Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאזדה 3 ובקרת יציבות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

נסעתי היום עם מאזדה 3 שנת 2006, לרכב יש 2 צמיגים סינים מקדימה (לצערי הרב) ו2 אקו-קונטי מאחורה.

האחיזה שהרכב הפגין הייתה גדולה יחסית והוא התנהג מעולה עד כה וזה נתן לי תחושת בטחון מוטעת וגרם לי לשנות את דעתי (לזמן קצר) על הצמיגים הקדמיים.

לקחתי סיבוב שאני מכיר היטב במהירות שאני רגיל לקחת אותה נאמר כניסה במהירות 70-80, ה ABS נכנס לפעולה, היגוי הלך קפוט, הרכב המשיך ישר לתוך האי תנועה ובשניה האחרונה חזר ההיגוי שהעיף אותי אל תוך הפניה ומנע ממני להכנס ברכב שהגיע.

לא פגעתי באף אחד, לא היה נזק, רק נשיקה קטנה של הגלגל עם קצה האי תנועה.

ממש בשניה הראשונה של ההחלקה קלטתי שאין ESP, והשאלה הגדולה שלי, למה? הייתי בטוח שלכל רכב מודרני נורמלי (ועוד מאזדה 3 המפורסמת) יש מערכת בקרת יציבות כזאת או אחרת.

לשם ההשוואה, עם I10 ו-2 צמיגים סינים ו-2 צמיגים מקוריים גמורים אני לוקח את אותו הסיבוב בדיוק עם אותה נק' כניסה על 90-100 ללא בעיה.

אז 3 שאלות,

1. במצב הנתון, האם יש משהו שהייתי יכול לעשות שונה בהעדר ESP ? (אנא בלי תשובות מתחכמות סע לאט יותר)

2. אם ה ABS נכנס לפעולה, מדוע איבדתי היגוי?

3. האם ברקס חלש יותר שלא מפעיל ABS היה נותן לי מספיק משקל מקדימה ואחיזה כדי להשאר בסיבוב? אני חושב שלא, האם אני טועה?

תודה.

פורסם

1. לפתוח הגה עד לחזרת ההיגוי והידוק עדין יותר לאחריו, כמובן בשילוב האטה.

2. ABS לא נותן היגוי נורמלי, אלא היגוי עדיף על זה עם גלגלים נעולים (שם אין היגוי בכלל). זה לא 100% היגוי בכל אופן, היתר תלוי ב-ABS ואופן פעולתו ברכב הספציפי, בצמיגים, במשטח וכו'.

3. אי אפשר לענות על השאלה הזאת בפורום כל עוד לא נוהגים באותה הפניה באותה המהירות באותו הרכב.

אני משער שלא באמת היית צריך לבלום כ"כ עמוק לתוך הפניה או כ"כ חריף, אבל זו השערה בלבד, בהחלט ייתכן שאני טועה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני מניח שהעמסת יותר מידי משקל על גלגל החיצוני שהחליק. בשילוב עם הבלמים הצמיג עבר את גבול האחיזה שלו ורזרבות האחיזה נגמרו ,היה תת היגוי חמור.

במצב כזה ניתן רק לעשות הרבה כלום בדרך כלל, אם אתה מספיק אז לבצע את המהלך שקודמי אמר ולנסות לשחרר את הבלמים בעדינות כדי להוריד עומס מהציר הקדמי בתקווה להחזיר קצת שליטה.

ללא אימון ותרגול במצבים כאלה זה בלתי אפשרי לבצע בשליפה מהמותן מנסיוני.

יש נתייה לאנשים לסובב ההגה עוד יותר לכוון הפניה ובזמן שאחיזה חוזרת הרכב מקבל ריבאונד חד מאוד שבדרך כלל נגמר בסטייה מהירה למי שלא מצפה לו ומוכן במהירות להחזיר ההגה ישר, נגמר בכניסה באי תנועה כמוך או מעקה בטיחות.

בקיצור, קורס נהיגה ידידי זו המלצה חמה.

לגבי ESP, ברגע שמיצית את גבולי האחיזה של הצמיגים יש הגבלה למה שה ESP יכול לעשות. אגב מבחינת כיול המצב שקרה לך הוא עדיף על היגוי יתר לכן יכול מאוד להיות שזה גם הכיול לESP שמעדיף כזה מצב מלחתחילה.

הכל נאמר IMHO.

פורסם

תודה לשניכם.

קורס נהיגה כבר לקחתי (שניים), אבל אני רגיל שיש ESP והרכב הראה אחיזה גבוהה יותר מה I10 - זאת הסיבה שלא פחדתי להכנס במהירות כזו איפה שאני רגיל להכנס במהירות גבוהה יותר.

אגב, אם לא הבנת, הסתבר שאין ESP אז לא היה מה שיתקן את ההחלקה, ולי יש עוד דרך ארוכה להיות מספיק משופשף כדי להתחרות ב ESP :)

את הריבאונד ציפיתי ושלטתי בו - שם לא התקרבתי למדרכה, האי תנועה שנישקתי היה בצד ההחלקה, ממש לפני שההיגוי חזר.

פורסם

חווית מצב של תת-היגוי, בתת היגוי, לגלגלים הקדמיים אין אחיזה לא בגלל בלימה אלא בגלל הסיבוב, רוב הסיכויים שבעבודת הגה נכונה היית יכול לקחת את הסיבוב גם במהירות שבה היית, אך עבודה הגה פזיזה והעברת משקל קדימה העמיסה על הצמיגים הגרועים יותר ממה שהם יכלו לתת. אני מקווה שלמדת כמה 1500 ש"ח נוספים על סט צמיגים שווים לך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אתה לא צריך לספר לי, זה לא משהו שלא ידעתי קודם, האחוריים הם אקו קונטקט 3 בני חודש שהורכבו בהמלצתי (והמלצתכם), הקדמיים אמנם סיניים אבל בני פחות משנה ולא הייתי מעורב בהרכבתם

הרכב לא שלי

בכל מקרה אני עוד אתאמן ואלמד והשיעור השלישי מתקרב, הרי זאת כל המטרה שלי.

תודה לכולם שוב.

פורסם

יש נטייה לחשוב שבקרת האחיזה היא סוג של "קסם" שיוציא אותך מכל מצב וזו טעות חמורה, בקרת אחיזה יכולה לשפר מצבים מסויימים של איבוד אחיזה אבל יש מצבים שבהם איבוד האחיזה חריף או תנאי הנהיגה הינם כאלה שלא תואמים את הדרך ובקרת האחיזה לא יכולה לעשות תיקון שיהיה יעיל מספיק.

במקרה שלך עושה לי רושם שנכנסת לפניה מהר (מדי?), הרגשת את התת היגוי ונלחצת וירדת על הבלמים חזק מדי.

לעיתים הרפייה מדוושת הבלם מסייעת להחזרת הרכב לנתיב (אפילו אם יש בקרת אחיזה פעילה).

לפני שבוע וחצי ביום נהיגה האצתי חזק מאוד ביישורת וירדתי על הבלמים לקראת פנייה חדה שמאלה (כ-70 מעלות), רוב המהירות כבר ירדה אבל בעוד אני נכנס לפנייה כשאני עדיין על הבלמים (כ-80% לחיצה) הרגשתי את תחילת התת היגוי והגלישה לנתיב הנגדי, מיד הפחתתי את הלחץ מהדוושת בלם לכ-20-30%- האף מיד נכנס לתוך הפניה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
קורס נהיגה כבר לקחתי (שניים), אבל אני רגיל שיש ESP

את הקורסים עשית ברכבים עם ESP?

כמי שנוהג ברכב עם ESP לא מתנתק, אני בעצמי הפכתי לעצלן והתרגלתי לסמוך על המערכת. נותן גז כמה שנותן, והמערכת מסדרת...

הלך הטאץ'.

בכל מקרה, בסיס ראוי לא קיבלת מהקורסים, אם זה מה שכתבת:

לקחתי סיבוב שאני מכיר היטב במהירות שאני רגיל לקחת אותה נאמר כניסה במהירות 70-80, ה ABS נכנס לפעולה, היגוי הלך קפוט, הרכב המשיך ישר

מה שקרה זה שקודם כל נכנסת לתת היגוי (הלך ההיגוי והרכב המשיך ישר), אז לחצת על הבלמים, ונכנסה ה-ABS.

[אלא אם נכנסת לסיבוב ואז בלמת ונכנסת לתת היגוי. אם זה מה שקרה, לא למדת כלום בקורסים שעשית. מצטער.]

למה נכנסת לתת היגוי?

כי נהגת מהר מדי לאחיזה של הרכב. זה ברור. יכול להיות שבנוסף הכביש היה חלק ו/או נכנסת עם איזון לא נכון של הרכב ו/או האצת מוקדם מדי וחזק מדי ו/או שילוב של הכל.

הרכב המשיך ישר לתוך האי תנועה ובשניה האחרונה חזר ההיגוי שהעיף אותי אל תוך הפניה ומנע ממני להכנס ברכב שהגיע.

אוקי.

אז למה הרכב המשיך בתת היגוי (ישר) עם ABS?

כי אחיזה היא פונקציה של מהירות. ברגע שהרכב האט מספיק, קיבלת אחיזה (ואיתה היגוי)

ובשניה האחרונה חזר ההיגוי שהעיף אותי אל תוך הפניה

המשפט הזה מלמד (כפי שכבר צויין כאן) שהגבת לתת ההיגוי בהידוק ההגה עוד יותר לתוך הפנייה. זו טעות, כי ככל שההגה מסובב יותר, הזווית של הצמיגים ביחס לכביש חדה יותר, והאחיזה שלהם קטנה יותר. כלומר, אתה פעלת באופן שחיבל באחיזה של הרכב. לבסוף, כשהרכב האט דיו, קיבלת אחיזה, היגוי ו... "עפת" לכיוון ההגה.

בלי ABS כנראה לא היית מקבל בסוף היגוי בכלל.

1. במצב הנתון, האם יש משהו שהייתי יכול לעשות שונה בהעדר ESP ? (אנא בלי תשובות מתחכמות סע לאט יותר)

כן.

אבל אי אפשר ללמד את זה בהתכתבות.

נכנסת מהר מדי?!

בלימה עדינה ועבודה נכונה עם ההגה, כמו גם שמירה על קור רוח, עוזרים. במקרים קיצוניים, יש גם בלם יד.

אבל כמה עדינה הבלימה וכמה הגה צריך לתת... את זה צריך ללמוד להרגיש, וכאמור, לא בהתכתבות.

אבל עשית שני קורסים.

מה לימדו אותך שם?

3. האם ברקס חלש יותר שלא מפעיל ABS היה נותן לי מספיק משקל מקדימה ואחיזה כדי להשאר בסיבוב? אני חושב שלא, האם אני טועה?

תיאורטית - כן.

מעשית, זה תלוי כמה מהר היית.

יכול להיות שדווקא יישור ההגה, בלימה חזקה, הרפייה, היגוי, היה תמרון עדיף.

לך תדע...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

במאזדה 3 אין ESP עד 2010.

אצלי כל הרבעיה הם קונטי פרימיום קונטקט, והיא אוחזת מעולה.

מצד שני אני לא "מותח איתה גבולות, כמוכם (לא מיומן מספיק), אז אני לא יודע איך היא היתה מתנהגת

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הדור הראשון של ה-3 לא הוצע עם מערכת ESP כסטנדרט, אלא רק עם מנוע ה-2L. משנת 2009 כשהגיע הדור השני היא הוצעה עם המערכת הזאת בכל הגרסאות. התקנה עצמה של חובת ה-ESP חלה על רכבים משנת 2010 ומעלה.

ייתכן והסיבה של איבוד האחיזה שנתקלת בה קשורה לצמיגים. יכול להיות שזה קשור לתוצרת שלהם, ויכול להיות גם שהם בלויים או לא בלחץ האוויר האופטימלי. אני נוהג ב-3 כבר הרבה זמן ולא זכור לי איבוד אחיזה שהיה לי קשה לשלוט עליו, וזה עוד עם רביעיית צמיגים פושרים למדי של חברת מטאדור.

יכול מאוד להיות גם שאתה רגיל רק לרכבים עם המערכת הזאת ואתה סומך עליה יותר מדי שהיא תכנס לפעולה כשצריך, והפעם לא ציפית שהיא לא תהיה שם וזאת הסיבה למה שקרה. כיום לפי מה ששמתי לב בנהיגה מתקדמת בדרך כלל מלמדים איך להתנהג עם ה-ESP (תלוי ברכב של מקבל הקורס כמובן...).

• תוכן חדש...