שיש כאן משתמשים שלומדים את תורת הגבולות בפורום :)

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם (נערך)

a2uhuzet.jpg

repu6a8u.jpg

tu3yzuze.jpg

טוב אז אני התחלתי ללמוד מרוכבים ומשהו לא מובן לי. בתמונות מהספר תוכלו לראות משוואה ותוצאה אחת של Y שפוסלים אותה כי היא לא הגיונית y^2=-9

אבל כשפתרתי תרגיל דומה ראיתי שבספר הם לא פסלו את התשובה שאני פסלתי ורשמו z=-1+-שורש 3i (מקווה שזה מובן אני רושם מהטאפאטוק)

מישהו יודע להגיד לי למה?

ד.א guy_m5 תודה על ההצעה בהודעה אני אשמח לא עניתי כי אין לי אפשרות לענות בהודעות פרטיות ( אין לי מספיק הודעות בפורום.)

תודה לעוזרים.

בין הפותרים נכונה יוגרל נופש זוגי באור כשדים

עריכה אחרונה על ידי bitoNNz
פורסם

אני מקווה שהבנתי נכון. שים לב שפסלו כי Y חייב להיות ממשי. אין פתרון ממשי למשוואה שורש של -9, כי הפתרון 3i הוא מדומה ולא ממשי. לכן, בשאלה שיש בה הגבלה [כמו בדוגמה שהם נתנו] אתה פוסל לפי ההגבלה [Y=ממשי, לכן 3i זה לא פתרון קביל]. בתרגיל אחר שראית, כנראה שאין הגבלה על Y, ולכן הפתרון המדומה [3i למשל] הוא בסדר. ההסבר שלי ברור?

שאלת שאלה אחת, אבל העלאת שלוש תמונות. לא הבנתי מה משמעותן.

פורסם (נערך)

תודה ניקו,

העלתי את כל התמונות כי אז יהיה יותר קל להבין למה אני מתכוון (אני משער..)

אני כל הזמן חשבתי שX Y חייבים להיות ממשיים.

עריכה: אם Y לא יהיה ממשי הוא יוכפל בi ויהפוך לממשי ואז אני גם לא אקבל את התוצאה הנכונה, נראה לי..

עריכה אחרונה על ידי bitoNNz
פורסם

אני לא בידיוק מבין את השאלה לכן אענה על מה שהבנתי.

לצורך העניין לאחר פירוק משוואה מרוכבת למערכת משוואות, מתייחסים לכל משתנה כמספר ממשי ולכן אין אפשרות שמשתנה בריבוע יהיה שווה לשלילי.

צריך לדעת לעשות את ההפרדה הזו. כן אפשר להוציא שורש שלילי למשנה אך ורק כאשר הוא בפני עצמו. ולא כחלק מפיתוח של מערכת משוואות שבו משווים את החלק הממשי של המספר המרוכב לחלק ממשי אחר(בתרגיל 35 זה אפס) ואת החלק המדומה של המספר המרוכב(באותו התרגיל גם 0)

פורסם

אסימפטוטה לא אמורה להיות "נתק" (עפ"י תחום ההגדרה)?

המרצה שלנו לא מסבירה כל כך טוב, אני כבר מתחיל להתייאש. :(

To Drive, Or not to Drive. That is the question.

Hell with it, Drive 'till you Die :twisted:

פורסם

אם זה מרצה, אז אני מניח שאתה לומד באונ'/מכללה. אין לי מושג מה בדיוק אתה לומד, כך שאני מעדיף לא לענות תשובה שאני לא יודע ו/או תשובה שיכולה לבלבל אותך. אם מדובר במתמטיקה של בגרות (או סתם חדו"א), אז אשמח להסביר.

באופן כללי מאוד וכזה שיספיק לבגרויות, אסימפטוטה אנכית היא קו ישר, שככל שמתקדמים אל האינסוף, הפונקציה (רק ממשית כן?) תתקרב אל האסימפטוטה, אך לעולם לא תיגע בה. אסימפטוטה אופקית היא אותו קו, רק שפונקציות מסוימות לחצות אותה (אבל אחר כך תהיה נקודת קיצון שתחזיר את הפונקציה לשאיפה אל האסימפטוטה מצידה השני). עוד לא נתקלתי בשאלת בגרות שאסימפטוטה אופקית ופונ' נחתכות יותר מפעם אחת.

• תוכן חדש...