Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס C ואו מזדה 6

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני ממש לפני ביצוע הזמנה ואשמח לשמוע את דעתכם :

אופצייה א - מזדה 6 פרימיום + הכי מפוארת שנתון 2014

אופצייה ב - מרצדס C 180 אוורגנאד 2014

מחפש ברכב הנאת נהיגה סחירות אמינות ועוד.

פורסם

ה6 תספק לך חבילה עדיפה ובעלת שמיר ערך טובה יותר.

בעולם כבר הוצגה C קלאס חדשה אשר הגעתה ושיווקה של החדשה תגרע עוד יותר מערך הנוכחית.

אם מרצדס מאוד מדברת אלייך הייתי בוחן את אופציית הCLA שלהם...

var wtplaytorrent1_close = function() { var fade = document.getElementById("wtplaytorrent1_fade"); fade.parentNode.removeChild(fade); el = document.getElementById("wtplaytorrent1"); el.style.display="none"; setTimeout(function() {el.parentNode.removeChild(el)}, 500)}

פורסם

C קלאס זה ליגה אחרת לאומת המזדה ולא הכל אפשר למדוד בכמות יציאות USB ושקעים של AUX וצבעים של תאורת לוח שעונים ורדיו - זה פשוט איכות אחרת, החל מאיכות חומרים וגימור ועד לאריכות ימים. מבחינת הנאה מנהיגה יש לרכב הזה הנעה אחורית, מה שאין למזדה 6 וכמובן לCLA.

הביקורות שקראתי על CLA לא מחמיאות.

לפני שקופצים אנשים שאומרים שעם מנוע חלש הנעה אחורית לא באה לידי ביטוי, אני מראש רוצה להגיד שזה לא נכון: היגוי נפרד בין סרן הנעה לסרן היגוי נותן היגוי נקי יותר (פותח השרשור אומר שחשובה לו הנאה מנהיגה), תוסיף לזה רדיוס סיבוב שמאפשר בקלות להחנות או לבצע תמרונים במקומות צפופים.

בנוסף לזה מרצדס זו אקסקלוזיביות ולנהוג על רכב כזה זה כמו כרטיס ביקור, רכב הזה לא היה המוני על הכבישים שלנו, לאומת המזדה המונית בשלל הדגמים שלה וזה לא משנה עם איזו חבילת אבזור תבחר, עדיין זו מזדה, גם עם ג'נט 18" נוצץ, מערכת טאץ' עם USB וGPS, כניסות AUX ומה שלא יהיה שם מתחת למכסה המנוע. ואז תצטרך להסביר לאנשים שאומרים שקיבלו אחת כזאת מעבודה: "אבל אצלי יש יותר כניסות USB, יש לי צבע ריפוד אחר, יש לי עוד כניסת AUX וג'נטים גדולים יותר". עם מרצדס לא תצטרך להסביר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שתיהן מכוניות מעולות. המאזדה 6 החדשה היא מכונית מנהלים/משפחתית גדולה מהטובות שבנמצא וזוכה להמון שבחים בכל העולם, אני מניסיוני איתה יכול להגיד שעם המנוע הגדול היא ממש מאובזרת, איכותית, די חזקה ואפילו מהנה. ההיגוי מצוין (כצפוי ממאזדה) למרות שהוא הנעה קדמית. המרצדס היא מרצדס. נראית אוונגרדית, מפוארת ומכובדת. הסמל בחרטום ובישבן אומר הרבה לאנשים. הרבה יותר מהסמל של מאזדה. מבחינת איכות, נוחות, בידוד רעשים, יחידת הנעה ופאר, אני מניח שהמרצדס תהיה טובה יותר (יצא לי לנהוג רק בכאלה שהן מוניות אז רובן היו נראות על הפנים). מבחינת אבזור ובעיקר עלויות אחזקה יהיה יתרון למאזדה.

הנאה מנהיגה אני מאמין שתמצא בשתיהן. ה-6 הכי מהנה בקטגוריה שלה ובנהיגה דינאמית היא מרגישה קטנה וקלילה הרבה יותר ממה שהיא, המרצדס בעלת הנעה אחורית והתנהגות כביש בטוחה ונטועה.

שמירת ערך של המאזדה נראה לי תהיה טובה יותר. המרצדס כמו כל רכב ממותג פאר סובלת בשנים הראשונות מירידה גבוהה יחסית במחיר. לשתיהן אני מאמין שיהיה ביקוש גבוה.

אמינות - שתיהן אמינות. מרצדסים יכולים בקלות לעבור את ה-350 אלף ק"מ ויש להן עוד הרבה בשר. המאזדה אמינה גם היא, אני לא חושב היא מחזיקה כל כך הרבה שנים וק"מ כמו המרצדס, אבל היא תהיה זולה יותר לאחזקה שוטפת מן הסתם.

בקיצור המרצדס פרימיומית יותר ומכובדת יותר. ה-C קלאס היא גרסת כניסה מעולה לתחום הפרמיום. לכל מקום שתגיע, בצבע הנכון (כלומר רק לא לבן, כי אז אתה נראה נהג מונית) אנשים יראו אותך ו"יכבדו". המאזדה 6 היא משפחתית גדולה, היא מתחרה של הסופרב, יונדאי I40 וכד'. היא עממית יותר, נראית קצת ספורטיבית ופחות מכובדת, יהיה זול יותר להחזיק אותה מבחינת עלויות טיפול, ביטוחים וכו'. השאלה מה אתה מעדיף? קח בחשבון שרכב זה לא רק סכום התחלתי, גם עלויות שנתיות נכנסות למשוואה...

פורסם

תשמע מעבר לאיזה אוטו, יש גם עלויות אחזקה.

אם יש לך את הנדרש לאחזקה של המרצדס מבחינת ביטוחים וטיפולים שוטפים שלדעתי יהיו לא בהרבה יותר יקרים מהמזדה למרות מה שנהוג לחשוב על מרצדס ולמרות שכל חלק שם יקר.

עלויות הדלק לא רלוונטיות שני הרכבים לדעתי יצרכו באופן דומה אולי אפילו איזשהו יתרון למרצדס.

מרצדס זה אייקון של פרימיום ושל יוקרה, אם היה לי את הממון הייתי הולך על ההרפתקאה ונהנה ממנה בלב שלם.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

מבחינת הרושם, כשאני רואה מישהו נוהג בסי קלאס בכביש ממש לא עולה לי הדימוי ה"פרימומי" הזה שציינו כאן, יותר בכיוון של מישהו שרצה את הסמל של הכוכב בהכי זול שיש.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

אם יש לך את הנדרש לאחזקה של המרצדס מבחינת ביטוחים וטיפולים שוטפים שלדעתי יהיו לא בהרבה יותר יקרים מהמזדה למרות מה שנהוג לחשוב על מרצדס ולמרות שכל חלק שם יקר.

WOW!!!

אני חושב שהבנתי למה התכוונת, אבל זה לא היה פשוט (ולא בטוח צדקתי...)

נסה:

1. לפצל לשני משפטים.

2. להוסיף פסיק או שנים.

3. לנסח עם "למרות" אחד בלבד.

פורסם
מבחינת הרושם, כשאני רואה מישהו נוהג בסי קלאס בכביש ממש לא עולה לי הדימוי ה"פרימומי" הזה שציינו כאן, יותר בכיוון של מישהו שרצה את הסמל של הכוכב בהכי זול שיש.

תנהג קצת בעצמך בסי-קלאס ואני מבטיח שדעתך תשתנה. מה גם שמרצדס מייצרת עכשיו גם מכוניות זולות יותר מסי-קלאס. לפותח השרשור אני לא יודע מה ההפרש במחיר ביניהם אבל אם אתה שוקל אתה בטח יודע, בכל מקרה לטעמי הסי קלאס עדיפה.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

Charge, אני לא מסכים איתך. גם המרצדס הזולה ביותר היא מרצדס בכל מובן וכמובן גם מבחינת הרושם.

וזה מעבר לכך שמדובר על רכב עם עיצוב מאוד אסטטי, מערכת מתלים מתקדמת ביותר שמעניקה ניהוג מעולה ונוחות. וזה גם מעבר לכך שמדובר ברכב הנעה אחורית מאוזן היטב עם חלוקת משקל אופטימלית.

פותח השרשור נתן לעצמו כינוי על שם מותג שעון יוקרה, אני מניח שחשובה לו תדמית והוא היה רוצה שרכב שלו ישמש בתור כרטיס ביקור. בהשוואה לרכב המוני שהוא כמו שעון דיגיטאלי (גוש פלסטיק) - אפילו אם לשעון הזה יש יותר פונקציות, כמו: מחשבון, שעון מעורר, מספר סוגי מנהינה, זה עדיין לא פרמיום וביחד עם חליפה וליבוש אלגנטי זה לא בא טוב.

מרצדס C קלאס רכב מאוד אלגנטי וגם יש לו אלמנט של יוקרה ורושם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חברה תודה לתגובות לפני הכל

ברור שאני גם מחפש נוכחות קרי פוזה ואחרי שבדקתי מספר אופציות כמו סדרה 3 החדשה והיקרה וקאדילק ATS ועוד כמה המרצדס והמזדה הם מבחינתי הבחירה .

השאלה שלי האם לטעמכם או מניסיון במרצדס יש מנוע 1600 עם 158 כ"ס ומומנט של 25.5 יספיקו ? וכן עשיתי נסיעת מבחן ודי התרשמתי אבל לא שולל לשמוע חוות דעת של אחרים עם ניסיון וגם מהמזדה התרשמתי בנסיעת מבחן

פורסם

ע"פ דעתי למרות שאין לי ניסיון עם הC180 החדשה, יש ברשותי c240 שנת 2004 כבר מעל 5 שנים ו200K ק"מ והיא עדיין שומרת על איכות נסיעה ברמה גבוה לעומת מרבית הרכבים על הכביש כיום. לכן לפי דעתי המרצדס תשרת ותעניק לך הרבה יותר מהמאזדה וזאת ע"פ דעתי האישית בלבד:-)

(Oo\===/oO)

Mercedes c240

Seat leon 1.8 2002

פורסם
Charge, אני לא מסכים איתך. גם המרצדס הזולה ביותר היא מרצדס בכל מובן וכמובן גם מבחינת הרושם.

וזה מעבר לכך שמדובר על רכב עם עיצוב מאוד אסטטי, מערכת מתלים מתקדמת ביותר שמעניקה ניהוג מעולה ונוחות. וזה גם מעבר לכך שמדובר ברכב הנעה אחורית מאוזן היטב עם חלוקת משקל אופטימלית.

אוסיף ואומר שאין תחליף לשקט והנוחות שיש במרצדס. זה באמת מרגיש כליגה אחרת.

פותח השרשור, לא עשית נהיגת מבחן?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מה לגבי סדרה שלוש e90 לעומת הסי קלאס המקבילה? מה דעתכם על שתיהן?

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

היום יצא לי לשבת ב C-CLASS 2011 עם כלום ק"מ, לאומת הE90 שלי משנת ב2007 עם 108K על השעון.

המרצדס הרבה יותר מצועצעת, תא הנוסעים שלה עמוס בכפתורים, גאדג'טים והרגשת הפאר בה גלויה ומסורתית.

הBMW הרבה יותר קורקטית, תא הנוסעים שלה בעל הנדסת אנוש מצוינת והכל בה בהישג יד. הרגשת הפאר בה גלויה גם כן, אך בעלת קו צעיר יותר ופחות שמרני לעומת המרצדס. מאוד נעים לשעות בתוך הBMW הן בתור נוסע והן בתור נהג. ההרגשה היא מאוד מצוקה, עם קווי עיצוב משתלבים.

איכות החומרים בשני המכוניות היא מצויינת.

מבחינת איכות הנהיגה במרצדס , לא אני נהגתי אז אני לא יכול להשוות לדגם הנ"ל. אך בזמנו לפני שקניתי את הBMW לקחתי סיבוב על המרצדס C180 משנתון 2007 והBMW ניצחה בגדול! המנוע המוגדש של המרצדס גס מאוד בסל"דים נמוכים ואף גורם לרעידות חזקות בנסיעה.

המנוע האטמוספרי של הE90 חלק מאוד בכל תחומי הסל"ד וגם עקומת המומנט שלו יחסית ישרה עם התפרצות כוח קלה במעבר ל4000 סל"ד.

הדגם המקביל משנת 2007 של מרצדס שהוא מתיחת פנים לדגם משנת 2001, היה גם בעל איכות חומרים מחפירה לעומת הE90.

הבטיחות הדינאמית של הE90 היא אחת מהטובות שנתקלתי בהם אי פעם, השלדה עצמה מתנהגת מצוין אך המערכות האלקטרוניות של הרכב הזה פשוט מפליאות אותי כל פעם מחדש. אני יכול לומר בוודאות שהם הצילו אותי מהתרסקות בטוחה, מספר רב של פעמים. במהירויות שונות ומגוונות :wink:

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...