Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ואוטו סנטר לקו בהזיה / הזיות לגבי המחיר של I10 שלא נדבר שזה רכב מעיק ומעייף החלטתי לוותר עליו .

אני כרגע בהתלבטות קשה מאוד בהתחלה רציתי את הסוזוקי אלטו ובמקום השני היה ה 107 הלכתי לכיוון ה I10 כי הפחידו אותי שמנועים 3 צילינדר נדפקים מהר מאוד והם לא סחירים .

מאחר ונסעתי על שני המכוניות אני יודע בוודאות שסוזוקי אלטו חסכונית יותר הבעיה היא שה 107 נותנת תחושה יותר של רכב וביטחון אבל הרכב איטי יותר כבד יותר ושותה דלק יותר .

נסעתי היום לטרייד מובייל נכנסתי לסוזוקי אלטו שחנתה במגרש אחרי נסיעה של שבוע ב 107 וברחתי משם החוויה הייתה קשה מדי , גיר צעצוע , פלסטיקה של LEGO , הכול נראה כמו ייצור פיראטי של מכונית .

למרות שאני יודע בוודאות מבחינת דלק שהאלטו מס' 1 .

הדלק מאוד חשוב לי מאחר ואני אחרוש את הרכב יותר מ 20K ק"מ בשנה .

מה לעשות ?

יש לי נסיעת מבחן בפיגו 107 יום א' ואני ממש לא סגור עליה , שנת 2010 חודש 11 , יד 1 פרטי עם 24K ק"מ עולה 43K שקל .

מה שמשגע אותי שהיא איטית מהאלטו אבל האלטו נתקע ב 110 קמ"ש ולא זז והמנוע של 107 עושה רושם שהוא חזק יותר הרכב אומנם סוחב לאט אבל מגיע בבטחה ובקלות ל 130 .

השאלה היא כזאת :

שווה ללכת על ה 107 ? או שעדיף מבחינת דלק ואמינות ללכת על הסוזוקי אלטו ?

תודה .

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב שירדת מi10.

בגלל גודל הנסועה שלך אתה תחרוש אותו מהר

ותעשה קרוב ל2 טיפולים בשנה וכמו שאז הזכרת כרגע יש לך נטייה לנסוע מהר רכבים אלו לא בנויים לשיוט במהירויות גבוהות לאורך זמן רב ועם הקילומטרז שלך בלי לדעת יותר מדי על רכבים ניתן להבין שזה לא בריא למנוע כזה קטן. בלי טיפול פדנטי.טיפולים לרכבים חדשים נוטים להיות יקרים יותר והיצרן גם הוא דורש בעצמו החלפת דברים,לדוגמא החלפת שמן הגיר בליאנה אוטומטית דורשת עלפי היצרן גם החלפת פילטר גיר,זה לא רק שמן מים. בסכום של עד 40 אלף תוכל למצוא מגאן דיזל שמורה יחסית שגם תביא לך נוחות וביצועי מנוע שיאפשרו לשוטט לא 130 אבל 110 יש פה בחור שקנה מגאן דיזל תשאל אותו ראיתי ביד שניה כאלה עם קילומטרז של 200 אלף כשטורבו מת קרוב ל300 אלף+-.

פורסם

לא יצא לי לנסות את ה107 אבל יש ברשותי אלטו ידנית.

מבחינתי הרכב הזה הוא רכב אידאלי בכדי להגיע מנקודה א' ל-ב'.

הוא לא מאוד רך ומפנק, לא מאובזר בנדיבות אך האיכות הרכבה שלו מפנים מרגישה טוב. הפלסטיקים יושבים טוב מאוד וכלום

לא מרשרש.

המנוע צנום הנפח אומנם רועד מעט בסרק אך הוא סוחב יפה מאוד, גם בעליה, אין רגשי נחיתות (במידה ולא מצפים לביצועי רכב ספורט). בעיר הזריזות שלו מפתיעה ובבין עירוני הוא לא מטורף אבל לא "נתקע" על 110 כפי שאתה מתאר.

מבחינת תחזוקה העלויות אפסיות, דלק אין מה לדבר ובטיפולי 15,000 יוצאים מאוד בזול.

אז אם מטרת הרכב היא בעיקר להתנייד ביעילות, הרכב עשר.

פורסם

מבחינת דלק היא לא פחות חסכונית,וגם לא במחינת אמינות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נסעתי בצורה מאומצת סל"ד גבוה אפילו הגעתי למהירות גבוהה 120+ והצריכת דלק הייתה בפיזו 1:13-4 ועם אותה נסיעה באלטו 110+ ( הרכב לא נתן יותר ניסיתי לא הצלחתי ) עשה 1:16-7

העניין שנכנסים לאלטו אחרי נסיעה ב 107 יש באסה רצינית מבחינת בניה רכב , פלסטיקה האלטו ממש צעצוע , אבל עניין הדלק הכי חשוב לי .

מה שעוד הפריע לי באלטו זה ההילוכים מול המנוע נכון שהיא זריזה יותר מה 107 אבל בפועל לרכב יש 3 הילוכים ולא 5 , עם ההילוך ה 3 אפשר להגיע ל 110-120 שמעבירים ל 4 הרכב נתקע בניגוד ל 107 שיש לה מעבר הילוכים רגיל מ 1 עד 5 למרות שגם אצלה ההילוך ה 3 הכי חזק אבל שמעבירים ל 4 הרכב לא נתקע וממשיך רגיל .

המושבים של ה 107 קצת בהדגשה על קצת יותר טובים מהאלטו שזה כסא עינויים הודי בכל מובן המילה

יום א' יש לי נסיעת מבחן בפיזו 107 ואני ממש לא יודע מה לעשות מתלבט קשות , מרגיש טמבל אם אני יכול לעשות צריכה של 1:16 במקרה הכי גרוע מול 1:14 של הפיזו וגם הסוזוקי מהירה יותר עד שמגיעים ל 110 ומרגישים שהרכב נתקע / עומד לעוף באויר (רק צריך כנפיים וזה גם אופנוע וגם מטוס ).

גם המראות של האלטו ממש קטנות שלא נדבר על הבטיחות ... אם לא העדיפות של האלטו בדלק לא הייתי חושב פעמיים וקונה 107 זה ממש קשה + העובדה שלאלטו התחזוקה זולה יותר והבנתי שהוא רכב יותר אמין

ראיתי שיש לאלטו קילופים בפלסטיקה ( דשבורד ) אולי מהשמש ממש מתקלף - ראיתי רכב כזה באלבר הפלסטיקה לא הכי הכי

נ.ב.

עם ה 107 הגעתי לצריכה של 1:13/4 אחרי שנסעתי בין היתר לירושלים אם זה משנה ועם האלטו הגעתי רק לעליות של בית שמש כביש 35 שממשיכים בכביש 35 יש עליה גדולה אחרי התחנת דלק פז ובדרך לרמת בית שמש

פורסם
נסעתי בצורה מאומצת סל"ד גבוה אפילו הגעתי למהירות גבוהה 120+ והצריכת דלק הייתה בפיזו 1:13-4 ועם אותה נסיעה באלטו 110+ ( הרכב לא נתן יותר ניסיתי לא הצלחתי ) עשה 1:16-7

העניין שנכנסים לאלטו אחרי נסיעה ב 107 יש באסה רצינית מבחינת בניה רכב , פלסטיקה האלטו ממש צעצוע , אבל עניין הדלק הכי חשוב לי .

מה שעוד הפריע לי באלטו זה ההילוכים מול המנוע נכון שהיא זריזה יותר מה 107 אבל בפועל לרכב יש 3 הילוכים ולא 5 , עם ההילוך ה 3 אפשר להגיע ל 110-120 שמעבירים ל 4 הרכב נתקע בניגוד ל 107 שיש לה מעבר הילוכים רגיל מ 1 עד 5 למרות שגם אצלה ההילוך ה 3 הכי חזק אבל שמעבירים ל 4 הרכב לא נתקע וממשיך רגיל .

המושבים של ה 107 קצת בהדגשה על קצת יותר טובים מהאלטו שזה כסא עינויים הודי בכל מובן המילה

יום א' יש לי נסיעת מבחן בפיזו 107 ואני ממש לא יודע מה לעשות מתלבט קשות , מרגיש טמבל אם אני יכול לעשות צריכה של 1:16 במקרה הכי גרוע מול 1:14 של הפיזו וגם הסוזוקי מהירה יותר עד שמגיעים ל 110 ומרגישים שהרכב נתקע / עומד לעוף באויר (רק צריך כנפיים וזה גם אופנוע וגם מטוס ).

גם המראות של האלטו ממש קטנות שלא נדבר על הבטיחות ... אם לא העדיפות של האלטו בדלק לא הייתי חושב פעמיים וקונה 107 זה ממש קשה + העובדה שלאלטו התחזוקה זולה יותר והבנתי שהוא רכב יותר אמין

ראיתי שיש לאלטו קילופים בפלסטיקה ( דשבורד ) אולי מהשמש ממש מתקלף - ראיתי רכב כזה באלבר הפלסטיקה לא הכי הכי

נ.ב.

עם ה 107 הגעתי לצריכה של 1:13/4 אחרי שנסעתי בין היתר לירושלים אם זה משנה ועם האלטו הגעתי רק לעליות של בית שמש כביש 35 שממשיכים בכביש 35 יש עליה גדולה אחרי התחנת דלק פז ובדרך לרמת בית שמש

נראה שאתה סגור על ה-107 ואתה מחפש פידבק חיובי.

לא משנה איזה מהרכבים תיקח אני יותר מבטוח שתהיה מרוצה. עדיף לפעמים ללכת עם הלב מאשר עם השכל.

פורסם

חחחח בדיוק ההיפך בלב אני חושב אלטו בשכל אני חושב 107 , לא ידעתי שקניה של רכב זה כל כך מעייף...

דרך אגב למה ה 107 כל כך כבדה יחסית לאלטו ? שמתחילים בהילוך 1 היא ממש זוחלת .

שלא נדבר על עליות ^^^^

פורסם
חחחח בדיוק ההיפך בלב אני חושב אלטו בשכל אני חושב 107 , לא ידעתי שקניה של רכב זה כל כך מעייף...

דרך אגב למה ה 107 כל כך כבדה יחסית לאלטו ? שמתחילים בהילוך 1 היא ממש זוחלת .

שלא נדבר על עליות ^^^^

להשיג מעט יותר כסף וללכת על פיקנטו זאת אפשרות? (וכן, צריכת הדלק שלה גבוה יותר, אבל מפנקת הרבה יותר)

פורסם

העניין שאני נוסע הרבה ביום 200-400 ק"מ ואני צריך רכב חסכוני בדלק , חיסכון בדלק זה הדבר המרכזי .

חוץ מזה שאני אוהב את ה 3 צילינדר יש ברכב משהו שכיף לנהוג בו.

הפיקנטו צריך גורר עם תחנת דלק שמעתי עליו דברים לא הכי נעימים כבר עדיף מזדה 3

פורסם

חישוב מהיר יראה לנו כי גם אם מה שאתה אומר נכון (מה שלעניות דעתי לא. יש לנו C1 כבר 50 אלף ק"מ והצריכת דלק מדהימה 1-19 לרוב עם מזגן וכו') ונחשב לאורך 20 אלף ק"מ בהנחה והאלטו תעשה 1-17 והפיג'ו תעשה 1-15 נגלה כי האלטו תזדקק לדלק בכ-8888 ש"ח והפיג'ו בכ-1000 ש"ח יותר. קח את ה-1000 ש"ח הללו, תחלק ב-12 חודש לשנה ואתה מדבר על הבדל של 70-90 שקל לחודש - שוב - בהנחה ומה שאתה אומר נכון - ואני בספק.

האם שווה לך בישביל 80 שקל בחודש לקחת רכב שמרגיש לך יותר טוב (ושהוא לכל הדעות גם יותר טוב/בטוח וכו')?

פורסם
העניין שאני נוסע הרבה ביום 200-400 ק"מ ואני צריך רכב חסכוני בדלק , חיסכון בדלק זה הדבר המרכזי .

חוץ מזה שאני אוהב את ה 3 צילינדר יש ברכב משהו שכיף לנהוג בו.

הפיקנטו צריך גורר עם תחנת דלק שמעתי עליו דברים לא הכי נעימים כבר עדיף מזדה 3

לנסוע 200-400 ק"מ באלטו או 107 בשביל לחסוך בדלק זה מטומטם. אתה תצא סחוט לגמרי. אם חסכון כל כך חשוב לך תוסיף כסף וקח פנדה - רכה, מעודנת ונוחה עשרות מונים יותר משתי אלו ולא זללנית באופן משמעותי. בטח לא בהפרש שמצדיק ויתור על הנוחות והרכות שלה.

אישית, לקילומטראז' כזה הייתי קונה קליאו חדשה 1.2 - גם שייטת טובה יותר ממכוניות המיני וגם חסכונית.

:idea:
פורסם

רכבי מיני אלו הם רכבים עירוניים נטו. טכנית הם יכולים לעלות על בין עירוני אם אין ברירה ופעם ב לעשות נסיעה ארוכה. אבל לעשות נסיעות ארוכות על רכב כזה זו מסכת עינויים.

אגב, התרשמתי די לטובה מקבינה של I10 - איכות חומרים כמו במזדה 2 והמושבים היו טובים יותר עם תמיכה צידית משופרת.

רכבי סופר מיני עדיפים על מיני בנסיעה בין עירונית ולא רק בגלל מנוע חזק יותר, אלא גם בגלל בידוד רעשים, גודל (במכוניות קטנות כל סנטימטר של רוחב תורם ליציבות), גלגלים גדולים ורחבים יותר ועוד.

אני חושב שקליאו 1.2 ידנית חדשה עדיפה בכל פרמטר על רכב מיני לנסיעות ארוכות: היא נוחה יותר, מנווע חזק יותר, היא מאוד חסכונית והפרש במחיר בסופו של דבר מתקזז.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא מכיר אץ הקליו החדשה, אבל נהגתי בדגם הקודם, ואאל"ט מדובר באותה מערכת הנעה. הרכב לא היה נוח לישיבה ממושכת, ובנהיגה בכבישים מהירים התקשיתי לעבור את מהירות 100-110 קמ"ש. היתרון העיקרי שמצאתי בה היה תא מטען מרווח יחסית לקטגוריה.

עם זאת אני בהחלט מצטרף להמלצה לעלות לקטגוריית הסופרמיני (לפחות) - מי שמבלה ברכב 2-6 שעות ביממה זקוק לרכב נוח ובטיחותי, ואם פות"ש מסוגל להוסיף לתקציב 10-20 אש"ח נוספים הדבר בהחלט מומלץ. עם כל הכבוד לחסכון הרי שיש גם מרכיב קשה למדידה של "איכות חיים" שאין לזלזל בו, שלא לדבר על נושא הבטיחות (למרות מגבלות מבחני ה-NCAP הם המדד הטוב ביותר שעומד לרשות רוכש הרכב כדי להעריך את עמידותו בתאונה).

כפי שציינתי בכמה שרשורים דומים עמדתי לפני בחירה דומה לפני כחודש. תחילה התכוונתי לרכוש מיני, בהמשך העליתי את היעד לפיקנטו (אוטומטית, דרישה של האשה) ובסופו של דבר שילמתי למעלה מ-90 אש"ח ורכשתי סופרמיני. הכל בתקופה של החלפת ושיפוץ דירה, שכפי שאפשר להבין היא תקופה די לחוצה מבחינה כלכלית, אבל למרות זאת השיקול של נוחיות (מרות שהשימוש יהיה לסדרי גודל של 60 ק"מ ביום, הרבה פחות מאלה של פות"ש) ושל בטיחות (נרכש סופרמיני עם 5 כוכבי NCAP) הכריע לטובת הוספת 15 אש"ח לתקציב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חישוב מהיר יראה לנו כי גם אם מה שאתה אומר נכון (מה שלעניות דעתי לא. יש לנו C1 כבר 50 אלף ק"מ והצריכת דלק מדהימה 1-19 לרוב עם מזגן וכו') ונחשב לאורך 20 אלף ק"מ בהנחה והאלטו תעשה 1-17 והפיג'ו תעשה 1-15 נגלה כי האלטו תזדקק לדלק בכ-8888 ש"ח והפיג'ו בכ-1000 ש"ח יותר. קח את ה-1000 ש"ח הללו, תחלק ב-12 חודש לשנה ואתה מדבר על הבדל של 70-90 שקל לחודש - שוב - בהנחה ומה שאתה אומר נכון - ואני בספק.

האם שווה לך בישביל 80 שקל בחודש לקחת רכב שמרגיש לך יותר טוב (ושהוא לכל הדעות גם יותר טוב/בטוח וכו')?

הרכב נסע 464.8 ק"מ 80% בינעירוני ו 20% עירוני , כמות דלק : 33.480L ליטר תעשה חישוב כמה זה : 1:13.88 אז מי טועה ?

חוץ מזה ממש לא מזיז לי אם אתה מאמין או לא .

ובקשר למזגן אם C1 זה דומה לפיגו המזגן חלש לא כמו באלטו והחלק המרכזי של המזגן זורק אויר לגג

אם הייתי נוסע על 70 ומעביר הילוך 5 ב 60 סביר להניח שהייתי מקבל 1:19 זאת חוכמה גדולה ?

מה הבעיה להגיע ל 1:19 בנסיעה מאולצת ולא אמיתית ? אם בשביל להגיע ל 1:19 אני צריך לזחול כמו אופניים אז לא תודה

אם נוסעים בכביש מהיר 100-120+ הרכב נהיה 1:14 ותבדקו אותי כמו I10 .

נסעתי באותה צורה באלטו והגעתי לצריכה 1:16-7 עכשיו עשיתי אחד ועוד אחד למה לי לקנות 107 עם צריכת דלק כזאת שיש אלטרנטיבות טובות יותר עם 4 צילינדר כמו פנדה ורנו קליאו שהזכרתם .. ממילא הצריכה זהה ...

הרכב היחיד שבאמת חסכוני זה האלטו השאלה מה לגבי האמינות שלו קראתי ברשת דברים לא ממש מחמיאים וגם על היבואן וגם מישהו כתב שאחרי 100 אלף ק"מ המנוע מתחיל לזייף ולשתות דלק ... מ 1:20 ל 1:14 ככה הוא כתב .

ממש בעיה לקנות רכב לא פשוט , גם הפח של האלטו זה סכנה ...

ממש טיפשי לקחת 3 צילינדר פגו 107 עם צריכה של דלק כמו 4 צילינדר .

יום א' אני לוקח 107 לבדיקה מהיבואן נראה מה נעשה , הלוואי ויכולתי לשים את הרגל על הגז קבוע ב 80-90 אני אוהב נסיעה דינאמית והרכב כנראה לא עומד בזה.

פורסם

תראה - אתה כנראה נמצא בעמדה של ברירת קבצנים, ולכן עליך לבחור מה הפרמטר החשוב ביותר: צריכת דלק? נוחות? דירוג בטיחות? עלות ברכישה? עלות תיקונים? תכונות דינמיות של הרכב? בתקציבך אין לך שום ברירה - עליך להתפשר, ופשרות כואבות. לדעתי הפשרה הנדרשת היא בתקציב, אבל איני יכול להכנס לנעליך.

אני חוזר וכותב לך - רכב מיני לא מתאים לצרכיך. עליך למצוא צקורות ולתקצב עוד 10-20 אש"ח כדי לרכוש רכב יותר מתאים לצרכיך. מבחר הידניות במחירים סביב 70-80 אש"ח גדל מאוד בחודשים האחרונים ותוכל למצוא רכב כזה אשר יהיה יותר נוח, יותר בטיחותי ויותר נעים לנהיגה, גם אם במחיר רכישה ודלק קצת יותר גבוהים. אנימניח שמחיר שאר רכיבי האחזקה יהיה דומה - לא יהיה הבדל גדול בין רכב מיני לסופרמיני מבחינת אגרת רישוי (ממילא רכיב שולי באחזקה), ביטוח (תלוי יותר בנהג מאשר ברכב) או טיפולים שוטפים.

וכמובן שקיימות גם אלטרנטיבות המצריכות בחינה, ולא נתת את הנתונים הדרושים: האם חלק מהנסיעות יכולות להתבצע בתח"צ? האם יש אפשרות לשנות משהו בנסועה הנדרשת (למשל - עבודה מהבית או ריכוז עבודה בכמה יעדים סמוכים ביום אחד)?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...