Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תופעת הסינוור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את רוב הנסיעות שלי אני עושה בלילה, עובד לרוב בלילה וכמובן מבלה בלילה.

אני גר בצפון וישנם כבישים בינ-עירוניים שאינם מוארים כלל ושם נוצרת התופעה המעצבנת ביותר.

בנוסף לכך האיזור עצמו, איך לומר בשפה פוליטית תקינה, מלא בנהגים עם תרבות נהיגה ירודה(תבינו לבד).

מבחינת האכיפה,היא כמעט ולא קיימת בנושא.

מכיוון שהגיעה העונה המחייבת הדלקת אורות, התופעה מורגשת משעות הצהרים והערב.

כאשר אני נתקל ברכב מסנוור, אני לא יכול שלא לתת מבט ברכב שחולף על פני, או הרכב העוקף.

מנקודת המבט שלי ,אוכלוסיית המסנוורים נראת כך:

-רכבים "משוברים" שצוידו באיך לא,קסנון (8K ומעלה בדר"כ),שמעולם לא שמעו על כיוון תאורה(בשביל מה?).

-נשים שלא מודעות לידית/מתג אורות המעבר/הדרך או נשים שנוהגות עם אור גבוה, מודעות לכך וטוב להן.

-משאיות שדוהרות במהירות מסחררת ואין סיכוי שהן יראו את דרכן באורות מעבר.

-ג'יפים שמסנוורים רק מעצם העובדה שהם גבוהים וכוונון זה לא אופציה.

-נהגי מונית שנוהגים על אור דרך בעירוני ובינ-עירוני כאחד.

-והשילוב המנצח של ג’יפים עם קסנון "מוצלח" שבהחלט מראים לכולם מי הבוס.

אני לא מדבר על רכבי יוקרה או רכבים חדשים שמגיעים עם תאורת קסנון שמסנוורת ברמת זניחה,ניחא...

הרכבים שלי בגובה stock , והתאורה בעוצמה וכיוון- stock.

כאשר אין מולי רכבים- התאורה מספקת ומתאימה למהירות שאליה תוכננה.

הרוב המוחלט שבו אני נתקל ,אינו מודע או מצפף לחלוטין על המונח העדין של הבהוב האורות,כבר אין אדיבות כמו פעם.

כאשר מגיע מולי רכב מסנוור,נוצר אפקט שמקטין את שדה הראיה שלי משמעותית. אנסה להסביר:

לקרן האור המרכזית שמגיעה מהפנס יש קרני אור קטנות שמקיפות אותה, נוצר אפקט של "glare".

בגלל שאני לא יכול לצלם את המצב בזמן נסיעה, אני מקווה שהתמונות ימחישו את המצב.

כמובן שהן לא מתארות בדיוק מוחלט את מה שקורה, אז אני סומך על הלוגיקה וההיגיון הבריא של הקוראים.

bicz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

לא מספיק שיש סינוור פיזי, למעשה יש גם הקטנת שדה הראיה, בין אם הסינוור מפריע לנהג עצמו או לא.

בכדי להתגבר על חוסר שדה הראיה, אני נאלץ להדליק אורות דרך שמוסיפים לשדה הראיה במידה מספקת.

אני מתנצל מראש שאיני מאט או עוצר בשוליים כפי שהוכתב בחוק, זה פשוט לא הגיוני לנהוג כך, שאאט בצורה ניכרת

או אעצור עקב כל רכב חולף,כי לא אגיע ליעד ,מה גם שבחיי לא ראיתי רכב שעושה זאת כאשר הוא מסונוור.

לשבריר שניה כולם חווים את הרגע הזה, בין אם מודעים לכך או לא.

נוצרת בי דילמה של טוב ורע:

מהצד הרע-מתחזק הרצון העז להפוך את הרכב שלי למכונת תאורה ניידת שתסנוור את כל המגיע באשר הוא קילומטרים באופק. אפילו לא לתת לו צ'אנס לסנוור אותי. בין אם זה "לשפר" את התאורה או לפחות לכוון אותה בצורה שתתגבר על התופעה.

מהצד הטוב: להמשיך לנהוג כהרגלי, לחוות סינוורים ושטח מת כל פעם שרכב כזה חולף על פני.

לשים את עניין החוקיות בצד,

באיזה צד מטבע אתם בוחרים,

לסנוור או להיות מסונוור ?

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

כמובן שלסנוור ולא להסתנוור, אבל אם יש לך בחירה כזאת אפשר מן הסתם גם לא לסנוור ולא להסתנוור באותו המקרה. :lol:

בכל אופן אם מדובר על כביש לא עמוס אתה יכול להיות עם אור גבוה כל הזמן, וברגע שמגיע מישהו, להוריד אם הוא על אורות נמוכים. אם הוא על גבוהים הוא בטח ירצה לאותת לך עם האורות, אבל הוא לא יוכל :D. אז יש את הסיכוי שהוא יוריד בעצמו כי הוא ירצה שתוריד.

כמובן שזה לא יהיה רעיון טוב אם שניכם בכביש צר מאוד בלי שוליים ב100 קמ"ש כל אחד. 8)

פורסם

במצבים כאלו אני עושה :

1. מהבהב לנהג שכנגדי, ברוב המקרים הם מבינים ומפסיקים. במקרה ולא, אני גם נשאר עם אור גבוה קבוע.

2. ממקד את עיני בצד הכביש, לשול הקרוב אלי, בדר"כ זה מאפשר לי לקבל שדה ראיה כלשהוא כאשר הסינוור נשאר בזוית העין ולא עיקר המבט. זה לא תמיד עובד אבל זה לפחות מאפשר לראות את כיון הנסיעה כאשר נוסעים בכביש שהוא לא ישר לגמרי.

ככלל, אני מעדיף לסנוור ח*רות אחרים מאשר לפגוע בעצם כלשהוא או לסטות ולמצוא את מותי.

פורסם

טיפ קטן - תוודא ניקוי טוב של השמשה גם מבחוץ וגם מבפנים. חומרים שונים על השמשה, אפילו שלא נראים לעין, משקפים אור בצורה שונה ופוגעים בבטיחות הנהיגה.

לי פעם בניקוי הטמבלים כנראה השתמשו בשמרטוט עם חומר שומני או משהו, וניקו לי עם זה את השמשה מבפנים. במשך כמה ימים לא הבנתי למה חצי מהרכבים ממול מסנוורים אותי כלכך, אפילו שאני מפעיל את השפריצר והכל נראה נקי.

ברגע של יאוש העברתי אצבע על השמשה מבפנים ואז גיליתי את החומר הנ"ל :? ניקיתי טוב טוב והבעיה נפתרה.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

אכן תופעה מקוממת.

כמה עצות מנע:

1. כמו שהזכיר djyakini מעליי, שמשה נקייה מבפנים ומבחוץ תשפר פלאים את שדה הראייה שלך, האור פחות "ימרח" עליה.

2. כאשר מסנוורים אותך תסתכל על הקו הצהוב המפריד בין הכביש לשול, גם רחוק ממקור הסנוור וגם כך תראה את צורת הכביש כשאשר אין לך יכולת להסתכל עליו ישירות.

באיזו מדינה תקנית לא מלמדים בלימודי נהיגה לא מלמדים כחובה נהיגה בלילה? נכון שעכשיו הכניסו שעות לילה בחלק משעות המלווה אבל אם נתחשב בעובדה שלא שמעתי על מורה נהיגה אחד שהזכיר אפילו לתלמיד שיש גלגלת לכיוון גובה האורות ברכב, הנהגים המלווים יגיעו בלי נסיון כמעט ולפעמים בכלל בנהיגה בלילה.

צריך לשקול לעשות טסט לילי בנוסף או במקום הטסט הרגיל.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לגבי ניקוי השמשות, אני מנקה את הרכב לבד ודואג לניקיון מוחלט של השמשה.

בנוסף אני בודק את ניקיון השמשה והפנסים לפני כל נסיעה בינ-עירונית.

הפנית המבט לשול לא תמיד עוזרת, כפי שציינתי חלק גדול מהרכבים המסנוורים פוגע בשדה הראיה הכללי

ולא ניתן לראות אפילו את השול בחלק מהמקרים(בנסיעה עם אורות מעבר).

במקרים שכן ניתן לראות את השול, עדיין נוצר חלק מת בשדה הראיה.

חוסר ההכשרה שניתנת בשיעורי הנהיגה היא בסיס הבעיה.

לא כולנו יכולים לתקן את שורש הבעיה ולכן אני מחפש פתרון ממשי לתופעה בשטח.

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

אם מדובר בנהג שהדליק בטעות או בכוונה אורות גבוהים, עמעום לפעמים לא עוזר אז אני ישר מדליק מרחוק אור גבוה עד שהבנאדם מכבה את שלו זה תמיד פותר.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

תופעה מסוכנת ובלתי נסבלת, מאז שעון החורף (מחשיך מוקדם) סנוורו אותי מעל 20 פעם. בכל הפעמים לא ראיתי קדימה, ופשוט הסתכלתי על השוליים.

אני החלטתי שהבא שמסנוור אותי מלפנים אני אסנוור אותו בחזרה - כי נמאס לי!

אגב, זה רק אני או שהתופעה הזאת תפסה תאוצה השנה להבדיל משנים קודמות? ואיפה המשטרה שתאכוף את הנושא הזה?!

פורסם
אם מדובר בנהג שהדליק בטעות או בכוונה אורות גבוהים, עמעום לפעמים לא עוזר אז אני ישר מדליק מרחוק אור גבוה עד שהבנאדם מכבה את שלו זה תמיד פותר.

אני לא חושב שיש דבר כזה להדליק גבוהים ב"טעות". ה LED הכחול בלוח המחוונים בולט לעין כמעט בכל רכב, שלא כמו עם אורות ערפל.

מי שנמצא עם גבוהים בשוטף, עושה זאת אך ורק במכוון.

פורסם
אני לא חושב שיש דבר כזה להדליק גבוהים ב"טעות". ה LED הכחול בלוח המחוונים בולט לעין כמעט בכל רכב, שלא כמו עם אורות ערפל.

זה לא נכון ואתה לא יכול להכליל.

אני מכיר אנשים שנוסעים 95% מהזמן בעירוני, קרה שחבר נסע בלילה עם אורות גבוהים וכשראיתי שהוא לא מוריד אותם כשהגיח מלפניו רכב הוא נזכר שהוא בכלל הדליק את האורות הגבוהים וכיבה אותם, לא מתוך כוונת זדון אלא בשל טעות אנוש.

בגלל זה כדאי להבהב באורות בהתחלה כשמישהו עם אורות גבוהים מסנוור אתכם ולא "להחזיר לו" באור מתמשך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

והסימון של האורות ערפל הוא כתום / ירוק, זה לא שונה מהסימון הכחול של האורות דרך.

מה שכן קשה זה להדליק בטעות אורות ערפל, להדליק בטעות אורות דרך דווקא אפשרי וקורה להרבה אנשים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אחת התובנות הבודדות שקיבלתי מקורס נהיגה מונעת היה לעקוב אחרי הפס הצהוב מצד ימין כשמישהו מסנוור אותך.

האינסטינקט שלי הוא דווקא להתמקד באור, מוזר...

ארהב יש 250 מיליון מכוניות לעומת 2 וחצי מיליון פה

ושם לא עושים כל שנה טסט לרכב

לבטל את הטסט לרכב!

http://www.atzuma.co.il/notest

פורסם
זה לא נכון ואתה לא יכול להכליל.

אני מכיר אנשים שנוסעים 95% מהזמן בעירוני, קרה שחבר נסע בלילה עם אורות גבוהים וכשראיתי שהוא לא מוריד אותם כשהגיח מלפניו רכב הוא נזכר שהוא בכלל הדליק את האורות הגבוהים וכיבה אותם, לא מתוך כוונת זדון אלא בשל טעות אנוש.

בגלל זה כדאי להבהב באורות בהתחלה כשמישהו עם אורות גבוהים מסנוור אתכם ולא "להחזיר לו" באור מתמשך.

1. קורה שאור הדרך ("גבוה") מופעל בטעות - בדרך כלל בעת הפעלת או ביטול האיתות.

2. "להחזיר לו" הוא מעשה מטופש למדי - במצב זה יהיו שני נהגים מסונוורים ולא אחד. וכיון שיש סבירות לא קטנה שהנהג ממול הוא הערס שממילא לא יודע לנהוג הסכנה לתאונה תגדל משמעותית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...