Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, פורום נכבד.

אשמח לייעוץ ברכישת רכב לנסיעות בינעירוניות של 400-600 ק"מ בשבוע.

הרכב ישמש רוב הזמן לשני נוסעים בלבד, אבל לעתים יותר.

חלק מהנסיעות הן בעליות של חיפה, ולכן חשוב גם נפח המנוע.

אני לא בטוח שארצה להחזיק ברכב לאורך זמן, ולכן הייתי מעדיף שבעת המכירה עוד שנה-שנתיים הערך לא יירד משמעותית, אם אפשר בכלל לצפות מראש דבר כזה.

אני עדיין לא ממש יודע לאיזה מחיר לצפות. נראה לי שסביבות 70 אלף זה מחיר סביר, אבל כמובן הייתי מעדיף כמה שפחות. הקריטריון שלי למחיר הוא: הכי זול שאפשר, אבל לא כזה שיגרום לי לרוץ למוסכים. אני לא סובל התעסקויות כאלה ומוכן לשלם יותר בשביל רכב אמין יותר. והפרש המכירה יותר חשוב לי מהמחיר האבסולוטי.

ידני בא בחשבון.

תודה רבה!

פורסם

אני מקווה שעוד אנשים יענו לך, אבל אכתוב פה את שתי האגורות שלי.

כמעט כל רכב ערכו יורד משמעותית, בגדול על כל שנה שעוברת כ-10% (ממחירו בתחילת אותה שנה), יש כאלה שיותר ויש כאלה שפחות.

זה אומר שככל שתקנה רכב זול יותר - ערכו באופן יחסי יקטן פחות לאורך זמן - ולכן בעוד כשנתיים שלפי הבנתי אתה תמכור את הרכב, "תפסיד" פחות.

רכב ידני בד"כ יהיה זול משמעותית מרכב אוטומטי, ואם אין לך בעיה עם זה (כדאי לשקול במיוחד עם הזינוקים בעליות של חיפה) אז זה מומלץ.

אני חושב שרכבי מיני (חדשים) יסתדרו מצויין גם עם העליות של חיפה. בגלל המנוע הקטן והמשקל הקטן שלהם הם חסכוניים בדלק, אומנם פחות בנסיעות בין עירוניות, אבל עדיין הרבה פחות מרכבים גדולים יותר מסוג סופר מיני ומעלה (בד"כ, יוצאים מהכלל הם הונדה ג'אז, הרכבים ההיברידיים וכדומה) וכאמור הם זולים יותר ולכן ירידת הערך שלהם תהיה נמוכה יותר. לפי מה שכתבת אתה הולך "לתפור" כ-2000 ק"מ בחודש ולכן צריכת הדלק בנסיעות בין עירוניות היא מאוד משמעותית.

הדיעה הרווחת (לא בהכרח מוצדקת) היא שהרכבים היפאניים (טויוטה, הונדה וכו') הם הרכבים האמינים ביותר והצרפתיות (סיטרואן, רנו וכו') הן פחות אמינות, והדבר משתקף בירידות המחיר שלהם (יפאני יורד לאט יותר, צרפתי מהר יותר). תוכל לקנות רכב צרפתי באותו שנתון של רכב יפאני (מאותה קטגוריה) במחיר זול כי מחיר המחירון שלו יורד מהר, אבל הוא גם ימשיך לרדת לאחר שתקנה אותו וכדאי לקחת זאת בחשבון. כמו כן ייתכן שתצטרך להוציא יותר כסף על תיקונים לרכב צרפתי.

בעיקרון כדי לחסוך הכי הרבה כסף אתה יכול לקנות מיני משומשת. כדאי לוודא שברכב שאתה קונה יש מערכת בטיחות EPS (שהפכה לחובה לרכבים מלפני כ-3 שנים), שהיא חשובה מאוד. כמובן שככל שהרכב ישן יותר - האמינות שלו יורדת. רכב משומש זה גם תמיד סוג של הימור - אפשר לעשות בדיקות לרכב במקום אמין (כמו קומפיוטסט) אבל אף פעם אי אפשר לדעת לבטח שלרכב אין בעיות כרוניות מסויימות.

רכב מיני שמחיר המחירון שלו צנח הוא הסוזוקי אלטו - שמלכחתילה מחיר המחירון שלה נמוך מאוד. עם זאת האלטו, על אף שהיא נחשבת אמינה (סוזוקי), היא מינימליסטית וספרטנית מאוד, ויש רבים המכנים אותה פחנוע על גלגלים. לפחות מבחינת דלק ניתן לציין לחיוב שהיא חסכונית במיוחד.

זכור גם שבתקציב שציינת אתה עדיין יכול לקנות רכב חדש ידני (כמו הפיקנטו ששמעתי שהיא הטובה בקטגוריית המיני).

שים לב שגם אם אתה רוכש רכב מליסינג וזוכה "בהנחה" מתאימה, הדבר יבוא לידי ביטוי גם כשתמכור את הרכב (תצטרך לתת את ההנחה הזאת) ולכן אם אתה מסתכל לטווח הארוך זה לא בהכרח חסכוני יותר.

מומלץ לבדוק היטב את הרכב שמעניין אותך, ואפילו לצאת לנסיעת מבחן עם חבר שאתה מכיר שיש לו את אותו דגם, או בנסיעת מבחן רשמית אצל אחד היבואנים.

מאחל לך הצלחה בהמשך דרכך.

• תוכן חדש...