Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה נשאלת עבור חבר נשוי הרבה שנים... .

האשה רוצה רכב חדש קצת מיוחד ומתלהבת מאוד מהאלפה גולייטה

החבר נערך עם תקציב ~170K (מדובר על תיבת הילוכים אוטומטית לכן הכיוון הוא גולייטה 170כ"ס) .

הנסועה המתוכננת - כ 12K בשנה . מינהלתי בלבד ( אין פה חובבי רכב בפאן הספורטיבי) .

הבחור מאוד לחוץ מנושא ההחזקה של הרכב מעבר לנושא הביטוח /טסט וזאת בגלל "אם תקנה אלפה כל שני וחמישי תיהיה במוסך...."

הוא כבר בסרטים שהוא הולך להוציא 3000 ש"ח כל 3 חודשים ... ומנסה לשכנע את אישתו לשנות כיוון ל לקסוס CT200 בדיעה ש"יפאני לא מתקלקל! "

לבעלי גולייטה ותיקים , מה באמת עלוייות האחזקה של הרכב לאורך השנים? (הוא מתכוון להחזיק ברכב מעל 3 שנים ).

ומנגד , מהם עלויות האחזקה של הלקסוס (גם במסגרת האחריות)?

לגבי האלפה אני חושב שסך הכל היא מציגה אמינות סבירה , לגביי הלקסוס אין לי שמץ של מושג .

כמו כן מהיא ירידת הערך הצפוייה ? אני מניח ששניהן "נהנות" מירידה משמעותית בשנים הראשונות.

תודה

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי אם משווה בין שני הדגמים הללו - זה מוכיח שאלפא זה לא בשבילו...

שילך על הלקסוס.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הרכב אצלי כשנתיים - לא הרימו לא החליפו לא נשבר ולא נשרף , דורש חריקה

ג׳ולייטה דיסטינקטיב 1.4 טורבו 170^

( דיונים ברשת אומרים כי בהתקנת Tuning Box TMC Motorsport ההספק עולה למעל 200 עם 30 קג"מ )

בחודש הראשון התווספו שתי שריטות דקות של אהבה/קנאה , בקושי רואים , אבל קיימות .

יחסית לאלפא עם שנתיים על הכביש , הרכב נראה חדש וזה תעודת כבוד גם לעוברי האורח ..

בוצעה החלפת שמן מנוע + פילטר אחרי חודש (הרצה)

ובקרוב החלפה נוספת של שנה ( הטיפולים אמורים להיות כל שנתיים - אני מבצע כל שנה )

בהתחלה התאכזבתי מהמערכת המותקנת ברכב , לא מהסאונד , אלה מחוסר אפשרויות חיבור מכשירים נוספים וחשבתי לשדרג ,

אחרי חודש ירדתי מזה , אני יותר נהנה מהנהיגה , בדיחות :roll: ורגעי שקט , ומספיקה לי מוסיקה שקטה ברקע .

הפריע לי יותר המחסור בחימום למושבים ( רוב הנסיעות שלי הן בלילה , ונחמד שיש חימום )

הותקנו כריות חימום מיוחדות במושבים הקדמיים ( הכריות הוזמנו מ Ebay - ועברו שדרוג בארץ עם תפירה מיוחדת להתאמה לרכב )

הסאונד של המנוע נחמד מעל 3000 סל"ד - בכללי הרכב מוצק ואין כל קרקוש .

לגבי הספק מרבי בכ 5000-5500 סל"ד , זה לא עקרוני כי בהחלפה הסל"ד יורד לכ 3.700-900 והמומנט נשאר חזק

ומושך את הרכב נחמד .

יש ברכב אפשרויות למשחקיםבמצבי ה DNA השונים וכן בהילוכים הידניים בממסרה הרובוטית , אפשר ללמוד להוריד שני הילוכים ,

וללמוד את ההשהיה של העברת ההילוך גז לחוץ בהעברה או הרפייה , ולתזמן הורדה והעלאה רגע לפני , כדי לקבל הספק זמין כל הזמן .

צריכת הדלק הרגילה ב גבול ה 1:10 לליטר , מחוץ לעיר בנסיעה מנהלתית אפשר גם 1:14 ( נמדד מחשב פעמיים בכביש החוף )

ביטוח מקיף ( עם איתורן ) לגיל 35-40 לכל נהג 3.800 ש"ח - חובה 1370 .( הביטוח חודש השבוע )

אני ידעתי מה אני מחפש ובחרתי את הג'ולייטה כי מבחינתי היא הייתה החבילה המתאימה , לא גדולה ולא קטנה .

שובבה עם כוח ,יפה אבל לא מעוררת אנטגואיזם משתלבת בנוף .

ההרגשה במושבים הקדמיים ברכב נעימה , לא סוגרת ואפלולית , מאחור קצת צפוף והגישה והראות למושב האחורי לא הכי נוחה .

למשפחה הממהרת לדעתי ה GTI מסודרת בפנים יותר נכון ,

אבל , כאשר יוצאים מהג'ולייטה ומסתכלים העיצוב החיצוני הוא גם גורם במשוואת הכייף .

----------

שתי (2) אלפא ג'ולייטה חדשות - - היום התבצעה שיחת בקרת נזקים , עדיין ללא בעיות .

אחת 9 חודשים והשנייה 11 חודשים על הכביש , ושנינו נהנים מאוד מהרכב .

הממסרה טובה לא נתקעת או מקפיצה ובמצב D אוטומט מלא - נוסעים אשר לא מכירים את הרכב חושבים כי זו ממסרה אוטו' רגילה .

ברכבי 2012 אין חיבור USB , כדאי לראות אם המפרט משתנה לרכבי 2013 .

שרות אלפא מעולה ,(עדיין לא הופעל ) עם פרחים שוקולדים (באמת :lol:) והעיקר אוזן קשבת .

מתקשרים לברר אם הכל בסדר , מספרים על השרות עד הבית במקרה של טיפולים או בעיות .

לפני הקנייה - נסיעות מבחן והסברים מקיפים בסוכנות , מבוצע בכייף וללא לחץ .

הפנו ליועצים טכניים במוסך המרכזי , נתוני הרכב סוגי שמנים , צילום שירטוטי אפשרויות התקנה בדש-בורד .

אפשר להכנס לאתר מועדון אלפא בישראל ולראות התרשמות של בעלי הג'ולייטה .

שורה תחתונה הם בסדר .

לגבי שני הרכבים האחרים אין לי נתונים .

לדעתי כדאי לגשת להתרשם מהרכבים , כניסה לרכב ישיבה , נסיעה ושליטה , אם נוח ומתאים לידידה :nono: לא לך ..:wink:

אלו רכבים שאמורים לרצות אותם , הרכבים שיעברו את המבחן הראשון של אני רוצה אותו .. או אז

אפשר להמשיך ולחפש נתונים ברשת , ורצוי במיוחד בפורומים באנגליה (UK) - וספרד (תרגם מגוגל )

הכנס וראה דיון נוסף כאן .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=419138

מי שבאמת רוצה אלפא , לומד עליה קצת לפני ואחרי , ויודע לספר למוכרים באולם , קצת יותר מהמידע שיש להם .

אמנון כתב -

מישהו חשב שיש אנשים שרוכשים אלפא בכלל לא עקב שיקולים של יכולות הכביש הספורטיביות שלה?? חלק גדול פשוט רוכשים אותה בגלל היחודיות שלה, שבאה לידי ביטוי בנדירות שלה, בעיצוב המיוחד הן הפנימי והן החיצוני (כמובן משתנה בין הדגמים) מהאופי שמקרין המותג בעל ״אופי״ איטלקי חם ומעצם היותה משתייכת לקטגוריית רכבי פרימיום ״מורמת מרכבי העם״ ובלשון פשוטה הם פשוט נדלקים עליה.

ההשוואה לקומפקטיות החמות של המותגים העממיים כדוגמת רנו, פורד, אופל וכיוצ״ב ממש לא רלבנטית לאותם אנשים. אולי השוואה מתאימה יותר היא למותגים כמו במוו מרצדס ואוודי ואני לא מתכוון לתחרות בין הדגמים, מאחר ודי ברור שבהשוואה קרה כל אלפא תהיה עם היד על התחתונה מולם אלא לקטגוריית ההתייחסות.

לאבא שלי היו 4 אלפות בעבר והוא מעולם לא נהג מהר מדי ובכלל הרבה רוכשי אלפא הם אנשים מבוגרים שדי מזדחלים בכבישים ויש אפילו נשים.

אני הייתי במשך שנים מכור ושרוף על אלפות, בהשפעת אבא שלי, אבל הגולם התעלה על יוצרו :smile: על הקיר בחדר שלי היו פוסטרים ענקיים של אלפא sz זאגאטו ״המפלצת״ ושל אלפא 164. אני יכול לציין שזו התמכרות לכל דבר, ממש לא רציונאלי. אולם זה עבר לי כבר לפני שנים רבות כמו שבסופו של דבר זה עבר גם לאבא שלי, נגמלנו :smile: אני נוהג בכלל על מאזדה ואבא שלי על הונדה.

כעת באופן אישי אני מתחבר לדגמים ספיציפיים של אלפא ולגופו של עניין. באופן אישי מאד ״מושכת״ אותי הג׳וליטה ואני מתכוון במשיכה כמו אל בחורה :smile: ולא מעניין אותי שיש רכבים טובים יותר. הצורה החיצונית היא פשוט חושנית כפי שאף רכב בטווח המחיר הזה וגבוה יותר לא מתקרב להיות וגם הרעש של המנוע מחוץ לרכב, כן של מנוע ה- 1.4 שהשמיצו מקודם מאד יפה ומחוספס ובעיקר ייחודי ומזכיר לי את מנועי הבוקסר הישנים.

דגם נוסף שאני מאד אוהב זה האלפא 156 וזה עוד אהבה ממבט ראשון מהפעם הראשונה שקראתי השוואה בינה לבין במוו סדרה 3 במגזין בריטי (דרך אגב האלפא פשוט ניצחה את הבמוו שנחשבה עד אז למכונת הנהיגה המושלמת, אבל זה לא משנה).

את שני הרכבים הללו הייתי רוכש בכיף ושוב זה בכלל לא משנה שיש רכבים טובים מהם, אז זה היה הופך אותי לפרייאר או אידיוט? לדעתי לא, להיפך זה היה גורם לי להרבה אושר אני חושב.

לסיכום - האמינות והאחזקה באלפא בסדר

כדאי לבצע נסיעות מבחן בשני הרכבים וובחירה בהתאם לצרכים שלכם .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שלום "פוצינו".

שלח לנו בהודעה פרטית את פרטי ההתקשרות עם החבר ואנחנו נזמין אותו ואת אישתו לנסיעת מבחן והכרות עם הג'וליטה, כמובן ללא כל התחייבות. אין לנו ספק שלאחר שיכירו את הרכב הם יבינו את רמת ואיכות רכבי אלפא רומיאו ואת השירות שהם מקבלים יחד עם הרכב.

ובכל מקרה, אנחנו גם כאן, לכל שאלה.

פורסם

כבעל נסיון רב על ג'ולייטות שונות אני יכול לבשר לך שאין שום בעיית אמינות כרונית בדגם הנ"ל. היא תהיה קצת פחות סחירה מהלקסוס הנ"ל אך בטוח יותר מרגשת בכל תחום למעט צריכת הדלק (הלא רעה בפני עצמה). רוצה להתרגש, לך על האלפא!

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

תודה רבה על התגבובות ובמיוחד ללין מן על התגובה המפורטת - בהחלט הסרתם כמה חסמים "פסיכולוגיים" .

zvit כתב:

לדעתי אם משווה בין שני הדגמים הללו - זה מוכיח שאלפא זה לא בשבילו...

שילך על הלקסוס.

האלפה לא בשביל החבר (הוא נוסע על לנסר ומרוצה :shock:) האלפה זה בשביל אשתו .

היא רוצה את האלפה בגלל שאהבה איך שהיא נראית בפנים ובחוץ(מדובר על הדגם החדש !) - זה עושה לה את זה..

וכמובן האבזור ! אותה לא מעניין אותה כ"ס (העיקר שיהיה אוטומטי) , לא מעניין מיתלים ואחיזת כביש ( אבל הגלגלים ממש יפים! ).

בכל מקרה הלקסוס יורדת מהפרק בגלל זמני אספקה ארוכים ונראה שהולכים לסגור על הגולייטה .

פורסם

אני עם אלפא ג'ולייטה כבר שנתיים ו 4 חודשים עם 80 אלף ק"מ,צריכת הדלק הממוצעת הינה 1:10

חוץ מחבלי לידה קשים שהיו לי(רכב לימון) אין לי תלונות,וגם סמל"ת ממש עזרו.

אני אישית ממש ממש מרוצה מהרכב,

ואני בטוח שגם הם יהנו ממנו.

Vw Polo GTI

פורסם
תודה רבה על התגבובות ובמיוחד ללין מן על התגובה המפורטת - בהחלט הסרתם כמה חסמים "פסיכולוגיים" .

zvit כתב:

האלפה לא בשביל החבר (הוא נוסע על לנסר ומרוצה :shock:) האלפה זה בשביל אשתו .

היא רוצה את האלפה בגלל שאהבה איך שהיא נראית בפנים ובחוץ(מדובר על הדגם החדש !) - זה עושה לה את זה..

וכמובן האבזור ! אותה לא מעניין אותה כ"ס (העיקר שיהיה אוטומטי) , לא מעניין מיתלים ואחיזת כביש ( אבל הגלגלים ממש יפים! ).

בכל מקרה הלקסוס יורדת מהפרק בגלל זמני אספקה ארוכים ונראה שהולכים לסגור על הגולייטה .

אם זה המצב נראה לי ששווה לבדוק גם את המיני קאנטרימן הבסיסית.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

האמת? שני הרכבים גם האלפא וגם הלקסוס אתה משלם אקסטרה 40 אלף ש"ח מקומפקטית רגילה ולא מקבל הרבה יותר תמורה מעבר.

אם אהבתם את הלקסוס - נסו את אחותה הפחות ססגונית האוריס ההיברדית, אותה פלטפורמה, אותה יחידת כוח בדיוק, אותה צריכת דלק.

רק מה ? היא לא באה בשמלת ערב מהודרת ולבושה בבגדי יום יום.

מה שכן היא מרווחת יותר מהלקסוס הקלסטרופובית ותשאיר לך 40 אלף ש"ח בכיס.

במקום הגולייטה נסה אולי גולף, אם לא חשובים הביצועים באופן מיוחד אפילו ה-TSI 1.2 תספיק מעל ומעבר. ויש גם את הלאון שעושה עבודה טובה ועוד יותר זולה. גם פה הסמל משחק את מירב התפקיד בפערי המחיר.

הגוליטה מכונית חביבה, מעוצבת היטב אבל לא מרגשת במיוחד בנהיגה בה , לא איכותית יותר מגולף ולא נוחה יותר ובטח לא טובה יותר. ופשוט יקרה משמעותית בלי סיבה. בעיקר בהתחשב בעובדה שגולף עולה למשל בבריטנה 1000 פאונד יותר(בגירסת ה-105 כ"ס) ועדיין בארץ היא זולה בכ-40 אלף ש"ח מהגולייטה. סמל"ת כנראה צריכים לעבור חזרה על החישובים שלהם בהמרת המחיר של הרכבים שלהם.

http://www.whatcar.com/car-reviews/volkswagen/golf-hatchback/summary/26158-5

http://www.whatcar.com/car-reviews/alfa-romeo/giulietta-hatchback/summary/25865-5

פורסם

רואים שלא הבנת... האישה רוצה לקנות פוזה - לא רכב.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
mleder,

אנא פרט מה היו חבלי הלידה הקשים.

אני רוצה להדגיש שבינתיים לא שמעתי על עוד רכב עם התקלות כמו שהיו לי,

ברכב שלי הוחלף מנוע אחרי 3000 ק"מ אחרי שהוא שהה במוסך חודש ולא הצליחו לפתור את הבעיה הם החליפו לי מנוע,

כמה חודשים אחרי זה המזגן הפסיק להפעיל את הסירקולציה שלו,והוחלף לי בהתחלה חיישן ואחרי שזה חזר הוחלפה כל היחידה של המזגן בתוך הרכב,

ההגה התקלף לי אחרי 4 חודשים שהרכב היה אצלי,בטח היו עוד כמה דברים שאני כבר שכחתי...כמו שאמרתי רכב לימון,

סך הכל אם לא מסתכלים על כל התקלות הרכב מדהים.

Vw Polo GTI

• תוכן חדש...