Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין בזה שום פוזה - זה כבר סטנדרט ברוב המכוניות ונועד לשפר את הנראות של הרכב. האמת שגם יותר ויותר מכוניות מגיעות גם מתג אורות אוטומטי, מה שאמור לפתור את רוב הטרוניות שיש בשרשור הזה. כך היה ברכב ששכרתי בחו"ל לאחרונה - DRL לדים שפעלו ביום ואורות ראשיים שנדלקו אוטומטית בחשכה.

ברכב ההוא גם היה סידור מעניין (יכול להיות שזה ככה בכל הרכבים בצפ' אמריקה) - שלא ניתן להדליק במקביל אורות גבוהים ואורות ערפל. זה מאוד הגיוני, שהרי אתה לא אמור להדליק אורות גבוהים בעת שיש ערפל ומעניין שלא ראיתי את זה בכל המכוניות המצוידות באורות ערפל שנהגתי בהן בארץ.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זו מכה רצינית עוד מימי האורות חנייה, אנשים שלא יודעים מזה רכב ומסובבים את מתג האור קליק אחד וחושבים שהדליקו אורות, ומה שאנחנו רואים אלה הנורות הקטנות האלה שהערסים מחליפים ללדים, צריך לתת הסברים בקבלת רכב חדש שקליק אחד זה לד ו2 אורות!

או שיקנו רכב עם תאורת אוטומטית כמו בסקודה(ושאר הרכבים), מדליקה אוטומטית ביום לד ובלילה אור.

כל מי שמחליף את נורות החניה הוא ערס לדעתך?!

אני לא ערס, אני "צהוב" עוד מימי הצבא. קיימות אצלי נורות דרך בגוון לבן של אוסרם אשר משפרות משמעותית את ריפלקט מחזירי האור על הכביש ומצידו, בנוסף משפרות את הראות הכללית. הLED בנורות החניה נועד להשלים את המראה הלבן.

אבל מה זה חשוב, יש לך יטי, לדעת רבים אתה ערס :lol:

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם
לצערי יצא לי לנהוג עם פנסי ערפל דלוקים רק יום אחד, כי נשרף לי אחד מהפנסים הראשיים ורציתי שיראו אותי. אז מי שראה אותי, מצטער זו לא הייתה הכוונה (פוזה). :wave2:

אתמול בחיפה יצא לי לראות ברמזור מולי משהו שנראה כמו היילקס או די-מקס חדשה יחסית עם פנס ערפל שמאלי שרוף ופנס ראשי ימני שרוף.

זה פשוט נראה מגוחך, אין בנאדם מרשה לעצמו לנסוע ככה? ועוד ביודעין..

במקרה הרע הוא זקן שצריך מושב גובהה, במקרה הטוב עקרת בית שעושה קניות, איך הגעת מייטי לערס אני לא מבין :shock:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני מבין שברכבים חדשים כבר אין את הבעיה הזו מכיוון שקיים מצב אוטומט לתאורת דרך, נכון ?

מאיזו שנה החלו לייבא רכבים כאלה (עם מצב אוטומט) ?

פורסם

מרכבים שונים שיצא לי לנהוג בגרמניה (מחברת השכרה כך שכולם חדשים יחסית)

לכולם יש 3 מצבים לאורות דרך - 2 המצבים הרגילים (חניה ואורות דרך) ומצב שלישי שהו אוטומט.

בכל הרכבים הבורר היה במצב אוטומט וכך גם אני השארתי אותו - וכך אי-אפשר לשכוח להדליק אורות.

פורסם

איני יודע באיזה רכבים התנסית, אבל ברכבים ששכרתי בגרמניה המצב השלישי היה בעייתי - השאיר אורות חניה כל הלילה. זה מתאים לחוק הגרמני שמחייב אור חניה בצד הכביש בחניה לצד דרך לא מוארת אבל הטריד אותי כיון שחניתי תמיד במגרשים או הרחובות מוארים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
איני יודע באיזה רכבים התנסית, אבל ברכבים ששכרתי בגרמניה המצב השלישי היה בעייתי - השאיר אורות חניה כל הלילה. זה מתאים לחוק הגרמני שמחייב אור חניה בצד הכביש בחניה לצד דרך לא מוארת אבל הטריד אותי כיון שחניתי תמיד במגרשים או הרחובות מוארים.

מרצדס, גולף ואופל - לא היו לי בעיות בכלל עם האורות והמצב השלישי עבד מצויין.

את האמת זו "המצאה" נחמדה מאוד.

פורסם
כל מי שמחליף את נורות החניה הוא ערס לדעתך?!

אני לא ערס, אני "צהוב" עוד מימי הצבא. קיימות אצלי נורות דרך בגוון לבן של אוסרם אשר משפרות משמעותית את ריפלקט מחזירי האור על הכביש ומצידו, בנוסף משפרות את הראות הכללית. הLED בנורות החניה נועד להשלים את המראה הלבן.

הדבר הכי קרוב שיש לי מלהיות ערס זה אולר שויצרי משנת 95, ואם לא שמת לב התכוונתי להחלפת הנורות חניה ללד ולא לחוט להט אחר כולשהו, לך תספור ותספר לי כמה ראית מכוניות שיש להם לד באורות חניה והם במקרה גם מכוניות רגילות שהפכו אותם לניד פור ספיד בסגנון מהיר ועצבני, (ולפי מה שאתה אומר)הם צריכים גם לנופף באולר שויצרי מהחלון:lol:

חוץ מזה בדימקס היה קסנון ערבי מסנוור ועכשיו הם שוכבים בטן גב במחסן, אתה מוזמן לקחת אותם ממני.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בחלק מהמכוניות, הלדים של הDRL מסנוורים בחושך כשהפנסים הראשיים כבויים. זה באמת מסנוור. כשמדליקים אורות כמו שצריך בחושך הלדים של הDRL לא מסנוורים, ככה זה אמור לעבוד.

הבעיה היא שאנשים לא טורחים להדליק אורות בגלל חוסר ידע בתפעול הרכב/חוסר התחשבות בסביבה/טמטום כללי/שילוב של הכל, וזה מה שמקבלים: לדים מסנוורים בלילה + נהג שלא רואה ממטר כי הלדים לא מאירים למרחק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ביונדאי i30 למשל האורות DRL מאוד חזקים ובלילה מסנוורים באמת.

גם בקיה ספורטאז' (אם אני לא טועה בדגם) יש אורות DRL חזקים מאוד

הDRL נועדו ליום, לא יודע למה נוסעים עם זה גם בלילה.

נעזוב לרגע שרואים אותם מספיק ושזה מסנוור, הDRL לא מאירים את הדרך והם רואים פחות טוב את הדרך מאשר עם אורות.

בתור בעלים של I30, כשאני מניע את הרכב בלילה והDRL פעיל הוא ממש מאיר את הדרך בלבן אבל מסנוור מאוד. (בתחשב בעובדה שלדעתי בI30 עשו אותם ממש יפים - ראה בסמלון)

למרות זאת כמובן שאני משתמש בDRL ליום, ובאורות דרך הרגילים ללילה.

יש מכוניות לדוגמאת מרצדס וטויוטה קורולה החדשה שברגע שאתה מדליק את אורות הדרך ה DRL נשאר דולק אבל העוצמה שלו נחלשת ואז באמת אין שום סינוור ועדיין נשאר החלק האהוב על נהגי הDRL ;)

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

ברוב הרכבים ה-DRL לא ממש מסנוורים ואפשר לחיות עם קיומם בשלום.

יש רכב אחד שכל פעם מחדש מעצבן אותי עם הסינוור של ה-DRL שלו (אפילו באור יום התאורה שלו מוגזמת):

AUDI Q5.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

באלפא לטעמי התייחסו לנושא בצורה נכונה.

הDRL. ניתן לביטול במחשב הרכב עי הנהג ללא צורך בהתערבות חיצונית של מוסך/חיבור למחשב

בזמן הדלקת אורות, הDRL כמובן מחליש את עצמו.בזמן שאורות הדרך כבויים,רק המחוגים דולקים באדום בלוח שעונים,ועם הדלקת אורות כל לוח השעונים נדלק(כולל מד מהירות וטורים).בנוסף יש חיישן אורות שמופעל ע"י מתג הפעלת האורות,החיישן מתכוון לפי רגישות שאתה בוחר,ואז ברגע שמחשיך האורות נדלקים עצמאית.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

• תוכן חדש...