Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נקודה שחשוב להדגיש - מנורות מסוג זה מסנוורות אך ורק כאשר אורות הדרך כבויים. כאשר נהג מדליק את הפנסים הראשיים, הבהירות של תאורת היום יורדת בכ 50% - בדיוק מהסיבה שהיא נועדה ליום ולכן היא בהירה מאוד.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפותח השרשור, בדיוק השבוע חשבתי לפתוח שירשור על העניין.

בהחלט מעצבן, אבל לא מפריע לי שהם אידיוטים מפריע לי שעכשיו אני צריך פי 10 לשים לב יותר לכביש כדי להימנע מאיזה רכב שחור בלילה שנוסע עם לדים מקדימה ומאחורה אתה פשוט רואה מסך שחור, מזל שרוב הרכבים חדשים ויש לוחית רישוי שזוהרת.

אני אומר שהתאורת לד סבבה, אבל למה להדליק את האור בלוח מחוונים?

Fail של המהנדס

מצד שני הוא בטח עוד לא פגש נהג ישראלי מצוי שלא יודע שום דבר על רכב חוץ מלהחליף אותו כל 3 שנים...

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם

יש עוד משהו חשוב שאנשים אולי לא שמים לב זה שבגלל הפוזות האלו אין אור מאחורי הרכב. זה מסוכן כי בלילה לא רואים במיוחד בבין עירוני ויצא לי להיפגש עם נהג כזה שלמזלו אף אחד לא נכנס בו.

פורסם

אוקי, בתור "אחד האידיוטים" שאתם מציינים פה והופכים לשטן, אני אגיב.

לי באופן אישי, הקטע של DRL הוא חדש.

באף רכב שהיה לי בעבר לא היו לי אורות כאלו. למעשה, בכל רכב שאי פעם היה לי, ברגע שהתנעתי, כבר האורות הרגילים דלקו.

אז ככה:

אתה עולה לאוטו, מתניע אותו ורואה שהאור מאיר על הקיר שמקדימה. אתה לא באמת חושב על זה באותו רגע שהאורות האלו הם לא אורות ואתה נמצא במקום מואר יחסית, אז אתה לא קולט ולא צריך את האורות בשביל לראות.

אז אתה יוצא משם ונוסע כמה מטרים.

אם אתה בעיר, כשהכל שם מואר בכל מקרה, אתה ממש לא תשים לב, אלא אם מישהו היסטרי יבוא ויתחיל להבהב לך.

אבל אם אתה יוצא מהעיר, קשה מאוד להתעלם מזה שמשהו לא ממש בסדר באורות, ואז אתה מדליק אותם.

אני חושב שהאורות האלו מציקים בלי קשר ושבכל רכב האורות הרגילים צריכים להיות מחוברים לסוויץ'.

לי זה קרה כבר 3 פעמים בשבועיים שהאוטו אצלי.

אני נכנס לתחנת דלק, מתדלק, עולה לאוטו ונוסע.

אחרי שאני יוצא מהתחנה אני קולט שמשהו לא בסדר ומדליק את האורות הרגילים.

אין פוזה, אין כלום.

ולגבי המשפט הבא:

מתקמצנים על עלות החלפת פנסים ופשוט לא מדליקים אותם

פה באמת הגזמת.

אלא אם זה אדם טיפש בקיצוניות, זה לא נכון.

בנוסף, אין בזה שום אלמנט של פוזה, אז רד מזה. זו לא הסיבה שאנשים לא מדליקים את האורות.

פורסם

הלו, מה נסגר אתכם?

אתם נשמעים כמו חבורת זקנות.

תאורת היום לא מסנוורת, היא פשוט דומיננטית יותר מאשר הלוגן "חם" וזה נותן תחושה שזה מסנוור יותר אך לא כך הדבר.

קסנון לא חוקי זה מה שמסנוור. ולעומתו קסנון שהוא כן חוקי הוא הרבה פחות מסנוור גם מהלוגן, אך משום שהוא דומיננתי יותר מרגישים את הנוכחות שלו.

*אלא"כ מדובר בקאיין או פאג'רו שכנראה המהנדסים שלהם לא הכניסו את משתמשי הדרך כשיקול.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

לא זקן ולא נעליים.

DRL כן מסנוור בלילה אם הוא על עוצמה מלאה.

לא סתם יש לו אפשרות לעימעום בלילה. (זה נעשה באופן אוטומטי יחד עם אורות דרך דולקים)

פורסם
לא זקן ולא נעליים.

DRL כן מסנוור בלילה אם הוא על עוצמה מלאה.

לא סתם יש לו אפשרות לעימעום בלילה. (זה נעשה באופן אוטומטי יחד עם אורות דרך דולקים)

אתה טועה , לא בכל הרכבים ה-DRLים הם עם עוצמה שמשתנה , יש כאלו שכן ויש כאלו שלא , זה תלוי ביצרן , אצלי ברכב הם באותה עוצמה כל הזמן וכמובן לא מסנוורים , ואני בטוח שבעוד הרבה רכבים זה ככה .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

כמי שיוצא מהבית לפני הזריחה מה שמפריע לי הוא בעירק הנהגים ששוכחים להדליק אורות ולא נראים מאחור. פחות סובל מהסינוור, אולי כיון שאני נוהג בד"כ בקטעים מוארים (שהבם העין מורגלת לאור ופחות נוטה להסתנוור).

יש סיבה לכך שה-DRL פועל רק בחזית ולא מאחור - הטענה היא כי הדלקת הפנסים האחוריים גורמת לכך שפנמסי הבלימה יבלטו פחות. אבל כאשר נהגים רואים את הקיר מולם מואר הם שוכחים להדילק פנסים, ואז הם בלתי נראים מאחור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זו מכה רצינית עוד מימי האורות חנייה, אנשים שלא יודעים מזה רכב ומסובבים את מתג האור קליק אחד וחושבים שהדליקו אורות, ומה שאנחנו רואים אלה הנורות הקטנות האלה שהערסים מחליפים ללדים, צריך לתת הסברים בקבלת רכב חדש שקליק אחד זה לד ו2 אורות!

או שיקנו רכב עם תאורת אוטומטית כמו בסקודה(ושאר הרכבים), מדליקה אוטומטית ביום לד ובלילה אור.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אוקי, בתור "אחד האידיוטים" שאתם מציינים פה והופכים לשטן, אני אגיב.

לי באופן אישי, הקטע של DRL הוא חדש.

באף רכב שהיה לי בעבר לא היו לי אורות כאלו. למעשה, בכל רכב שאי פעם היה לי, ברגע שהתנעתי, כבר האורות הרגילים דלקו.

אז ככה:

אתה עולה לאוטו, מתניע אותו ורואה שהאור מאיר על הקיר שמקדימה. אתה לא באמת חושב על זה באותו רגע שהאורות האלו הם לא אורות ואתה נמצא במקום מואר יחסית, אז אתה לא קולט ולא צריך את האורות בשביל לראות.

אז אתה יוצא משם ונוסע כמה מטרים.

אם אתה בעיר, כשהכל שם מואר בכל מקרה, אתה ממש לא תשים לב, אלא אם מישהו היסטרי יבוא ויתחיל להבהב לך.

אבל אם אתה יוצא מהעיר, קשה מאוד להתעלם מזה שמשהו לא ממש בסדר באורות, ואז אתה מדליק אותם.

אני חושב שהאורות האלו מציקים בלי קשר ושבכל רכב האורות הרגילים צריכים להיות מחוברים לסוויץ'.

זה חדש לך שאנשים לא יודעים לתפעל כמו שצריך את הרכב שלהם?

מה שאמרתי.

אני משער שאתה ספציפית תתפוס את העניין מהר מאחר ואתה לא אטום לסביבתך, אבל חוץ ממך יש את כל אלה שזה מעניין להם את האשך.

פוזה?! זה מגיע בסטנדרט גם על פאקינג 107...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

RDL זה לא פוזה. קסנון צד ג' שלא עומד בתקן ומסנוור ת'תחת - זה פוזה (בייחוד כשאלו מותקנים על יונדאי גטס GFL עם סטיקרים בחלון הקדמי, בהם כתוב - "אני אוהב/ת את דליית אל כרמל").

אבל כן אפשר לומר ש RDL במרבית המקרים מוסיף ללוק הכללי של הרכב.

פורסם
מה שאמרתי.

אני משער שאתה ספציפית תתפוס את העניין מהר מאחר ואתה לא אטום לסביבתך, אבל חוץ ממך יש את כל אלה שזה מעניין להם את האשך.

פוזה?! זה מגיע בסטנדרט גם על פאקינג 107...

גם על אוטובוסים ומשאיות ראיתי את זה. (ואני לא מדבר על המאולתר הזה שקונים כבל לדים)

חבל,

בהתחלה זה היה מוסיף, כל הרכבים היוקרתיים היו הראשונים להסתובב עם זה.

עכשיו זה כבר יצא מהתח$

פורסם
RDL זה לא פוזה.

אני דווקא חושב שזו סוג של פוזה מעוותת בסגנון "הרכב שלי מאובזר מאוד". לדעתי זו גם הסיבה ל"פוזה" שבהדלקת פנסי ערפל. תיאוריה שניה - אולי זה גם נועד כדי למשוך תשומת לב כלשהי.

פורסם
זה לגמרי מסנוור , הDRL מופעל בעוצמה הכי גבוהה כאשר אורות דרך מכובים.

בלילה כשהאורות דרך דלוקים הDRL מוחלשים כדי לא לסנוור.

+1. בדיוק.

לצערי יצא לי לנהוג עם פנסי ערפל דלוקים רק יום אחד, כי נשרף לי אחד מהפנסים הראשיים ורציתי שיראו אותי. אז מי שראה אותי, מצטער זו לא הייתה הכוונה (פוזה). :wave2:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...