Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי את הרכב יד 4, בבדיקה שאבא שלי עשה לה הכל היה נראה מעולה..

עכשיו, יום וחצי אחרי אני נוסע ופתאום מרגיש שאני לוחץ על הגז בהילוך חמישי והמנוע לא מגיב.. לוחץ פול גז והאוטו מאבד מהירות..

מוריד להילוך רביעי נותן גז האוטו מעלה טיפה את המהירות אבל לא כמו שהוא צריך.

ואז התחיל להיות ריח של שמן שרוף ועשן ממכסה מנוע.

עצרתי בצד הרמתי מכסה מנוע,חשבתי לעצמי שאני לא מבין כלום,סגרתי נכנסתי לאוטו והאוטו נוסע כמו חדש..

חשוב לציין שהגענו הביתה ביום שקנינו את הרכב אבא שם לב למשהו שלא היה יום לפני שבדקנו אותו, שמן במים.

או שאריות של שמן במים,ניקינו את כל הגועל נפש שהיה שם, ועכשיו שקרה מה שקרה פתחתי לראות אם יש שוב את השמן וראיתי שיש ממש מעט..אולי זה קשור לא יודע.

פורסם

איזה נוזל קירור יש לרכב?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מים מהברז..אם לזה התכוונת..

כשהגענו הביתה אחרי שקנינו את הרכב פתחנו את הפקק של המים וראינו את כל הטחינה שיש שם אז אבא ריקן את כל המים שהיו ברדיאטור שטפנו את כל המכאל ובפנים ומאלנו מים חדשים..

פורסם

ראש מנוע, בהצלחה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תדע שמים לא שמים בתור נוזל קירור,במיוחד לא בפיאט,אחרי הראש,תקנה נוזל יעודי בשם פארפלו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה שאני ממליץ לפני שרצים לכיוון ראש מנוע פשוט לבדוק בקפידה מה מצב שמן המנוע ומה מצב נוזל הקירור לאחר החלפת המיים. ייתכן ומה שאתה רואה במיים זה ליכלוך שהיצטבר עם השנים והוא לא תמיד יורד בנגלה אחת של החלפה. לגבי שמן המנוע בדיקת המפלס שלו ומעקב, לראות אם מצטבר עירבוב של מיים עם שמן על מיכסה מילוי השמן(טחינה) ומשם להיתקדם ולעדכן. הקושי בסחיבה ובחוסר התגובה והאלעת הטורים יכול גם לנבוע מקלאצ' שמחליק וזה יכול להיות הריח השרוף שהרחת. אני באמת מקווה שייסתבר שלא מדובר בראש מנוע שנחוץ שיפוץ. אל תשכח לעדכן.

פורסם

בקשר למד שמן, נקי לגמרי

אין טחינה אין שום דבר..

לגבי הנוזל קירור,תודה רבה מחר רץ לקנות.

עוד נקודה יפה לחשיבה זה באמת הקלאץ שאולי נתקע למטה.. השטיח שם לפעמים תופס אותו אני יעיף אותו משם.

ונגיד שזה חס וחלילה ראש מנוע(שאין לי מושג מזה אומר ואם למישהו יש כוח להסבר קצר אני אשמח) כמה זה צריך לעלות+-?

פורסם

המנוע מתחלק לשניים: לראש המנוע ולבלוק המנוע לכל אחד מהם את המיכלולים שלו והתפקיד שלו ובניהם יושב אטם שניקרא אטם ראש מנוע. לעיתים בגלל טראומות היתחממות למיניהם האטם הזה מתחיל להיאכל ונוצרים בו סדקים ומעברים שמאפשרים לנוזל הקירור ליצור מגע עם תעלות השמן ולהיתערבב איתו. לפעמים גם נוזל הקירור פשוט ייזלוג אל תוך תאי השריפה ופשוט ייעלם שם אל דרך האגזוז. מעבר לכך המצב יוצר חדירת גזים אל מערכת הקירור שגם את העניין הזה אין בעיה בדרך כלל לבדוק. כדי לסדר את הבעיה יש צורך בהפרדת ראש המנוע מהבלוק ויישור הראש והחלפת אטם ראש. עבודה כזו יכולה להגיע לסביבות ה 2500 שח.

פורסם

הבנתי..פחות או יותר ,תודה רב על ההסבר!!:)

בכל מקרה אז היום אחריה העבודה בדרך הביתה הפונטו היקרה הזאת התחילה לעשות רעש של טיקטוקים מהמנוע ונורת השמן נדלקה בהילוך ראשון עד שני עם רעידות שלא היו מביישות אחלה של ויברטור, עד שבסוף נכבה ולא רצה להניע ועם המזל שלי זה היה בדיוק שאני עומד ראשון ברמזור..

בכל מקרה אחרי 10 דק לערך האוטו מניע כמו חדש.. נסעתי איתו למוסך שלי, כשבדרך הוא שוב התחיל לטקטק בקצב הסמבה.

אחרי בדיקה זריזה הוא קבע שאין שמן במים מה שכן יש זה שבר בגלגל תיזמון (קאמשפט או משהו כזה)

בכל מקרה אני מחכה מחר בבוקר לגזר הדין

מה שבטוח זה שאני מאחל לזה שמכר לי את האוטו שב8 אלף שהבאתי לו יקנה תרופות.

פורסם

אם המנוע הוא בעל 8 שסתומים אז הנזק במיקרה שכזה יהיה גלגלת גל זיזים שתוחלף וזהו. גם אם רצועת הטיימינג קפצה לה כמה שיניים לא צפוי נזק של ראש מנוע אלא אם כן תאובחן תקלה נוספת. ודרך אגב...לא פעם ראשונה שאני שומע שהגלגלות האלה פשוט הולכות בפיאט.

פורסם

עצה חשובה לפעמים הבאות- כשיש בעיה כלשהי ברכב והוא נכבה, מעלה עשן, ובעיקר- נדלקת נורת לחץ שמן, כבה את הרכב ואל תנסה להניע. תזמין גרר, חבל לשלם יותר אחרי זה בשביל עוד קצת זמן.

פורסם

חזרתי עכשיו מהמוסך אחרי שהפיאט נשארה לישון אצלו.

אז אחרי פירוק לגורמים כדי להבין מה הבעיה, קיבלנו תוצאות

אין שמן במים ואין מים בשמן

אין שום שבר בחלקים

הכל תקין חוץ מזה שהפילטר של המשאבת שמן היה סתום כמעט לגמריי.

אחרי ניקויי הפילטר, הוצאת השמן וניקיון של כל המערכת האוטו נוסע כמו חדש(לפחות מהמוסך עד הבית)

המוסכניק ביקש לבוא אליו שבוע הבא עם ליטר נפט כדי לנקות שוב את כל המערכת ושוב להחליף שמן.

זהו..עד כה 350ש"ח

מקווה שזה באמת פתר את הבעיות..

• תוכן חדש...