Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני הנדסאי מכטרוניקה (מצטיין),

המשכתי לBSc וכעת מסיים תואר להנדסת חשמל ואלקטרוניקה בהתמחות מחשבים ותקשורת (ומצטיין מחלקה שנה ב' וג' :) ) באפקה -המכללה להנדסה בת"א.

אין לי שום ניסיון בתחום ואין לי קשרים, וכתוצאה מכך אני נתקל בחוסר מענה מוחלט מצד המעסיקים בתחום האלקטרוניקה (אנלוגים וכו') והחומרה (FPGA והנגזרות שלהם).

לכן אני מתלבט אם להישאר מחוסר עבודה בתחום, או להרחיב את אופקיי בשפות התכנות השונות (דוט.נט, סי שארפ, Perl).

האם לדעתכם יהיה קל יותר להתקבל כמתכנת חסר ניסיון לעבודה?

מה שעצוב בכל העניין, שכהנדסאי מכטרוניקה היה לי קל מאוד לקבל הרבה הצעות עבודה (בשכר של עד 35 שח ), וכאשר החלטתי להתקדם ברמה האקדמית שלי, אני נתקל בדחייה מוחלטת ובחוסר הצעות עבודה.

נ.ב

המעבר ממכונות לחשמל נבע מהרצון לעבוד באינטגרציה, ולעבוד במערכות משולבות מכניקה-חשמל-תוכנה ובקרה.

פורסם

מה זה כרגע מסיים תואר? רק התחיל סימסטר לפני חודש אז במקרה הטוב והאופטימי ביותר אתה מסיים בעוד שלושה חודשים וגם זה על הנייר כי הדיפלומה מגיעה רק שנה אחרי.

בכל מקרה, אתה לומד במוסד אקדמאי עם רקורד בינוני (ויש שיאמרו אף למטה מכך) ואין לך ניסיון, לכן קשה למצוא מעסיקים שיזמינו אותך לרעיונות עבודה. קשה, מה שגם שלפי מה שאני מבין אתה עדיין סטודנט, כלומר כרגע אי אפשר לראיין אותך למשרת מהנדס כי אתה עדיין לא כזה.

בקיצור, סבלנות. כמה זמן אתה מחפש ואיפה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה שלום,

אכן הסמסטר הזה אני מסיים את הקורסים, ויישאר רק להציג את הפרויקט במאי. סיום הסמסטר כולל המבחנים עוד חודשיים.

הבעיה היא שאם אני מגיש בקשה לסיים את התואר, אין דרך חזרה, לכן אני יכול לדחות את קבלת התעודה בשנה ולהיכנס למסלול של הנדסת תוכנה ולקחת את הקורסים הבסיסיים (אלגוריתמים, ושפות תכנות נפוצות). בסמסטר הבא אין לי דרישות קדם עבור הקורסים בתוכנה, לכן אאלץ להמתין סמסטר.

המוסד בעל רקורד בינוני זה נכון, אבל הצלחתי להרשים באינטל חיפה (שלא מכירים את המוסד אפילו), אבל כנראה הידע זה לא מה שקבע בראיון ההוא, אלא משהו שפלטתי או ההתנהגות שלי במהלך הראיון. הם גם החמיאו לי שיש לי ידע (הייתי בטוח שאני עובר את הראיון.. :-( )

אני בחיפושי עבודה שנה+. והייתי רק בשתי ראיונות עבודה (אחד נפסלתי ישר כאשר אמרתי שאין לי ניסיון תעשייתי, לא יכלו לשאול בטלפון?)

אני מחפש באתרי החברה השונים (carrers), כאשר את החברות אני בוחר לפי מיקום באתר: rapid job, או לפי התחום באתר: matimop.

ואני לא מחפש משרת מהנדס, לא מחפש שכר, מחפש בעיקר לעבוד במקצוע. גם אם זה עוזר מהנדס (שרטוט מעגלים, הרכבת מעגלים, בדיקות וכו').

הבעיה היא שאין, לכן חשבתי לפנות לתחום האחר בשוק - האם זה ישתלם לי השקעת שנה נוספת? (עדיין אשאר ללא ניסיון).

פורסם

אני חושב שתוכל למצוא עבודה בQA חומרה.

נסה את הכיוון הזה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
אני חושב שתוכל למצוא עבודה בQA חומרה.

נסה את הכיוון הזה.

לא ממליץ בכלל על הכיוון הזה, אלא אם כן QA התחום שהכי מעניין אותך בעולם וזה מה שאתה רוצה לעסוק בו כל חייך (ואני לא מאמין שלמדת 4 שנים בשביל לעסוק במשהו שעם יד על הלב, גם הנדסאי ואפילו חסר תואר יכול לעשות)

ברגע שתתחיל לעבוד בתפקיד QA אוטומטית כל חברות כח אדם ייצמדו לפרט הזה (מה לעשות, הם עובדים על בסיס מילות מפתח) ואתה תקוע בתחום הזה שמאוד מוגבל מבחינת הקידום הטכני שהוא מציע. אם אתה תותח אתה כמובן תוכל להתברג בתור מנהל צוות ואפילו מנהל מחלקה- אבל מבחינה טכנית עדיין התפקיד לא משתווה לתפקידי פיתוח בהנדסה.

עריכה: משום מה התבלבלתי עם QA תוכנה, סליחה. אבל גם QA חומרה זה לא בדיוק שיא השיאים שמהנדס יכול להגיע אליו. מצד שני ממה שהתרשמתי גם לתחום הזה מחפשים אנשים עם ניסיון (אפילו טכנאי בצבא תופס, אבל ניסיון כלשהו)

פורסם

המצב בתחום התוכנה לא טוב יותר ממה שאתה מתאר, עבור חסרי ניסיון שלא מסיימים תואר בטכניון או במוסד נחשק אחר. השוק מוצף באנשים ממסלולים שונים וקשה למצוא עבודה ללא ניסיון של שנתיים לפחות. אם אתה רק רוצה ללמוד שפות תכנות (שזה תמיד שימושי), ולא את החומר התיאורטי והמתמטי, אתה לא צריך לקחת קורסים בשביל זה - תלמד בעצמך.

flytomars - זה נכון ש-QA היא לא המשרה הכי טכנית שיש, אבל מצד שני קל יותר להתקדם ממנה למשרות אחרות ונחשקות יותר בתוך הארגון, מאשר לנסות להתקבל אליהן מבחוץ וללא ניסיון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

flytomars - זה נכון ש-QA היא לא המשרה הכי טכנית שיש, אבל מצד שני קל יותר להתקדם ממנה למשרות אחרות ונחשקות יותר בתוך הארגון, מאשר לנסות להתקבל אליהן מבחוץ וללא ניסיון.

אז זהו, שעל זה לא הייתי בונה.

תחשוב שבערך 90% מהאנשים בQA הם בעלי תואר ורוצים להתקדם לתפקידים אחרים-

אלא אם כן אתה ממש תותח (ובתותח אני מתכוון - טוב משאר ה90%), אתה די תקוע שם.

יותר קל (אבל כמובן עדיין קשה) להשיג מלכתחילה עבודה בתור מתכנת \ מהנדס במשרת סטודנט ולהתקדם משם.

פורסם
מנצל"שת: יש מוסד עם רקורד טוב+ שמאפשר לימודי ערב להנדסת חשמל?

HIT , אם תרצי ייעוץ למתקדמים , תשאירי ה"פ , אני לומד שם (עומד לסיים).

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

• תוכן חדש...