Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רישיון בין לאומי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה..

שאלה לי אליכם: היום הנפקתי רישיון בין לאומי, ולפי מה שהבנתי ברישיון יש 5 סעיפים, כשהסעיף ה-3, האמצעי, הוא מקום הלידה.

לאחר שדפדפתי ברישיון, הבחנתי כי הסעיף ה-3 ריק, ולא מופיע כלום תחת סעיף מקום הלידה.

האם העניין תקין/קריטי? מישהו יודע? אני טס לגרמניה בחודש הבא, ואני ממש לא מעוניין להסתבך עם משטרת התנועה הגרמנית:evil:..

פורסם (נערך)

לא מדובר ברשיון אלא בסה"כ בתרגום של רשיון הנהיגה לכ-10 שפות.

חובה עליך לקחת את רשיון הפלסטיק, זה המסמך שישמש אותך בשכירת הרכב ובמקרה של צורך בהזדהות מול הרשויות. ה"רשין הבין לאומי" הוא רק מסמך לואי לא מחייב. אאל"ט הסעיפים ברשיון הבין לאומי תואמים לסעיפים ברשיון הפלסטיק, שגם הוא תואם לסטנדרד בין לאומי.

אם רשיון הנהיגה שלך הונפק לפני יותר מ-4-5 שנים בדוק בצידו האחורי ששנת קבלת הרשיון הראשון מופיעה ליד סימול סוג הרשיון (אני מנח שמדובר ב-B). אם השנה לא מופיעה עליך לפנות למשרד הרישוי אשר ינפיק לך רשיון מתוקן. הבעיה היחידה - זה לוקח כמה ימים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עקרונית אכן אין בו צורך, ואכן מעולם לא ביקשו אותו ממני. ההמלצה היא להחזיקו למקרה של עצירה על ידי שוטר שאינו מסתדר עם רשיון באנגלית (למרות שהרשין הישראלי בנוי בתקן אירופי, והסעיפים בו תואמים אל אלה של הרשיונות האירופיים).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם לי מכרו את הסיפור של השוטר שלא קורא אנגלית או את חברת ההשכרה שלא מכירה רשיון ישראלי.

כמו שהרשיון הבינלאומי נראה, מי שתכנן אותו היה דיסגרפי. המידע מפוזר על הטופס ואין בו פרטים שאינם מופיעים ממילא על הרשיון הפלסטי.

בעבר הייתה בעייה עם הנוסח באנגלית בו נכתב Driving Permit ולא Driving Licence.

מעולם לא ביקשו ממני את הרשיון הבינלאומי בארצות הברית או באירופה.

פורסם

במחיר 25 ש"ח אני מעדיף לסחוב את פיסת הנייר הזו על כל צרה שלא תבוא.

היה לי קטע הזוי לפני כמה שנים - הגעתי לאמסטרדם והמתנתי בדוכן השכר הרכב - היו כמה וכמה חכמולוגים שהביאו רק את הרשיון הבין לאומי, וכמובן שהיתה להם צרה צרורה לקבל את המכוניות שהזמינו. בסופו של דבר נמא פתרון - כנראה שהרשיונות פוקססו מהארץ למשרד ההשכרה, אבל לכמה אנשים היה מאוד לא נעים, וכמובן שהבאים היו צריכים להמתין בתור די הרבה זמן.

פורסם

תלוי איפה אתה מוציא. בממסי זה כ-25 ש"ח, יש רשת אחרת שבה זה 16. כיון שיש סניף של ממסי במרחק קילומטר מהבית שלי ולעומת זאת לחברה האחרת אני צריך לחצות את העיר אני מוציא את המסמך בממסי.

פורסם

לפני כ-8 שנים נעצרתי על שריף ב-OC בלוס אנג'לס (עוד לפני שהפלסטיק החליף צורתו והותאם לתקנים אירופאיים) והצגתי בפניו אך ורק את ניירות הרשיון הבינ"ל וזה הספיק לו...

מאז נעצרתי פעם נוספת לפני כמה שנים בודדות והצגתי רק את הפלסטיק, וגם כאן, זה הספיק לשוטר...

באירופה עוד לא נעצרתי על המשטרה :shock:

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

כשגרתי בקנדה (לפני שנתיים עד לפני שנה) הוצאתי את הרשיון הבינ"ל בממסי מאחר וקנדה לא נמצאת בין המדינות איתן יש לישראל הסכם. שילמתי 6 (או 16) ש"ח. בפעמיים שעצרו אותי שם (על מהירות, חבורה של פדנטים.. :oops:) רשיון הנייר בלבד הספיק לשוטרים. באחת מהפעמים האלה זה גם הספיק לו כדי להנפיק לי דו"ח עסיסי על סך 197 (כן, 197, לא 200, לא 195, 197) דולר. (82 קמ"ש במקום 50 אם מישהו תהה)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

יצאת בזול, בארץ היית מקבל זימון לדין ו-10 נקודות (בהנחה שמדובר בשטח עירוני) או 750 ש"ח ו-8 נקודות (אם זה שטח בין-עירוני).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

זה היה בתקופה שהדולר הקנדי עמד על קרוב לארבעה שקלים, ככה שלא יצאתי ממש בזול. אגב, על הסכום המקורי, הוסיפו גם מע"מ בגובה 5%. למה? כי למה לא. אז הסכום הסופי היה 207 דולר.

בארץ קיבלתי זימון לדין על 81 קמ"ש במקום 50 (אל תשפטו אותי! שני המקרים קרו בכבישים מהירים בשטח של ערים שלא הגיוני לנסוע בהם 50 קמ"ש). במקרה בארץ מדובר היה בשוטר אלון ישראלי שמאוחר יותר התפרסם כי הוא מחלק דו"חות פיקטיביים עם "בדיוק" קמ"ש אחד מעל הגבול של זמיון לדין. לא משנה, לא הנושא של השרשור. המקרה ההוא נגמר ב 750 ש"ח בלי שום אזכור לנקודות.

עכשיו מחכים ל- 83 קמ"ש :)

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הייתי מעדיף לשלם את ההפרש מ-750 ל-800 ומשהו ובלי נקודות :)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...