Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנה טובה לכולם,

אז אחרי שהתחלתי עם ריצה, אופניים, אתמול נתקלתי במשהו שמאוד תפס את תשומת ליבי - TRX. מדובר בעצם באימון שמוריד את כל העומס ממערכת השלד, ועובד על השרירים נטו. מסרטונים שאני רואה ביוטיוב, אנשים שמתאמנים בזה פשוט בנויים טוב. לא רק מתנפחים כמו קרנפים. האם יש כאן מישהו שעוסק באימון הנ"ל? האם יש כיוון לאיפה ניתן לרכוש את הרצועות הללו בארץ בזול יחסית (מחיר רשמי אצל היבואן כ1200 ש"ח)? האם מישהו מכיר מכון כושר בצפון הארץ שמעביר שיעורים ב-TRX?

תודה רבה לכולם, ושנה טובה ומוצלחת!

I Ride Because I Really Like Dessert

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני חושב שיש במועדון ספורט בדניה (או משהו בסגנון) מישהו שמתעסק בזה, אני חושב שקוראים לו אבי.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

לצערי אני לא יכול להמליץ לך על איזור בצפון, אבל יכול להמליץ על האימון בכללי!

גיליתי את ה-TRX לפני כשנתיים וחצי ופשוט נפלתי בקסמיו!:-D

בתור אחד שעשה אך ורק אימוני חד"כ ואירובי (בנפרד) זה הוסיף לי פן חדש לאימון ושונה לחלוטין, "שילוב" של כוח ואירובי.

היתרונות המובהקים הם שאתה עובד על כל הגוף בכל תרגיל, יש אינסוף תרגילים שאפשר לבצע בעזרתו, נייד וניתן להתאמן בכל מקום.

בתור חייל, מידי פעם כשיש לי חצי שעה-שעה פנויה אני מוציא את ה-TRX, מחבר אותו לעץ\סולם\שלט\מעקה\כל-דבר-אחר

ונותן אימון על כל הגוף.

פורסם

הגומיות הללו מאפשרות לך לעבוד עם משקל גוף. יש איתן המון תרגילים שאפשר לעשות. אימון לכל הגוף אפשר לעשות בכל מקום, ושיטת האימון תלויה במה אתה רוצה להשיג. אגב, אם אתה מאוד אוהב תרגילים פונקציונליים, קרא מעט על קרוספיט.

אם כל הנושא באמת מעניין אותך, אתה מוזמן לקרוא את הקישורים שאוסיף מיד. באופן כללי, יש 2 (תכלס שלושה) סוגי אימון. סיבולת שריר, או כוח. שני האימונים שונים באופיים ואני לא יודע אם יש טעם לערבב ביניהם. אם אתה ממש רוצה ללמוד על כלל סוגי האימונים, ומה המטרות של כל אחד, וכיצד לבצע אותם (מספר חזרות, משקל וכדומה) אתה מוזמן לקרוא בלינק הבא:

http://www.israelbody.com/showthread.php?t=8979

יש את זה ביותר פשוט, אך גם פחות מפורט כאן:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3426960,00.html

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אם אתה רוצה חיטוב נטו, פילאטיס זה מצויין.

בכל מקרה, מה שחשוב זה לא הציוד, אלא לעבוד נכון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אשמח אם תסביר מה קשור פילאטיס לחיטוב.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אשמח אם תסביר מה קשור פילאטיס לחיטוב.

לא בטוח שהבנתי את השאלה.

הוא שאל על אנשים שבנויים טובים ולא נפוחים כמו קרנפים. אז פילאטיס מחזק שרירים, יציבה וגמישות, ולא מנפח אותך כמו קרנף.

במבי ראה כוסיות שעושות את זה והסיק שזה טוב לחיטוב. ;)

אני לא יודע למה פילאטיס תופס דווקא בנות. אולי זה בגלל שזה קשה, דורש סבלנות, דיוק' משמעת, וביצוע מדוייק של הוראות. כלומר כל הדברים שלפחות אני יודע שלא בזין שלי לעשות...

אפשר גם לשחות, אבל רב האנשים שוחים כל כך רע שהאפקטיביות נמוכה, לכן עדיף לקחת הדרכה לשחייה נכונה.

אפשר גם יוגה, אבל אני לא מבין בזה כלום.

פורסם

מה ש GSI התכוון שחיטוב או ניפוח תלוי במה אתה אוכל, אם תתאמן בחד"כ תרים משקלים מטורפים (נניח)

אבל לא תאכל כמו קרנף גם לא תראה כמו קרנף.

אם אתה בגרעון קלורי אתה לא תעלה במסת שריר ולא תתנפח.

לגבי ה TRX לא מכיר.

לפותח השרשור למה לא אימוני כוח בחד"כ ?

פורסם
אם אתה רוצה חיטוב נטו, פילאטיס זה מצויין.

בכל מקרה, מה שחשוב זה לא הציוד, אלא לעבוד נכון.

בגדול הרעיון הוא אכן החיטוב, אני רוצה את השריריות מאוד. למה לא פילאטיס? כי זה מצריך חוג/סטודיו במיוחד. לא כל כך בא לי על זה למען האמת. אני מאוד שמח למשהו שאפשר לעשות בבית, זה מרגיש לי יותר כיף.

ברור שיותר חשוב לעבוד נכון, לכן אני מחפש כרגע איזה שהוא סטודיו שיתן לי את הבסיס, ומשם להמשיך הלאה בעזרת תוכניות האימונים של TRX, יוטיוב וכו'.

לפותח השרשור למה לא אימוני כוח בחד"כ ?

מקריאה ברחבי האינטרנט, הבנתי שה-TRX זה אימון הרבה יותר אפקטיבי. מוריד את הלחץ ממערכת השלד, ונטו עבודה על כל השרירים האפשריים בגוף. מה גם, רוב המתאמני TRX שראיתי ביוטיוב פשוט בנויים טוב, לא מנופחים בצורה מוגזמת כמו דוחפי המשקולות.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

מקריאה ברחבי האינטרנט, הבנתי שה-TRX זה אימון הרבה יותר אפקטיבי. מוריד את הלחץ ממערכת השלד, ונטו עבודה על כל השרירים האפשריים בגוף. מה גם, רוב המתאמני TRX שראיתי ביוטיוב פשוט בנויים טוב, לא מנופחים בצורה מוגזמת כמו דוחפי המשקולות.

לא, זה בולשיט אחד גדול. מה זה אפקטיבי? תגדיר אפקטיביות בשבילך. מה שקראת באינטרנט זה כתבה יחצ"נית לטובת הTVR, ולא הסבר מדעי לגבי סוג האימון, והשוואה אובייקטיבית. יש לזה את היתרונות שלו, כמו שיש למכון (עבודה עם משקלים בעיקר) את היתרונות שלו. כל החבר'ה ש"נראים כמו אלים" הם כאלו שעבדו בחדר כושר, אחרת הם לא היה נראים כמו שהם נראים, יש גבול כמה אפשר לעשות עם משקל גוף, אלא אתה מתייחס לחיטוב נטו. TRX מאפשרת לך לעבוד עם משקל גוף (לא באמת, כי ברוב התרגילים שנקראים "משקל גוף", אתה לא באמת מרים את כל משקל הגוף שלך). זה קודם כל מתחיל בזה שאתה מגדיר לעצמך מטרה, מה אתה רוצה להשיג?. אין דבר כזה "לחזק שריר", ואין דבר כזה "סתם להתנפח". אוויר לא מתמלא בשרירים. יש להגדיל מסת שריר, שזה להעלות את כמות השריר שיש לך, מה שיאפשר לך להרים יותר משקלים במשך זמן קצר. יש לשפר סיבולת שריר, מה שיאפשר לשריר שלך לתת 100% תפוקה במשך יותר זמן, מאשר שריר עם סיבולת פחות טובה. (בדיוק כמו סיבולת לב ריאה, שהיא בכלל סיבולת סרעפת/קרומי אדר, שהיא שריר). ויש שריפת קלוריות/חיטוב. קרא את הלינק שצירפתי, יש שם בדיוק את סוגי האימון שאתה צריך, ותוכל להתאים אותם למטרה שלך. אם אתה רוצה להתחטב, ולהורי אחוזי שומן, עד שכל שריר בגוף שלך ייראה (אל יווני, כפי שאתה מתאר את זה), זה בעיקר בתזונה. תהיה בגרעון קלורי, ותגיע למצב הזה. מומלץ לשלב אימוני כוח, כי כשאתה מגדיל את מסת השריר קצב חילוף החומרים שלך במנוחה עולה, מה שתורם לתהליך ההרזייה/חיטוב.

Tvr_speed_12 וGSI16V כתבו פה בערך מיליארדי תגובות על כל הנושא, אתה יכול לחפש שרשורים שהם הגיבו בהם.

כמו שאמרתי, קודם תבחר מטרה, חיטוב, או העלאת מסת שריר. אחר כך תוכל להתאים תזונה וסוגי אימונים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בגדול הרעיון הוא אכן החיטוב, אני רוצה את השריריות מאוד. למה לא פילאטיס? כי זה מצריך חוג/סטודיו במיוחד. לא כל כך בא לי על זה למען האמת. אני מאוד שמח למשהו שאפשר לעשות בבית, זה מרגיש לי יותר כיף.

היתרון של הדרכה מקצועית ועבודה מבוקרת הוא ברור, ומכאן היתרון בפילאטיס. לא סתם זה מושך נשים יותר, הן לוקחות משימות באופן יותר רציני... אם אתה רוצה לעבוד באופן בריא ונטול פציעות, זה עדיף על אימון עצמי בהרבה.

אם אתה רוצה אפקטיבי ובריא - זו הדרך.

בכל מקרה, גם אם אתה קונה TRX, אתה לא יכול לוותר על הדרכה לעבודה נכונה. הבריאות לא באה מהציוד, היא באה מעבודה נכונה, לא חשוב מה אתה עושה (מרים משקולות, שוחה, רוקד בלט...)

פורסם

לא קראתי את התגובות.

אני אגיד לך את עמדתי בנושא, בתור מתאמן פווארליפטינג, זה שטויות לחלוטין.

קודם כל, משקל גוף מאבד אפקטיביות מהר מאוד, והגירוי שהשרירים יקבלו מהמשקל גוף

יפסק מהר מאוד, בשביל שתהיה התחזקות וגדילה השרירים מסתגלים לגירויים (או בשפה פשוטה יותר- אתה מתחזק וגודל.)

בנוסף לכל זה, TRX זה גימיק שתפס, זה משהו שאנשים קונים הבייתה וחושבים שזהו, מעכשיו הם נכנסים לכושר

כשהמציאות היא שזה נזרק לבויידם מהר מאוד.

אם אתה רוצה להתחזק ולגדול, תירשם למסגרת רצינית כמו מכון כושר ותתחיל לעבוד כמו שצריך.

לחילופין, אם יש מקום, וכסף, אפשר לקנות את הציוד המינימלי הרציני הבייתה ולהתחזק ולגדול לא פחות מ-במכון.

פורסם

ניקו וz סיכמו את זה ממש טוב

בTrx פשוט מתישהו בקרוב עוד הרבה לפני שתהיה דוגמן trx ביוטיוב אתה תראה שכבר הכל קל ולא אפקטיבי לבניית גוף כמו שאר החברה שראית ביוטיוב על Trx

כמובן שישארו כל מיני סוגי לחיצות (ארבעת כיווני צלב) שאולי מקסימום תצליח להחזיק את עצמך סטטית או לעשות לחיצה פה ושם אבל אלו לא האלמנטים לבניית גוף TrxTube

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אין לי אפשרות עריכה אז אני רק אוסיף עוד משהו,

האלים שאתה רואה באינטרנט ואלו שמפרסמים את ה-TRX הם גם מקבלים חומרים של אלים.

לפחות היה לך את השכל לבוא ולהתייעץ לפני שאתה קונה...

בקיצור, זה רק נראה טוב, כל הדוגמנים של ה-TRX הם דווקא אלה שקורעים את עצמם במכון,

מזריקים ובולעים כדורים מכל הבא ליד (סתם, אבל אתה לא יכול לצפות שהאנשים האלה יתחטבו וייגדלו בצורה טבעית)

• תוכן חדש...