Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4640 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחלה יוזמה,אחרי המילון יהיה מלא,זה יעזור להמון אנשים חדשים בתחום ששואלים מידי פעם לגבי זה,כול הכבוד!

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
כל הכבוד!

כמה הצעות לשיפור:

1. ממליץ לתקן את המונח "סוורלים" ל"סווירלים" (עם י'), כיאה להגיה באנגלית

2. ממליץ לצרף קישור למדריך המצוין שכתב בזמנו AlonBar

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=457658

3. יש אפשרות להפוך את המדריך לפורמט WIKI כך שכולנו נוכל לתרום ולערוך?

1. תוקן.

2. להוסיף לאן?

3. אין אפשרות טכנית כזאת באתר. השרשור יהיה ה-wiki. תרשמו כאן את המונחים שאתם חושבים שכדאי להוסיף ואני אעדכן את העמוד. בהמשך אני מתכנן לבנות גם תוכן עניינים עם קישורים ישירים למונחים הרלוונטיים, כדי שיהיה אפשר להוסיף קישור ישיר להסבר בפורום. נניח: ONR.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כמה דגשים:

אם כבר לקחתם תמונות מגוגל (למרות שזו פגיעה בזכויות יוצרים) תוודאו שאין Watermark כמו בתמונה של המסקנטייפ ,הפולישר והפדים, זה לא חוקי ואף לא מקצועי.

מעבר למכונות רוטוריות ומכונות DA ישנן גם מכונות Orbital Buffer, מידע נוסף.

ישנו הבדל בין הסבר אודות "סבון ייעודי" לבין מוצר ספציפי כגון "ONR", מדוע לפרט אודות מוצרים ספציפיים? לאיזו משפחה הם משתייכים? אולי עדיף לעשות קטגוריה שנקראת ניקוי ייבש, ניקוי ללא מים וכו' ולשם להכניס את ה ONR כדוגמה.

זה שהמילון מתחיל בסדרה של מוצרי חברה מסוימת מרגיש (לטעמי) מאוד מסחרי (אני מבין שזה אתר מסחרי בין היתר), רק מציין.

המילון שלם? או שמדובר בדוגמית? חסר הרבה ערכים : גלייז, apc, clearcoat, מים קשים ועוד 200 אחרים.

חלק מהערכים מרגישים מאוד "יבשים", חסר (לדעתי) מילות קישור שיהפכו כל פסקה למשהו 'זורם' יותר, יש הרבה נקודות וזה מרגיש כאילו לקחו כל מיני משפטים ובניהם אפס מילות קישור. מניסיוני לשים נקודה לאחר כל 5 מילים זה שגוי והופך את הפסקה למאוד לא נעימה לקריאה.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם
1.

...

3. אין אפשרות טכנית כזאת באתר. השרשור יהיה ה-wiki. תרשמו כאן את המונחים שאתם חושבים שכדאי להוסיף ואני אעדכן את

...

יש אתרי HOSTING חינמיים ל-WIKI. מנסיוני, מכיוון שמדובר פה בידע שצבור אצל משתמשים רבים יהיה קשה לאדם אחד או שניים לתחזק אותו בצורה איכותית.

WIKI מאפשר לכל אחד לתרום בתחום שהוא חזק בו. יש אנשים שטובים בתיקוני צבע, יש כאלה שמומחים בתאורה, או בשטיפה, או בקניות באינטרנט, ויש גם כאלה שטובים בתיקוני שגיאות כתיב והגהה :)

תחשבו על זה

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_wiki_hosting_services

פורסם

אם כבר לקחתם תמונות מגוגל (למרות שזו פגיעה בזכויות יוצרים) תוודאו שאין Watermark כמו בתמונה של המסקנטייפ ,הפולישר והפדים, זה לא חוקי ואף לא מקצועי.

גוגל זה מנוע חיפוש, בין היתר גם לתמונות. חלק מהתמונות שמופיעות שם הם אכן עם זכויות יוצרים וחלק לא. זאת גם הסיבה שרוב התמונות הם של חברה מסוימת, ככה אין בעיה של זכויות יוצרים. watermark זה סימן מקובל למתן זכויות יוצרים לתמונה שהגיעה מאתר אחר, אם יש לך תמונות טובות יותר שאתה יכול להעביר לי, אחליף.

המילון שלם? או שמדובר בדוגמית? חסר הרבה ערכים : גלייז, apc, clearcoat, מים קשים ועוד 200 אחרים.

אם יש לכם תוספות, ציינו זאת בשרשור הזה ואעדכן את המילון.

אף מילון, אף פעם, לא באמת שלם...

יש אתרי HOSTING חינמיים ל-WIKI. מנסיוני, מכיוון שמדובר פה בידע שצבור אצל משתמשים רבים יהיה קשה לאדם אחד או שניים לתחזק אותו בצורה איכותית.

WIKI מאפשר לכל אחד לתרום בתחום שהוא חזק בו. יש אנשים שטובים בתיקוני צבע, יש כאלה שמומחים בתאורה, או בשטיפה, או בקניות באינטרנט, ויש גם כאלה שטובים בתיקוני שגיאות כתיב והגהה :)

תחשבו על זה

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_wiki_hosting_services

אין כרגע כוונה לשלב מערכת wiki בתוך האתר. תהיה בעתיד מערכת דומה אבל עדיין לא כזאת שתאפשר לך לערוך כתבות שכבר מישהו אחר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חסרים לי מונחים כמו IPA , APC , ובעיקר הסבר על פלסטיקה פנימית ברכב וההבדלים בין חומרים פשוטים מבוססי סיליקון לבין מוצרים יעילים יותר.

חוץ מזה, מגיע לך ולעוזרייך שאפו ענק!

"יאללה בירי".

פורסם

לדעתי יצאתי קצת "פולני" בהערה האחרונה שלי, מה חסר-מה חסר-מה חסר.

אז ככה, קודם כל, כל הכבוד לכל היוזמים ולכל הנוגעים בדבר.

אין לי ספק שכשהמוצר יהיה מוגמר הוא יהיה ממש יעיל ויעזור רבות למצטרפים חדשים.

לעניננו: אכן מה שדימה כתב בקשר ל ONR כמוצר ספציפי, יש משהו בדברים, למרות...ש ONR כחומר בעל שימושים רבים מאוד בהתאם לדילולים הרבים שלו ובהתאם לשימוש הנרחב שלו והמחיר האטרקטיבי יחסית למתחרים והתפוצה הרבה מאוד שלו בקרב חברי הפורום לדעתי מקנה לו מעמד מיוחד ואפילו אם לפתוח פרק מיוחד שנקרא "ניקוי יבש" כמו שדימה כתב, חייבים, פשוט חייבים לתת את ה ONR בתור דוגמא.

בנוסף, וזו כרגע הבעיה הגדולה, אין סדר מסוים שניתן להבחין בו בהופעת המונחים.

אפשר לחלק לעברית/אנגלית ולארגן הכל לפי סדר האלפאבית האנגלי והעברי או..... שצריך לחלק את המילון לפרקים ואז לתתי-פרקים ואז להוסיף כל מיני מושגים הקשורים לאותו תת-פרק.

למשל, הסרת משקעים: פלסטלינה, TAR , APC, חרקים מתים, SHIT של ציפורים, משקעי מתכת(IRON) וכדומה.

הגנות לצבע: ווקס, אוטם, COAT.

כאילו לחלק ככה באופן כללי שיהיה סדר ולא יהיה רגע אחד ווקס ושורה למטה APC ושורה מתחת חומר חידוש לצמיגים.

בקשר לפנים הרכב, התבלבלתי לרגע וחשבתי שמדובר בהוראות ודרכים לניקוי פנים אז זה נראה לי המון.

אם עוסקים רק בהגדרות אז אפשר להוסיף למשל ציפויי הגנה לפלסטיקה וגומיות, מברשות ייעודיות לפנים הרכב.

מעבר לזה אין איזושהי הגדרה שעולה לי לראש כרגע, הכל די פשוט, שאיבה פנימית, ניקוי אבק, ניקוי פלסטיקה פנימית, ניקוי מושבים...לדעתי דברים מאוד ברורים לכל בר דעת.

בהצלחה.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

תודה לקחתי לתשומת ליבי, ויש עוד חלק.

אבל (ויש אבל גדול) העלתי את זה כמה פעמים לפורום, לא קיבלתי תגובות (למעט התגובה של קובי ותגובות כל הכבוד).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לפי דעתי יתרום רבות סינון חכם של כלל הידע והחומר.

למשל סינון לפי מושגים ומונחים,ואז מוצרים או אביזרים.

כמו כן אולי שווה לחשוב על שלבי העבודה ובתוך כבר להכין ולהסביר הכל .

פורסם

הONR מתאים לשימוש חיצוני,על העטיפה לא מצוין זה מתאים לעור,כדי לקנות חומר בכמה עשרות שקלים ולא לעשות ניסיונות,הרי כן,הוא ינקה אותם אבל השאלה אם יהיו תופעות לוואי לאחר זמן מה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני כרגע משתמש בstp לניקיון והוא באמת יותר מ מעולה, פשוט, לפעמים זה ניראה מכשיר כל בו כזה, שמנקה הכל, ואני לא יודע עד כמה ההשפעה מרחיקת הלכת שלו תהיה טובה בעתיד לעור. אבל שוב, בשימוש של לפני כחודש וחצי רק על מושב אחד, הוא ניראה כמו חדש, עכשיו רק צריך קודישנר לעור שישמור עליו לטווח רחוק.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון, פורסם גם המדריך שכתבתי (שוב בעזרתם של חברי הפורום E-A וsharki25).

אשמח לשמוע את דעתכם.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

• תוכן חדש...