Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לפני 5 חודשים עשיתי תאונה עם נהגת פניתי שמאלה והנהגת הגיחה במהירות ולא שמה לב ונכנסה בי כתוצאה מכך נגרם נזק למכוניות שלנו.

אני תבעתי את חברת הביטוח שלי והיא את שלה.

בפוליסה שלי כתוב שאם הנזק או טוטלוס אז אין השתתפות עצמית ואכן כך היה לא שילמתי השתתפות עצמית.

לפני מס' ימים קיבלתי בדואר מחברת הביטוח שלי מכתב שבו כתוב כי נתקבלה בחברתנו דרישה לתשלום צד ג' בגין האירוע שבנדון לטענת צד' ג' האחריות מוטלת עליך.

לתשומת ליבך כי תשלום לצד ג' כרוך בהשתתפות עצמית כפי שנקבע בפוליסה ובמידה ולא נשמע דבר ממך חברתנו תפעל לסילוק התביעה על פי שיקול דעתה ובתוך הטופס קיימות שתי אופציות לסימון:

1. אין לי התנגדות לסילוק תביעת צד ג על פי שיקול דעתכם.

2. אני מתנגד לסילוק צד ג' מהנימוקים הבאים.

פניתי אל חברת הביטוח בכתב וביקשתי להבין את משמעות המסמך הנ"ל אבל לצערי אין התייחסות מהם. בנוסף, ב-1.1.14 עברתי לחברת ביטוח אחרת מאחר ולא הייתי מרוצה מהשירות של חברת הביטוח אולי מכאן האי התייחסות שלהם?

מבקש לדעת מס' פרטים חיוניים:

א. הסיבה שסיימתי את ההתקשרות עם חברת הביטוח יש סיבה להתנער מאחריות של חברת הביטוח כעת כשאני כבר לא מבוטח שלהם?

ב. מה משמעות הטופס הזה? האם לסמן משהו בטופס?

ג. האם צד ג כלומר הרכב שנפגע בתאונה יכול לתבוע אותי וחברת הביטוח שהייתה לי באותה עת תתנער מאחריות ואני אצטרך לשלם על הנזק שנגרם לרכב שלה?

ד. למה אני צריך לשלם השתתפות עצמית פתאום אחרי שחברת הביטוח של הנהגת החליטה לדרוש את הכסף על הנזק ולמה חברת הביטוח שלי לא נלחמת על כך שהיא אשמה ולא אני?

ה. אם אני לא אשלם את ההשתתפות העצמית חברת הביטוח של הנהגת תזמן אותי למשפט?

ו. אם אני אעמוד על שלי מול חברת הביטוח שהייתה לי באותה עת ואודיע שוב שאני לא אשם יהיה משפט בנדון? ואם כן אני צריך להגיע לבית המשפט להעיד ביחד עם הנהגת או שחברות הביטוח שולחות נציגים משלהם בשם התובעים והנתבעים?

אודה על עזרתכם בנדון לא מספקים לי מידע מחברת הביטוח שלי והתחושה שלי שהם מתנערים מאחריות כלפי כמי שהיה מבוטח אצלהם בתקופה בה קרתה התאונה.

פורסם

תן יותר פרטים על התאונה: למי מכם היה תמרור כלשהו, רמזור, כמה נתיבים, האם המשטרה נקראה או הפעילה בוחן תנועה, האם יש לך או לה צילומים? וכל מה שיכול לסייע לשקלל (ורק לשקלל) מה חלקו של נהג/ת באירוע.

האם יש לך סוכן או ביטח ישיר כלשהו? אם יש סוכן תתייעץ איתו והוא אמור לעזור לך. בעצם גם בישיר, תנסה אותם.

הן הסוכן והן החברה חייבים לתת לך הדרכה ושרות גם אם כיום אינך לקוח שלהם, כי האירוע מתייחס לתקופה שהיית לקוח.

אפשר להגיש את התביעה גם אחרי שנה, כך שנושא התזמון אינו רלבנטי.

המהירות לא תקבע כלום. זו הערכה שלך ולא מדידה תקפה.

חברת הביטוח שלה מנסה. זה קורה כל הזמן. אם, לפי דבריך, כתבת להם לפני כמה ימים - תן להם 7-10 ימים להגיב. מה הלחץ? איני סבוא שמתנערים ממך, אתה לא מכיר את צורת השרות שלהם.

שוב, כדאי לפנות טלפונית למחלקת התביעות בחברה ולברר.

זה שהחברה השניה בקשה כסף עוד לא אומר שהחברה שלך (לשעבר) תשלם. היא תעשה כך אם לא תגיב למכתב ואז גם תחוייב בהשתתפות עצמית ואולי עוד הוצאות.

אם לפי גרסתך אינך אשם - כתוב לחברה שלך, צרף שרטוט, מילומים, וכמה שיותר פרטים.

כעת תראה מה יעשו: או שידחו את תביעתה, או שישלמו. הם יעדכנו אותך.

אם ידחו והחברה השניה תחליט לתבוע, ואחרי שאתה הכחשת כל אשמה, כנראה יתקשרו איתך לברר את קו ההגנה ואולי לבוא להעיד, אם יהיה משפט. במקרה כזה התביעה היא של חברה מול חברה, הנהגים יהיו (אם צריך) עדים. כמובן שלפי פסק הדין החברה תתחשבן על הנהג/ת שלה.

החברה שלך לא יכולה להתנער מהמקרה ולדורש שאתה תשלם, אלא אם השימוש ברכב היה בניגוד לתנאי הפוליסה. היות והכירו בנזק שלך אז כנראה שזה אינו המצב.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

בוקר טוב ותודה על התשובה המהירה והענות.

לא היה תמרור אלא זה היה כביש של אזור ללא תמרורים ללא נתיבים אלא יציאה מהקיבוץ שאני גר בו. זה היה בחושך מוחלט ממש סונוורתי על ידה הייתי בתוך הנתיב כשפניתי שמאלה והיא נכנסה בי כבר שהייתי בתוך הפנייה.

לא נקראה משטרה למקום אלא נגררו המכוניות לא היו נפגעים למרות ששנינו פנינו לביה"ח לבדיקות. צילומים היו רק שלי לא צילמתי את שלה.

אני בחברת ביטוח ולא סוכן ביטוח ולכן זה נראה לי יותר בעייתי כשאין סוכן ביטוח דרך חברת ביטוח משלמים פחות על הפוליסה וכשצריך עזרה אין עם מי לדבר.

כתבתי כשתבעתי את הפוליסה שלי על ההתרחשות צירפתי מסמכים ולפני כחודש פנה אליי טלפונית מישהו ממחלקת התביעות של חברת הביטוח שלי והסברתי לו את שארע ואמר לי שאם אני אלך על הגירסה שלי אני בטוח אפסיד במשפט ועל כן חברת הביטוח שלי ישלמו את הנזק כששאלתי טלפונית את מחלקת התביעות מה נסגר מאז שדיברתי עם הנציג מחברת הביטוח שלי נאמר לי שמעולם לא הייתה שיחה כזאת- האם מדובר בבלוף של חברת הביטוח שתובעת אותי כדי שאני אמסור את גירסתי טלפונית?

די נשבר לי מכל ההתנהלות האיטית המתחמקת של חברת הביטוח כנראה שזה מה שאעשה שוב ושוב.. אמלא שוב את הטפסים ואשלח לחברת הביטוח ואם צריך לשלם השתתפות עצמית אין לי ברירה כיוון שאם לא כפי שאתה אומר "אני אשלם גם השתתפות עצמית וגם הוצאות נוספות"... שאם לא בגדר הפוליסה וההשתתפות העצמית שלי.

פורסם

גם לחברות של ביטוח ישיר יש מוקדנים לתת שרות. במקרה שלך תבקש נציג של מחלקת תביעות ותתייעץ איתו.

נכון, יש זמני המתנה ולא תמיד יש מישהו שמבין את העניין שאיתו אפשר לדבר - אבל תתעקש עד שתקבל.

יכול להיות שמי שטלפן אליך היה דווקא מהחברה שלה. לכן תמיד טוב לבקש את הטלפון של המתקשר, להתקשר למוקד של אותה חברה ולברר אם הוא שייך אליהם.

בקיצור - בלגן. אם תרצה להתמודד - אתה יודע מה בדיוק קרה באותו ערב ואם כדאי.תחשב קצת אם היתה רשלנות תורמת גם מצידה. כמובן שקלל עצות של אנשי מקצוע מהימנים ולא מישהו אנונימי שטלפן אליך, אולי בשבילו הכי קל שתוותר ותשלם.

המקרה בכביש לא ברור לי, ולכן חשוב לקבל יעוץ של איש מקצוע.

דחיית הבקשה של החברה שלה לא מחייבת שהם יגישו תביעה. הם ניסו. או שיגישו תביעה או שלא. אם היה לך מקיף אמורה להיות בו הגנה משפטית חלקית, וזה הזמן (אחרי שתראו מה התביעה שהוגשה, והיא תהיה מנופחת לאללה) ששתי החברות יגיעו להסדר לפי לקו של כל נהג באירוע, והם עושים כל הזמן התחשבנויות כאלו ללא בימ"ש.

אם תעלה כאן צילומים ושרטוט של המקום אולי חברים אחרים יחוו דעה. כנראה לכל נהג יש חלק בתאונה, שאלה כמה. אולי היא בכביש עם עדיפות והיתה לה זכות קדימה (אבל אולי היא נהגה בחוסר עירנות וחוסר זהירות?), אולי היתה לך זכות קדימה כי באת מימין? שוב, לי לא ברור מה קרה באותו אירוע ומה חלקו של כל אחד מנהגים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...