Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון שמתי לב לתופעה מעצבנת במיוחד שצצה לה יחד עם פנסי LED - נהגים שפשוט לא מדליקים אורות בגלל שלרכב שלהם יש תאורת יום. בד"כ מדובר ברכבים קוריאנים כאלה ואחרים. הם פשוט מסנוורים לי את הצורה - זה בלתי נסבל, לפחות כמו אורות גבוהים. הם לא חושבים שקוראים לזה "תאורת יום" מסיבה כלשהי? לא יודע, אולי הם פשוט בהירים מדי ללילה..? לא יאומן שאנשים מתקמצנים על עלות החלפת פנסים ופשוט לא מדליקים אותם. שלא נדבר על זה שבד"כ הלדים הם רק מקדימה, והם בלתי נראים לרכבים שמאחוריהם.

:evil:

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה חדש לך שאנשים לא יודעים לתפעל כמו שצריך את הרכב שלהם?

אולי בגלל שהתצוגה בלוח שעונים מוארת תמיד הם חושבים שהאורות דולקים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בזמן האחרון שמתי לב לתופעה מעצבנת במיוחד שצצה לה יחד עם פנסי LED - נהגים שפשוט לא מדליקים אורות בגלל שלרכב שלהם יש תאורת יום. בד"כ מדובר ברכבים קוריאנים כאלה ואחרים. הם פשוט מסנוורים לי את הצורה - זה בלתי נסבל, לפחות כמו אורות גבוהים. הם לא חושבים שקוראים לזה "תאורת יום" מסיבה כלשהי? לא יודע, אולי הם פשוט בהירים מדי ללילה..? לא יאומן שאנשים מתקמצנים על עלות החלפת פנסים ופשוט לא מדליקים אותם. שלא נדבר על זה שבד"כ הלדים הם רק מקדימה, והם בלתי נראים לרכבים שמאחוריהם.

:evil:

לטעמי אתה מגזים (או שאולי שווה לך לשקול הגבהה לרכב). קסנונים וסתם רכבים עם פנסים לא מכוונים מסנוורים פי כמה. DRL אמנם די דומיננטי, אבל אף פעם לא סינוור אותי.

פורסם

אתה מדבר על תאורת DRL ,דווקא מנורת לד אמורה להחזיק הרבה יותר זמן ממנורת הלוגן רגילה,אני לא מאמין שזה נובע מקמצנות , ו רוב הרכבים החדשים כיום מגיעים עם התאורה הזאתי .

HYUNDAI - Always there for you .

פורסם

הם לא מדליקים כי הם פשוט שכחו/לא-בפין-שלהם להדליק. אתה יודע לכמה נהגים כאלה אני מהבהב בשעות הערב בכביש החוף? נוסעים בלי אורות ולא שמים לב לזה. מדהים.

היום שמתי לב לאיזה זקן שנוסע בקורולה שלו ב9 בלי פנסים בעיר, אחרי מאמץ עצרתי לידו ברמזור, צפרתי לו 6~7 פעמים, הוא פשוט לא שם לב אליי.. אז גם עיוור וגם חירש, וגם נוסע ברכב מאוד זריז ביחס למתחרים בקטגוריה שלו.

סכנת נפשות.

אל תתרגש מכל אידיוט בכביש, אתה לא תצא מזה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
לטעמי אתה מגזים (או שאולי שווה לך לשקול הגבהה לרכב). קסנונים וסתם רכבים עם פנסים לא מכוונים מסנוורים פי כמה. DRL אמנם די דומיננטי, אבל אף פעם לא סינוור אותי.

ביונדאי i30 למשל האורות DRL מאוד חזקים ובלילה מסנוורים באמת.

גם בקיה ספורטאז' (אם אני לא טועה בדגם) יש אורות DRL חזקים מאוד

הDRL נועדו ליום, לא יודע למה נוסעים עם זה גם בלילה.

נעזוב לרגע שרואים אותם מספיק ושזה מסנוור, הDRL לא מאירים את הדרך והם רואים פחות טוב את הדרך מאשר עם אורות.

Instagram:

VWPolo6R

פורסם
(או שאולי שווה לך לשקול הגבהה לרכב).

אני דווקא מסוג האנשים שמנמיכים :-P.

לענייננו, DRL יכולים להיות מורכבים מ LEDים. DRL - Daytime Running Lights, משמע "אורות יום". לעיתים הם מורכבים מפנסי האלוגן ("רגילים") ולעיתים מ LEDים - כאשר הראשונים אינם מסנוורים בלילה היות והם חלשים מדי. אלה האורות עליהם אני מתלונן.

פורסם

1) לא מעט יצרנים מוותרים על חיווי אורות מעבר בלוח השעונים.

2) בסביבה מוארת כמו עיר או כביש מהיר, תאורת יום מסוג LED יוצרת לנהג תחושה שהאורות דולקים. תוסיפו לזה לוח מחוונים מאור (ברכבים חדשים הוא תמיד מואר) וחוסר חיווי מסעיף 1 ויש סיכוי שלא מעט נהגים לא ישימו לב שהם נוהגים ללא תאורה.

אצל חלק מהיצרנים תאורת היום עובדת בכל מצב, אצל יצרנים אחרים (פיג'ו אני חושב) תאורת היום כבויה בזמן שאורות הדרך פועלים.

פורסם
Poza

נטו!

פשוט בחושך הפוזה יותר בולטת.

+1 לרוב החייבסים האלה יצרפו לקרקס גם את אורות הערפל שלהם ליצירת מופע מושלם.

פורסם

זה לגמרי מסנוור , הDRL מופעל בעוצמה הכי גבוהה כאשר אורות דרך מכובים.

בלילה כשהאורות דרך דלוקים הDRL מוחלשים כדי לא לסנוור.

פורסם

DRL זה נורמאלי ויפה, מה גם שזה סנוור רק במידה ואתה בוהה בזה. (ככה זה לד, אם אין לו עדשה, הוא לא עושה כלום חוץ מלהראות יפה).

עד כמה ששמתי לב, בהדלקת פנסי הדרך, הDRL נשאר דולק.

בכבישים בינעירוניים, הקסנונים למיניהם (גם המקוריים) מפריעים לי מאוד, יותר מאשר פנסים רגילים גם כשהם לא מכוונים טוב.

פורסם

פעם הפוזה הייתה לנסוע עם פנסי ערפל דלוקים ואור דרך נמוך, היום הלד שולט! נראה לך שאנשים ידליקו אור רגיל שיש לדים? אחרת איך הראו את הלד היפה שלהם בלילה?:evil:

אביב.

SEAT LEON 1.8 TSI

burn rubber,not your soul

פורסם
הם לא מדליקים כי הם פשוט שכחו/לא-בפין-שלהם להדליק. אתה יודע לכמה נהגים כאלה אני מהבהב בשעות הערב בכביש החוף? נוסעים בלי אורות ולא שמים לב לזה. מדהים.

היום שמתי לב לאיזה זקן שנוסע בקורולה שלו ב9 בלי פנסים בעיר, אחרי מאמץ עצרתי לידו ברמזור, צפרתי לו 6~7 פעמים, הוא פשוט לא שם לב אליי.. אז גם עיוור וגם חירש, וגם נוסע ברכב מאוד זריז ביחס למתחרים בקטגוריה שלו.

סכנת נפשות.

אל תתרגש מכל אידיוט בכביש, אתה לא תצא מזה.

תודה על המחמאה.

עם כל הכבוד, יש מצב שראית רכבים קצת משופצרים?כל הצעצועי מנורות לדים האלו של הקוריאניות יפים דווקא אבל מושכים את הדברים שאתה טוען. לדוגמה, האור לד באוריס ובקורולה החדשה צנום ומעט, נראה מספיק אבל ממש לא טוב לנהיגה בלילה רק עם זה, אלא יותר לכיוון הסכנה אפילו, אבל אצל הקוריאניות דפקו שם אורות (אני אוהב!)כמו של דיסקוטק, אבל בגלל זה ערסוואתים\סתם אנשים כנראה לא מפרע להם להיות רק עם זה.

פורסם

אצלי לדוגמה ברכב שלי יש שתי תאורות יום :

1 . נורות יום (DRL) בפנסים הראשיים אשר דולקים מרגע סיבוב המפתח ועד שאני לא אדליק אורות רגילים , רק אז הם נכבים .

2 . נורות לד (גם כן DRL) אשר דולקים מרגע סיבוב המפתח ועד שאני לא מוציא את המפתח בחזרה , ז''א כל הזמן ולא משנה מה .

אני לא יודע על מה אתה בדיוק מדבר , אבל אם זה על אחד מאלו שתיארתי אז זה תקין לחלוטין והיום בהרבה רכבים יש את זה .

ועוד דבר , לדעתי זה בכלל לא מסנוור , מה שכן מסנוור זה הקסנונים למיניהם בהתקנה עצמית ולא מהיצרן , זה באמת מסנוור .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

• תוכן חדש...