Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרבה פעמים אני נתקל באנשים שקשה להם להרדם. לוקחים כדורי שינה וכו'.

לאחרונה (כבר כמה חודשים) התחילה אצלי הבעיה ההפוכה. אני לא מצליח לקום. 4 שעות שינה; 7/8 שעות שינה, לא משנה. תמיד אותו הדבר. מגיע הבוקר וצריך לגרד אותי עם שפכטל מהמיטה.

ייתכן וזו בעיה אמיתית, או סתם נער עצלן?

מה הפתרונות?

אציין כמובן ששעון מעורר לא עוזר. לאחרונה יש לי חבר שמתקשר לנדנד, אבל גם לזה יש אמינות מוטלת בספק וזה פתרון זמני ובעייתי

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לך לרופא שיעשה לך בדיקות דם.

אם זה כמה חודשים יכול להיות שחסר לך משהו בגוף וזה קשור לתזונה או לסגנון חיים.

אצלי מה שעוזר להתעורר טוב זה הורדה ברמת המתח ביומיום.

כשאני מתוח אני לא יכול להתעורר וישן גרוע, למרות שמצליח להרדם תוך פחות מ20 שניות מהרגע שהראש נוגע בכרית.

פורסם

לי יש בדיוק את אותה הבעיה, פחות מ10 שעות שינה אני פשוט לא קם, לא משנה מה קורה סביבי.

אבל, אם אני רוצה להתעורר (למשהו שאני מחכה לו) אני מתעורר כמו גדול גם אחרי 5 שעות, ועוד לפני השעון.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

תעשו ילדים יפתור לכם את כל בעיות ההתעוררות בבוקר.

נ.ב

לא מתחייב על כמות שעות השינה בלילה.

וברצינות תחשוב אם יש משהו ששינית בהרגלים שלך תזונה פעילות וכו אם לא גש לבדיקות דם.

פורסם

רועי, בנוסף לבדיקות, נסה ביקור במכון שינה.

לפני מס' שנים עברתי בדיקה במכון שינה (אמנם מסיבה אחרת), אך שם בודקים לך את איכות השינה ודברים דומים, לא מזיק.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

יכול להיות שהשעון הביולוגי שלך פשוט עובד אחרת ואתה צריך להסתגל אליו. אני למשל מתפקד הכי טוב בשעות הלילה ולכן מתאים את עצמי לשעות האלה - תנומה קצרה אחרי העבודה, עוד שעתיים שינה לפני העבודה - ואני רענן כמו קרפרי בבוקר וגם מספיק לעשות את כל עבודות הבית בין חצות לחמש בבוקר.

כמובן שזה עובד בעיקר כשאתה גר לבד, אם יש משפחה בתמונה וגמישות מוגבלת בלו"ז זה כבר יותר בעייתי.

פורסם

גם לי יש איזה קושי בזמן האחרון להתעורר, אני רגיל כבר יותר משנה לקום כמעט כל יום ב6.30 בבוקר (חריגים: ימים שאפשר להגיע לבסיס מאוחר יותר/צריך לבוא מוקדם יותר, שמירות [שעות שינה משתנות] וחופשים למיניהם)

בזמן האחרון לוקח לי המון זמן להרדם, בבוקר אני מתעורר בזמן אבל פחות "עירני ורענן" מפעם.

(הפז"ם עושה עייפות :roll:)

אני נכנס לישון ב11 וצריך לקום ב6.30. בשבילי זה די והותר וזה מה שאני גם ישן הרבה פעמים בחופשים מתוך הרגל (שעות אחרות, אבל כמות שעות שינה דומה או זהה).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לי יש בדיוק את אותה הבעיה, פחות מ10 שעות שינה אני פשוט לא קם, לא משנה מה קורה סביבי.

אבל, אם אני רוצה להתעורר (למשהו שאני מחכה לו) אני מתעורר כמו גדול גם אחרי 5 שעות, ועוד לפני השעון.

אצלי זה ככה גם אם מדובר על שעה שינה. רק להבדיל, גם אחרי 20 שעות אני יכול לא לקום, ופשוט למות במיטה. כנראה שנהייתי אנמי או משהו :lol:

אגב, ממש לא מדובר בעצלנות, כי כשאני קם יש לי סוג של תמריץ שמעיר אותי בבוקר (אם יש משהו שאני מחכה לו בקוצר רוח).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
יש מצב שזה קשור לחורף ?

אצלי אותה בעיה.

לא, אני דווקא אוהב חורף.

חוץ מזה בקיץ בכלל היה לי קשה להרדם, אפילו עם מזגן וביגוד מינימלי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

תשתדל לשתות מספיק במהלך היום, לי זה עוזר המון בתור אחד שלא היה אוהב לשתות כלום.

ליטר וחצי מים ביום לפחות. (או הרבה תה ירוק)

נ.ב אני בדיוק כמוך.

Opel Adam S 2017

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לשתות מים במהלך היום זה אחלה, אבל לא לפני השינה. אתה סתם תתעורר ב4 להשתין וזה ידפוק לך את כל הרצף.

אם סתם קשה לך לקום מהמיטה, תעצור את הנשימה. זה עוזר.

אם אתה בכלל לא מתעורר גש לבדיקות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני שותה תה ירוק פעם עד פעמיים ביום, ושותה יותר מליטר וחצי ביום (צאלים, חם :roll:),

אבל אני חייב לשתות לפני השינה. חוץ מזה שלרוב אני לא מתעורר להשתין באמצע הלילה, הבעיה פשוט בכללי היא להרדם. לוקח מלא זמן, למרות שיש שקט בבית ובחוץ, לא חם ולא קר מדי, סתם מעצבן.

לקום אני מצליח אבל כאילו קשה, קם עייף כזה.

פורסם

גם אצלי יש בעיה קשורה.

אמנם אני מצלחי לקום בבוקר בלי בעיה, אבל אני עייף מאוד ורק מחכה לרגע שאני אלך לישון. גם אם אני ישן 8-9-10 שעות, אני עדיין קם עייף, גם אם התעוררתי מיקיצה טבעית. לרוב כשאני בבית וישן כ10 שעות, אני גם ישן שנ"צ של שעה-שעתיים. זה ממש מבאס כל הזמן להיות עייף.

• תוכן חדש...