Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לא חכמה כל כך:

איך מעלימים אדים בצורה יעילה יותר, חימום על השימשה הקדמית או פתיחת חלונות? או גם וגם?

וחימום ברכב עובד על חשבון החום מנוע או שהוא מבזבז דלק?

פורסם

האויר היוצא כשהמזגן פועל סופג את הלחות- תפעיל מזגן(מדחס) + פתיחת חלונות.

החימום עובד על חום המנוע(מערכת הקירור ליתר דיוק), לכן אין אויר חם עד שהמנוע מגיע פחות או יותר לטמפ' עבודה, לכן גם לא צורך דלק.

זה נכון

פורסם

שאלה בנושא,

נתקלתי רכבים שגם כשהמנוע קר לחלוטין בימים קפואים אפשר להפעיל מזגן על חום ויוצא חום (אמנם לא חום חזק, אבל חום נעים שמאפשר התחלת הפשרה של הגוף הקפוא אחרי שהייה ממושכת בחוץ). איך זה עובד?

פורסם

האדים נוצרים עקב כך שבתוך הרכב חם יותר מהאויר הפתוח בחוץ.

אם תדליק מזגן על קור כמו ביום חמסין לאחר מס' שניות תראה שהאדים יעלמו עקב כך שהשוות את הטמפ' שבתוך הרכב לטמפ' באויר הפתוח בחוץ.

אולי זה לא נעים כי קר גם ככה ואין מחשבה על להדליק מזגן ביום קר אך פעולה זו היא היעילה והמהירה ביותר להעלמת האדים.

לאחר 2דק' אני מכבה את המזגן פותח מעט חלונות ואם כעבור מס' דק' האדים מצטברים, אני מעלים אותם שוב בקסם הדלקת המזגן.

לא לשכוח לכוון את פתחי האיוורור לכיוון השמשה הקידמית.

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

פורסם

אפשרות נוספת הינה להדליק מזגן ולכוון לחלון הקדמי, כאשר בהדרגה מורידים את עוצמת המיזוג, החסרון כמובן שעדיין המזגן עובד, גם אם בתפוקה נמוכה, אבל בשל כך, כמובן, יהיה ביטוי בצריכת הדלק.

מה שזה חוסך זה את המשחק להדליק מזגן, לכבות וכן הלאה.

נסיעה טובה

פורסם
האם קיים איזשהו תכשיר פלא שניתן למרוח על חלונות מבפנים/מבחוץ ובכך למנוע את האדים?!

יש איזה תכשיר אני לא זוכר עד כמה הוא "פלא" אבל מורחים על החלונות מבפנים ואפשר גם על המראות והוא מונע הצטברות של אדים ואת הטיפות הקטנות שנתקעות במראות צד.

LANTIS 01 1.8 GLX

• ספונסר פורום
פורסם
שאלה בנושא,

נתקלתי רכבים שגם כשהמנוע קר לחלוטין בימים קפואים אפשר להפעיל מזגן על חום ויוצא חום (אמנם לא חום חזק, אבל חום נעים שמאפשר התחלת הפשרה של הגוף הקפוא אחרי שהייה ממושכת בחוץ). איך זה עובד?

ברכבים אלו (לרוב רכבי דיזל ורכבי יוקרה) יש גוף חימום חשמלי שמחמם עד האוויר עד שהמנוע מתחמם.

אורן

פורסם
יש איזה תכשיר אני לא זוכר עד כמה הוא "פלא" אבל מורחים על החלונות מבפנים ואפשר גם על המראות והוא מונע הצטברות של אדים ואת הטיפות הקטנות שנתקעות במראות צד.

לפי מה שזכור לי משיעורי הצלילה, גם יריקה טובה תעשה את העבודה.

פורסם
לפי מה שזכור לי משיעורי הצלילה, גם יריקה טובה תעשה את העבודה.

כן אולי בשביל המשקפת צלילה,אבל בשביל שמשה צריך יריקה של אלפקה

LANTIS 01 1.8 GLX

פורסם

אחי טוען שבאחת הקאיה ריו/פורטה (לא יוקרה) ניתן היה לחמם גם מיד בצחילת הנסיעה (לפני התחממות נוזל הקרור). הרכב לא יוקרתי במיוחד, והחימום פעל רק בהפעלת המזגן. היתכן שהפכו את פעולת המדחס, כמו במזגן ביתי?

פורסם

המתכון הבטוח למניעת היווצרות אדים מבלי לשחק כל שניה עם פקדי המזגן והחלונות :

*לבטל סירקולציה פנימית.

*לשים את הבורר על הפשרת אדים (אפשר להשאיר אותו כך כדרך קבע בחורף), כך שהאוויר יוצא מהחלק העליון של הדאשבורד ולא ישירות על הנהג/נוסע.

*בורר החום בהתאם לרמת החום הנדרשת.

*מהירות מאוורר נמוכה ביותר.

*מדחס (A/C) מופעל.

אין אדים, לא מרדים ונהיה נעים ברכב תוך דקות.

• תוכן חדש...