Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

סיימתי קורס רמה ב' בשבוע שעבר. בקורס נאמר לנו, כי במידה ואדם לא נכנס למתקן, והוא מסרב להזדהות - מותר למנוע ממנו כניסה.

אבל - אם הוא כבר בפנים (אחרי רחבת כניסה אם קיימת) אין למאבטח סמכות לדרוש שיזדהה בפניו או אפילו להוציאו.

אלא - אם הוא חשוד באחד מאלה:

1. החזקת נזק שלא כדין;

2. קיים יסוד סביר להניח כי הוא הולך להשתמש בנשק שלא כדין.

אז - רק אם המאבטח מחשיד אותו באחד מאלה יש לו סמכות להוציאו מהמתקן. אבל השאלה היא איך אני מחשיד בצורה שתייצר עילה סבירה (אני לא יכול לומר "חשדתי שיש לו בתיק נשק ללא רישיון". זה כי השופט ישאל "מה החשיד אותך? זה שהוא לא הזדהה?" אז...)

מה אומרים?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

תעזוב אותך משטויות, אם אתה הולך לעבוד כמאבטח, רוב הסיכויים שהמעסיקה שלך תהיה חברת קבלן, שלא תטרח לעמוד מאחוריך במקרה של אירוע ויותר מתשמח לזרוק אותך לכלבים.

תחייך ותעשה את עצמך בודק תיקים או מה שזה לא יהיה, ואל תקלע לאירוע.

אתה לא רוצה לראות את הבפנים של תא מעצר כי בסה"כ עשית את העבודה שלך.

אתה לא רמבו, אתה עובד בעבודה הכי נחותה בעמוד הטוטם של ההעסקה בישראל, אם מישהו צריך להזרק אל מתחת לרכבת, תהיה בטוח שזה יהיה אתה.

פורסם

בתור מאבטח לשעבר, אני יכול להעיד שהתגובה מעליי מדויקת להפליא.

חברות האבטחה בארץ הם מיץ של זבל.

המלצה שלי, תרשום כל דקה שאתה בעבודה, תשמור עותק של החוזה העסקה שלך, תעבור על כל סעיף וסעיף (המון סעיפים שם אינם חוקיים, ולא עומדים במבחן בית המשפט, למרות שחתמת עליהם), ותתכונן להילחם על דברים שמגיעים לך.

אגב, איזה חברה אתה מתחיל לעבוד?

עריכה: שכחתי לציין, אתה אמור לקבל תעודת מאבטח חתומה על ידי משטרת ישראל. התעודה הזאת היא מה שנותן לך סמכויות של מאבטח, והיא חשובה מאוד. כשאתה מתחיל לעבוד, תדרוש לקבל אותה! לא יודע למה, אבל חברות האבטחה בארץ לא ששות לשחרר את התעודה הזאת, למרות שהם יושבות אצלהם סתם.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אל תשכח שאתה (בתור מאבטח בתפקיד) זה שקובע מה יכול לשמש כנשק ברגע הנתון ומה לא. לצורך העניין, גם עט בידיו של מתפרע התורן יכול לשמש אותו ככלי לתקיפה. ובגלל שהוא גם המתפרע באותה הסיטואציה, זה עונה לקרטריון של - "קיים יסוד סביר להניח כי הוא הולך להשתמש בנשק שלא כדין". אבל כפי שאתה מבין, כל מקרה לגופו והכל תלוי בסיטואציה הספציפית וכיצד אתה מציג את זה בתחקירים שאחרי. בכל מקרה, העצה הכי ידידותית כבר קבלת מsaay222, תנסה פשוט לא להגיע למצבים האלה.

באיזו סיטואציה אתה חושב שתרצה להרחיק בן אדם מהמתקן?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מחזק את ghostbuster וsaay222, גם אני הייתי מאבטח. הנהלים האלה מנוסחים בצורה כזו שכל האשמה תיפול עליך. לא נתת למישהו להיכנס? לך תסביר לשופט. נכנס מישהו עם סכין? למה לא בדקת אותו?

זה תלוי בעיקר איזה מתקן אתה מאבטח. אם זה סניף של ארומה לא צריך לחשוד בכל ילדה שנכנסת עם תיק בית ספר.

אם זה סניף דואר או בנק זה משהו אחר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה שאלתי, מה עניתם... :roll:

אני לא עובד בחברת קבלן.

המעסיק הישיר שלי הוא המתקן עצמו, דרכו יצאתי לקורס, והנשק שייך למתקן ולא לחברה.

את תעודת המאבטח קיבלתי, וכן את רישיון הנשק.

השאלה שנשאלה: אדם שנכנס לי למתקן בלי בידוק (המאבטח בכניסה פספס אותו נניח). איך אני מחשיד אותו (המתקן הוא מתקן בעל אופי ציבורי, אבל שייך לחברה פרטית) ומקנה לעצמי עילה סבירה לבדוק את האדם בתוך המתקן או אפילו להוציא אותו.

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

אני לא יודע איפה היית בצבא, אבל זה דומה לביצוע מעצר או עמידה במחסום, לאורך הזמן אתה מתחיל לפתח חוש שישי לעניין.

הזעה, מבטים שהוא שולח או לא שולח, נשימות, טיפוף באצצבעות או ברגליים, לבוש, תספורת ועוד המון דברים שאין לי מושג איך להסביר אותם.

בשירות שלי לפני אי-אילו שנים, היה לי רקורד די מרשים ל"בינגו", אין לי מושג איך שלפתי אותם עוד לפני הבידוק עצמו, אבל עובדה.

ואני עדיין שב וממליץ לך לבדוק טוב-טוב אם המעסיק שלך יעמוד מאחוריך אחרי אירוע, דבר עם מאבטחים אחרים בארגון, אולי תרים טלפון לכמה חבר'ה שכבר לא עובדים שם, מדובר בחופש שלך, מדובר בתיק פלילי, תהיה בטוח ב-100% לפני שאתה מתחיל לשחק אותה רמבו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה שלא בדקו אותו בכניסה זו לא עילה לבדוק אותו?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני לא יודע איפה היית בצבא, אבל זה דומה לביצוע מעצר או עמידה במחסום, לאורך הזמן אתה מתחיל לפתח חוש שישי לעניין.

הזעה, מבטים שהוא שולח או לא שולח, נשימות, טיפוף באצצבעות או ברגליים, לבוש, תספורת ועוד המון דברים שאין לי מושג איך להסביר אותם.

בשירות שלי לפני אי-אילו שנים, היה לי רקורד די מרשים ל"בינגו", אין לי מושג איך שלפתי אותם עוד לפני הבידוק עצמו, אבל עובדה.

ואני עדיין שב וממליץ לך לבדוק טוב-טוב אם המעסיק שלך יעמוד מאחוריך אחרי אירוע, דבר עם מאבטחים אחרים בארגון, אולי תרים טלפון לכמה חבר'ה שכבר לא עובדים שם, מדובר בחופש שלך, מדובר בתיק פלילי, תהיה בטוח ב-100% לפני שאתה מתחיל לשחק אותה רמבו.

אני לא מדבר על מחבל. אני יותר מתכוון לגנב מידע/רכוש. יש לנו המון המון מידע רגיש במתקן (מסחרי). הבעיה היא, שהמתקן בעל אופי ציבורי ולמרות שהוא בידיים פרטיות, הוא מוגדר כמתקן ציבורי - אסור לי למנוע מאף אחד להיכנס (כניסה מבוקרת ולא מסוננת).

החוק מאפשר לי בשני מקרים למנוע מאדם להיכנס:

א. במידה והוא מחזיק נשק שלא כדין;

ב. במידה ויש יסוד סביר להניח שיבצע מעשה בנשק שלא כדין.

מעבר לזה, גם אם אני יודע שהוא גנב בן גנב - אסור לי למנוע ממנו מהיכנס.

השאלה שלי היא איך להחשיד אותו (גם אם הוא לא נראה חשוד).

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם

בתכלס? אתה מנסה בכוח להכנס לענייני חוק ואקשן, עצה שלי?

תחתים כרטיס ואל תשחק יותר מדי בשוטרים וגנבים ( אתה הרי מתנדב/שוטר לשעבר לכן העניין הזה רגיש לך מלכתחילה ).

העולם הפכפך, החתם כרטיס, חייך ושלום על ישראל. רק ככה תתקדם, לא במעצרי חשודים שאחר כך עם המקורבים שלהם, תעוף מהר מאוד.

מבלי לזלזל.

פורסם

עכשיו הבנתי מאיפה נכנסו לפותח השירשור רעיונות.

roeibf, אתה כבר לא שוטר, אם תמשיך ללכת עם הגישה הזאת אתה תמצא את עצמך בכלא ו/או עם התווית "עבריין" לשארית ימיך רק כי ניסית לעשות את העבודה שלך כמו שאמרו לך בקורס.

אני מכיר אדם (לא אני, אני יותר חכם מזה) שהיו לו רעיונות נשגבים של חובה ונאמנות, הוא נאלץ למכור את הבית שלו אחרי תביעה אזרחית מהאדם שהוא עיכב ע"פ ההוראות, חברת האבטחה אגב, הזדרזה להעיף אותו לקיבינימאט אחרי שהיא הבינה שלמעוכב יש עו"ד יותר גדול משלהם, אתה משחק באש, אתה תיכווה.

אני לא יודע מי המעסיק שלך, אבל כדאי שתברר ממש טוב מה קורה אחרי אירוע, כי באזרחות אתה שווה בדיוק כמה שאתה מרוויח, ואם אתה מרוויח קרוב למינימום, ככה בדיוק אתה שווה למעסיק שלך.

פורסם

לפי מה שאתה כותב אתה מאבטח בתעשייה ביטחונית כלשהי , כעיקרון אם אנחנו מדברים על אותו דבר מבקרים במתקן הם רק עובדי המתקן או מבקרים (עובדים חיצוניים, עובדי קבלן, שירותי לוגיסטיקה ומזון למיניהם), המבקרים מוזמנים על ידי העובדים וצריכים לעבור סוג של בדיקת רקע לפני מתן האישור- כעיקרון ברגע מתן האישור העובד שהזמין אותו ערב לאותו מבקר אתה רק אחראי בכניסה לוודא שוהואלא נושא איתו נשק או מצלמה/מחשב/ אמצעי מדיה אסור אחר (למרות שבינינו, מי שירצה להחדיר מצלמת כפתור או דיסק און קי אין מצב שתמצא את זה גם אם תפשיט אותו). בנוגע לאנשים מחוץ למתקן לפי מה שלימדו אותי ואצלי זה קורה די הרבה (בעיקר עם בני מיעוטים) אם אתה רואה שאדם שלא מוכר באזור מסתובב יותר מדי בלי מטרה (מה שנקרא האדם הלא נכון במקום הלא נכון בזמן הלא נכון) יש לך בתעודת מאבטח אישור לעקב אותו עד שמשטרה/ הקב"ט יגיע לאזור לתחקור.

מילת הקסם היא כוח סביר, בכל המקרים שהיו לי גם כמאבטח וגם כאחמ"ש אם אתה ניגש לחשוד עם עוד מאבטח בצורה אסרטיבית מציג את התעודה בדרך כלל הם משתפים פעולה, עוד לא ניתקלתי במישהו שהייתי צריך להפעיל עליו כוח אבל מידע ממתקנים אחרים ברגע שזה קורה משאירים עליו מישהו שישגיח עליו (אצלנו מסתובבים עם ווסטים ונשק ארוך אז זה כנראה קצת מרתיע אזרח מן השורה ) וקוראים למשטרה שתטפל בו.

וחוזר גם על כל מה שאמרו לפני, כסטודנט למשפטים שעובד באבטחה כבר 4 שנים ההוראות של המעצר חשוד ופתיחה באש הם כסת"ח אחד גדול, הכי חשוב לזכור שזאת עבודה זמנית וכל פעולה שאתה מבצע ליידע את האחמ"ש/קב"ט שיתנו לך גב בפעולות שאתה מבצע.

פורסם
מה שאלתי, מה עניתם... :roll:

אני לא עובד בחברת קבלן.

המעסיק הישיר שלי הוא המתקן עצמו, דרכו יצאתי לקורס, והנשק שייך למתקן ולא לחברה.

את תעודת המאבטח קיבלתי, וכן את רישיון הנשק.

השאלה שנשאלה: אדם שנכנס לי למתקן בלי בידוק (המאבטח בכניסה פספס אותו נניח). איך אני מחשיד אותו (המתקן הוא מתקן בעל אופי ציבורי, אבל שייך לחברה פרטית) ומקנה לעצמי עילה סבירה לבדוק את האדם בתוך המתקן או אפילו להוציא אותו.

בוא אתן לך את העצה הכי טובה שתקבל, כנראה:

אתה שואל שאלות במקום הלא נכון.

יש לך מנהל עבודה\קב"ט\אחראי אבטחה או איך שלא יקראו לממונה עלייך- הוא אמור לספק לך את המענה לסוגיות האבטחה והבטחון במקום וכן הוא אמור לתדרך אותך לגבי תרחישים אפשריים והתנהגות בהם (כולל התרחיש אותו העלת).

מה שנכון ליחידת אבטחה א' לא נכון ליחידת אבטחה ב' והפוך לגמרי ממה שנהוג ביחידת אבטחה ג' לכן מיותר לשאול כאן לגבי מענה לתרחישים אפשריים- לכל יחידת אבטחה ולכל מוסד מאובטח יש את הנהלים שלו.

ביחידת האבטחה בה עבדתי כמאבטח\קב"ט היינו מגיעים למצבים של שליפות נשק ועיכוב בתדירות גבוהה יחסית כולל אירוע שיא בו התחלנו לסרוק את רחובות מרכז ת"א בנשקים שלופים ביחד עם אנשי יס"מ וימ"מ, אבל זה כי היינו כפופים למשרד ממשלתי והיו לנו סמכויות מורחבות, למאבטח מהשורה אין סמכויות כאלה (בכוונה אני נותן את זה כדוגמה לכך שכל יחידה והנהלים שלה).

בקיצור- פנה לממונה עלייך, אמורות להיות לו תשובות (ובכלל אני לא מבין איך מישהו מתחיל לעבוד באבטחה מבלי שיסבירו לו איך הוא צריך להתמודד עם כל תרחיש, תקלה רצינית של המעסיק ופתח להסתבכות עם החוק עבור המאבטח).

מעבר לזה, אכן תיקח בחשבון שהנטייה במקרה של אירוע שחלילה יש בו "סיבוך חוקי" זה להתנער מהכל ולהעיף הכל על הש"ג, במקרה זה- אתה.

לנו היה מקרה כזה ובנס עם הרבה מלחמות הצלחנו לשחרר בחור ממעצר באבו כביר אחרי שישב שם איזה שבועיים (על "הריגה בשוגג").

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הבנתי את הדברים. אני מועסק כקב"ט, ויש תחתי מספר מאבטחים. אני יודע מה אני אמור לעשות ע"פ החוק היבש. אבל ישנם מקרים שהם לא החוק היבש.

אני אגש למנהל שלי ואשאל את השאלות הרלוונטיות. תודה בכל מקרה! :-D

צריך גם קרם אני מאמין.

פורסם
תעזוב אותך משטויות, אם אתה הולך לעבוד כמאבטח, רוב הסיכויים שהמעסיקה שלך תהיה חברת קבלן, שלא תטרח לעמוד מאחוריך במקרה של אירוע ויותר מתשמח לזרוק אותך לכלבים.

תחייך ותעשה את עצמך בודק תיקים או מה שזה לא יהיה, ואל תקלע לאירוע.

אתה לא רוצה לראות את הבפנים של תא מעצר כי בסה"כ עשית את העבודה שלך.

אתה לא רמבו, אתה עובד בעבודה הכי נחותה בעמוד הטוטם של ההעסקה בישראל, אם מישהו צריך להזרק אל מתחת לרכבת, תהיה בטוח שזה יהיה אתה.

והכי חשוב - תשקיע כל רגע פנוי במציאת עבודה אחרת יותר נורמלית

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...