Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כמו שרשום בכותרת, הגיע הזמן להתחדש בעדשה או 2 :lol:

בזכות קידום בעבודה, ומשכורת הרבה יותר נדיבה, וגם כמובן הולך יותר עם צילומים, בא לי להתחדש בעדשה, מה שחסר לי, זה ה70-200, יד שניה לא בא בחשבון (אחריות חשובה לי), וחייב להיות 2.8.

המתמודדות שלי הן קנון שעליה אין וויכוח אבל מחירה 2300 פרנק, סיגמא 1200 פרנק או את הטמרון אשר עולה 1500 פרנק.

האם הקנון באמת מצדיקה את המחיר?

כל המבחנים שקראתי בכל אחד, חוות הדעת שונה, האם כדאי לקנות את הטמרון או את הסיגמא ובשאר הכסף לקנות את הקנון 16-35? (אשר גם עליה אני מפנטז), או פשוט להשקיע בקנון 70-200?

האם משהו ניסה את המתחרים מבית טמרון וסיגמא? לצערי פה בשוויץ לא נותנים לנסות אותם :roll:

כמובן שהעדשות יולבשו על ה5d mk2

פורסם

קנון, קנון ושוב קנון. יש לך בכלל ספקות לגבי זה?

סיגמא אומנם משתפרים המון (גם טמרון), אבל הטובות ביותר הן של המקור ולא הצד השלישי. כמובן שהמחיר יקר יותר לעדשות העונדות את התג "קנון", אך האיכות וה"ביצועים" בהתאם - ללא צלון של ספק 8)

ד"א, יש סיבה ספציפית להתעקשות על ה-2.8? כל עוד אתה מצלם בתנאי תאורה סבירים / פלאש, אין סיבה לקחת את ה2.8 (הכבדה מאוד, מסורבלת ויקרה מהותית). היתרון היחסי שלה בא לידי ביטוי בשעות אחר הצהריים / ערב - וגם זה ניתן לפתור בשימוש בחצובה כמובן.

זאת הייתה החשיבה שלי בזמנו, עד שהתייצעתי עם חברים העוסקים בתחום הצילום - שיחקתי קצת עם שתיהן והגעתי למסקנה שה-4 (המיוצבת כמובן) מספקת בהחלט, היא מספקת תוצאות נהדרת ורק עניין הבוקה שלה נופל מזו של ה-2.8.

יש לי 6D ולרב משודכת אליה הקנון 70-200L IS F4, פשוט קשה להפריד ביניהן :wink:

קח בחשבון דבר אחר (לפחות משהו שמציק לי מהמעבר אל FF), לצילומי מטוסים / ציפורים (וכו') - הטווח הזה לא מספיק, גם לא כשיש מכפיל בנמצא (יש לי קנון X1.4 III). בטיול לסאן פרנסיסקו קלטתי עד כמה חסר לי טווח, כך שרצוי שתבדוק אם הטווח הזה אכן מספק אותך. אני שוקל להוסיף קנון 100-400 להיצע העדשות שלי - בקרוב צריכה לצאת וורסיה עדכנית שלה...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני תמיד בעד עדשה של היצרן, אבל לעיתים טמרון וסיגמא נותנות מענה מצוין. אני ניקוניסט ובסך הכול יש לי 2 עדשות טמרון, עדשת סיגמא ועדשת אחת של ניקון. (הפלאש גם לא של ניקון)

אני מניח שמדובר בדגמים המיוצבים והF/2.8 של כולן. שמעתי על הסיגמא הרבה דברים טובים, שווה לבדוק אותה. (בדוק כמובן שהיא לא עדשת לימון)

אני בעצמי כרגע עם ניקון 70-300VR (לא יודע אם אתה מכיר, VR=מייצב), ורוצה לעבור ל80-400.

70-200 הייתה טובה לי גם אבל רק עם מכפל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אכן את הניקון אני מכיר.

לגבי סיגמא, יש לי את ה35 ממ ואני מרוצה מאוד, בגלל זה חשבתי לנסות אותם עוד הפעם.

אני חייב 2.8 הצילומים שלי בדרך כלל הם בתנאי תאורה משתנים, מה גם שלרוב אני לא לוקח אתי את הפלאש.

ציפורים ומטוסים אני לא מצלם, אני לא חובב ציפורים או מטוסים יותר מדי :-D

בגלל זה אם אני קונה אז רק חדשה, יצא לי כבר לשלוח כששה לפיקוס וזאת היתה הקנון 100 ממ L

פורסם

סיגמה בדגמי הפרימיום טובות היום לפחות כמו (ולפעמים יותר) מעדשות היצרנים המקוריים.

נסה ולא תתאכזב.

פורסם

רנופריק, שוב - ממליץ שתגש לחנות צילום ותנסה לשחק עם השתיים. אני גם די בטוח שיש אצלכם חנות שתאשר לך השכרת העדשות תמורת סכום סימלי.

ה-2.8IS מאוד (אבל מאוד) כבדה וגדולה פיזית (וגם ככה ה-5DMK2 היא לא בדיוק גוף קל). ה-4IS קלילה וקטנה ממנה - ויחד פלאש ראוי, תצליח להגיע לתוצאות אף טובות משל ה-2.8IS בלי שום עזר חיצוני שהוא. גם הפער המחירי הוא פשוט גדול מידי :?

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בתור אחד שיש לו 70-200 לבנה סקסית של קנון, אני יכול להגיד לך, שאין דברים כאלה , העדשה מאוד חדה.

מוציאה תמונות הרבה יותר איכותיות מהמתחרות ובדקתי.

אצלי יש את הגרסא של 4 לא 2.8.

אני הייתי ממליץ לך ללכת על הקנון ולא התפשר לזול יותר.

שאני קניתי אותה היא עלתה 4000 והמתחרןת כמעט בחצי יותר זול, ולא התפשרתי.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

אני גם מפנטז על 70-200 כבר הרבה זמן, ההבדל הוא שאני בצד של ניקון אז אין לי חוות דעת מוצקה על העדשה של קנון. מה שאני כן יכול להגיד לך זה שאחרי המון שעות של צפיה בסרטונים שבודקים את העדשות הגעתי למסקנה שהסיגמא המיוצבת טובה כמו הניקון (שאני מניח שטובה כמו הקאנון פחות או יותר) והאטמרון (שים לב, מדובר בגרסה חדשה יותר עם מייצב) משתלמת אף יותר.

חפש ביוטיוב בחור שנקרא matt granger או that nikon guy או camera news reviews. הוא עושה סרטונים ארוכים ומאוד מקיפים ולאחרונה הוציא סדרה של סרטונים בדיוק על העדשות האלה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תודה על התגובות.

ראיתי וקראתי כמעט כל דבר על העדשות הללו,ובגלל זה אני מבולבל.

להשכיר עדשה זה לא משתלם בגלל המחיר, את הקנון אני מכיר יחסית מידידה שלי, בסיגמא ובטמרון לא יצא לי להשתמש,

אבל הביקורות שאני קורא עליהם הם טובות.

לגבי פלאש, יוצא לי לעיתים נדירות להשתמש בו, את הf4 יש לי אפשרות חדשה ב700 פרנק, יוצא לי הרבה דווקא להשתמש ב2.8.

בכל מקרה אני ממתין לחודש הבא, או לקראת חג המולד, קנון יוצאים תמיד במבצעים של 10 עד 15 אחוז הנחה, וגם ככה יש לי 10 אחוז הנחנה ממקום העבודה שלי.

לגבי מחירים אצלנו אתם יכולים לראות פה:

https://www.digitec.ch

פורסם

בפעם האלף... :-P

לך לחנות שאתה סומך עליה ומכיר, בקש להשכיר את העדשות ליום / יומיים, תחווה בפועל ואז תחליט.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
הבעיה שאני לא סומך על חנויות פה בשוויץ :lol::lol::lol:

באמת רק פעם אחת יצא לי לבקר בחנות צילום, ויותר אני לא חוזר לשם, או לאחת דומה :twisted::twisted:

אין אצלכם Media-Markt או Saturn?

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יש אבל יש להם רק קנון, מה גם שהם הרבה יותר יקרים מהאתר שאני תמיד קונה.

את הקנון אני מכיר מידידה, תראה אם אני קונה קונה את הטמרון 2.8 נשאר לי עוד כסף בשביל ה16-35 :twisted::twisted::twisted:

זה קו המחשבה שלי, במיוחד שבשנה הבאה אני אמור לטוס לאפריקה

פורסם

לפני שאתה רץ לקנות את ה-16-35, קח בחשבון שאמורות לצאת בקרוב 14-24 2.8 וכנראה גם 16-50 (עוד לא ברור אם 2.8 או 4). אישית, שמתי עיני לכיוון ה-14-24, היא משלימה לי היטב ל-24-70 2.8 :wink:

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...