Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומיאו 4C הגיעה לישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א) שיתוף טכנולוגיות בתוך קונצרן זה דבר ידוע ומתבקש. ממתי לאלפא יש רקע? מאז ה-4C.

ב) הוזלת עלויות נובעת גם מכמויות. ברגע שאתה, כלקוח, מזמין כמות גדולה יותר אז תקבל מחיר טוב יותר. בנוסף, לא מן הנמנע כי בעתיד אלפא ישפרו את תהליכי הייצור.

ג) לגבי הצלחה כבירה, אני חושב שכל ההייפ מסביב (לדוגמא, העובדה שמתפתח כאן שרשורפלצת לאט לאט) והעובדה שאלפא החליטו להגדיל את הכמות השנתית המיוצרת עקב ביקוש חזק מאוד הם מדדים טובים להצלחה.

א) אין לאלפא בין אם היא קיימת כיישות עצמאית או כרסיסי מהנדסים שפוזרו ביחידות הקונצרן שום התנסות קודמת בייצור ותכנון מרכבי סיבי פחם, אני מעריך שאת התפקיד הטילו על פרארי (למזועזעים מחילול הקודש יש להזכיר שפרארי היו מעורבים עמוקות בפיתוח מנוע האונו טורבו) נראה לך באמת שפיאט יבזבזו זמן יקר על הכשרת מהנדסים ב- SO CALLED אלפא לתחום המרוכבים ?

ב) נו באמת, יש לך מושג מה המרכיב היקר של העלויותת בבניית מרכב מסיבי פחם ? זה לא ממש עלות החומר,

זה אכן חומר גלם יקר, ואם תזמין כמות גדולה יותר תקבל בד"כ הנחה של עד 25%, אבל עלות תהליך הייצור מאפילה

על ההפרש הקטן הזה, מקלארן החלוצה ביישום מרכבי הקרבון הצליחה לייעל את תהליך הייצור, מ 3000 שעות ב F1

ל 300 שעות ב SLR, אין לי מושג כמה זמן לוקח התהליך לאיטלקים בין הפסקת אספרסו אחת לשניה שמסורתית לא ידועים כיעילים.

אני מנחש שיותר מלאנגלים.

ג) הייפ מהרבה רעש ועוד כמה הזמנות לא מדד להצלחה אמיתית, כל סדרה מוגבלת ייצור מבחינתי היא כשלון,

אין שום חידוש ברכב מוגבל למספר גיחות קצרות בשישבת על אספלט שלא ניתן להבחין בגבשושית בו

גם עם זכוכית מגדלת של שען חרש.

המהפכה תגיע מחברה כמו מקלארן שהצליחה להוריד עלויות בייצור סיבי פחם עם תחזית עתידית של זליגת הטכנולוגיה למכוניות רגילות כמו גולף

http://www.nytimes.com/2011/04/10/automobiles/10CARBON.html?pagewanted=all&_r=0

• תגובות 600
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כשמישהו יודע שהמנוע ברכב שלו משמש רכב שזול ממנו בשליש מחיר (400 אלף ש"ח פחות) עולה התהייה הברורה "אז על מה אני משלם"?

האמת, מבין את התהייה אבל מצד שני זו גם הגישה של הישראלי הממוצע שפוחד לצאת פראייר.

לעניין הרכב, מכונה מדהימה ואין לי ספק שלו היה לי הממון הייתי קונה אחת גם במחיר המופקע פה בארץ.

אל תהיה בטוח, תבדוק כמה עולה בארץ 435 שהאמן לי שהיא מדהימה...

העניין הוא שרק המנוע דומה ו... זהו. ביג דיל.

תראה, אני יכול לקבל שישנם כאלה שלהם זה לא מפריע, מצד שני תכבד את אלה שלהם זה כן מפריע - זה לא עניין אישי אלא תחושת בטן בלבד של אחד שמבין שמעבר לאיפור הצעקני מסתתר רכב משחק לסופי שבוע, רכב שאף בר דעת לא יחיה אתו ביום-יום.

פורסם
אני מבולבל, שמעתי שע"פ תקנות הפורום יש להוסיף תמצות כאשר מצרפים לינק לכתבה באנגלית. האם יש שינוי?

כהרגלך, אתה הוזה דברים חסרי שחר.

1. אלפא רומאו ומזראטי מאוגדות כיום תחת חטיבה אחת ומנהל אחד Herald Wester.

אין חטיבה. יש CTO, שמרכז את פעילות התכנון תחת המותגים אלפא ומזארטי. כאמור, אין באלפא מה לאגד, אין שם לא פעילות, לא עובדים, לא בית חרושת ולא משרדים. אולי פעילות מכירות.

2. זה שאלפא נמצאת בקשיים (בלשון המעטה) ידוע, אבל נוכח השלמת הרכישה (קרייזלר), זה ישתנה בקרוב.

אלפא איננה בקשיים, כי החברה אלפא איננה כוללת יותר את פעילות התכנון והייצור של מכוניות אלפא.

המכירות של מותג אלפא בקונצרן פיאט בקשיים.

5. הדוגמאות שהבאת מחלישות את טענתך אף הן: 159 יושבת על פלטפורמה של אופל ווקטרה ומשתמשת במנועים שלה בחלק מהדגמים (ובמנועי GM אחרים).

זה לא חשוב על איזו פלטפורמה ישבה ה-159, כי אני לא טענתי כלום על שיתוף פלטפורמות. ה-159 יוצרה במפעל ההיסטורי של אלפא רומיאו. היום מייצרים שם פנדה ואין יותר מפעל שהוא של אלפא רומיאו.

6. בהקשר של אלפא רומאו יש אסטרטגיית פעולה שלמה שעדיין אינה ידועה לנו אך תחשף בחודשים הקרובים. בכללי היא כוללת דגמים חדשים (מנועים ופלטפורמות), החזרת מפעלים לייצור וגם פיתוח. בוא נגיד שהם נמצאים בשלב הכנה לפעולה. האם ניתן להצדיק השקעה כזו במותג מדבקה?

יש אסטרטגיית פיתוח של מכוניות חדשות, מבוססות הנעה אחורית, שמפותחות ע"י מהנדסים של פיאט עם קרייזלר, שייוצרו ע"י קרייזלר ופיאט. אין שום דיבור על הקמת מפעלים של אלפא ו/או הקמת מרכז הפיתוח הנפרד של אלפא מחדש, תחת חברת אלפא. החברה מתה. לא קיימת ואין בה פעילות תכנון וייצור.

7. הדבר שאתה ממשיך להתעקש עליו הוא סמנטיקה חסרת משמעות ואתה מוזמן להמשיך לעשות זאת שוב ושוב (כפי שעשית עד כה, ללא הצגת הוכחות), זה לא ישנה את העובדה שאתה טועה.

אני מניח שאתה מגיע מתחום עיסוק שכל העולם העסקי זר לו, בגלל זה אתה כל כך מבולבל ולא מבדיל בין יצרן למותג.

אני עדיין מחכה לכתובת של מפעל ההרכבה של אלפא רומיאו ומרכז התכנון שלה. גם דוגמא למהנדס שעובד באלפא רומיאו יהיה נחמד.

אני רואה שקשה לך מאוד לבלוע את העובדה שהאוטו שלך תוכנן בפיאט, ע"י מהנדסים של פיאט, מיוצר במפעל של פיאט, והדבר היחיד שהוא אלפא בו זה הסמל.

נ.ב. הסיכוי היחיד של אלפא לחזור לייצר מכוניות זה אם Audi באמת ייקנו את המותג אלפא. כן, על זה דובר בשנה שעברה, ש-Audi ייקנו את המותג אלפא רומיאו, כי חוץ ממותג מדובר בחברה נטולת פעילות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

במטותא, זה מעניין לי את ה**** השמאלית. מצד שני אני לא מתחבר לאלפות החדשות אז מה אני מבין.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
דורקי - ההסתכלות על מנוע/גיר ככאלה שניתן (כנראה, יהיה. עדיין לא) למצוא בג'ולייטה שמשירה אותך עם עודף מרבע מיליון היא צרה, מדי. באותה נקודת מבט נפסלת על אתר לוטוס אליז, כי את המנוע/גיר שלה אפשר למצוא בטויוטה סליקה, וכל דגמי קייטרהאם למיניהם, גם אריאל אטום. הזכירו בשרשור הזה את ה-KTM X-BOW - גם היא נפסלת על אותו העיקרון, כי באיביזה קופרה 2008 אתה מקבל את אותו המנוע הלכה למעשה. אני כבר לא יודע מה להגיד על דה-תומאסו קלאסיות, שבכלל השתמשו במנועי פורד עם מוטות דחיף :wink:

לא יודע מאיפה אתה מביא את השטויות האלו, באתי לרשום לך שגם שאתה צודק אתה טועה אבל בעצם אתה רק טועה.

בלוטוס אליס S רק הבלוק של המנוע אותו דבר כמו הסליקה הגיר והמנוע שבתצורה שונה לגמריי (מגדש על) ממש לא דומים, קייטרהם שלא הזכרתי ולא הוזכרה כי היא קיט קאר שאפשר לשים בה איזה מנוע שרוצים, לאטום יש מנועים של הונדה אבל בתצורה שונה לגמריי (גם מגדש על) ומנוע V8 בפיתוח עצמי, לKTM יש בכלל מנוע 2 ליטר טורבו של אודי בתצורה שונה 250 ו 300 כ"ס (טורבו שונה וכיול שונה) שלא היה בשום איביזה.

בקיצור אין הצדקה למחיר כי בפחות קונים רכבי פנאי יותר טובים יותר אקזוטיים ויותר נדירים.

Detailer.gif
פורסם

שטויות? תרשה לי לחלוק עליך. המנוע באליז הוא מנוע טויוטה, אפילו אתה לא חולק על זה. מנוע האודי שבקרוסבואו זהה לזה של האיביזה, גם אם תשים עליו שני טורבו שונים. כיול שונה אתה יכול לכייל על כל מנוע. גם מגדש על אפשר להוסיף לכל מנוע.

לגבי הצדקה או אי הצדקה למחיר - כמו שכתבתי לפני כן, אל תקנה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אני רואה שקשה לך מאוד לבלוע את העובדה שהאוטו שלך תוכנן בפיאט, ע"י מהנדסים של פיאט, מיוצר במפעל של פיאט, והדבר היחיד שהוא אלפא בו זה הסמל.

האבחנה המשפטית לא חשובה כלל לענייננו. ארחיב מדוע: ראשית, אקבל את טענתך במלואה. שנית, נניח ואתה טועה, ואלפא היא יותר מאשר סמל. האם זה מבטיח את היותה "קיימת" או "אמיתית"?

אלפא יכולה הייתה להיות ממשית יותר מסמל (כלומר, יישות משפטית קיימת), אבל להבדיל מכך מיובשת מבחינות רבות (תקציב, הבנה לפילוסופיית העולם שלה, למורשת ולמסורת וכו'). באותה מידה, היא יכולה להיות רק סמל אבל בפועל ממשית יותר מאשר התסריט לעיל מעצם זה שהיא זוכה לתיעדוף בתוך פיאט בדמות יצירה של סביבת מחייה רעיונית ותרבות אירגונית אשר הולמות את מטרותיה ותכליתה.

ובכן, התסריט האחרון הוא מה שהיא כיום וזה גורם לה להיות קיימת. זה מה שחשוב, ולא הרישום על נייר כזה או אחר.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם
האבחנה המשפטית לא חשובה כלל לענייננו.

האבחנה איננה משפטית, היא תפעולית.

אלפא יכולה הייתה להיות "ממשית" יותר מסמל, אבל להבדיל מכך מיובשת מבחינות רבות (תקציב, הבנה לפילוסופיית העולם שלה, למורשת ולמסורת וכו'). עצם זה שהיא זוכה לתיעדוף בתוך פיאט בדמות יצירה של סביבת מחייה רעיונית ותרבות אירגונית אשר הולמים את מטרותיה ותכליתה, גורם לה להיות קיימת. זה מה שחשוב, ולא הרישום על נייר כזה או אחר.

רעיון יפה.

רק שזה לא יכול לקרות. אם IBM, לדוגמא, היתה ממזגת לתוכה את אפל, תפעולית, ניתן היה לשמר את התרבות הארגונית של האחרונה בתוך IBM?!

קדחת.

כשאתה מטמיע חברה קטנה בתוך חברה גדולה, מפרק את הצוותים שלה ומפזר את האנשים בארגון, אתה הורג את התרבות הארגונית של החברה שפורקה.

פורסם

אתה באמת ובתמים מייחס ליצרן איטלקי, כלשהו, תרבות ארגונית?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

כשאתה מטמיע חברה קטנה בתוך חברה גדולה, מפרק את הצוותים שלה ומפזר את האנשים בארגון, אתה הורג את התרבות הארגונית של החברה שפורקה.

ההודעה שלי כפי שקראת אותה לא הייתה מובנת. בכל מקרה, הבנת את כוונתי היטב. למרות מה שאתה כותב ואכן במידה גדולה של צדק, אלפא הרי לא מתה יום אחד, מתישהו בין ה-159 לבין היום הזה ממש. גם בזמן ה-156 - אלפא כשרה למהדרין בעיניך - הלכה והתמוססה התרבות האירגונית שלא אלפא, ותחתיה כוננה זו של פיאט.

אז שוב אנחנו חוזרים לשאלת הגבולות והיכן מעבירים אותם.. ההטמעה של אלפא בפיאט היא תהליך ולשיטתך הוא הגיע לסיומו. אנחנו טוענים שלא כך. בנוסף, גם אם אכן כך קרה, הרי שעם המעבר של אלפא לידי מזראטי מראה הקונצרן את כוונותיו הברורות. למזראטי, כך אני מקווה שתסכים, יש תרבות אירגונית עצמאית (יחסית. אחרי הכל, הכל נשאר במשפחה), למרות שבגיבלי יש הרבה switch-gear מקרייזלר. :roll:

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם
אז שוב אנחנו חוזרים לשאלת הגבולות והיכן מעבירים אותם.. ההטמעה של אלפא בפיאט הוא תהליך ולשיטתך הוא הגיע לסיומו. אנחנו טוענים שלא כך. וגם אם אכן כך קרה, הרי שעם המעבר של אלפא לידי מזראטי מראה הקונצרן את כוונותיו הברורות. למזראטי, כך אני מקווה שתסכים, יש תרבות אירגונית עצמאית (יחסית. אחרי הכל, הכל נשאר במשפחה), למרות שבגיבלי יש הרבה switch-gear מקרייזלר. :roll:

בו קודם כל נדייק בעובדות, אלפא לא עברה לידי מזארטי.

הכוונות של הקונצרן לגבי אלפא תמיד ברורות, הן רק משתנות כל כמה שנים, בחוסר הצלחה עקבי.

זו התוכנית המאה שבעים ושש וחצי לתקומת אלפא, רק שבינתיים החברה חסרה לתפקד כיישות עצמאית וכמסגרת רעיונית.

מה שלא יישתנה יותר זה שגם אם תקום החברה מחדש, הקשר בין מוצריה לבין מוצרי האלפא הישנים יהיה במותג ואולי בניסיון לייצר את תמהיל התכונות והיתרונות שהיו לאלפות של פעם.

אם זה ייקרה (למשל אם Audi ייקנו את אלפא) זו תהיה הקמה מחדש, לא בנייה על בסיס יידע קודם ותרבות ארגונית של ארגון שמת.

השאלה איננה שאלה של גבול אלא של קיום, ואין קיום של רעיונות ותרבות ארגונית, ללא המסגרת ששמה את האנשים יחדיו, וללא האנשים עצמם, שיחנכו את הדור הבא.

הטענה שהרוח של אלפא קיימת היום בפיאט, ללא קשר לאנשים ולמסגרת הארגונית ששמרה אותם ביחד, לא עושה לי שכל.

צוות הפיתוח של אלפא פוזר לפני מספר שנים.

המפעל הפסיק לייצר אלפות.

הדור הלך ופחת ונכחד.

כמו שקרה לסאאב. כמו שקרה ל-MG. כמו שקרה לאחרים.

הרי אם תסגור מחר את חטיבת גולני ל-5 שנים ותקים אותה מחדש, עם אנשים חדשים לגמרי שבחיים לא שירתו בגולני, הרי הגולני החדשה לא תהיה המשך של הגולני הישנה, להוצא בשם ואולי ברצון לשחזר. אולי ברצון. אבל השרשרת נקטעה והתרבות נעלמה.

ואם לקחת את כל לוחמי ומפקדי גולני והטמעת אותם בצנחנים, במפוזר, הרי לא תוכל לטעון שרוח גולני נשתמרה בצנחנים.

פורסם
שטויות? תרשה לי לחלוק עליך. המנוע באליז הוא מנוע טויוטה, אפילו אתה לא חולק על זה. מנוע האודי שבקרוסבואו זהה לזה של האיביזה, גם אם תשים עליו שני טורבו שונים. כיול שונה אתה יכול לכייל על כל מנוע. גם מגדש על אפשר להוסיף לכל מנוע.

לגבי הצדקה או אי הצדקה למחיר - כמו שכתבתי לפני כן, אל תקנה.

כנראה שבהבנת הנקרא אתה מאוד מאוד חלש, הבלוק בלוטוס הוא מחברת האם טויוטה, המנוע של הלוטוס מצוי בתצורה הזאת (מגדש על ו220 כ"ס) רק בלוטוס (שלא כמו בפיאט 4C ובפיאט ג'ולייטה TBI), בכללי אם תוסיף למנוע מסויים מגדש על הוא לא ישאר אותו מנוע, הבלוק ישאר אותו בלוק אבל המנוע לא ישאר אותו דבר מכמה זוויות, כנראה שאתה לא יודע איך בנוי מגדש על או שאתה נהנה לדבר שטויות, באף סיאט איביזה לא היה מנוע בנזין 2 ליטר מוגדש אל תדבר שטויות.

זאת פשוט בדיחה לא מצחיקה שהפיאט הזאת מגיעה עם מנוע בתצורה דומה למנוע שבפיאט ג'ולייטה TBI והשלמות חלקים מפיאט פונטו.

אף פעם לא הייתי קונה פיאט כזאת, הרכב הזה פשוט לא ימכר בארץ במחיר הזה וגם ב- 400K הוא לא ימכר כי בסכומים האלו יש רכבים שהם פשוט יותר.

Detailer.gif
פורסם (נערך)

lei1989 - המשלוח הראשון מכור כולו, וגם בעולם אין יותר מדי בעיות למכור את מכסת הייצור. כנראה כולם סתומים. תודה על ההארה.

לגבי האליז - הדורות הראשונים שהשתמשו במנוע טויוטה לא היו מוגדשים, אלא כללו מנוע סליקה as is. יכול להיות שממרומי גילך אתה לא זוכר, אפשרי בהחלט. לפני זה, אגב, היה מנוע K של רובר. כמו ב-MGF, אפילו לא VVC. אני מניח שגם זה לא מספיק טהור וטוב בשבילך. גם המתגים מפיז'ו 106 או 205 או מה שזה לא היה.

עריכה אחרונה על ידי RK

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

מנוע ה 4c הוא גרסת אלומיניום למנוע הגולייטה. אמנם אותו מנוע אבל ב א ל ו מ י נ י ו ם.

כפי שניתן לבדוק, ברכבי אספנות שוני בתצורה ברמה של חומרים או גישה במיוחד שהיצרן ייצר גרסה שבמהותה היתה ״טובה״ יותר, ופה אלומיניום טוב יותר מברזל, בכל הרכבים הללו הערך האספני גבוה משמעותית.

אז תמשיכו לבטל, כי זה מזכיר לי את אלו שאמרו שהרנו 5טורבו היא רנו 5 טורבו gt רגילה רק עם מנוע מרכזי, וכולי... השוק אמר את דברו, והיום רנו 5 טורבו שווה בחו״ל 50 אלף יורו כאשר רנו 5 טורבו gt מחליפה ידיים בעשירית מכך.

גרסאות מיוחדות של יצרנים בין אם משתמשים בחלקים סטנדרטיים ובין אם ייחודיים נשפטות אחרת. אז מספיק עם הפיאט או לא פיאט.

מזכיר לי את הטענה שבפרארי טסטהרוסה משנות השמונים היו מתגי חלון מפיאט אונו, ראו איזה פלא, עברו מספר שנים והרכב אייקון. ממש לא משנה מה המרכיבים אלה איך ובמה הם מורכבים.

פרארי משנות החמישים, כן אותם רכבים שמחליפים ידיים במיליונים, מרבית מכלולי החשמל, מנורות, מתגים וכולי הינם סטנדרטיים לרכבים איטלקיים משנות החמישים. עדיין זה לא מונע מהשוק לתמחר אותן במיליוני דולרים.

ה4c נולדה קלאסית גם בגישה וגם בתצורה, ולכן הזמן ייטיב איתה. אם כל שאר ספורטיביות בנאליות עם מנוע מוגדל אני חושש שלא.

אלעד

עריכה אחרונה על ידי elads

• תוכן חדש...