Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבנתי ששמן סינטטי זורם יותר בקלות לפתחים צרים, וככה חוסך בלאי למנוע קר למשל ... אבל התכונה הזו היא לא בעצם מה שנקרא צמיגות ?

אז אם יש לי שמן סינטטי מול שמן רגיל ששניהם 10W40, למה שיהיה הבדל בצמיגות ?

או שזה פרמטר שונה מהצמיגות שנמדדת כ10W40 ? אם כן איך הוא נקרא בכלל ? והאם יש לו גם מידה שמצויינת לכל סוג שמן ? תודה 8)

פורסם

זה אומר שמבחינת יכולת זרימה למעברים דקים (במיוחד בטמפ' נמוכה), אין הבדל בין סינטטי לשמן מינרלי ששניהם למשל 10W40 ?

פשוט הבנתי שיש. אז יש פרמטר אחר שאני לא מכיר ?

פורסם

כמובן אנו ממתינים למומחים כאן, אבל בינתיים מה שנראה לי זה שבאופן כללי שמן 20W50 יהיה סינטטי, ושמן 5W30 יהיה סינטטי מלא, ולכן מקובל לומר שמינרלי יותר דק, אבל זה לא בגלל שהוא מינרלי, אלא בגלל שהוא בדרך כלל נפוץ בדרגת צמיגות שונה. אני לא ראיתי 20W50 סינטטי מלא, למרות שאני מניח שזה שייך. וגם לא תמצא 5W30 מינרלי. 10W40 אתה יכול למצא חצי סינטטי, וגם סינטטי מלא, והם אכן באותה רמת צמיגות כפי שכתב לנו מרק10. אבל בעיקרון כאן האיכות של הסינטטי אמור להיות טובה יותר, אבל זה לא בהכרח, כך כי החצי סינטטי מתוצרת טובה עם דירוג טוב, יהיה טוב יותר ממינרלי פשוט יותר. אבל באופן פשוט, הטוב יותר גם יהיה בדרך כלל הסינטטי המלא.

ויתקנו אותי אם אני טועה ומטעה... זה לפי מה שאני הבנתי את הדברים עם השנים.

פורסם

אם כבר נכנסת לתוך הפרשנות של השם אז זה המקום לציין שהישראלים טועים בכך שאומרים "חצי סינטטי". המונח הנכון הוא "שמן על בסיס סינטטי". לא תראה באף מקום בעולם ואף יצרן שרושם על השמן שלו 50% סינטטי. זוהי פשוט טעות נפוצה בקרב הישראלים. הצמיגות של נוזל (התנגדות לזרימה בכלי כל שהוא והתנגדות לזרימה של עצמו) לא מושפעת מכך באם הוא סינטטי או לא.

אכן, ניתן למצוא שמני 5W-30 "חצי סינטטיים" מאת כמה יצרנים. השאלה היא למה ללכת על "חצי סינטטי" כאשר ההפרש לסינטטי מלא הוא לא בין שמיים וארץ.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
השאלה היא למה ללכת על "חצי סינטטי" כאשר ההפרש לסינטטי מלא הוא לא בין שמיים וארץ.

לדעתי הסיבה היא בעיקר משום שעד לאחרונה היה פער מחיר מאוד גדול לסינטטי מלא, ובנוסף, שאנשים לא מודעים לחשיבות הגדולה לשמן איכותי כמה שיותר. העיקר לחסוך עכשיו.

פורסם

היתרון של שמן סינטטי על פני שמן מינרלי , שהמולקולות של השמן הסינטטי אינן נגזרות כל כך מהר , כמו בשמן המינרלי, השמן הסינטטי מחזיק מעמד יותר זמן בתוך המנוע.

פורסם

בטמפרטורות נמוכות , השמן המינרלי משנה את הצמיגות שלו ליותר גבוהה , דבר שמקשה את ההתנעה בבוקר קר, השמן הסינטטי אינו מושפע באותה מידה מהטמפרטורה הנמוכה , והשאיבה שלו על ידי משאבת השמן היא יותר קלה , השמן מגיע מהר לכל המקומות וזה יתרון , של השמן הסינטטי על פני זה המינרלי.

פורסם

אז אם מדובר ב10W40, אז הסינטטי בבוקר יהיה למשל 20 בבוקר בישראל ולעומת זאת המינרלי יהיה למשל 12 ? או ששניהם יהיו 10 באותה טמפ' ואז שוב אין שום תובנה בשרשור הזה ? :-)

פורסם

התכוונתי לומר שהשמן בבוקר הוא יותר סמיך , ולא שהצמיגות שלו משתנה , שמן סינטטי לא מושפע כל כך מהקור כמו שמן מינרלי , ולכן בבוקר קר , קל למשאבת השמן להזרים אותו , והוא מגיע מהר יותר משמן מינרלי לכל המקומות שדורשים שימון.

• תוכן חדש...