Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפתא 1981, מוטות פיתול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי החלפת בוקסות ובולמים הרכב עדיין נוסע דרעק, ולכן החשד עובר למוטות הפיתול.

בבדיקה עולה שצד שמאל נמוך יותר מימין. לא זוכר את המידה המדוייקת כרגע אבל זה משהו שלא נראה בעין. זה כן תואם לעובדה שפנייה שמאלה מרגישה נכון אך בפנייה ימינה הרכב ״נשכב״ וההגה מתקשה. בנוסף בשיבושי כביש הרכב מקפץ בשמיניות... בקיצור נסיעה לא מאוזנת בעליל.

בהסתכלות ויזואלית על הליפט לא רואים בעייה מיוחדת והמוטות נראים ישרים. מכונאי שהתכופף מתחת לאוטו כשהו על הרצפה טען שדווקא הימני עם בטן ונוגע ברצפה.

מה שמוזר פה זה שהרכב עם 128 אלף קילומטרים. קצת מוזר לקבל עייפות חומר כזו מאסיבית בקילומטראז כזה נמוך מה עוד שבעין שלי לא ראיתי משהו יוצא דופן. נסעתי בעבר על אלפות סטנדרטיות עם המון קילומטראז ולא נתקלתי בנסיעה עד כדי כך גרועה.

בקיצור, כרגיל, עצות מאלפיסטים גורו...

בנוסף, אם זו באמת הבעייה אין לי שום רצון מיוחד להשקיע בשדרוגים ספורטיויים, ולכן אם יש למצא זוג מקורי איפה שהוא ( אולי אפילו פה) זה יהיה מצוין.

תודה לעונים..

איתן

פורסם

שלום ידידי,

התופעה שאתה מתאר אכן לא שכיחה. אמנם מדובר במכוניות ישנות אבל גם לי בתור אלפיסט לא זכור שנתקלתי בתופעה כזו, לפחות לא ברמה שאתה מתאר.

אני יכול לחשוב OFF THE TOP על כמה דברים:

1. שהיתה פגיעה בגשר שאליו מתחברים המוטות (אתה אומר שאחד עם בטן?!), או פגיעה מבנית אחרת ברכב.

2. הסט של הבולמים לא מתאים בכך שהוא רך מדי לרכב.

3. הקפיצים האחורים עיפים \ רכים מדי.

4. אכן המוטות פשוט גמורים או לא מכוונים נכון.

5. מוט מייצב קדמי פגום \ משוחרר.

6. ANY COMBINATION OF THE ABOVE

וכאן מגיעה השאלה השאלתית כמה אתה באמת מוכן להשקיע ברכב. תוכל להזמין מוטות פיתול חדשים, המחיר הוא בסביבות 1500 ש"ח + יבוא. או שתמצא בארץ משומשים ואז גם לך תדע מה איתם. עוד נקודה חשובה היא כיוונון \ הרכבה נכונים של המוטות. אולי הם פשוט לא מורכבים נכון? אם תצטרך עזרה יש לי ספר של היינס מדריך.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

תודה על התשובה:-)

אז ככה: מורכבים לא נכון: מה שנאמר לי זה שכל שן היא בערך 4 סנטים מה שאומר שהרכב יצטרך לעמוד ממש נמוך ויזואלית וזה לא המצב.

מבחינת פגיעה, אין שום סימן לאיזושהיא פגיעה או תיקון. מעבר לזה יש לי את רוב היסטוריית הרכב והוא לא עבר אפ פגיעה וגם לא אפ תיקון המתלים שחייב פירוק של המוטות.

קפיצים אחוריים: זה עוד פחות סביר. קפיצי סליל לא אמורים להתעייף עד כדי כך.

בקשר לבולמים: לפנים סט חדש של קוני ספורט, מכוונים פיקס...מאחור סט זהה אבל כזה ששכב בקופסה כמה שנים טובות. בכל מקרה בבדיקה ידנית וויזואלית הקושי שלהם לא מרגיש שונה משמעותית.

כמה אני רוצה להשקיע?...כשיש 4 מכוניות צריך להיות זהיר...אם היה בטוח שזה מחוייב המציאות אז מילא אבל מאחר ואני גם לא מחפש להקשיח אז ממש לא בא לי להחליף סתם ככה ואז לגלות שזו לא הבעייה...

יש המלצה על בדיקה יסודית ומעמיקה של הענין הזה? מבחינת סדר פעולות וכו

גם לי יש היינס, לא ראיתי שם אז אולי מישהו יודע מה המידה הנכונה בין הגלגל לכנף, אחורה וקדימה?

פורסם

צריך הגדרה יותר ברורה של הבעיה. אבל לפי מה שאתה כותב ישנם יש כמה בעיות:

1. צד שמאל נמוך יותר מצד ימין

2. המכונאי אמר שמוט הפיתול עם בטן.

3. "לפנים בולמים של קוני מכוונים פיקס" מה זה אומר? בGTV סטנדרטית לא צריך לכוון את הבולמים אלא להשאיר אותם במצב הרך ביותר כמו שהיגיעו מהיצרן. ( ככה זה אצלי ,השיכוך הקטן ביותר וגם זה מרגיש יותר מידי )

וגם תישאל את עצמך האם הבעיה נוצרה אחרי החלפת הבוקסות והבולמים.

פורסם

נתחיל מהשאלה האחרונה...לא יכול לומר בבירור מתי הבעיה התחילה. האוטו נסע נורא לפני עבודות הבוקסות והבולמים. אחרי החלפה היה אפשר לבודד את הבעיה שנשארה. אני לא מתחייב אבל נראה שהבעיה היתה קיימת גם קודם. זו בעיה לא קטנה, ודי מפתיעה, לקחת רכב אספנות עם 128000 קילומטרים, שלא עשו בו כלום מאז שיצא מהמפעל, ולהתחיל לבודד בעיות. הכל מרגיש כמו בעיה אחת גדולה :-(

המשך: מכונאי שהתכופף מתחת לאוטו במקום עם רצפה עקומה ( באמת :-)!) אמר את זה. על הליפט ועל הרצפה אני לא ראיתי שום דבר, וגם מכוון הפרונטים שלי לא ראה שום בעיה. כמו שאמרתי, זה גם מתאים להגיון כי דבר אחד שלא אמור להיות ברכב שלי זה עייפות חומר ( ברזלי לפחות) בטח לא בצורה קיצונית.

בנושא הבולמים, למיטב זכרוני הקדמיים מכוונים על דרגה אחת מעל המינימום, זה לא מרגיש קשיח במיוחד. בכל מקרה הכיוון כמובן שווה בשני הצדדים.

ואחרי כל זה...עדיין צד אחד יותר נמוך!!!!!!!!!!

ואני שואל שוב..למישהו יש מידות? קודם כל שנדע איזה צד במידה הנכונה...

פורסם

אילו "בוקסות" הוחלפו? האם הוחפו ה"בוקסות" של המשולשים הקידמיים תחתונים ?

התופעה שאתה מתאר יכולה לנבוע בין היתר מחופש במשולש שגורם ללחץ על המוט כשהרכב על הריצפה ואז המוט מקבל קשת לתוך הריצפה.

ייתכן והרכב סבל ממצב כזה זמן רב והמוט התעקם באופן קבוע.

כמובן שבתור התחלה דרושה בדיקה של מצב השילדה וכיו"ב...

לגביי השיניים של המוט - מי שאמר לך 4 ס"מ לשן במוט הפיתול צודק וגם טועה.

כיוונון נכון של המוט נעשה ע"י סיבוב מספר שיניים תואם בשני צידיו של המוט.

אסור להזיז שן אחת בלבד רק בצד אחד! חייבים לסובב מספר שיניים זהה בשני הצדדים.

מספר השיניים בכל קצה שונה, וכך מתקבל שינוי של 1.5 מ"מ על כל שן (מלפנים ומאחור בהתאמה)

בדגמים המאוחרים (85 ומעלה) של הג'וליטה 75, 90, GTV...השינוי יהיה 2.5 מ"מ לשן.

בהצלחה.

פורסם

אוווו, זו תשובה שהיא עזרה אמיתית!! :-)

כן, הוחלפו בורסות משולשים תחתונים. התשובה הזו באמת עוזרת, מה שנשאר זה רק לדעת מה המידה הנכונה של המרחק בין הגלגל לכנף כך שאדע באיזה צד זה תקין ובאיזה לא. מישהו?...

פורסם

מה מצב הבוקסות בגשר שמתחבר למוטות הפיתול בצידם האחורי?

מה מצבן של יתר הבוקסות...בולג'ויינטים. ..מפרק מוט הגה ...מסרק

נסה למדוד מהגשר האחורי למשולש ולהשוות בין שני הצדדים.

תצטרך לבצע מדידה מדוייקת.

אני מאמין שתמצא תרשימים עם מידות שילדה אם תבצע חיפוש מעמיק ברשת.

נסה למצוא מוטות משומשים שנראים ישרים ולהחליף.

• תוכן חדש...