Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז... איך זה לגור בהתנחלות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עובדתית בלבד, בהתייחס לנקודה העיקרית שהעלית: עמוד השדרה ההיסטורי של הצדקת מימון ההתנחלויות הוא המצאותן בקו החזית ואחיזתן האקטיבית בשטח שהוא, בנסיבות אחרות, הפקר ופתח לצרות מכיוון השכנים. תושבי ההתנחלויות, בין אם מתוך אידאולוגיה או שיקולים פרקטיים גרידא, עושים עסקה עם המדינה בה הם מוותרים על מעט בטחון אישי וקרבה למרכזי העניינים תמורת תקצוב נדיב המאפשר להם רמת חיים גבוהה.

להבדיל הבדלות מסויימות, זה בדיוק כמו אדם שיוצא לרילוקיישן ומצפה למשכורת גבוהה יותר מהעובד המקומי בארץ היעד, פשוט בגלל הדברים שהקריב וחוסר הנוחות שנגרם לו במעבר.

זה שההתנחלויות נהיו מסחרה עם השנים והתחילו לעלות על אדמות זרות שייך לדיון אחר עם טיעונים אחרים לחלוטין. עקרונית אבל, אפשר עדיין לטעון כי מדובר בשטח אסטרטגי לבטחון המדינה ולכן יש הצדקה לכל העוולות שנעשו.

לגבי "שלום עכשיו" - דובר על פרובוקטורים שבאים רק בתקופות מאד ספציפיות ע"מ להתסיס את מוסקי הזיתים המקומיים נגד האויב הציוני, לא על תושבי המקום. חברת הבטחון הפרטית משולמת מכספי התושבים, כמו גם הטיפוח והתרבות, על כל אלה יש שלל היטלים ומסי מועצה שהוסברו לי באופן מפורט ומגיעים למשהו כמו 800 שקל בחודש בחישוב אופטימי. התרשמתי שזו פשוט "רוח היישוב" והתושבים מוכנים לשלם מחיר על שמירתה, בדיוק כשם שתושבי סביון החליטו בשלב מסויים שכל אחד מהם יקח על עצמו איזשהי פעילות אחזקתית/ציבורית ואופן העבודה המבוזר אפשר להם להגיע למחירי הארנונה הנמוכים בארץ.

לבסוף, ברור למדי שהאג'נדה הימנית משרתת היטב את ממשלות ישראל בעשורים האחרונים, גם כשהשמאל בשלטון, ולכן המתנחלים נהנים מהשמנת. במילים אחרות - העם החליט (גם אם אני הצבעתי אחרת) וכנראה שככה עדיף לעם. אז במצב כזה, למה להילחם בהם כשאפשר להצטרף ולהנות גם כן?

שלום עכשיו לא מתקרבים לצופים,לא יודע מי אמר לך את זה,הם הולכים לעצבן אנשים קצת יותר רחוק לכיוון קדומים איפה שיש לפלסטינים עצי זית.

בכל מקרה צופים זה מקום אסטרטגי ואני מאוד מאוד בספק גם אם נחזור לגבולות 67' שיחזירו את המקום.

אם יש לך שאלות על המקום אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי.

עוד דבר,צופים כולה בנויה על קרקע פרטית,שנקנתה בכסף ויש על כל חלקה שטר,אלה לא שטחים ש"נלקחו" מפלסטינים,ובגלל זה גם לפועלים פלסטינים אין בעיה לעבוד בצופים כי הם לא מחשיבים אותה כהתנחלות,לעומת שאר הישובים שהם לא מוכנים לעבוד בהם.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את הדברים שמעתי מאחד המתווכים המקומיים שגם גר במקום שנים רבות,

תו"כ הצבעה על מטע הזית שאותם פלסטינים באים לעבד, הצמוד לגדר היישוב.

צופים אולי נבנתה על אדמה פרטית אבל למיטב הבנתי עדיין יצרה מציאות חדשה

באזור ופגעה במידה מסויימת בחופש התנועה של תושבי הכפרים הסמוכים.

ניתן לקרוא דו"ח רלוונטי ארוך ושמאלני במיוחד בקישור זה.

פורסם

אכן דו"ח ארוך ושמאלני,כדי להרגיע את השמאלני שבך,הרבה מהכתוב שם הוא ב"ב (בילבולי ביצים)

הם טוענים שצופים פוגעת בחופש המעבר שלהם,אני מזמין אותך בוא איתי לשעה במחסום תראה איך הם עוברים בכיף ובלי יותר מידי טררם,אין תורים ארוכים ואין נעליים,ואני אומר את זה מנסיון אני נמצא במחסום הזה 5 ימים בשבוע כמעט.

הם צריכים אישור לעבור לא כי צופים מפריעה להם,אלא כי השטחים שלהם נמצאים מעבר לציר הטשטוש שמקיף את כל האיזור.

ציר הטשטוש הזה קיים בלי קשר לצופים.

אני לא מבין למה הם מתלוננים,יש אנשים שמסורבי כניסה לארץ מטעמי ביטחון,זה דבר מובן,עזון זה כפר עויין כנ"ל גם קלקילה,יש שם מחבלים מהחמאס מאל קעידה וכו' ,השקט שם נשמר אבל המצב נפיץ.

בנוסף יש בעייתיות בנושא הקרקעות,כל אחד יכול להגיד שהקרקע שלו,אם יביא סימוכין אין עם זה בעיה,ברגע שאין סימוכין אז מתחילות הבעיות.

אני לא נכנס פה לפולטיקה אך הדו"ח הזה הוא מוקצן מאוד והרבה ממה שכתוב שם לא קורה בפועל,יש שם נסיון נואש לגרום להם להראות כמו מסכנים בעוד שזה לא המצב.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

הייתי ממליץ לך לבדוק את קציר חריש.

מטרים מכביש 6, לא כזה מסוכן (לא עוברים מחסומים וכל הכפרים הערביים בסביבה בגדר בדיחה)

והמחירים מצויינים.

פורסם

אל דאגה , לא מכל אחד אני נעלב. בסה"כ זכיתי לקצת יחס מחלוץ אמיתי.

נ.ב: לא יפה, כך לפטור את דבריך בקלות. לכן אזכיר שבדבריי הקודמים לא קבעתי עובדות[חירטוטים] אלא רק שאלתי שאלות[חיררטוטיות] מדבריך עולות עוד שאלות של כפל וחילוק שאחרטט כאן: נניח שישנן התנחלויות קטנות[אריאל היא חריגה בגודלה]. עכשיו, כדבריך אתם משלמים 500 שקלים מס ישוב כפול מיספר התושבים. זה מספיק ל: ביטחון, בית כנסת, תאורה,נוי , מזכיר מזכירה ועוד דברים ששנינו שכחנו. אני מניח שיש נקיון, תחזוקה, תרבות.

יש תוספת עבור ספרייה, רכז נוער וכל יתר השרותים כדבריך. ברשותך, מהו אותו תשלום? האם הוא מכסה את כל זה או שזו השתתפות צנועה?

אגרת השמירה, היא מבטאת תשלום ריאלי?

יש התנחלויות קטנות, מטבע הדברים בתי"ס קטנים יותר , מוסדות ותשתיות שמשרתים לעתים פחות אנשים. לעתים זה לא יעיל כלכלית אם כי תורם לאיכות חיים, אם למורה יש פחות תלמידים, נניח. מה דעתך? זה משולם מאותם 500 שקלים שהזכרת? וגם את הגדר? אלו בהחלט 500 שקלים אינסופיים, לא?

פשוט, הסכומים לא מסתדרים לי.

באשר לכבישים שנבנו לא כחלק מרשת ארצי אלא לטובת היישוב, מים חשמל, תשתיות, אני מניח שכמו השלו והמן זה ירד משמיים?

מאחר ואני מחרטט ואתה לעומת זאת מכיר לעומק את הנושא הכספי, האר נא את עיניי: איך המספרים מסתדרים- ההוצאות וההכנסות, אתה יודע.

הנה, התכוונתי לפטור אותך במשפט אחד אך לבסוף הארכתי.

פורסם

צ׳טערת על ה״חירטוטים״ זה פשוט לעיתים מתיש לשמוע כל היום כמה אתה יושב על עטיני המדינה ולשאול: אז למה אני לא רואה את כל הכסף הזה??

לענייננו: אתה צריך להשוות תפוחים לתפוחים ולכן נוציא את אריאל מהמשוואה. היא עיר ואין לי מושג איך ערים מתנהלות, ככל הנראה כמו בתחומי הקו הירוק.

יישוב כמו שלי צריך להשוות ליישוב בסדר גודל דומה בתוך הקו הירוק ואז לשאול האם הוא מתוקצב באופן דומה, ביתר או בחסר.

מהיכרותי עם יישובים סמוכים , קיבוצים או מושבים המצב די זהה.

ליישוב יש הכנסות ממיסי יישוב ומתקציב מועצה- נושאים שהמועצה מחליטה שלא לבצע בעצמה אלא להשאיר ליישוב לעשות במודל הפרטה- כמו תאורת רחוב לדוגמא.

גם בעלי תפקידים כמו רב ורכז נוער ממומנים חלקית על ידי המועצה לפי תקינה של משרדי הממשלה- שוב, בדיוק כמו במועצות אזוריות בתוך הקו הירוק.

מעבר לכך יש תברים שהמועצה מקבלת כמו תקציבים לבניית מבני ציבור , מפעל הפיס וכו הכל כמו בתוך הקו.

לשאלתך- אכן ליישובים קטנים הרבה יותר קשה להתקיים ולכן שאיפתם תמיד תהיה לגדול והשירותים בהם יהיו הרבה יותר מינימליים.

חינוך- ילדיי נוסעים מדי יום עשרים דקות לבית הספר שלהם בתוך הקו , שם הם לומדים בכיתות לפי תקן משרד החינוך.

אין להם אפשרות בחירה בין מוסדות חינוך, מאחר ולא תהיינה הסעות למוסד אחר. ההסעות ממומנות ע״י המועצה והמדינה, כמו בתוך הקו הירוק. (75% המדינה והיתר הרשות)

כבישים ותשתיות בתוך היישוב, מים וחשמל- הרשת כבר קיימת, כמו בכל יישוב בתוך הקו. תושב הבונה את ביתו משלם במלואן את עלויות הפיתוח והכבישים הפנימיים כמו גם את החיבור לחשמל וביוב. בבית שלי לא היה חיבור לביוב וכביש מעל שנה וחצי כי תושבים לא שילמו במלואו את הפיתוח.

נכון , שהתיישבות כפרית עולה פר אדם הרבה יותר מאשר עירונית, ולכן ישנם מענקי איזון לרשויות, כי לא ניתן להחזיק תשתיות רק ממיסי האנשים. כך גם במועצות אזוריות בתוך הקו הירוק מאחר והמדינה רואה חשיבות בהתיישבות כפרית וחקלאית.

אם תרצה, שלח לי מייל ואשלח לך את תקציב 2013 של היישוב שלי מאחר ואיני יודע איך מעלים אותו כאן.

לסיכום- החיים כאן מקבילים לחיים בתוך הקו מלבד המחויבות לשמירה. החיים יקרים יותר כי יש מחיר להתיישבות בפריפריה.

מאידך, נכון שהאדמות זולות יותר - עניין של היצע וביקוש.

זהו בינתיים, אשמח להרחיב עוד.

צביקי

פורסם

תוספת- לנושא הביטחון- הגדר ממומנת ע״י המדינה, כמו גם חלק מעלות הקניה של רכב הביטחון. דלק על היישוב.

חיילים הנמצאים ביישוב מקבלים דיור מהיישוב ועל חשבונו, שלא כמו בתוך הקו שם אף אחד לא ידרוש ממך לשלם את מגורי החיילים או השוטרים.

פורסם

צביקי, תרשה לי לחרטט גם רגע:

האם אתה חושב שהם משקרים? או שאולי הוא (שאני ממש אבל ממש לא נמנע על מעריציו) משקר גם? מעבר לכך, בכל שבוע מחדש נשלחים המוני נגדי וקציני צה"ל לבצע הגנשים באיזורים האלו (לא יודע אם ספציפית בישוב שלך זה גם קיים). בתקופה שלי היו עושים הגנשים ואבטשים גם באזור עזה וליד הגבול הצפוני. השבוע הודיעו מפקדי צה"ל שזה מבוטל ומעתה מגינים רק על ישוביי יהודה ושומרון. לא שאני חלילה חושב שאיזה ג'ובניק מסכן כמוני, שירה עשרה כדורים בכל השירות שלו, היה יכול להגן על ישוב. אבל בכל זאת, יש כאן מגמה מסוימת, לא? מגמה שהיא גם הרבה יותר בולטת עכשיו, כשהמשימות האלו מתבצעות אך ורק ביו"ש.

ולמה "ציונות" ו-"יישבו ארץ ישראל" מסתכמת דווקא בישיבה במקומות האלו? כן, אני יודע שיש כל מיני חבורות של חבר'ה דתיים בעיקר שהולכים ומתיישבים גם בעכו ויפו. נעזוב אותם לרגע. איך זה ש"ציונות" בישראל שנת 2013 מסתכמת אך ורק ברצון לישב את יהודה ושומרון? אתה לא חושב שהיה עוזר אם משפחות וקהילות חזקות היו מתיישבות בנגב, בישובים קיימים או ישובים חדשים? אתה לא חושב שאפשר ליישם אידיאולוגיה גם בירוחם? אפשר ליישב את הארץ גם במדבר יהודה וגם בגליל העליון. משום מה, לא נראה שזה מעניין מישהו יותר מדי.

ועוד משהו קטן, כתשובה לעצמי: אני לא יודע באיזה ישוב אתה גר, אולי כתבת ופספסתי. בית שאן (מה לעשות) לא נחשבת לאחת הערים הטובות לחיות בהן במדינת ישראל. אני חלילה לא מזלזל בשיקולים האידיאולוגים שלך ושל הוריך. רק בוא נשים את הדברים בפרופורציה. יש כל מיני סיבות לזה שאנשים יעדיפו לחיות בישוב שלך, למרות שבית שאן זולה יותר. בדיוק כמו שאני מעדיף לגור במרכז היקר הרבה יותר, ולא בבית שאן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ראשית אני לא חושב שהוא משקר אני חושב שהוא דמגוג.

מה העלות של סלילת הכבישים בגליל? ובנגב?

כמובן שיש עלות לכך שאנשים גרים באזורים אלו. רק שאני לא חושב שהיא היתה נחסכת אם היו צריכים להקים את אותן התשתיות באזורים אחרים כמו הנגב.

אתה רוצה להפוך את ישראל למקום אורבני בלבד- בבקשה. אין לי את הכלים להשתתף בדיון הזה. התיישבות כפרית עולה כסף.

כך גם לנושא הביטחון- המדינה מחויבת בביטחון תושביה. המיסים שלי מממנים את תחנת המשטרה בתל אביב כפי ששלך את עלות החיילים שכאן. לא אני ולא אתה קובעים את סדרי העדיפויות של משרד הביטחון ואת החלטותיו היכן לשים חיילים. אם המדינה יכולה לספק לי ביטחון בלי לשלוח חיילים או בכל דרך אחרת- בבקשה.

הטיעונים על מקום ההתיישבות אינם רציניים. אל תשלח אותי. אם אתה רוצה לגור בעכו או ירוחם - כל הכבוד לך. ברצינות. אני בוחר בעצמי את המקומות בהם אני רוצה לגור. ( ובלי קשר- ירוחם? ברצינות? העיר עם הגרעין הדתי החזק ביותר? העיר שבה הדתיים התיישבו במספרי ענק?)

אגב, אחותי גרה בלוד. מה זה אומר?

אני ממש לא מתכחש ליתרונות שביישוב קהילתי, ומוכן לשלם עליהם. אבל בוא נפסיק לדבר על הכספים האדירים שאני מרוויח מכך שאני גר מעבר לקו הירוק.

פורסם

אגב רק עכשיו ראיתי את הקישור השני. התשובות לשאלות מופיעות בגוף הכתבה, והן בגדול מה שאני כתבתי.

התיישבות כפרית עולה כסף! ילדים עולים כסף!

אבל הילדים וההתיישבות היו עולים כסף גם אם הם היו גרים בתוך הקו הירוק.

פורסם

לא שלחתי אותך לגור בשום מקום, ולא כתבתי שאני רוצה להפוך את ישראל לאורבנית.

אני פשוט מנסה להבין מאיפה מגיע כל הבסיס לדיבורים על אידיאולוגיה, ולמה לכל כך הרבה אנשים חשוב ליישם את האידיאולוגיה *דווקא* בשטח שמדינת ישראל עדיין לא מכירה בו כחלק רשמי ממנה.

אני לא רוצה לגור בעכו וירוחם, וכתבתי את זה גם. אבל אני גם מסביר שאני מעדיף לגור איפה שאני גר כי זה יותר נח וכי רמת החיים כאן יורת גבוהה. אני לא מתחבא מאחורי טעונים אידיאולוגים (שוב, לא אומר שאתה והמשפחה שלך לא חיים שם מטעמי אידיאולוגיה. אבל יש מספיק כאלו שהם כן, כפי שגם [פנדוב כתב לך). למעשה, לי אין אידיאולוגיה בכלל. אני גר פשוט איפה שנוח לי ולא משקר לעצמי שאני שיא הציונות והעשיה למען הארץ, כשמה שמוביל אותי זה הנוחות (שוב, חלילה לא מאשים או לא אומר שאתה אישית מתנהל כך).

מדינת ישראל מחוייבת לדאוג לבטחון תושביה, אלא שאתה לא חי בתחומי מדינת ישראל. ביום שבו זה ישתנה, כל הדיבורים על השקעה בכם מול השקעה בנו יהפכו גם לא רלוונטים, כמו גם הדיבורים על הסדרי הבטחון אבל זה לא ישתנה, לפחות לא בעתיד הקרוב. וזה לא ממש נכון שמשרד הבטחון מחליט ככה באופן שרירותי על איפה להציב חיילים ואיפה לא. יש כאן מדיניות די ברורה, שמוכתבת על ממשלה עם אג'נדה די ברורה וכוונות די ברורות, וזה לא התחיל היום או אתמול.

לא צריך להתמם.

אני לא יודע אם אתה מרוויח מהחיים מאחורי הקו הירוק או לא. אני כן יודע שאני שמע לא מעט אנשים, בתוכם פותח שרשור זה, מדברים על המעבר לשם, כי מקבלים שם תנאי חיים יותר טובים (כל עוד אין אינטיפאדה כמובן), במחיר יותר נמוך מישובים מקבילים בתחומי הקו הירוק. כן לגטימי, בעייני לפחות, לא להתמם ולא להתחבא מאחורי מילים גבוהות אלא לשאול איך רמת חיים כזו מתאפשרת בשטח שנוי במחלוקת, והאם כל מי שמגיע לשם הוא באמת כזה ציוני, כמו שחלק ניכר מהאנשים שיוצא לי לדבר איתם רוצים להאמין שהם.

עריכה קצרה: לא יודע למה בעינך הבחור מכלכלסיט דמגוג. הוא מציג מספרים של הלמ"ס, שאמורים להיות די גלוים והחישובים אמורים להיות זמינים לכל. אתה חושב שהם לא נכונים? במידה והם נכונים - זה עונה על השאלה שלך לגבי השקעה בכבישי הגליל אל מול כבישי יו"ש בצורה די ברורה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
תוספת- לנושא הביטחון- הגדר ממומנת ע״י המדינה, כמו גם חלק מעלות הקניה של רכב הביטחון. דלק על היישוב.

חיילים הנמצאים ביישוב מקבלים דיור מהיישוב ועל חשבונו, שלא כמו בתוך הקו שם אף אחד לא ידרוש ממך לשלם את מגורי החיילים או השוטרים.

היי צביקי, שמח שירדנו מהטענה שאני מחרטט. בשפה שלי, מחרטט אינה מילה נרדפת לטועה. אז כעת עברת לטענה לגיטימית שאני טועה. זה דווקא יתכן, הבה נבדוק: הגדר מממונת ע"י המדינה, חלק מעלות הרכב, כמובן יש מי שנוהג ברכב ומקבל משכורת.

באשר לדלק על חשבון היישוב והחיילים המקבלים דיור על חשבון היישוב, כל זה בא מ500 שקלים כפול כמות לא גדולה של משפחות? הרי זה נס פך השמן ממש. חמש מאות שקלים שלעולם אינם כלים. באשר לאמירתך שאינני משלם את מגורי החיילים והשוטרים בישוב שלי- נכון, אני סבור שאני משלם על מגוריהם ביישוב שלך.

אם תרצה, אעבור על הפוסט הארוך יותר שכתבת לפני הפוסט שציטטתי כעת ואראה לך סתירות ובעיות נוספות.

גם עניין המחיר הנמוך הקשור להיצע וביקוש כדבריך, אינו ממש מדוייק. אכן ישנו שוק חופשי אך גם למדיניות ממשלתית ולהעדפות ממשלתיות יש השפעה"קטנה" על המחיר.

השורה התחתונה פשוטה: אלא אם תושבי ההתנחלויות הם עשירים גדולים, הם אינם מממנים הכל, רחוק מכך.

המקורות הכלכליים הם אחרים.

פורסם
לא שלחתי אותך לגור בשום מקום, ולא כתבתי שאני רוצה להפוך את ישראל לאורבנית.

אני פשוט מנסה להבין מאיפה מגיע כל הבסיס לדיבורים על אידיאולוגיה, ולמה לכל כך הרבה אנשים חשוב ליישם את האידיאולוגיה *דווקא* בשטח שמדינת ישראל עדיין לא מכירה בו כחלק רשמי ממנה.

אני כותב מהאייפון ולא יודע להדגיש

כתבתי שהוריי הגיעו מטעמי אידאולוגיה. להגיע ליישוב של 25 משפחות בחום של הבקעה זו אידיאולוגיה. אני פשוט בחרתי לגור כאן. כך לדעתי רוב האנשים שמגיעים כיום. מדינת ישראל מכירה גם מכירה בהתנחלויות, וההוכחה שכל החוקים חלים גם עלינו, ואם יש סייגים הם לרעתנו- דוגמת השמירה.

אני לא רוצה לגור בעכו וירוחם, וכתבתי את זה גם. אבל אני גם מסביר שאני מעדיף לגור איפה שאני גר כי זה יותר נח וכי רמת החיים כאן יורת גבוהה. אני לא מתחבא מאחורי טעונים אידיאולוגים (שוב, לא אומר שאתה והמשפחה שלך לא חיים שם מטעמי אידיאולוגיה. אבל יש מספיק כאלו שהם כן, כפי שגם [פנדוב כתב לך). למעשה, לי אין אידיאולוגיה בכלל. אני גר פשוט איפה שנוח לי ולא משקר לעצמי שאני שיא הציונות והעשיה למען הארץ, כשמה שמוביל אותי זה הנוחות (שוב, חלילה לא מאשים או לא אומר שאתה אישית מתנהל כך).

מדינת ישראל מחוייבת לדאוג לבטחון תושביה, אלא שאתה לא חי בתחומי מדינת ישראל. ביום שבו זה ישתנה, כל הדיבורים על השקעה בכם מול השקעה בנו יהפכו גם לא רלוונטים, כמו גם הדיבורים על הסדרי הבטחון אבל זה לא ישתנה, לפחות לא בעתיד הקרוב. וזה לא ממש נכון שמשרד הבטחון מחליט ככה באופן שרירותי על איפה להציב חיילים ואיפה לא. יש כאן מדיניות די ברורה, שמוכתבת על ממשלה עם אג'נדה די ברורה וכוונות די ברורות, וזה לא התחיל היום או אתמול.

לא צריך להתמם.

אם אתה מסכים שהמדינה צריכה להגן עליי, הרי שלא נותר בסיס לטענותיך. אם לדעתך המדינה לא אמורה לעשות זאת, עליך להסביר מדוע. אני חי בתחומי המדינה שלי. לה אני ממלא את חובותיי ומקבל את זכויותיי ואין לי שום סיבה להצטדק על כך.

אני לא יודע אם אתה מרוויח מהחיים מאחורי הקו הירוק או לא. אני כן יודע שאני שמע לא מעט אנשים, בתוכם פותח שרשור זה, מדברים על המעבר לשם, כי מקבלים שם תנאי חיים יותר טובים (כל עוד אין אינטיפאדה כמובן), במחיר יותר נמוך מישובים מקבילים בתחומי הקו הירוק. כן לגטימי, בעייני לפחות, לא להתמם ולא להתחבא מאחורי מילים גבוהות אלא לשאול איך רמת חיים כזו מתאפשרת בשטח שנוי במחלוקת, והאם כל מי שמגיע לשם הוא באמת כזה ציוני, כמו שחלק ניכר מהאנשים שיוצא לי לדבר איתם רוצים להאמין שהם.

כאמור, רמת החיים היא פועל יוצא של תשלומי התושבים ושל ביקוש והיצע. אגב- מהי רמת החיים המדוברת? אני גר ביישוב מרוחק, שמקיים חיים קהילתיים טובים. יישובים מקבילים באזורנו לא עולים יותר גם אם הם לפני הקו. באופן עקרוני ככל שאתה מתרחק מהמרכז המחירים יורדים.

עריכה קצרה: לא יודע למה בעינך הבחור מכלכלסיט דמגוג. הוא מציג מספרים של הלמ"ס, שאמורים להיות די גלוים והחישובים אמורים להיות זמינים לכל. אתה חושב שהם לא נכונים? במידה והם נכונים - זה עונה על השאלה שלך לגבי השקעה בכבישי הגליל אל מול כבישי יו"ש בצורה די ברורה.

הדמגוג הוא השני.

• תוכן חדש...