Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4599 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

יש לי טויוטה RUNX 2005 עם 140,000 ק"מ. רכב מצויין. לפני כשנתיים נדלקה לי הנורית מנוע ונאמר לי שיש לי תקלה בגיר. זאת תקלה שראיתי כבר שמדברים עליה בפורום (p0741). במוסך המליצו לא לתקן עד שלא ארגיש ממש שיש בעיה. כיבו את המנורה. היא נדלקה שוב ומאז אני נוסע ככה על הרכב. הרכב נוסע מצויין. אני מטפל בו והכל טוב. במהירויות גבוהות יש לפעמים הרגשה שהגיר טיפה מזייף.

בשעה טובה אני מחליף את הרכב. רוצה למכור את ה-RUNX. אני לא רוצה לשקר ומתכוון להגיד לקונה שיש בעיה עם הגיר. השאלה היא האם כדאי לתקן את הבעיה (דיברתי עם מומחה הגירים של הפורום, שהציע לי תיקון ב-4500 ש"ח + מע"מ + אחריות לשנה), להגיד לקונה שהגיר תוקן ויש אחריות ולא להוריד במחיר. אני חושש שאחרת אף אחד לא ירצה לקנות את הרכב, או שיורידו אותי במחיר מאוד. אפשרות שניה היא להכנס לסוחר ולתת לו את הרכב/לעשות אצלו טרייד אין ולקוות לטוב. אפשריות שלישית היא לקוות שפרטי יקנה את הרכב עם הבעיה, מה שקשה לי להאמין שיקרה.

מה אתם אומרים?

תודה,

אמיר

פורסם

סוחר בטוח לא.

תנסה למכור את הרכב כמו שהוא ותוריד על זה במחיר.

מניסיון עגום- לא תקבל את הכסף בחזרה בחיים..

ולא יורידו יותר מדי, אל תשקלל את תקלת הגיר במחיר מראש וככה תוריד לקונה במחיר במעמד המכירה- זה גם יקנה את האמינות שלו וגם יתן לו הרגשה שהוא שיש רק משהו קטן לסדר והאוטו מצוין.

פורסם

היי אמיר,

לתקן את הגיר ע"פ דברך מסתכם ב 5.5000 ש"ח בערך,מה שבסופה של מכירה לא יקנה לך מחיר יותר גבוהה במכירה

של האוטו,אלא רק מצפון נקי.ממה שהבנתי זה לא כל כך מורגש הזיוף של הגיר ומה שאתה יכול לעשות זה ללכת לטרייד אין

לבקש עיסקה של החלפה ולתת להם לבדוק את הרכב ,הם בטח שיעלו על התקלה ועל עוד תקלות שלא היו ולא נבראו ולפחות להם

הפיתרון יהיה זול לפחות במחצית מהסכום שלך נתנו.

כך תצאו שניכם מרוצים כי רכבך הוא בסה"כ סחיר.

דרך אגב מה אתה מעונין לקנות? תנצל את הפורום הנוכחי.

פורסם

הכל תלוי במחיר הרכב. אתה צריך לשאול את עצמך שתי שאלות:

1. בכמה ניתן למכור אותו בלי לסדר (אם בכלל תצליח למכור).

2. בכמה ניתן למכור אותו אחרי תיקון.

ואז קח את התשובה לסעיף 1 ותוסיף לה 5500 ש"ח, כך שתדע מה שווה לך לעשות.

כיון שלתקן תמיד אפשר, אני הייתי מתחיל מלפרסם את האוטו במצבו הנוכחי (כמובן במחיר הגיוני) ורואה לאן זה זורם.

פורסם

הייתי הולך על גיר מפירוק.

המחיר היה הרבה יותר נמוך וגם תוכל למכור את הרכב בלב שקט.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

האם התקלה היתה קשורה לממיר מומנט ? אם כן,יש לבדוק תחילה את החיישן/סלונואיד האחראי על פעולתו.קרא שרשור דומה והחלט על פתרון מתאים לך :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=352336

יתכן והתיקון יסתכם בהרבה פחות מכמה אלפים,אולי דווקא בכמה מאות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כשמוכרים רכב, אף פעם לא משקיעים בתיקון לפני כן.

מתמקחים ומנהלים מו"מ על כמה להוריד. הא ותו לא.

גם לא צריך לספר לקונה מיד שיש בעיות, אפשר להגיד שישנה תקלה קטנה, לעתים רחוקות הגיר מחליק וכו'.

תמתין לראות מה יאמרו במכון הבדיקה

בהצלחה

פורסם
שלום לכולם !

רכב מצויין. לפני כשנתיים נדלקה לי הנורית מנוע ונאמר לי שיש לי תקלה בגיר. זאת תקלה שראיתי כבר שמדברים עליה בפורום (p0741). במוסך המליצו לא לתקן עד שלא ארגיש ממש שיש בעיה.. ומאז אני נוסע ככה על הרכב. הרכב נוסע מצויין. אני מטפל בו והכל טוב. במהירויות גבוהות יש לפעמים הרגשה שהגיר טיפה מזייף.

. אני לא רוצה לשקר ומתכוון להגיד לקונה שיש בעיה עם הגיר.

מה אתם אומרים?

תודה,

אמיר

אמיר -

1. אתה נוסע על הרכב שנתיים במצב הנתון

2. הרכב נוסע מצויין

3. אתה בחור אמין

כל הכבוד שיש עוד אנשים ישרים ואמינים כמוך!

באמת הלואי וירבו כמוך ועולמנו יהיה מקום טוב יותר.

המלצתי:

1. אין סיבה לשקר אלא להיות גמיש במחיר

2. אל תתקן - למה? הרי הרכב נוסע מצויין

בהצלחה!

(וואלה, הבאת קצת אור שמש ביום מעונן זה :wink:)

אורי

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם

הי,

סחתיין על הפורום ועל הפעילות !!

oriporat - תודה על המשוב. אכן, אני אדם ישר מאוד, אבל זה בסדר, משום שאני לא מניח את אותו הדבר על האנשים איתם אני עושה עסקים (ברכב ובכלל) ודואג תמיד לשמור על הישבן שלי.

colauti 9 - התייעצתי עם ספי, בעל מכון הגירים, שהמליץ על התיקון המלא. אני לא מבין גדול בזה ויהיה לי קשה לעשות תיקונים חלקיים, לראות מה קורה וכו'. אני צריך להפטר מהאוטו בשבועות הקרובים/באופן מידי.

לענייננו - מקריאה של ההודעות, נראה שיש כמעט קונצנזוס שחבל להשקיע ברכב לפני מכירה משום ש- (1) אתה אף פעם לא יודע אם תקבל את הכסף חזרה ומשום ש-(2) הרכב נוסע מצויין אז למה לפרק את כל האוטו בשביל להחליף את הגיר. באמת, מלבד התקלה הזאת הרכב מעולם לא התקלקל (היה של אבי לפני שהיה שלי), ורק עבר טיפולים תקופתיים.

אז זה מעלה את השאלה מה רמת הסחירות של RUNX 2005? כמה לדעתכם צריך להוריד מהמחירון (שהוא סדר גודל של 42,000 שקל פחות או יותר)? ברור שבסוף השוק קובע את המחיר, אבל שאדע מה כיוון הרוח עם הדגם הזה, הבעיה שיש לי וכו'.

דרך אגב, אני חושב לקנות ניסן קשקאי שנת 2012, סדר גודל של 140,000 שקל. אני שוקל גם את הטויוטה ורסיו. אשמח גם לדעתכם על הרכבים האלה. רקע: אנחנו 2 מבוגרים + 2 בנות (שנתיים וקצת) ומחפשים מקום לכסאות בטיחות ולנסיעות ארוכות שאנחנו עושים פעם בכמה שבועות לטיולים.

תודה !

אמיר

פורסם

הרכב הנ"ל הוא "לחמנייה טרייה" בשוק המשומשות.

לפיכך גם אני מצטרף לתומכים באי-תיקון טרם מכירה, אך קח בחשבון שבכל מקרה עקב המחירון הגבוה סביר להניח שתוכל לקבל באזור ה-35000 ₪ - לא הרבה מעבר לזה.

אם אתה שוקל קניה של טויוטה חדשה - בדוק אפשרות טרייד-אין אצלם ייתכן שהם יהיו גמישים כי להם עולה יותר בזול לתקן את התקלה, והם גם מרוויחים כסף על מכירת החדש, מה שנותן להם יותר "בשר".

לו הייתי הבעלים של הרכב לא הייתי מזניח את התקלה כי פעולה לא תקינה של הגיר לאורך זמן גם אם זה נראה "בסדר" גורמת לנזק לגיר עצמו. ממה שאני יודע ברובם המכריע של המקרים מדובר בתקלה שנגרמת מבעיה בסולנואיד של הגיר. מכיוון שרק עבודה הפירוק וההרכבה של הגיר עולה בסביבות 1000 ₪, רוב בעלי המקצוע ממליצים כבר לבצע שיפוץ מלא ולא להסתפק בהחלפת הסולנואיד זאת בשל העובדה שאם יתגלה שהתקלה נרחבת יותר הם ידרשו לפרק שוב את הגיר ויהיה להם קשה מאד לגבות זאת שוב מהלקוח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מסכים עם zvit - בהחלט יש מקו םלבדוק טרייד-אין

הייתי בודק גם עם יורם (מוסך אדמונד בחולון) - מומחה לגירים שייתן לך חוו"ד רצינית.

כמה להוריד? תברר כמה עולה תיקון ותהיה מוכן לגמישות.

אני לא בטוח שהייתי נכנס להרפתקה אא"כ הצד הכלכלי היה מצדיק.

בהצלחה!

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם

תגיד, התעללת ברכב יותר מדי שב140 אלף גיר של קורולה הולך?או שזה *** תוצרת טורקיה ואז אני לא מתפלא...

ואת האמת, לדעתי למכור רכב עם בעיה בגיר זה סיפור. נניח והקונה לא עולה על זה (נגיד קונים רכב ישן קצת ולא משתלם לקחת לבדיקה), הוא יגלה ואז סתם יהיה לא נעים. לדעתי חבל שהגעת למצב שב140 אלף גיר של קורולה הולך אבל אתה חייב להגיד לדעתי או לתקן.

פורסם

אם אתה לא רוצה שישתו את דמך במכירה, תקן. במצבים דומים תיקנתי. לא חושב שאפשר לומר חד משמעית מה עדיף כלכלית. פה אנשים קובעים בפסקנות, המקלדת סובלת הכל.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
הייתי הולך על גיר מפירוק.

המחיר היה הרבה יותר נמוך וגם תוכל למכור את הרכב בלב שקט.

אם זה אפשרי אז זה הכיוון הכי מומלץ.

מוסכניק טוב ינסה לעזור לך. לדעתי תצטרך או קצת סבלנות או קצת מזל.

• תוכן חדש...