Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיול בירושלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני רוצה לעשות טיול של יומיים לירושלים עם ידידה שמבקרת בישראל בפעם הראשונה.

ההכרות של עם ירושלים היא לצערי, די בסיסית.

הכנתי רשימת מקומות לביקור, אבל אין לי מושג אם יש איזורים שהם מסוכנים או שלא מומלץ להגיע אליהם, אשמח אם מישהו שמכיר את ירושלים יוכל לייעץ, ואם יש מקומות נוספים שכדאי לבקר בהם, אני אשמח לשמוע

תודה

מערת הנטיפים

יד ושם

הכותל המערבי+מנהרות הכותל+העיר העתיקה+הרובע היהודי

שדרות ממילא

הר הזיתים

מוזיאון מגדל דוד

בית גוברין

עיר דוד

מוזיאון יד לשיריון - לטרון

פורסם (נערך)

התפזרת לגמרי. מה בין ירושלים, לטרון, מערת הנטיפים ובית גוברין? כוונתי מבחינה גיאוגרפית, לא היסטורית.

כמה זמן עומד לרשותכם?

מה תחומי העניין שלה?

כמה עולם היא כבר ראתה?

הגברת יהודיה, נוצריה או משהו אחר? יש לה עניין בנושאים דתיים?

לטעמי התוכנית שהכנת מצריכה מינימום יומיים בירושליים ועוד יום-יומיים בסביבה. ולא לשכוח העברות.

עכשיו אתה מוזמן להוסיף עוד כמה אתרים, בהתאם לתחומי העניין ושעות פתיחה: הכנסת, בית המשפטי העליון, מוזיאון ישראל. וזה בשליפה של 10 שניות. ירושלים עשירה מאד באתרים, אבל זה תלוי בתחומי העניין ובזמן העומד לרשותכם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הקטעים שציינת בעיר העתקה לא אמורים להיות בעיתיים. היציאה ממנהרות הכותל היא אמנם לרובע המוסלמי, אבל הסיור הוא בקבוצות והיציאה מאובטחת.

בהר הזיתים לא ביקרתי שנים רבות, אבל הנסיעה לאורך החומה המזרחית של העיר העתיקה לא בעייתית צבחינת ביטחון. מצד שני - צריך להגיע מאיזור שער שכם, והבעיה העיקרית היא כבישים צרים ומפותלים ובמיוחד תנועה כבדה מאד בסגנון מזרחי.

ממליץ מאד גם על "שרשרת הדורות" שבסמוך לכותל - תצוגה ומיצג ייחודיים ביותר.

שים לב שבדרך כלל צריך להזמין מראש סיורים ב"שרשרת הדורות" ובמנהרות הכותל - בדוק זאת מחר. עם זאת לפחות פעם אחת (ואולי פעמיים, איני בטוח) נכנסתי על בסיס מקום של אנשים שהזמינו מקום ולא הגיעו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מערת הנטיפים ולטרון נמצאים במרחק סביר מירושלים (לבעלי רכב).

אלא ששניהם בכיוון קצת שונה, מערת הנטיפים בכיוון כביש נס הרים, לטרון בכיוון כביש 1.

בית גוברין קצת יותר רחוק (בערך 45 דקות נסיעה מירושלים ללא פקקים).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה מתכנן להגיע עם רכב? בלי רכב?

יש שעות באיזור העיר העתיקה/ממילא/כותל וכל מרכז העיר שפשוט סיוט לנסוע שם. עומסים כמעט בכל פינה (במיוחד למי שלא מכיר את העיר ונוסע בדרכים ה-"רגילות").

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

עזוב שטויות ושיעמום, כך אותה לנס הרים/סדום ערד דרך הירידות של ים המלח ואל תשכח לעצור במצוקי דרגות.

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

עוד משהו חשוב - האם מתוכנן לשבת או יום חול?

העיר העתיקה סמוכה לשדרות ממליא - כך שאפשר להשלים אותם ביחד,

הייתי מוסיף גם את מוזיאון ישראל (במקום מוזיאון עיר דוד לדוגמה),

אם בסוף תוותרו על בית גוברין ועדיין תרצו טיול בחוץ - גן החיות התנכי הוא מצויין,

חוץ מזה שביקור בשוק הוא חובה - רצוי לשלב עם ארוחת צהריים במסעדות המצויינות באזור.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אם אתה יכול לרכז אתרים בסביבת הנתיב של הרכבת הקלה (שוק, עיר עתיקה,יד ושם) זה מומלץ כדי להמנע מהרכב וגם זו דרך נחמדה לראות חלק מהעיר.

יש חניון חינמי בהר הרצל.

• תוכן חדש...