Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תכניס אותה לפורום, תבקש שתקרא דברי בעלי נסיון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תכניס אותה לפורום, תבקש שתקרא דברי בעלי נסיון.

עדיף שלא, אם היא תקרא דברים אחרים שרשמתי.... :lol::lol::lol:

בכל מקרה, סגרנו.

כרטיס טיסה הלוך - חזור למילנו, 550 דולר לאדם לתקופה של שבועיים.

רכב ראיתי מספיק אפשרויות להשכרה, מחר בצהריים אני גם אתקשר לחברות בשביל לסגור על זה.

לאחר ששני אלו יהיו סגורים נתחיל לתכנן יותר לעומק את המסע.

עברנו קצת על האינטרנט ומצאנו כמה מקומות מעניינים: קומו עם גיחה ללוגנו, הדולומיטים, אגם גארדה, ונציה וטוסקנה.

מכאן ניראה לי שזה יכול להיות הרבה יותר ממוקד, כמובן שעל איזור צפון איטליה.

המלצות נוספות יתקבלו בברכה...

פורסם

בדקתי היום לגבי השכרת רכב.

באוויס/באדג'ט לא ניתן לבני 22.

בשלמה סיקסט עלות הביטוח לנהג הצעיר גבוהה יותר מאופרן, אבל מחיר הרכב זול יותר.

בעקרון ההצעות שיש לי:

דרך שלמה סיקסט: פיאט 500 - 807 יורו.

פנדה - 818 יורו.

סיד - 852 יורו.

דרך אופרן:

פונטו / פולו - 529 יורו לרכב + 121 יורו ביטוח לכל נהג. 770 יורו בכללי.

גולף - 559 יורו ואותו סיפור של הביטוח - 801 יורו.

על פניו ההצעה שניראת לי הכי טובה זה הגולף, גם מבחינת תמורת רכב וגם מבחינת מחיר.

לא בדקתי מאיזה שנתון מדובר אבל אני בכל זאת מניח שמדובר במשהו חדש יחסית.

כמובן שכולם כאן ידניים.

עוד משהו - בשלמה סיקסט אין לי אפשרות לאסוף את הרכב ( נוחת ב 10 וחצי בלילה ) באופרן כן.

בשלמה סיקסט לא יצא לי לבדוק אבל באופרן אמרו לי שאין התחייבות על דיזל, ז"א שאני יכול "ליפול" גם על רכב בנזין, שניראה לי פחות כדאי כלכלית בנסיעות הללו.

עצות מהמנוסים יותר?

פורסם

אני מניח שזה המחיר לשבועים.

הפתרון קל, אופרן. פער המחיר בין סוגי הרכב שולי, קח את הגדול.

אינך מקבל גולף ולא סיד אלא רכב בסדר גודל כזה.

סכוי גבוה מאוד שיהיה דיזל.

חובה לעשות מהארץ כל ביטוח אפשרי. אל תיתן שיסבנו אותך שם בביטוחים נוספים[קורה לעתים רחוקות].ף

נסה לראות אם ניתן להוריד את המחיר בזכות כרטיס האשראי שלך או של ההורים או כרטיס חבר של ההורים או כרטיס סטודנט, לעתים הם מחפשים תירוץ לתת לך הנחה. לא נתנו? לא נורא.

במילנו שני שדות תעופה, הקפד לשכור רכב שימתין לך בשדה התעופה הנכון.

אתה נוחת בשעה מאוחרת. מילנו- שדה גדול ואני בטוח שיש בו מלונות. אולי כדאי להזמין חדר מן הארץ.ובכל מקרה לחפש מלון מיידית אחרי קבלת הרכב.[אפשר גם למחרת אך אז תצטרך תחבורה למלון ומהמלון לרכב, עזוב]

אה, כן באשר לגיל הרכב- בד"כ מקבלים רכב די חדש, בד"כ אף עשרים אלף קילומטר או פחות. שאל ברגע קבלת המפתח. אם תקבל רכב עם שישים אלף קילומטר כפי שנתנו לי בהרץ [והתקלקל] הסבר שאתה שוכר לשבועיים- זה זמן ארוך ודרוש בנימוס , ברגשות ובנחישות רכב אחר.

פורסם
אני מניח שזה המחיר לשבועים.

הפתרון קל, אופרן. פער המחיר בין סוגי הרכב שולי, קח את הגדול.

אינך מקבל גולף ולא סיד אלא רכב בסדר גודל כזה.

סכוי גבוה מאוד שיהיה דיזל.

חובה לעשות מהארץ כל ביטוח אפשרי. אל תיתן שיסבנו אותך שם בביטוחים נוספים[קורה לעתים רחוקות].ף

נסה לראות אם ניתן להוריד את המחיר בזכות כרטיס האשראי שלך או של ההורים או כרטיס חבר של ההורים או כרטיס סטודנט, לעתים הם מחפשים תירוץ לתת לך הנחה. לא נתנו? לא נורא.

במילנו שני שדות תעופה, הקפד לשכור רכב שימתין לך בשדה התעופה הנכון.

אתה נוחת בשעה מאוחרת. מילנו- שדה גדול ואני בטוח שיש בו מלונות. אולי כדאי להזמין חדר מן הארץ.ובכל מקרה לחפש מלון מיידית אחרי קבלת הרכב.[אפשר גם למחרת אך אז תצטרך תחבורה למלון ומהמלון לרכב, עזוב]

אה, כן באשר לגיל הרכב- בד"כ מקבלים רכב די חדש, בד"כ אף עשרים אלף קילומטר או פחות. שאל ברגע קבלת המפתח. אם תקבל רכב עם שישים אלף קילומטר כפי שנתנו לי בהרץ [והתקלקל] הסבר שאתה שוכר לשבועיים- זה זמן ארוך ודרוש בנימוס , ברגשות ובנחישות רכב אחר.

אכן זה המחיר לשבועיים.

אמרו לי שלא מתחייבים לדיזל וזה תלוי במלאי וכל זה, אני פשוט אקווה לטוב.

ושאלתי לפחות באופרן לגבי הביטוח ונאמר לי שמבוטח הכל כולל הכל לשנינו,

מצאתי אפשרות להוזיל את המחיר באוטו יורופ ( דרך לאומי קארד ) ב 12% שזה יפה, השאלה איך הם?

ואם יהיה לי רכב זמין אני אולי אנסה לצאת לכיוון קומו כדי לקבל מלון יותר זול, אם לא אני אחפש באינטרנט משהו במילנו יחסית זול.

באוטו יורופ על פניו באתר המחירים היו ניראים ממש טובים, מחר או יום ראשון אני אתקשר אליהם כדי לוודא את זה...

וכמובן - תודה רבה על הייעוץ!

פורסם

אין לי מושג איך הם. עם מי הם עובדים באיטליה? אוטויורופ? נתקלתי בשם הזה מעט.

בעניין מלון בלילה הראשון: שום לקוח של ספריאל ושלי לא יעשה שטויות כבר בהתחלה. אתה נוחת מאוחר- אם אפשר, קח מלון מיד.

אל תתחיל לנדוד וחפש באמצע הלילה עם חברה בוכה לידך. לא זה הזמן לחסוך.

מלון בשדה התעופה או לידו.

עשה רשיון נהיגה בינלאומי בממסי או מקום אחר והקפד לקחת עימך גם את הרשיון הישראלי וכרטיס אשראי בינלאומי שלך כעירבון לו תידרש במילנו.

פורסם

את הרישיון מ- ממסי כבר הוצאתי והחברה תוציא בהמשך השבוע הבא.

לגבי המלון, אין לי רעיון לנדוד ולחפש מלון בלילה, אלא למצוא מראש יעד קרוב ליום טיול שלמחרת בזמן נסיעה סביר של עד חצי שעה.

ועם מי אוטו יורופ עובדים? ציטוט מהאתר שלהם:

ייחוד שלנו

מחירים אטרקטיביים במגוון אפשרויות, זאת לאור הסכמי שיתוף פעולה בין אוטו יורופ ישראל, לבין מיטב חברות השכרת רכב מהגדולות והמובילות בעולם כגון: יורופקאר, באדג'ט, אויס, נשיונל, דולר, הרץ ועוד...

פורסם

יש לי לקוחות - אבל לא בשירותי תיירות אלא עניינים אחרים.

בענין המלונות הגישה שלי שונה מזו של [פנדוב - אני מעדיף להזמין מהארץ כך שאני יכול לתכנן מראש את המסלול בשקט ובידיעה שמחכות לי מקלחת ומיטה בכל מקום. עם זאת לגבי הלילה הראשון אנחנו תמימי דעים - הזמן מלון מהראץ. יתרה מזאת - כיון שאתה נוחת בערב הזמן מלון ברדיוס קטן מנמה"ת (לא יותר מחצי שעת נסיעה לפני חיפוש הדרך) כדי שלא תתברבר יותר מדי בדרכים. כמוכן - מיד עם אישור ההזמנה שלח למלון מייל ועדרן את שעת ההגעה המשוערת (נחיתה + זכירת רכב + זמם נסיעה משוער + עוד שעה להתברברות).

תביא בחשבון שיציאה משדה תעופה + שכירת רכב יכולות להיות תהליך ממושך. איני מכיר את MXP (אני מניח שתנחת שם) אבל יציאה מאיסוף המזודות יכולה לקחת 30-60 דקות, ושכירת רכב אפילו שעתיים, אם יש תור גדול. השיא שלי היה במינכן - קרוב ל-6 שעות מהנחיתה עד היציאה מהשדה שכללו כשעה וחצי בדרכונים + מזוודות, 2-3 שעות בעמדת ההשכרה ועוד שעתיים ויותר להחלפת רכב שהתגלה כתקול. וזה עם יעילות גרמנית.

אם אתה נוחת בערב בדוק את שעות פתיחת תחנת השכרה - יש חברות שסוגרות את הדוכן ואתה עלול להתקל בבעיה בקבלת הרכב.

נחזור למשפט השני בהודה זו - יש כמה סיבות לכך שאני מעדיף להזמין מלונות מראש:

1. האופי הייקי שלי שלא אוהב להשאיר דברים ליד המקרה.

2. רוב הנסיעות שלי עד לפני שנתיים היו עם הילדים, וגם בגיל 15 החבר'ה האלה מאבדים סבלנת ומתחילים לריב, לא מתאים כאשר ההורים עסוקים לבבחירת מלון . זה כמובל לא רלוונטי לגביך.

3. כאשר אני יודע לאיזה באיזה מלון אשהה אני יודע גם מה השירותים המוצעים בו ומתארגן בהתאם. למשל - האם ארוחת הבוקר כלולה בעסקה, ואם לא - האם יש במלון ארוחות ומה עלותן? האם יש קומקום חשמלי? האם יש מקרר מיניבר שאני יכול לאכסן בו מוצרי חלב? האם יש מכולת\סופר בסביבה?

ומסעיף זה נדלג לנושא האוכל.

גם כאן יש לי מנהגים מוזרים: אני קונה אוכל בסופרמרקט! אם המלל אינו כולל ארוחת בוקר בהזמנה אני מברר מה עלותה. ארוחת צהריים אוכלים בטיול וארוחת ערב שוב במלון (עם יוצאים מהכלל). מעבר לכך אני הולך לסופרמרקט ומצטייד באוכל לארוחות שאיני אוכל במלון ולדרך: לחם לחמניות, גבינות, טונה (אשתי שומרת כשרות אז לא קונים בשר), פירות וירקות, חלב ויוגורט ומכל טוב. אין בעיה לפתוח שולחן ולאכול ארוחה משביעה בחדר. לגבי קפה - אני לוקח אתי קומקום קטן (קניתי פעם בדיוטי, אבל ראיתי לאחרונה מבצע מצויין בביג-בוקס), "מקלות" קפה של נסקפה (מגיעים בקופסאות של 20 יחידות, אפשר להשיג בכל סופר) ושגיות סוכרזית, וקונה חלב בסופר הקרוב. אפילו אם יש ארוחה במלון אנחנו נוהגים לשתות קפה עם עוגיה מיד לאחר שקמים ואז לא לחוצים להגיע לחדר האוכל.

כמובן שמדי פעם אוכלים במסעדה, אבל, כאמור, מדי פעם. לא מדי יום.

עוד בעניין אוכל - אתה טס טיסת ערב - דאג לקחת מהארץ מזון לפחות ללילה הראשון, ורצוי קצת יותר. הדבר האחרון שאתה רוצה הוא להיות רעב בלילה או לשלם מחירים מופקעים של שירות הלילה במלון. וחוץ מזה, לאור מה שכתבתי קודם, סביר שתהיה רעב הרבה לפני שתגיע למלון.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תביא בחשבון שיציאה משדה תעופה + שכירת רכב יכולות להיות תהליך ממושך. איני מכיר את MXP (אני מניח שתנחת שם) אבל יציאה מאיסוף המזודות יכולה לקחת 30-60 דקות, ושכירת רכב אפילו שעתיים, אם יש תור גדול. השיא שלי היה במינכן - קרוב ל-6 שעות מהנחיתה עד היציאה מהשדה שכללו כשעה וחצי בדרכונים + מזוודות, 2-3 שעות בעמדת ההשכרה ועוד שעתיים ויותר להחלפת רכב שהתגלה כתקול. וזה עם יעילות גרמנית.

לקחתי בחשבון. באופרן פתוחים עד חצות שזה מעולה בשבילי ( מה גם שכרגע ההצעה שלהם ניראת הכי אטרקטיבת ) ככה שגם אם יהיה עיכוב קל בטיסה וכו', לדעתי זה עדיין יהיה מספיק.

SIXT נפסלים בקטע הזה, פתוחים עד 10.

נשאר לבדוק את יורוקאפ שההצעה שלהם הכי זולה, צריך לבדוק שאין שום קאץ' עם הביטוח וכמובן שעות פתיחה.

ותודה על הטיפים ;)

פורסם

עוד שני טיפים, את בכוונתך לצאת מאיטליה:

1. שויצריה יקרה מאד. איני יודע לגבי איטליה, אבל ככלל אצבע תמיד עדיף להצטייד בצידו הלא שויצרישל הגבול. כמובן שבשויצריה יהיה עליך להצטייד בפרנקים.

2. בדוק כיצד משולמת אגרת דרכים מהירות באיטליה. כאשר אני ביקרתי השיטה היתה פשוטה - לוקחים פתק בכניס ומשלמים ביציאה, אבל חלפו מספר שנים ויתכן שהטכנולוגיה התקדמה. לגבי שויצריה ואוסטריה - נהוג ה-Vignette אשר מודבק על החלון הקדמי לפי כללים נוקשים. בשויצריה הוא שנתי ויקר (לפי זכרוני בסביבות 40 אירו), אם אתם מתכונים לעבור לשויצריה בקשו בתחנת השכרה רכב הנושא את המדבקה, אחרת יהיה עליכם לרכוש אותה במעבר הגבול. באוסטריה זה יותר פשוט - מדבקה ל-10 ימים עולה כ-10 אירו (איני מעודכן, כאשר אני ביקרתי לפני 3 שנים זה היה פחות מ-10 אירו). בכל מקרה - הקנס על נסיעה באוטובאהנים ללא המדבקה גבוה מאוד - יכול להגיע למאות ואף אלפי אירו, אז לא כדאי להתחחכם. ותביאו בחשבון שהמשטרה במדינות אלה יעילה ותאתר אתכם לפי מספר הרכב גם כעבור שנתיים. וכמובן בנוזא חוקי הנהיגה להיות יותר קתולי מהאפיפיור, ואם פספסת פניה השך בדרך עד הפניה המותרת הבאה. ובודאי לא להכנס לאזורים מוגבלים או לעבור על המהירות המותרת, ולו בקמ"ש בודד.

• תוכן חדש...