Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פיאסטה 03-04 מוכר לכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,ברשות אבי פיאסטה משנת 96,מעבר לכך שהרכב עיף לא מעודכן ועשה את שלו,אנחנו מרוצים עד הגג כבר 17 שנה.

כעת,כשהוצאתי רישיון אנחנו מחפשים לי רכב,האמת שהתקציב לא כלכך ברור אך משתדלים לחסוך כמה שיותר כי הרי יש גם הוצאות נילוות לרכב,הייתי אומר ש25K מקסימום,הכל ענין של תמורה למחיר.

הסתכלתנו על פונטו,קורסה,קליאו,וזאת שהכי נראת לנו זאת פג'ו206. הינו סגורים על ידני בגלל יתרונותיו הרבים.

אך אז נתקלנו בפורד פיאסטה 2004,לא ידענו שיש כאלה בארץ בכלל,הרכב נראה יפה מאוד מבחוץ ומבפנים ונח,אמינות מובטחת של פורד וכמובן אבא שלי נדלק עליה,בעיה אחת קטנה היא הגיר הרובוטי.

בגלל שהדגם לא נפוץ ממה שהבנתי אם יש בעיות בגיר אתה הולך להוציא על זה כמעט את שווי הרכב (רוצים עליו 15K) ובקיצור מדובר בעסק מאוד יקר ובחיסרון מאוד מאוד גדול של הרכב. לא מצאנו כאלה ידניות.

עכשיו השאלה שלי,האם נמצא רכב עם תמורה כזאת אך יותר נפוץ וידני??,או,האם יש אפשרות כלשהיא להסבת גיר? זה כדאי? האם הגיר הרובוטי זה חסרון כלכך מפחיד ופצצה מתקתקת שעדיף להתרחק?

פורסם

הפיאסטות מאותה תקופה לא מוצלחות במיוחד ולא נמכרו הרבה.

זה מעיד על שוק בעייתי בעת המכירה, קושי במציאת חלפים במקרה של תאונה או אפילו של סתם נזק שתצטרך לתקן והגיר הרובוטי הלא מוצלח מצטרף לחבילה.

רוצה רכב ידני אמין ופשוט לתחזוקה? חפש לעצמך יונדאי גטס. בתקציב שלך (25 אלף ש"ח) אני מאמין שתוכל למצוא אחת שמורה מאוד, פרטית, מרמת גימור גבוהה (GLI/GLX/GLS) ובשנתון גבוה יחסית.

עוד אופציה נחשבת בפורום היא הפונטו ספייס של פיאט. אפשר למצוא מודלים אחרונים מאוד שמורים בתקציב הזה. חשוב לחפש רכב שטופל כהלכה ולא במוסכי מדרכה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

עלות הסבת לידני תעלה כמעט כמו הרכב.

דגם זה לא הגיע בכמות גדולה לארץ.

ב25אלף ניתן לקנות את הדגמים שהצעת עם שנתון גבוהה יותר וידני.

פורסם

לא מכיר את הרכב. אבל שמעתי דברים רעים מאוד על הגיר.

לדעתי 15K לפיסטה 2004 זה מחיר לא ריאלי. ישלם אותות רק מי שלא יודע שהוא קונה רכב עם פוטנציאל מפוקפק.

לך על משהו אחר או שתנסה לרכוש את הפיסטה במחיר ראוי (7000 בערך)

פורסם

אוקי תודה על התשובות,תראו בגדול הכי נראת לי הפג'ו,אני בחור מאוד צעיר לכן דיי חשוב לי שהאוטו יהיה לי יפה לעין ומדובר באוטו נח מאוד אפילו מאחור למקרה הצורך,אך יש רק חסרון אחד ששמעתי עליו

ממה שהבנתי הרכב בגדול מגלה אמינות טובה אם הוא טופל כראוי לפני,אך הוא דורש המון ''טיפול'',האם האחזקה שלו הרבה יותר יקרה מפונטו או גטס? אני יודע שיקרה יותר,אבל האם מדובר על הבדל כלכך גדול? את הפולו האיביזה והפאביה פסלנו בגלל זה למרות שמאוד אהבנו,האם האחזקה של הפג'ו יקרה כמו הגרמניות? או שהיא נמצאת במקום של מי שיכול לתחזק גטס יכול לתחזק גם אותה?

מדבר על 1.4 ידני 5 דלתות,מה דעתכם עליה? מבחנת בטיחות ואמינות בעיקר

והאם בתקציב שלי יש מה ללכת למגרשים ולליסינג איפה שאתה מקבל שנתים אחריות וראש שקט?

פורסם
הפיאסטות מאותה תקופה לא מוצלחות במיוחד.

חבל שאתה אומר דברים כאלה ומטעה, דווקא הפיאסטה הזאת נחשבה למוצלחת במיוחד ולראייה רבות מהן עדיין נוסעות על כבישי אירופה. קומבינציית המנוע והגיר שהגיעה לארץ בהחלט הייתה לא מוצלחת, ובשילוב עם תמחור ושיווק לקויים הובילה לכך שאין הרבה כאלה על הכבישים וגם המוניטין שלהן לא משהו.

הפיאסטות הידניות מאותם שנתונים הגיעו בעיקר לחברות ההשכרה, בשוק הפרטי שלטו הרובוטיות ולכן הן מהוות כיום גם את הרוב בשוק היד השניה. העניין הוא שמי שכבר הצליח לשים יד על אחת ידנית בד"כ לא ימהר למכור, ולא בכדי. אלה שכן נמכרות נחטפות לעתים תוך שעות ומעל המחירון (מנסיון, כי פעם חיפשתי כזאת לעצמי והבנתי שיש סיכוי טוב יותר למצוא חד-קרן).

לא הייתי לוקח סיכון עם הרובוטית, בהחלט הייתי קופץ ומשלם מעל המחירון על אחת ידנית במצב טוב, אבל צריך גם לקחת בחשבון שמדובר ברכב נדיר יחסית בארץ וחלפים במידת הצורך לא תוכל להשיג בכל פירוקיה. מצד שני, זו לא בעיה גדולה אם אתה דובר אנגלית ויודע לעשות הזמנות באיביי ובחנויות אונליין באנגליה, יש שם הכל ובזול + שוק גדול לשיפורים רלוונטיים.

פורסם

אני מדבר על מה שהולך בארץ, לצורך העניין באירופה גם יש קליאו כמו שלי עם מנועי דיזל חסכוניים וחזקים, מה זה עוזר לי?

אירופה זו אירופה ואנחנו זה אנחנו.

להזמין חלקים מהאינטרנט? מחו"ל? אשכרה להשבית אולי את הרכב בשביל איזה חלק מחו"ל? מי מת?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...