Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקסטרים אין לי מושג איך פספסתי את ההודעה שלך. במיוחד כשנכנסתי במיוחד לבדוק אם מישהו ענה לי

תודה רבה, אעיין בזה עכשיו. בדיוק בזמן בשביל ללמוד על רשימות מקושרות ועצים בינאריים

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
  • תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לצערי את החומר שלי עצמי (מהלימודים) על עצים בינאריים אין לי, אבל אם תצטרך נחפש לך חומר טוב בנושא.

במקסימום אני פה :)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הדרך הבטוחה לעשות את זה לדעתי היא דרך משתנה נוסף X:

אם התחלת עם sin(wt)dt

תציב wt=x

תגזור את שני האגפים

ואז dx= wdt

ומכאן => dt=dx/w

ותקבל אינטגרל sin(x) dx/w

שהוא (כידוע): cos(x)/w-

ואז תציב בחזרה את x

אפשר גם לעשות את זה ישירות פשוט צריך לא להתבלבל:

wt=wt

d(wt)=wdt שים לב שאף שמאל של המשוואה הוא בעצם כפול 1 (זה מה שנשאר לאחר הגזירה)

ואז dt=d(wt)/w

ונציב באינטגרל ונקבל sin(wt)d(wt)}/w}

ובסופו של דבר נקבל את אותו הדבר cos(wt)/w-

פורסם

אתה רק שוכח שיש לגזור את WT כשני משתנים לפי UV.

מה שעשית זה גזרת את WT והתייחסת לW כעל פרמטר, כאשר למיטב הבנתי W הוא משתנה.

מה שהיה אמור להיות זה:

w+w't וכל זה כפול dt.

ומכאן הכל מתחרבש.

פורסם

אני חושב שלא,בגלל שהאינטגרל הראשון היה לפי dt ולכן w הוא אכן פרמטר,

מה שאתה מדבר עליו הוא גזירה בצורה סתומה של wt ולפי מה שאני יודע לא ניתן לבצע אינטגרציה בצורה סתומה (כהופכית)

בגזירה כפי שאתה מציע אתה מתייחס לשני משתנים ולכן כדי לבצע אינטגרציה בצורה נכונה תאלץ להשתמש באינטגרל חוזר ובעצם לקבל אינטגרל כפול לפי: dtdw.

מה שאני רוצה להגיד בעצם זה שלא ניתן להחליף אינטגרל במשתנה יחיד לאינטגרל בשני משתנים באמצעות הצבה.

פורסם

אני די בטוח שכן, אחרת מי שהעלה את הבעיה היה עושה את האינטגרל בצורה פשוטה, הרי אין קושי מיוחד.

עצם העובדה שהוא רצה לשנות את גורם האינטגרציה מt לwt מעיד שאלו 2 משתנים שונים.

פורסם

הם יכולים להיות שני משתנים שונים,אבל כאשר מתבצעת אינטגרציה לפי משתנה אחד - אז למשתנה השני מתייחסים כקבוע.

לדוגמא במקרה שלנו: sin(wt) dt הינה פונקציה שמשתנה לפי הזמן t והמהירות הזויתית w (אומגה) - אכן שני משתנים

אבל לכל רגע,המהירות הזויתית קבועה (לאותו הרגע כמובן),לכן כשמבצעים סכימה (אינטגרציה) לאורך קטע הזמן הנתון, מתייחסים לw כקבוע -

אם נרצה לקחת בחשבון את השינוי במהירות הזויתית נבצע איטגרציה גם על w על ידי שימוש באינטגרל חוזר ונקבל אינטגרל כפול.

אפשר לחשוב על זה גם ככה: t וw לא עובדים באותן יחידות,הם משני עולמות נפרדים

איזו משמעות תהיה ללבצע אינטגרציה בו זמנית על שניהם במשתנה אחד?

מה יהיו גבולות האינטגרציה באינטגרל המסוים?

למה הבחור רצה לעבור מאינטגרל dt לאינטגרל של d(wt)? רק הוא והשד יודעים - אבל זה עדיין חייב להיות אינטגרל של משתנה יחיד.

מצטער על החפירה.

פורסם

אם מדובר באומגה מהירות זוויותית אז אי אפשר לנתק את הקשר לדעתי אלא אם נאמר שאומגה קבועה ואז הנגזרת שלה מתאפסת.

אומגה ביחידות היא רדיאן לשניה כאשר הזמן נמדד בשניות גם הוא ולכן ישנו קשר בין המשתנים ואומגה כן נגזר לפי הזמן.

נגזרת של אומגה לפי הזמן זו התאוצה הזוויתית אלפא.

פורסם

יש לי גרף של אות סינוס כאשר ציר ה X הוא t זמן.

אני רוצה שציר x יהיה אומגה כפול t ואז גם לגזור את הסינוס לפי אומגה טי ולא לפי רק טי.

יש לי איזה ספר שבו עושים ככה אבל כשהוא עושה את המעבר הזה פעם הוא מחלק ב אומגה ופעם הוא מכפיל באומגה ולא הצלחתי למצוא את החוקיות.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אפשר קצת בג'אווה?

הקושי שלי הוא בהבנת סיבוכיות, קראתי כמה וכמה הסברים בגוגל ולא הצלחתי להבין הכל.

אם אני עובר על מערך בלולאה N פעמים אז הסיבוכיות היא N.

2 לולאות אחת בתוך השניה זה 2^N . וכך הלאה.

מספר ידוע של פעמים זה O של 1.

מה זה( O(n•log2n? א(2 זה בסיס)

למכירה: AR.DRONE

גודש :roll:

פורסם (נערך)

אלגוריתמים שבהם אתה מחלק את אורך הקלט שלך ב-2 בכל איטרציה זה log2n או בקיצור logn.

חיפוש בינארי זה למשל log2n.

פונקציות מיון ללא תנאים יהיו תמיד לפחות בסיבוכיות nlogn זאת אומרת שיש לך לולאה של logn בתוך לולאה של n או הפוך.

Qsort היא אחת הפונקציות המפורסמות ביותר עם סיבוכיות nlogn.

מן הסתם logn יותר טוב מ-n, ו-nlogn פחות טוב מ-n אבל יותר טוב מ-n בריבוע.

אגב המקצוע שהשאלה שייכת אליו היא "אלגוריתמים וסיבוכיות" ולא ג'אווה, זה רלוונטי לכל שפת תכנות.

אגב2 - יש עוד חסמים חוץ מ-O, יש את תטא שהיא הרבה יותר שימושית, וגם את אומגה שהרבה פחות שימושית.

זה מעניין מישהו? לכתוב על כל אחד מהם ו ההבדלים?

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא יודע לגבי השאר, אותי זה מאוד מעניין.

הערה לגבי הסיבוכיות:

לולאה בתוך לולאה זה לא באופן אוטומטי N^2.

אם אחת הלולאות רצה מספר קבוע של פעמים אז עדיין זה יהיה n.

לדוגמא, אם אחת הלולאות רצה על הספרות

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

הסיבוכיות של לולאה כפי שתאר השואל היא כן n בריבוע. כמובן שיש לולאות שלא מקיימות את התנאים הנ"ל.

לגבי עניין - אני רואה שיש עניין, אולי בשרשור נפרד - אבל אני סקפטי לגבי התאמת ממשק הפורום לעניין, אפילו בריבוע אי אפשר לכתוב בצורה נורמלית. אם אתה רוצה להשקיע, צרף מסמך (pdf למשל), אבל אני בטוח שיש ברשת מאמרים למכביר, ומי שמתעניין יסתפק בקישורים, אפילו ויקיפדיה העברית עשירה בחומר. אם משקיעים עדיף בשאלות ספציפיות, לטעמי.

• תוכן חדש...